网校教育资源平台

2017-2018学年人教版英语选修七Unit2验收检测试卷含答案

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

新人教版八下Units(1-10)全单元课件
免费
北京市丰台区2018年八年级上期末英语试题含答案(PDF版)
免费
人教版八年级英语上Unit10 If you go to the party
免费
人教版八年级英语上Unit7 Will people have robots 第七课时导学案(无答案)
免费
人教版八年级英语上Unit7 Will people have robots 第八课时导学案(无答案)
免费
人教版英语八年级下册Unit1课件
免费
人教版英语八年级下册Unit1_SectionA(1a-2d)课件(共32张PPT)
免费
人教版八年级英语下册unit1_section A (1a-2d)精品课件 (共49张PPT)
免费
人教版英语八年级下册Unit1_SectionB(1a-1d)名师课件
免费
北京市海淀区2017-2018学年第一学期期末初二英语试题
免费
人教版八年级英语下册Unit1_SectionB(2a-2e)课件(共37张PPT)
免费
人教版英语八年级下册Unit1_SectionA(1a-2d)名师课件 (共44张PPT)
免费
人教版英语八年级下册Unit1_SectionB(1a-1d)精品课件(共17张PPT)
免费
人教版英语八年级下册Unit1_SectionB(3a-Self_Check)课件(共22张PPT)
免费
人教版英语八年级下册Unit1_SectionA(3a-4c)课件(共29张PPT)
免费
人教版英语八年级下册Unit1_SectionA(3a-3c)名师课件 (共37张PPT)
免费
浙江省余姚市2017-2018学年上学期期末考试八年级英语试卷(PDF版,无答案)
免费
外研版英语八年级上专项训练(词汇+句型+语法)
免费
人教版八年级英语下册Unit 7 What's the highest mountain in the world全单元习题课件
免费
人教版八年级英语下册Unit 8 Have you read Treasure Island yet全单元习题课件
免费

初中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                                  Unit 2 验收检测
                           (时间:120    分钟 满分:150      分)

                

    第一部分 听力(共两节,满分             30 分)
    第一节(共    5 小题;每小题      1.5 分,满分    7.5 分)
    听下面   5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的                    A、B、C   三个选项中选出最佳
选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有                        10 秒钟的时间来回答有关小题和
阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    1.How does the man usually go to his office?
       A.By taxi. 
    B.By bus.  
    C.On foot.
    2.What would be the woman's advice?
       A.Don't drink water with ice.  
    B.Don't eat any cold dishes.    
    C.Don't drink water at lunch.
    3.What will the woman buy for Tom's birthday?
       A.A book.                     
    B.A pencil-box.                    
    C.Something.
    4.What did the man suggest the woman do in the morning?
       A.Do exercise.              
    B.Go outdoors.                 
    C.Stay indoors.
    5.What's the result of the woman's lateness?
       A.Losing some of her bonus.
    B.Leaving people a bad impression.
    C.Making the boss angry.
    第二节(共    15 小题; 每小题      1.5 分,满分    22.5 分)
    听下面   5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的                          A、B、C  三个选
项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小
题,每小题     5 秒钟; 听完后,各小题将给出             5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
    听第   6 段材料,回答第      6 至 7 题。
              中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

6.What does the man suggest the woman do tonight?
   A.Go to the party.          
B.See a film.                   
C.Go to a concert.
7.What does the woman have to do tonight?
   A.Take care of her brother. 
B.Visit her brother.             
C.See her brother off.
听第   7 段材料,回答第      8 至 10 题。
8.What does the woman want to buy?
   A.A shirt for her daughter. 
B.A hat for her doctor.         
C.A hat for her daughter.
9.How much does it cost her?
   A.$22.             
B.$21.               
C.$20.
10.Where will the woman go?
    A.Go to the third floor to buy some clothes. 
B.Go to the second floor to buy some food.
C.Go to the second floor to buy some fruit.
听第   8 段材料,回答第      11 至 13 题。
11.What kind of room does the woman recommend to the man?
    A.One room with a kitchen at side. 
B.One room without a kitchen.
C.One room with a kitchen at back.
12.Where does the room stand?
    A.Just beside the underground station. 
B.Just in downtown.
C.Far from the underground station.
13.What can we infer from the dialogue?
    A.It's far from what the man thinks of. 
B.The man thinks it too dear to rent.
C.The man finds it fits his idea of the room.
              中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

