网校教育资源平台

江苏省苏州市2017年初中毕业暨升学考试英语试题(word版含答案)

评价文档:
文档评论: 0

初中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                 中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

             2017   年苏州市初中毕业暨升学考试试卷
                                英         语

注意事项:

1.本试卷共七大题,满分           100 分(不合听力口语       30 分),考试用时       100 分钟;

2.答题前,考生务必将自己的姓名、考点名称、考场号、座位号用                            0.5 毫米黑色墨水签字

笔填写在答题卡相对应的位置上,并认真核对条形码上的准考号、姓名是否与本人相符合;


3.答选择题必须用        2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用橡皮擦

干净后,再选涂其他答案;答非选择题必须用                    0.5 毫米黑色墨水签字笔写在答题卡指定的

位置上,不在答题区域内的答案一律无效,不得用其他笔答题;

4.考生答题必须答在答题卡上,答在试卷和草稿纸上一律无效。

第一部分单项填空(共             15 小题;每小题        1 分,满分     15 分)
请认真阅读下面各题,从题中所给的                    A、B、C、D       网个选项中,选出最佳选项,
并在答题卡上将该项涂黑。

1. Nora opened the box. To her surprise, ______ was a gold watch

     A. outside    B.inside        C. beside     D. behind

2. You are speaking too fast. Can you speak a little ______?

   A. more slowly      B. most slowly     C. more loudly    D. most loudly

3. Dad doesn’t always come to you. You have to fight and save ______

   A. yourself          B. himself           C. myself    D. herself 

4. —Jack, why have you decided        Chinese folk music as a course. 

    —To learn more about Chinese culture.

        A. take       B. taken    C. taking   D. to take 

5. Mom, have you seen my toy bear? I don’t know _____ I have left it. 

    A. why   B. when   C. how   D. where 

6. — Sorry, I've forgotten your name. Can you _____me? 

   —I'm Daniel.

    A. remind           B. receive            C. respect   D. remember

7. —I'm afraid I can't come to your wedding, Julia.
                 中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  —        ! But why?

    A. How happy      B. How lucky    C. What a pity  D. What nice news

8. You will never achieve success ____ you devote yourself to your work.

   A. after    B. if    C. because    D. unless  

9. —Shall we go on Friday or Saturday?

  —Either day is OK. It makes no          to me.

     A. choicc       B. changc      C. diffcrcncc      D. decision

10. — Excuse me, what time does Flight BA 2793 leave?

    —Just a minute. I____for you. 

      A. check          B. checked       C. will check          D. havc checked

11. Dogs_____run through soccer games at the park. It's dangerous

    A. should      B. shouldn't    C. need     D. needn't

12. Millie, now go to have a nice bath and an early night, so that you will be     for the

   journey tomorrow.

   A. safe             B. patient            C. fresh    D. natural 

13. —Why hasn't Tony come?

  —The invitation letter         to Toby by accident

   A. was emailed      B. has emailed         C. is emailed   D. emailed 

14. As soon as she        at home, Sally knew she had bought the wrong dress.

     A. handed it in    B. tried it on    C. cut it out    D. made it up


15. —He is too short to be a succcssful basketball player.[来源:学。科。网 Z。X。X。K]

    —_______. Every dog has its day.

    A. I think so    B. It's hard to say    C. That’s right    D.You'd better not

笫二部分完形填空(共         10 小题;每小题     1 分,满分    10 分)

    请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的                  A、B、C、D     四个选项中,选出最佳选项,

并在答题卡上将该项涂黑。

    Humans are mammals(哺乳动物).Most mammals are born able to do many things.

Some can walk within a few minutes of being born. They have to 

be able to run away if

    16    is near. But human babies are born    17    . They 
                 中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

need the care of adults to live.

   In the first month of life, babies cannot smile or sit up. They cannot even hold up their own 

heads   18   some help from grown-ups.  

   In the next few months, babies grow a lot. They learn to roll over, support their heads, and  

19   sit up while being held.

   Babies also have to learn to use their   20  . It takes months for them to learn to reach for 

objects. At around six months old many babies can  21   an object from one hand to another. 

     Babbling is    22   a human baby learns to speak. Babies all seem to make similar

sounds by babbling. They try to imitate (模仿) the sounds they hear from adults. It will take about 

nine months   23   a baby can say real words.

    Somewhere around a baby's first birthday he or she may stand or walk with help. Soon

the baby will  24   around on his or her own!

    The first year of a baby's life is a time of growing and   25   . Growing sure takes a lot

of work!

