网校教育资源平台

2017年最新精编课时练习Unit 6 I'm going to study computer science.(含答案)

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

2017秋人教新目标版八年级英语上Unit6单元测试含答案
免费
人教版八年级英语上unit 6 I'm going to study computer science section b 1a-1e教学课件 (共22张PPT) (3份打包)
免费
2017年最新精编课时练习Unit 6 I'm going to study computer science.(含答案)
免费
人教版八年级英语上册课件Unit 6 I’m going to study computer science.Section A2a-2c课件22PPT%2B学案及音视频素材 (5份打包)
免费
人教版英语八上(初二) Unit 6 Section B 3a —4 Self check课件+学案(无答案)+视频 (3份打包)
免费
人教版英语八上(初二) Unit6 Section B 2a —2e 课件+练习(无答案)+学案(无答案) (3份打包)
免费
人教版(新) 八年级英语(上)Unit 5-6单元试题(无答案)
免费
人教版八年级英语上册第六单元第一课时 Section A 1a---1c 共39张幻灯片 有音频
免费
人教版八年级英语上册第六单元第二课时 Section A 2a---2d 共31张幻灯片 有音频
免费
2017-2018学年度第一学期人教版八年级上册Unit 6 I’m going to study computer(无答案)
免费
人教版八年级英语上册第六单元第三课时 Grammar-3c 共35张个幻灯片
免费
人教版英语八上U6 Section B 1a—1e (共20张PPT)
免费
人教版八年级英语上 unit 6 I'm going to study computer science.Section A Grammar Focus 教学课件 (共26张PPT)
免费
新目标八年级上册英语Unit 6 I’m going to study computer science Section A1a-2b公开课课件(25PPT+音视频)
免费
新目标英语八年级上册Unit 6 I'm going to study computer science Section B 1a-1e 课件27PPT 素材 (4份打包)
免费
2017英语人教版八年级上册课件:Unit 6 I’m going to study computer science(图片版,共59张ppt)
免费
人教新目标版八年级英语上册:Unit 6 I'm going to study computer science综合试题三(无答案)
免费
2017人教新目标版英语八年级上册 Unit 4-6综合试题(无答案)
免费
2017-2018学年人教版八年级英语上册精英作业课件:Unit6 达标测试题 (共58张PPT)
免费
2017-2018学年人教版八年级英语上册精英作业课件:Unit 6单元写作指导 (共14张PPT)
免费

初中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

Unit6 I`m going to study computer science 
新知识巩固     Section A 第一课时    (1a----2d)
课堂:速效训练
I 根据句意及汉语提示填写单词。
1.What does your brothe want to be ?He wants to be an __________________ (工程师).
2.My parents are both ________________ (医生)in this hospital.
3.Steve likes flying and he wants to be a ____________(飞行员)in the future.
4.I think Riverside Restaurant is the best restaurant because they have the most creative 
____________(厨师)
5.Peter was good at acting.He became a good __________(演员)when he was fifteen.
6. What are you going to be when you g _______________________(成长)up?
7. —Who is that d_________________ (驾驶员) in the red car?—She is my mother. 
8.—Do you like playing the piano?—Yes. I want to be a p______________________ (钢琴家). 
9. —Are you a teacher?—No, I am a student in that c_________________. (大学)
10.My father is good at computer science. He works as a computer ________________ (程序师).
II.用所给词的适当形式填空。
1.Mary plays the violin very well and she she wants to be a __________(violin) some day.
2.Do you know the Chinese ________________(science)Tu Youyou?
------Sure.She won the Noble Prize in 2015.
3.Yu Qiuyu is one of my favorite ___________________ (write).
4. We are going to do more exercise ____________  (keep) fit.
5.I'm going to practice ____________ (play) the guitar every day.
6.When did you learn ____________ (play) the violin?
7.They take _____________(act) lessons every Saturday.
8.His dad is a good at ________ (drive). 
9.. Lucy plays the _________ (pianist) very well.
10.Do you like ________ (scientist)? —Yes, I learn it well.
课后:培优训练。
III.单项选择
(   )1.Please be quiet.I`m reading some short stories______Lu Xun.
A.over         B.by         C.in        D.at 
(   )2.I`m not ________whether she will take the advice.
A.sure         B.certain      C.right      D.exact
(   )3.Zhu Feng`s father kept on _______although he was very tired.
A.to work      B.working     C.work     D.worked
(   )4.______is Linda going to learn French?---She is going to practice it every day.
A.Where       B.Why        C.When      D.How
(   )5.What does your cousin wantto be when she _______? ---An actress like Gong Li.
A.grow up      B.grows up    C.grew up   D.is growing up 
(   )6.______ do you want to ______?  ------A teacher 
A.What ;do   B.Where;be   C.How ;do  D.What ;be 
(   )7.What does your brother want to be? He wants to be a _____He`s interested in making nice 
food.
A.cooker      B.actor    C.farmer     D.cook
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