听第   9 段材料,回答第      14 至 16 题。
14.Where are they going?
    A.To a basketball game.   
B.To a football game.          
C.To a volleyball game.
15.Who will go there?
    A.Jack,John and Bob.     
B.John,Betty and Bob.        
C.Tom,John and Bob.
16.How does Bob speak English?
    A.He never speaks English very fast. 
B.He always speaks English very fast.
C.He speaks English well.
听第   10 段材料,回答第      17 至 20 题。
17.Where will the swimming competition be held?
    A.At the New Town Swimming Pool. 
B.At Jackson Sports Centre.
C.In a university's swimming pool.
18.When will the students return to their school?
    A.At 3:10.                
B.At 3:15.                     
C.At 2:45.
19.Who will gather at the front gate at 9:45 this morning?
    A.Students of years 7 to I0 and their teachers. 
B.Students of years 7 to 8 and their teachers.
C.Students of years 7 to 9 and their teachers.
20.Which is available at the sports centre?
    A.Cold drinks.             
B.Soft drinks.                  
C.Hot water.
听力材料:

Text 1
W: How do you go to your office every day? Do you    walk?
M: Well,it's too far to walk. I usually take the bus.
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    Text 2
    M: I never drink water without ice.
    W: Don't you think that's bad for your stomach?
    M: But I've been doing it for the whole summer,especially     at lunchtime. 

There seems to be no problem.
    Text 3
    M: Hi,Jenny. What are you looking for?

    W: I don't know what to buy for Tom's birthday.
    M: Well,I've bought him a pencil-box, so why don't you       get him a book 

or something?
    W: Yes,that's a good idea — I will.

    Text 4
    W: Please turn on the air-conditioner. The temperature is    39℃ today.

    M: All right. But I think it might be cooler outside at this    time of the 
day. Many people are doing their morning    exercises outdoors now.
    W: What do you mean?
    M: I suggest you do the same.
    Text 5
    W: It's ten to eight already. I'll be late for work.
    M: Don't worry. You can be a little late.
    W: But that won't be good for me. I'll lose some of my    bonus.
    M: Oh,don't let a couple of yuan get you down.

    W: Well, then.
    Text 6
    M: How about going to listen to a concert tonight?
    W: I'd love to,but I've got to babysit my little brother,    Richard.

    M: Do you really have to?
    W: Oh, yes,  my parents will be out, and  I've promised them that I'll look 
after him.
    M: It's a pity that you can't go with me.
    Text 7
    M: Can I help you,Madam?

    W: I want to buy a hat for my daughter.
    M: Come here,please. Is this one fit for your daughter? It    looks nice.
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    W: I think it's better. How much is it?
    M: It's twenty-five dollars. It's good quality,

    W: I'll buy it for twenty.
    M: OK, choose one, please.
    W: And I want to buy some food.
    M: The food counter is on the second floor.
    W: Thank you very much.
    Text 8
    M: Hello. Is the apartment you're advertising still available?
    W: Yes,it is.

    M: Can you tell me a little about it?
    W: Well,it's  a perfect  apartment for one person. It's one     room with a 

kitchen at the end.
    M: I see. And is it far away from the subway?
    W: There's a subway station just down the street. Actually,the apartment is 

located right downtown, so you    step out of the building and there are stores 
and     restaurants everywhere. But it's on a high floor, so you     don't hear 
any street or traffic noise.
    M: It sounds like just the kind of place I'm looking for. I'd    like to see 
it,please.

    W: Sure. Let me give you the address.
    Text 9
    W: What are you going to do tomorrow,John?
    M: I'm going to the basketball game. I have three tickets.     Can you go,

Betty?
    W: Of course,who will use the third ticket?

    M:  I'm going to  ask Bob.  He likes  basketball. We played      basketball 
together yesterday.
    W: Will you and Bob play basketball?
    M: Yes,we are going to play at the back of his home.
    W: Can I play,too?
    M: Of course,you can. I will need your help.

    W: Why? Don't you understand Bob's English?
    M: Of  course, I do. He  never speaks English very fast,  but     he always 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

plays basketball very fast. We'll play    together, and we must have fun.
    Text 10
    W: Can I have your attention,please? This is a message    for years 7 to 10. 