16. A. food          B. danger       C. waste       D. peace 

17. A. careless        B. harmless     C. hopeless     D. helpless 

18. A. of             B. for           C. without     D. by 

19. A. even          B. never          C. ever        D. still 

20. A. legs           B. heads         C. eyes         D. hands  

21. A. keep           B. move         C. hold         D.make 

22. A. why            B. how          C. which       D. where 

23. A. before          Bsince          C.after        D. while 

24. A. look            B.show        C. run         D. sit 

20. A. speaking         B.smiling        C. crying       D. learning 

第三部分       阅读理解(共        12 小题;每小题        2 分,满分     24 分)
     请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的                       A、B、C、D       四个选项中,选
出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
                 中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                                      A


                                ON SALE[来源:学*科*网]

                         SUNSHINE SHOE FACTORY

                             THE WORLD’S BEST

                       All types of shoes half price or less*

                        Every shoe you've ever dreamed of!

                      Sports shoes, soccer boots, running shoes,

                       dance shoes, ballet shoes, hip-hop shoes,

                             beach shoes, boat shoes, fashion shoes,

                                high-heeled shoes, flat shoes ...

                                     All stock must go!

                             WHEN

                         Saturday 8 July

                       9:00a.m. — 3:30p.m.

                      Forget all the other sales. Come and see us!

                          You’ll be sorry if you miss out!

26. The material above is __________.

    A. a letter     B. an advertisement   C. a report    D. a ticket

27. The material mentions all the information below EXCEPT_________.

    A. the types of shoes                   B. the time of the sale

   C. the address of the factory              D. the name of the factory

                                   B

    Last summer, Maria and her mother moved from their 

house in the countryside to building in Chicago. Maria really 

liked some things about the city, but she missed her house 

and yard in the countryside.

   One day, Maria was in her flat building when she noticed 

her neighbor, Mrs. Garcia, carrying a gardening tool and a 

bag of soil. Maria wondered how Mrs. Garcia was able to garden in the city.
                 中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

“My mom used to grow the most delicious vegetables, and I know she misses her garden now that 

we don't have a yard,” said Maria.


   Mrs. Garcia laughed. “I’ll show you,” she said.   [来源:学科网]

Maria thought that Mrs. Garcia would take her to the park,  but she took her to the roof (屋顸). 

When the door opened, Maria was surprised to see rows of flowers and vegetables on the roof.

   “What a wonderful garden! “ said Maria. 

   Mrs. Garcia told Maria that for a long time the roof was just an empty space. Then some of the 

people in the building asked the owners to turn it into a community garden. The building owners 

liked the idea because the plants not only helped to keep the air clean, but they also helped to keep 

the building cooler during warmer weather.

  “I plant flowers in my own place,” Mrs. Garcia said, but you would be surprised by how 

different the plants are up here. Some people grow vegetables just like your mom. You can do 

some of the same things in the city as in the countryside. You just have to be creative ! "

28. Which of the following is NOT the advantage of the community garden?

    A. It used the empty space well.        B. It helped keep the air clean

    C. It helped keep the building cooler.     D. It made the building stronger

29. After Maria visited the garden, she would most probably ask her mom to_______. 

   A. go back to the countryside    B. pick flowers from the garden

   C. grow vegetables on the roof   D. show her around the park

30. What is the best title for this passage?

    A. A Creative Lady     B. A Rooftop Garden

    C. An Empty Roof   D. A Special Building

                                  C

    Do you have brown hair? Are you taller than other kids your age? These characteristics

were decided before you were born. You got your traits from your parents. They passed their

traits on to you through genes (基因).

    Genes carry codes (代码) for blue eyes or brown eyes. Genes say how tall you will get

and what color hair you will have. You got half of your genes from your mother. You got half

of your genes from your father. So you have your own set of genes. Each person gets different 

genes for each body part. That is why you look like but not exactly like your brother or sister.
                 中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    A dominant (显性的)   gene shows up m ost of the time. Brown eyes are dominant over

bluc eyes. A recessive (降性的)  gene shows up less often. Light hair comes from a recessive

gene. Dark hair is more common. Look at the eye color and hair color of the people around

you. You will see that this is true.

    Genes help to make you who you are. But they don't tell the whole story. Your genes

may help you to be fast and strong. But you still need to learn how to run or swim or skate

wel.

31. The underlined word “traits” in Paragraph 1 means________.

   A. charactcristics    B. expericnces    C. achievements      D. possibilities

32. According to Paragraph 3, you can see most of the people around you have______.

   A. brown eyes with dark hair     B. brown eyes with light hair

   C. blue eyes with dark hair       D. blue eyes with light hair

33. What is the passage mainly about?

   A. Genes carry codes for eyes and hair.   B. Genes help to make you who you are.

   C. Genes help you to be fast and strong.  D. Genes make brothers look similar.


                                      D

                    Lizzie-s diary from Antarctica (南极洲)

Day 3: Tuesday   December 2

    We planned to go to Rothera that morning. We’d be staying there for the next two weeks. 