(   )8.Tim play the guitar very well in the school talent show.
---He practices _________ it every day.
A.play    B.playing   C.to play    D.plays 
(   )9.Next weekend we are going to _______an art museum.
A.visits    B.visited    C.visiting      D.visit 
(   )10.---_______are you going to make your dream come true? I`m going to study hard.
A.How       B.Where     C.Why      D.When 
IV.根据情景,填入恰当的句子完成对话。
Jim: Linda, 1_____________________________________________________?
Linda: I’m going to be a teacher. I like children.
Jim: 2_______________________________________?
Linda: I’m going to work harder at school and get good grades. And 3______________________.
Jim: Why are you going to get a part-time job?
Linda: 4________________________________________________. You know, I’ll need lots of 
money for college .
Jim: What kind of job do you want to get?
Linda: 5___________________________________. Maybe a waitress or a model(模特).
Jim: That sounds great.
V.根据汉语意思完成句子,每空一词。
1.我想当一名计算机程序员。
I want to be a ___________ ________________.
2.凯莉可能明天要来。我对此没有把握。
Maybe Kelly is coming tomorrow.I'm ________ ____________ ____________ it.
3.看足球比赛之前确保完成你的作业。
__________ __________ you finish doing your homework before watching the soccer game.
4.迈克,你应该尽你最大的努力去学习。
Mike,you should to _________ _________ __________ to study.
5.他打算学习计算机科学。你呢?
He is going to _______ __________ _______________.What about you?
Section A 第一课时    (1a----2d) 参考答案:
I.根据句意及汉语提示填写单词。
1. engineer 2.doctor 3.pilot 4.cook 5.actor 6.grow 7.driver 8.pianist 9.college 10.programmer
II.用所给词的适当形式填空。
1.violinist 2.scientist 3. writers 4.to keep 5.playing 6.to play 7.acting 8.driving 9.piano 10. science
III.单项选择
1.B 2.A 3.B 4.D 5.B 6.D 7.D 8.B 9.D 10.A
IV.根据情景,填入恰当的句子完成对话。
1. what do you want to be when you grow up
2. How are you going to do that
3. I’m going to get a part-time job
4. Because I want to save some money
5.I`m not sure yet.
V.根据汉语意思完成句子,每空一词。
1. computer programme 2. not sure about 3. Make sure 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

4. try/do your best 5. study computer science
Unit6 I`m going to study computer science 
新知识巩固     Section A 第二课时    (Grammar Focus-----3C)
课堂:速效训练
I 根据句意及汉语提示填写单词。
1.The doctor told me to take the ______________(药) three times a day.
2.Although my friend Amy lives far away from me,she ____________(寄) me a birthday gift 
every year.
3.I like the two _____________(文章) very much.
4.Li Kai's parents both work in the _______________(学院).
5.Mr.Brown and his friend want to go to _______________(伦敦) next week.
6.All parents want their children to get a good ______________________(教育)
7.My cousin is going to study computer at the ______________________(综合性大学)
Ⅱ.用括号内所给单词的适当形式填空。
1.The poor boy only got primary______________ (educational).
2.Kim's sister is going to a __________(cook) school next month.
3.How many famous ___________________(university) are there in the city?
4.How often does Kelly take ______________(act) lessons?
5.The girl isn't going to practice ____________(play) the guitar after school.
课后:培优训练。
Ⅲ.单项选择。
(   )1.Alan is studying in ________ university and he wants to be ________ engineer.
A.a;a    B.a;an    C.an;a    D.an;an
(   )2.Julie's birthday is coming.I plan to ________ her a pen as a gift.
A.reach   B.tell   C.send  D.make
(   )3.Sally has a new dress.She ________ it to the party.
A.wears   B.wore   C.is wearing  D.is going to wear
(   )4.—How are you going to be a scientist? —I'm going to ________ from now on.
A.buy a fast car  B.study harder  C.go to a music club  D.take acting lessons
(   )5.—Is he going to study computer science? —________.It's his favorite subject.
A.Yes,he is   B.No,he isn't  C.Yes,he does   D.No,he doesn't
(   )6.What are you reading,Li Xin?-----I`m reading Tiny Times______Guo Jingming.
A.on    B.by      C.for    D.with
(   )7.My father kept on _____ although it was midnight.
A.to sleep   B.sleeping    C.to work    D.working 
(   )8.When you choose a book,_________ it is a good one.
A.think of   B.find out     C.try out    D.make sure
(   )9.Iwant to know ______last weekend.
A.what Mary does   B.what does Mary do  C.what Mary did  D.what did Mary do 
(   )10.If we want to get good grades,we should work hard. ----________.
A.No,it doesn`t  B.Sounds interesting  C.Yes,youare right  D.Well,don`t worry
IV.根据情景,填入恰当的句子完成对话。
A:1_______________________________________?
B: I’m going to be a teacher.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