The swimming  competition will be     held at the  Jackson Sports Centre. Buses 
will be  leaving school at 10:00  to take you to  the centre. It's a 15-minute 
ride. You'll  be returning to school at  3:15  in     time to  catch your usual 

buses home. Now here is the     travelling arrangement for this morning. Years 7 
and 8    and their home group teachers are together at the    front gate at 9 : 
45. You will go on the last three buses.    Cold drinks will be available at the 
sports centre. That's all. Thanks.
    答案:
    1-5 BAABA 6-10 CACCB 11-15 CBCAB 16-20 ABBBA
    第二部分 阅读理解(共两节,满分               40 分)
    第一节(共    15 小题;每小题      2 分,满分    30 分)
    阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C                  和  D)中,选出最佳选项。

                                         A
    The best diet for  you is the one that you can  follow for the rest of your 
life. Most diets can get you to your goal, if you do exactly what they say.
         The first  thing to do is  to look at  what you're doing now.  If it's 
easier for you to see where you're going wrong by writing down what you eat for 
the next week,then do that.
         When you become familiar with the  foods you choose to eat every day,

it's easy to start to get used to healthier alternatives and make better choices. 
Let's  take a look  at some common lifestyle  choices that could help  you lose 
weight easily.
          Got a soda habit?
         Drink a lot of soda or fruit juices? Substitute water and tea instead. 
Studies show that  just this one substitution can help you drop  20 pounds in a 
year.
         Spending a lot of time buying fast food?
          Avoid anything that  you can get  through a window.  Bring your lunch 
instead. Home cooking almost automatically guarantees a meal that's lower in fat 
and calories than anything you could get through a window.
          Never finish a meal without grease(油脂) on your hands?
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

          Deep-fried  foods are loaded  with calories and fat. Fry  in a little 
olive oil,instead.

    Always having a lot of sauces?
         If you're ordering sandwiches with  special sauce or mayo,then  you're 

eating a lot more calories and fat grams than you think you are. Some sauces can 
add more than  20 grams of fat,and  hundreds of calories to your lunch. Mustard 
(芥末)   is a  good alternative. It's flavorful, and has virtually no calories or 

fat.
          Take a look at what you're doing,and make changes you can live with.
    21.According to the passage, which of the following is     TRUE?
         A.To make a list of the food you like best can lose         weight.
         B.To get a good idea of different foods is necessary.
         C.Home cooking is more delicious than snacks.
         D.Dropping 20 pounds in a year is difficult.
    22.We can learn from the passage that ________.
         A.mayo is beneficial to people's health
         B.most people think that mustard tastes bad
         C.cooking is a waste of time
        D.drinking water contributes to weight loss
    23.Which of the following is the best title for the passage?
        A.The Best Diet Is a Lifestyle Change
        B.Stop Buying Fast Food
        C.What to Do for the Rest of Your Life
        D.Lead a Healthy Lifestyle
    答案与解析:
    21.解析:细节理解题。由第三段第一句“When                   you  become  familiar  with  the 

foods  you choose to  eat every  day ...healthier alternatives and  make better 
choices.”可知,了解不同的食物对健康饮食来说很必要。
    答案:B
    22.解析:推理判断题。根据常识及第四段“Got                   a  soda habit?”中的“Substitute 

water and tea instead.Studies show that just this one substitution can help you 
drop 20 pounds in a year”可知,喝水有助于减肥。
    答案:D
    23.解析:主旨大意题。文章开头就谈到最好的饮食习惯,接下来作者讲到哪些是健康
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

的饮食习惯,最后一段作者总结“Take a look at what you're doing。and make changes 
you can live with.”由此可知,只有        A 项可以准确地概括全文。
    答案:A

                                         B
    Olympic  swimmer  Michael  Phelps  admitted  Sunday  that  he  had  engaged 
in“regrettable”   behavior and “demonstrated  bad judgment”  after  a photo was 
published that appeared to show him smoking cannabis(大麻).
         A British newspaper,the News of the World, published the photo showing 
Phelps, wearing a  white T-shirt,  holding the pipe—known  as a bong  —  to his 
lips and apparently inhaling(吸烟).
         “I'm 23 years old,and despite the successes I have had in the pool, I 
acted in an  inappropriate way,not in  a manner that people have come to expect 

from me. For this, I am sorry. I promise my fans and the public — it will not 
happen again.”
         The newspaper said  the picture was taken  on November 6, 2008,almost 

three  months after  Phelps won  a historic  eight gold  medals at  the Beijing 
Olympics,when he went to a party at the University of South Carolina.