Because Antarctica is the windiest plac e on earth, sometimes you can’t fly at all.

    We had a nervous wait over breakfast to find out if we’d be leaving that day. People have to 

stay in Stanley for weeks while the pilots wait for good weather

   It turned clear at 9:30 and we took off at 10:30 on a little red plane called a Dash-7. But even 

when we were in the air, there was still a chance we wouldn’t be able to f ly the whole day.


[来源:学科网]

Day 4: Wednesday   December 3

   After waking up in the Antarctic for the first time today I can understand why

everybody who comes here falls in love with the place. It is really beautifu l.

   We’re staying at Rothera Survey base with mountains of ice all around. It s about minus 20C 
                 中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

today, which for me is very cold, but the regulars(常客) here are often seen walking around in T-

shirts !

Day 5: Thursday  December 4

    I woke up to another beautiful sunny day here in the Antarctic. I’m told it’s a bit colder

today, about minus 50C , but it’s not very windy so it feels warmer. Those of us who are

new to the bas have to do a spccial training course before we're allowed to go off base to

other stations or to go snowboarding over the nearby hill.

Day 7: Saturday  December 6

     Not a cloud in the sky and it’s warm enough to sit outside (in a jacket).

     The most amazing thing about this place is how the scenery (凤景) changes every day.

At first I thought I was going mad. I’d step outside in the morning and think, “I’m sure that big 

mountain of ice wasn’t there yesterday.” It’s because the sea ice is always moving—slowly 

thankfully !

34. Lizzie sat outside wearing a jacket on_______.

   A. Tuesday         B. Wednesday        C. Thursday    D. Saturday

35. What could stop Lizzie from leaving Stanley for Rothera?

     A. Strong winds.     B. Thick clouds.    C. Mountains of ice.   D. Low temperatures.

36. How did Lizzie feel during her stay in the Antarctic?

   A. Afraid.      B. Nervous.      C. Amazed.    D. Bored.

37. What impressed Lizzie most about Rothera was that _______.

   A. people walked around in T-shirts     B. there was a spe cial training course

   C. the weather was sometimes warm    D. the scenery changed every day

笫四部分词汇检测(共             10 小题;每小题        1 分,满分     10 分)
     根据下列句子及所给汉语注释或通过上下文,在答题卡标有题号的横线上,
写出空缺处各单词的正确形式。每空只写一词。

38.     ▲    (最后), I would like to thank you all for coming here today.

39. In Switzerland, some of the old clothes are    ▲   (卖) in charity shops.

40. Life is like a race. I’m ready to take on new    ▲   (挑战) any time.

41. Everyone, you need to have a dream. The future of China    ▲   (依靠) on you

42. My grandma always tells me   ▲   (没有什么)is more important than health.
                 中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

43. It took him much longer - hundreds of   ▲   (额外的)hours to improve his skills.

44. Juice is to drink as pork is to    ▲   . 

45. —Can I have some more sweets?

  —OK, but eating too much sugar can    ▲   to tooth problems.

46. —Why are you all wet?

   —It’s   ▲   heavily. I forgot to take my umbrella

47. —Do you still take the bus to school?

  —No. Now I can come  to school by underground   ▲   of by bus.
第五部分句子翻译(共             5 小题;每小题        3 分,满分     15 分)
  将下列句子译成英语,并将所译句子写存答题卡标有题号的横线上。

  48.苏州有着    2500 多年的历史。

  49 这座城市以其美丽的园林而出名。

  50.这几年苏州发生了很大的变化。

  51.住在这样一个现代化的城市里很舒适。

  52.我们会尽力使苏州成为一个更美好的地方。

  第六部分         阅读表达(共        3 小题;53    题  1 分,54   题 2 分,55   题  3 分,满分
6 分)
  请认真阅读下面短文,用英语回答短文后的问题,并将答案写在答题卡标有
题号的横线上。

  Book Review by Patricia Ann Turner

      It is school holiday time and Mitch Morrow’s family have just moved to a new home

  In a new place. Mitch can’t stop worrying about what his new school is going to be like.  He

  is not even sure about the neighbours. Next door live the Bull family and they have two

  children, Di and Bruce.   