        The USA Swimming, the national governing body for the sport, said it was 
disappointed  by Phelps'  admission. “We   are    certainly   disappointed   in  
Michael's  behavior.  Our Olympic champions are role models who are looked up to 
by people of all ages, especially young athletes,” the USA Swimming said in a 

statement. “We hope that Michael can learn from this incident and move forward 
in a  positive way.”  The US Olympic Committee also expressed disappointment in 
the swimmer, who  on January 22 was named the USOC's  Sportsman of the Year for 
making  Olympic history  in Beijing  by collecting the  most golds  won  by any 
athlete  at a single  Games, giving him  a career total  of 14 golds.  “We  are 
disappointed in the behavior recently exhibited by Michael Phelps. Michael is a 
role model, and should set a positive example for others, particularly for young 
people. Regrettably,  he failed to fulfill  those responsibilities,”   the USOC 

said.
    24.How did Michael Phelps feel about his smoking behavior?
        A.Very regrettable.      B.Very unlucky.
        C.Light-hearted.      D.Depressed.
    25.It is inferred that the bong is used to ________.
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

         A.drink the water   B.excite an athlete
        C.smoke cannabis     D.clear the lips
    26.What is the main idea of the last paragraph?
        A.How disappointed the USA Swimming was to Phelps.
        B.How the USA Swimming and the US Olympic          Committee reacted to 

Michael's behavior.
        C.How Michael can learn from this incident.
        D.How fans responded to the news.
    27.According to the passage, Michael Phelps is expected     to ________.
         A.become a fashion model
         B.be respected by people of all ages
         C.follow the social customs
         D.set a positive example for others
    答案与解析:
    24.解析:细节理解题。根据第一段第一句“...Michael                    Phelps  admitted  Sunday 
that he  had engaged in‘regrettable’behavior   ...”可知,他对自己的吸毒行为感到
非常懊悔。
    答案:A
    25.解析:推理判断题。根据第二段中“...holding the pipe—known as a bong—to 
his lips and apparently inhaling(吸烟)”可知,bong      实际上就是前面提到的吸管,可以
看出它主要是用来吸食大麻的。
    答案:C
    26.解析:主旨大意题。根据本段内容可知,本段主要讲美国游泳协会和美国奥委会对
此事的看法。
    答案:B
    27.解析:推理判断题。根据最后一段倒数第二句中“Michael is a role model, and 
should set a positive example for others ...”可知,人们期待菲尔普斯能成为一个供
其他人学习的榜样。
    答案:D

                                         C
    A primary school teacher  who left a class of 25  pupils in tears after she 
told  them Santa Claus  did not exist  has been fired.  When excited youngsters 
became rowdy as they talked about Santa,the supply teacher said out suddenly,

“It's your parents who leave out presents on Christmas Day.”
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    The  class of  seven­year­olds at  Blackshaw Lane  Primary School,Royton,

Greater Manchester  burst into tears and  told their parents  when they arrived 
home. Mothers  and fathers then complained  about the incident and were  sent a 
letter by the  school saying the teacher,who  only worked at the school for one 
day last week,has been disciplined.

    The school has now said it will not hire her again.
    One father said,“My   son came home and  said that his teacher had told the 

class that Santa doesn't exist and it's their mum and dad that put out presents 
for them. Obviously,they were all talking about Christmas and being a bit rowdy. 

She just came straight out with it.”
    “My  son was in  tears and so was everyone else in the class—especially  as 
it was  so close to Christmas .I  thought it was wrong. He  was crazy about it. 
He's only seven years old and it's part of the magic of  Christmas to him.”
    “We  told him  that she did not believe in  Father Christmas because of her 
religion and he's fine now.”
    “The father described the incident as ‘shocking’ and believed it was done 
with malicious intent(恶意地). A lot of parents were angry and complained to the 
school. The teacher,who  was  supplied by Rochdale and Oldham Supply Agency,is 
still listed and will work with other schools,”the agency said.
    However,the  head  teacher in  Angela McCormick refused  to comment  on the 

incident.
    28.Who felt the angriest about the incident?
    A.The teacher who was fired.
    B.The pupils who were in tears.
    C.The parents whose children cried.
    D.Santa Claus the teacher talked about.
    29.The seven­year­old children cried because of ________.
    A.their teacher's leaving
    B.the letters by the school
    C.something about Santa Claus
    D.the presents left out by the parents
    30.We can infer from the passage that ________.
    A.the teacher was fired and couldn't continue her career in teaching
    B.the parents complained about the discipline of the school
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    C.the  little pupils  felt disappointed after hearing the news  told by the 

teacher
    D.in reality,Santa Claus exists and gives out presents once a year
    31.What's the meaning of the underlined word “rowdy”?
    A.Surprised.  B. Noisy.
    C.Discouraged.    D.Annoyed.
    答案与解析:
    28.解析:细节理解题。根据文章第二段最后一句“Mothers                        and   fathers   then 

complained about the  incident and were sent a letter by  the school saying the 
teacher,who   only  worked at  the  school  for  one  day  last week,has   been 
disciplined.”可得出答案。”
    答案:C
    29.解析:细节理解题。根据第四段可知当孩子们听到老师说“圣诞老人并不存在”时,
使得孩子们很失望,因此孩子们到家后向父母哭诉。
    答案:C
    30.解析:推理判断题。由第二段可知,当小学生们从老师那里听到有关圣诞老人的事
情时,他们变得很失落,有很多孩子都哭了。
    答案:C
    31.解析:词义猜测题。根据第一段该词所在的句子可知,一提到圣诞老人孩子们就很
兴奋,当然就会乱哄哄地谈论此事,故选择                   B 项,意为“乱哄哄,嘈杂的”。
    答案:B

                                         D
    If  you bought some  candy months ago  but never ate  it, how can  you tell 
whether  it is still  safe to eat?  The easiest way  is to  check the “use-by 

date” printed on the wrapper. If that date has already passed, you're likely to 
throw the candy away. But is that really necessary?
          According to  a  new  report from  the US  Natural  Resources Defense 
Council(NRDC), tons of  food is wasted each  year, largely because people don't 
fully understand what expiration dates, or “use-by dates”, actually mean.

          Food dating was introduced in the 1970s because consumers wanted more 
information about the things that  they were eating. When they first showed up, 
use-by dates were only supposed to indicate freshness because producers wanted 

their products to be tasted in their best conditions.
          But the truth is that these  dates aren't related to the risk of food 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

poisoning  or  food-born  illness,  according  to  Time  News.   However,  most  
customers  misinterpreted  use-by  dates and  related them to the safety of the 

food, and they still largely do now.
         Eggs,  for example,  can  still be  eaten  three to  five weeks  after 
purchase even though the use-by date is much earlier. When their use-by dates 
pass, strawberry-flavored drinks may lose their red color and biscuits may lose 
their crunch (嘎吱嘎吱的声音), but they are not harmful.

    “It's  a  confusing subject, the  difference between food quality  and food 
safety,”   said Jena  Roberts,  vice president of National  Food Lab,a  US food 

testing  company.  “Even  in  the  food  industry  I  have  colleagues who  get 
confused.”
         This is  why scientists are calling  for a standard  explanation to be 
printed following the use-by  dates.  “We  want this to be clearly communicated 

so  consumers are not  misunderstanding the date and  contributing to a  lot of 
waste,” said Dana Ganders, a staff scientist with the NRDC.

          But this won't be a mistake that is easy to correct since people have 
believed it for so long. Another problem is that the quality levels of different 
foods change  differently—some are  still safe to eat  long after their use-by 

date while others are not.
          As a result, food industry officials are now thinking of changing the 
use-by date to a date indicating when food is most likely to go bad.
    32.The use-by date was first intended to ________.
       A.tell the freshness of food
       B.show the safety of food
      C.give a warning of food poisoning
      D.indicate the relation between food and illness
    33.The   underlined   word  “misinterpreted”    in  Paragraph   4  probably 
means“________”.
       A.made guesses about
       B.formed a wrong idea about
       C.made wrong use of
       D.took no notice of
    34.Which of the following is TRUE?
       A.Most customers understand what use-by dates mean.
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