     The older of the two,  Bruce,  is a large boy,  about Mitch’s age. Mitch. Watches him 

carry big rocks. He looks really strong and unkind. Mitch giv es him the name Bruiser(彪形大汉)


because he has a black eye. Did he get it in a fight? Mitch imagines all the worst possible things 

about Bruiser. He is probably the class bully (恶霸). In his mind Mitch thinks of him as the enemy.

    Things seem to get more worring for Mitch. He finds out he will be in the same class as 
                 中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

Bruiser. Then on the first day of school he learns that Bruiser is his buddy for the day.

    This is a lovely story for young readers to read or listen to. It has a wonderful message for all 

children about facing their fears —real and imagined.

    The pictures in the book catch the worry Mitch feels and make Bruiser rcally look like a bad 

guy.

    My only complaint is the colour of the printing of the text. Why there are pages of different 

coloured print I cannot tell. They may create problems for children with poor eyesight.

       I give it four stars.

  53. Who is the book Watch out for Bruiser for?

  54. What does Mitch imagine Bruce to be?

  55. After reading the book review, do you think the book is worth reading? Why or why not?

  第七部分书面表达(共             1 题;满分     20 分)

      假定你是苏华,你最近认识的英国笔友                 David 给你发了一封电子邮件,想了解你初

中三年来在学习和生活方而的一些收获、困惑和感受。请认真阅读下而的邮件,根据信中

的内容及你的实际用英语回复。

               To: suhua@ china.com

               From: davidsmith@ britain.com

               Subject: School life

               Dear Su Hua,                                                                            

                Glad to hear you’re graduating from junior high. I’m 

               interested in how you feel about those three years of 

               school life. Would you please tell me the following 

               things? 

               ●What do you like best about your school life?                           

               ●What-s the biggest problem as a junior student?                             

               ●Who has helped you most? And why?                                               

                ● Do you enjoy your school life? Why or why not7                                    

                 I look forward to hcaring from you soon.                                         
                 中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

               All the best,

                                                                                          

               David  

  洼意:1.词数      90 左右,开头和结尾已经写好,不计入总词数;

      2.回复须包括所有要点,可适当发挥,使全文连贯、通顺;

      3.文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。

  Dear David,

      Thank you so much for your email. I’m very happy to tell you about my school life. 

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

      

        How about your school life? Write to me soon.

  Best wishes,

  Su Hua
               中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

               2017   年苏州市初中毕业暨升学考试


                         英语试题参考答案[来源:Z&xx&k.Com]

第一部分单项填空(共             15 小题;每小题        1 分,满分     15 分)

 1.B     2.A     3.A     4.D    5.D 

 6.A     7.C     8.D     9. C   10. C 

11.B     12.C     13.A   14.B  15. B 

第二部分完形填空(共          10 小题;每小题      1 分,满分   10 分)

16.B    17.D    18.C   19.A    20. D 

21.B    22.B    23.A   24. C   25. D   

第三部分      阅读理解(共      12 小题;每小题      2 分,满分   24 分)

26.B     27.C     28.D     29. C     30.B 

31.A     32.A     33.B    34. D    35.A 

36.C    37.D

第四部分词汇检测(共          10 小题;每小题      1 分,满分   10 分)

38. Finally    39. sold     40. challenges   41. depends   42. nothing

43. extra      44. meat     45. lead       46. raining     47. instead

第五部分句子翻译(共          5 小题;每小题      3 分,满分   15 分)

Possible answers:

48. Suzhou has a history of more than 2,500 years.

49. This city is famous for its beautiful gardens.

50. Great changes have taken place in Suzhou over the years.

51. It’s comfortable to live in such a modern city.

52. We will try our best to make Suzhou a better placc.

笫六部分      阅读表达     (共 3 小题;53 题  1 分,54 题  2 分,55 题 3 分,满分   6 分)

Possible answers:

53. It’s for young readers.

54. Mitch imagines him to be a bad boy.

50. Yes. Because it tells me how to face the fears.

    No. Because the colour of the printing is bad for my eyes.
                 中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  第七部分书面表达         (共 1 题 ;满分  20 分)

  One possible version:

  Dear David,

        Thank you so much for your email. I’m very happy to tell you about my school life.

        I like the Football Club best because I’ve made quite a few friends by joining the club.

  Moreover, it’s an excellent chance to learn team spirit.

       However, I’ve also met some problems over the three years. The bigg est one is how to

  achieve a balance between my schoolwork and my hobbies. Whenever I am in great need, my

  English teacher always comes to me, so she is the person who has helped me most in the junior 

high.

          In all,  I enjoy my school life because it’s colourful and meaningful.

        How about your school life? Write to me soon.

  Best wishes,

  Su Hua
10积分下载