       B.“Use-by dates” have existed for more than 50 years.
       C.Biscuits can't be eaten when not as crunchy as they      were bought.
       D.Even after their use-by dates pass, some foods are still  safe to eat.
    35.Scientists are calling for a standard explanation to be printed together 
with the use-by dates because ________.
       A.use-by dates are not helpful or reliable
       B.more consumers get worried about food safety
       C.most consumers often misunderstand use-by dates
       D.the quality level of different foods changes differently
    答案与解析:
    32.解析:细节理解题。根据第三段第二句中的“When                      they  first   showed  up,
use-by dates were only supposed to indicate freshness”可知,应选      A 项。
    答案:A
    33.解析:词义猜测题。根据文章第四段的第一句和第六段的内容可知,此处指人们误
以为这些日期和食品是否有毒或者是过期后食用是否会导致疾病有关。故选                                B 项。
    答案:B
    34.解析:正误判断题。根据第五段的内容可知,很多食品尽管过了保质期,但是仍然
能吃,故选     D 项。
    答案:D
    35.解析:细节理解题。根据第六段的内容和第七段的第二句可知,科学家解释保质期
是因为很多人误解了它的含义。故选                C 项。
    答案:C
    第二节(共    5 小题;每小题      2 分,满分    10 分)
    根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余
选项。

         Although many  Chinese students  say that  their knowledge  of English 
grammar is good, most would admit that their spoken English is poor. Whenever I 
speak  to a  Chinese student,they  always  say,“My   spoken English  is poor.”  

__36__     I would like  to suggest that  there may  be some reasons  for their 
problems with spoken English.
         First,they fail to find suitable words to express themselves due to a 
limited vocabulary.   __37__  However, you can speak with a limited vocabulary,

if you choose a positive attitude. Others will follow you as long as you use the 
words that you know.
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    __38__  Sometimes they make mistakes when they are speaking because they are 
shy and nervous. Yet students should remember that their goal should be FLUENCY 
NOT  ACCURACY. Your aim in  writing is to  be accurate following the  rules for 
grammar  and using  the right  words and  spelling them  correctly. However,in 
speaking your aim  is fluency. You want to get  your message across,to  talk to 

someone in English, as quickly and as well as you can, even though sometimes you 
may use a wrong word or tense, but it doesn't matter.  __39__
     The third  reason is that not  enough attention is paid  to listening. You 
have  one mouth but two  ears! All that  hearing is necessary for you  to start 
speaking.
          Fourth,  most Chinese  students  are reactive  rather  than proactive 
language  learners. Instead of  actively seeking  out opportunities  to improve 
their spoken English they  passively wait for speaking opportunities to come to 
them and wonder why their English always remains poor.   __40__
    A.The person you are speaking to will understand you    and make allowances 

for any mistakes he hears.
    B.They may try to avoid making similar mistakes next   time.
    C.Obviously the better answer is to expand their    vocabulary.
    D.If   you  have  this proactive  outlook,then   you  will see      English 

opportunities wherever you go.
    E.However, their spoken English does not have to    remain“poor”!
    F.Second,they are afraid of making mistakes.
    G.The  second reason  lies in the reluctance  of using  what  has just been 

learned.
    答案:
    36-40 ECFAD
    第三部分 英语知识运用(共两节,满分                 45 分)
    第一节:完形填空(共         20 小题;每小题      1.5 分,满分   30 分)
    阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C                     和  D)中,选出可以填入空白处
的最佳选项。

    As the  pace of life continues to  increase, we are fast losing  the art of 
relaxation. __41__ you are in the habit of rushing through life, being on the go 
from morning till night, it is hard to __42__ down. But relaxation is __43__ for 
a healthy mind and body. Stress is a __44__ part of everyday life and there is 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

no way to __45__ it. In fact, it is not the bad thing that it is often supposed 
to be.  A __46__  amount of stress  is important to provide motivation and give 
__47__   to life. It is only when the stress gets  out of control __48__ it can 
lead to poor performance and __49__  health.
    The amount of stress a  person can bear __50__ very much on the individual. 
Some  people are  not afraid  of stress.  And such  __51__ are  obviously chief 
material for managerial responsibilities. Others lose heart  at first __52__ of 
unusual difficulties. When  exposed to stress, in  __53__  form,  we react both 
chemically and physically. In  fact we make a  choice between __54__ and fight. 
And in  more ancient days the choices made the __55__   between life and death. 
The crisis(危机)we   meet today are __56__   to be so extreme, but however little 

the  stress, it requires the same  response. It is when such  a reaction __57__  
long,  through continued exposure to  stress, that health  becomes __58__. Such 
serious conditions as high blood pressure and heart diseases have __59__  links 
with stress. __60__ we cannot remove stress from our lives we need to find ways 
to deal with it. It would be unwise to do so even if we could. 
    So what do you think of stress? What is your way to deal with it?
    41. A. When    B. While 
    C. Once   D. As
    42. A. slow    B. calm  
    C. get    D. turn
    43. A. unnecessary    B. satisfied  
    C. useful    D. necessary
    44. A. physical    B. natural
    C. hard  D. terrible
    45. A. tolerate   B. solve
    C. avoid   D. accept
    46. A. sure   B. certain
    C. large   D. great
    47. A. purpose   B. resource
    C. influence   D. instruction
    48. A. when   B. why 
    C. that   D. how
    49. A. ill   B. good 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    C. strong   D. weak
    50. A. insists   B. depends
    C. calls    D. spends
    51. A. patterns   B. personalities
    C. situations   D. characters
    52. A. glance   B. view
    C. sight   D. impression
    53. A. whichever   B. whatever
    C. however   D. whenever
    54. A. peace   B. fright
    C. pressure   D. heaviness
    55. A. decision   B. promise
    C. difference   D. choice
    56. A. unlikely   B. likely
    C. necessary   D. probable
    57. A. continues   B. lives
    C. stands   D. lasts
    58. A. balanced   B. injured
    C. endangered   D. changeable
    59. A. established   B. achieved  
    C. found   D. developed
    60. A. Unless   B. Since
    C. Because   D. As
    答案与解析:
    41.解析:前半句句意为:(一旦)你养成了忙碌生活的习惯。once                        一旦。
    答案:C
    42.解析:根据上下文可知,这种从早忙到晚的快速生活节奏是难以“减慢”的。turn 
down 拒绝;calm down   镇静;get down 下来;着手进行;slow down           减慢。故选     A。
    答案:A
    43.解析:句意为:但适度的放松对于健康的身心来说是“必要的”。故选                               D。
    答案:D
    44.解析:句意为:压力是日常生活的“自然”组成部分。natural                        自然的,故选      B。
    答案:B
    45.解析:no way to avoid stress 压力是无法去回避的。tolerate 忍受;solve 解
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

决; avoid 避免;accept 接受。故选          C。
    答案:C
    46.解析:只有“certain”的搭配最贴切。certain amount of stress 一定量的压力。

    答案:B
    47.解析:to provide motivation and give purpose to life   给生活提供力量和目标。

    答案:A
    48.解析:这里是强调句型,所以要用“that”。
    答案:C
    49.解析:ill      health 和前面的   poor  performance 在意义上保持一致,ill        此处相当
于  bad。
    答案:A
    50.解析:depend on 取决于……,符合句意。
    答案:B
    51.解析:后半句句意为:这种“品质”明显是管理者必不可少的素质。故选                                D。
    答案:D
    52.解析:at first sight    乍一看,第一眼看到。
    答案:C
    53.解析:in whatever form    无论以何种形式。
    答案:B
    54.解析:句意为:我们必须在“畏惧”和“抗争”中作出选择。
    答案:B
    55.解析:句意为:在古代这些选择会在生和死之间产生“很大的影响”。故选                                 C。
    答案:C
    56.解析:句意为:今天我们所面临的危机“不可能”是那么的严峻。
    答案:A
    57.解析:last    持续,符合句意。 
    答案:D
    58.解析:由常识可知,长期处于压力之下,身体健康自然会受到“威胁”。
    答案:C
    59.解析:establish links    建立联系。
    答案:A
    60.解析:句意为:“既然”我们无法从生活中消除压力,我们就必须想办法去应对它。
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台


    答案:B
    第二节(共    10 小题;每小题      1.5 分,满分    15 分)
    阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(1                  个单词)或括号内单词的正确形式。

    Long ago,  there was  a mother and  her son living  in a house.  The mother 
worked hard every day,  __61__   they were still very poor.
    One day, her  son stole his friend's bag. “Mom,  what do  you think of this 
bag?”   His  mother praised her son  instead of    __62__(scold)him. “It  looks 
great!”

         The next time, he stole an overcoat. She praised him again.
         A few years later, he grew up to be a young man. He stole some jewels 
and brought   __63__   to his mother. “How     __64__(beauty)!” This time, she 

still did not scold her son.
         Then,   __65__(encourage)  by his  mother,  he started  to steal  more 
expensive things. One day, the police caught him. Before   __66__(put)in prison, 
he begged the police to meet his mother. They took him to her.
         As soon as he  saw his mother, he bit her earlobe(耳垂)   “Ouch!  What s 
the matter with you?” She finally scolded him. Her son answered,  “If you had 

given  me  a scolding  like  that when  I  stole  the first  bag,  I could  not   
__67__(become) a thief.”
         She felt faint as  she looked at her son    __68__(head)to the prison. 
“__69__     I could turn back time, I would scold him severely.”  She regretted 
that she always praised him,  __70__ he did.
    答案:
    61.but 62.scolding 63.them 64.beautiful 65.encouraged 66.being          put 

67.have become 68.heading 69.If 70.whatever
    第四部分 写作(共两节,满分             35 分)
    第一节:短文改错(共         10 小题;每小题      1 分,满分   10 分)
    假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共
有  10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
    增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
    删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
    修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
    注意:1.每处错误及其修改均限一词;
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    2.只允许修改      10 处,多者(从第      11 处起)不计分。
    Today is Sunday. The sky is full of sunshine, so does my life. At about 9:
00 a.m., I go to the bookstore with my friends. There was a lot of new books. I 

didn't know  which one to buy, because  these books were both useful  to me. At 
last, I  chose two. At 10:00,  we went to  the cinema; the film calling Titanic 

was very  popular. It took us about  3 hours to see. Having  seen the film, and 
everyone was deeply moved. Some friends even burst out tears. From the story, I 
understand that love is  noble and valuable. That's a really wonderful film. It 
is very  worth seeing again. What a  happy day! I hope tomorrow I  will be even 
happy!
    答案:
    Today is Sunday. The sky is full of sunshine, so    my life. At about 9:00 
                                                    doises
a.m., I       to the bookstore with my friends. There     a lot of new books. I 
         wgeont                                      wwearse
didn't know which one to buy, because these books were    useful to me. At last, 
                                                      baoltlh
I chose two. At 10:00, we went to the cinema; the film         Titanic was very 
                                                         ccaalllliendg
popular. It took us about 3 hours to see   . Having seen the film,  and everyone 
                                          ∧it    或

was  deeply moved. Some  friends even burst                . From the  story, I 
                                            ionutot   ctreyairnsg
understand that love is  noble and valuable. That's a really wonderful film. It 
is      worth seeing  again. What a happy day!  I hope tomorrow I  will be even 
    vweerlyl
      !
hhaappppiyer
    第二节:书面表达(满分          25 分)
    写一则口头通知,词数为           100 左右。要点如下:
    一澳大利亚学生旅游团(touring           group)要到我校参观,时间定在           4 月 12 日,星期五下
午。我们的客人将于下午           2 点钟到达,晚上       6 点钟离开。我们将于下午          2 点 10 分在操场开
欢迎会,人人都要准时参加。会后,我们要带他们参观教学楼、实验楼、图书馆和游泳池。
最后,要在大礼堂(auditorium)举行聚会,聚会上有唱歌、跳舞、音乐、游戏和交换礼物等
活动。请大家积极参与。谢谢。
    Dear friends,

    May  I  have  your  attention  please?  I  have an  announcement  to  make. 
________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    That's all! Thank you.
    范文:
    Dear_friends,

    May_I_have_your_attention_please?_I_have_an_announcement_to_make. A student 
touring group from Australia is coming to visit our school on Friday afternoon, 
April 12. Our guests will arrive at 2:00 p.m.. We are going to hold a meeting 
to  welcome them  on the playground  at 2:10   p.m..  Everybody is  required to 

attend it on time. After that, they will be shown around our classroom building, 
laboratory building, library,  and swimming pool. Last of  all, a get-together 

will be  given in the auditorium. There will  be singing, dancing, music, games 
and exchange of gifts. Please take an active part in it.
    That's_all!_Thank_you.
10积分下载