A:2_____________________________________________?
B:Because I like children.
A:3____________________________________________?
B: I’m going to study in a normal university(师范大学).
A:4______________________________?
B: I’m going to work in the countryside.
A: 5______________________________________?
B: Because the children in the countryside need help.
A:That sounds great.
V.按要求完成下列句子,每空一词。
1.Dale is going to take violin lessons.(改为否定句)
Dale ______ __________to take violin lessons.
2.My brother has singing lessons after school.(用 be going to 结构改写句子)
My brother _____ _______ _______ ________singing lessons after school.
3.She's going to work hard at English this term.(对画线部分提问)
 ________ _________ she _________ __________ ___________this term?
4.They are going to leave next Tuesday.(对画线部分提问)
 __________ __________they going to leave?
5.I'm going to send Jim some wonderful CDs.(改为同义句)
I'm going to ______ some wonderful CDs __________Jim.
VI.任务型阅读。
       A man from the Japanese city of Osaka works in an office.He has become an Internet star 
because of his great drawing skills(技能).
The man has a degree(学位) in art but he starts to work in an office.He doesn't think that he can 
make enough money as an artist.
       Although he doesn't have much free time,he never gives up(放弃) his dream of being 
an artist.When he has time,he will draw.But he doesn't draw on paper.He draws on his iPad.He 
draws all kinds of things,such as famous pictures,people's faces and other things.
       The man always makes a video when he is drawing.He puts the videos on YouTube.The 
videos are very popular and get more than 100,000 views every time.People like his videos very 
much and he is famous now.He said he would go on his dream.
根据短文内容,完成下列表格。
Information Card

Why the man has become an Internet star    1.

What the man will do when he is free       2.

Where the man draws                        3.

What the man always does when he is drawing 4.

How many views the man's videos get every time 5.

Section A 第二课时   (Grammar Focus-----3C)参考答案
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

I 根据句意及汉语提示填写单词。
1. medicine 2. sends 3. articles 4. college 5. London 6.education 7.university
Ⅱ.用括号内所给单词的适当形式填空。
1. education 2. cooking 3. universities 4. acting 5. playing
Ⅲ.单项选择。
1.B 2.C 3.D 4.B 5.A 6.B 7.D 8.D 9.C 10.C
IV.根据情景,填入恰当的句子完成对话。
1. What do you want to be when you grow up
2.Why do you want to be a teacher?
3. How are you going to do that?
4.Where are you going to work?
5.Why do you want to the countryside?
VI.按要求完成下列句子,每空一词。
1. isn't going 2. is going to have 3. What is; going to do 4. When are 5. send: to
1. Because of his great drawing skills. 2. He will draw 3. On his iPad. 
4. He always makes a video. 5. More than 100,000.
Unit6 I`m going to study computer science 
单元语法聚焦突破   
一般将来时的用法(Ⅰ)
1.一般将来时的定义
一般将来时表示在将来某一个时间将要发生的动作或存在的状态,也可以表示打算好在将
来要去做的动作。一般将来时主要有两种表示形式:“will+动词原形”和“be                              going to 结
构”。本单元主要介绍“be going to         结构”。
2.“be going to 结构”的基本句式
(1)肯定句:主语+be going to+动词原形+其他.如:
I am going to play computer games next Sunday.下周日我打算玩电脑游戏。
(2)否定句:主语+be not going to+动词原形+其他.如:
He isn't going to see a film with us tonight.今晚他不打算和我们一起去看电影。
(3)一般疑问句:Be+主语+going to+动词原形+其他?
肯定回答:Yes,主语+be.
否定回答:No,主语+be+not.如:
—Are you going to watch talk shows after dinner?晚饭后你们打算看访谈节目吗?
—Yes,we are./No,we aren't.是的,我们打算看。/不,我们不打算看。
(4)特殊疑问句:特殊疑问词+be+主语+going to+动词原形+其他?如:
How are you going to learn English?你打算怎样学习英语?
3.一般将来时的判断方法
(1)句中有表示将来时间的状语时,用一般将来时。这样的时间状语有:
①“tomorrow  一家”。如:tomorrow morning,at five o'clock tomorrow afternoon
②“next  一家”。如:next week,at four next Friday afternoon
③“this 一家”。如:at the end of this month
【注意】 this morning   常用于一般过去时。
④表示将来的词汇或日期。如:soon,from now on,in the future,in a few days' time,in a 
moment,in the year 2018。如:
The famous singer is going to have a concert next month.那个有名的歌手下个月将举办演唱会。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台


The kids are going to climb the mountains this weekend.这个周末孩子们要去爬山。
(2)有迹象表明或从句意判断出某一动作或状态是在将来发生或存在的,也用将来时。如:
The boys are putting their books and pens in their backpacks.I think they are going to walk 
home.那些男孩们正在把书和钢笔放进他们的背包里。我想他们将步行回家。
语法精练
Ⅰ.用括号内所给单词的适当形式填空。
1.Tom ____________________(pick) apples on the farm this Sunday.
2.There________________ (be) a talk on education in our school tomorrow.
3. _______your classmates ________________(play) computer games next Saturday?
4.I ________________(not go) fishing this Sunday.I _____________________(have) a field trip.
5.Every day he __________(do) the same thing.
6.Usually my father ___________(finish) his work at a quarter to five.
7.My twin sister is at home now.She_______________________ (practice) the piano.
8.—Did you go out yesterday?—Yes.I ____________(go) to the movies with my cousin.
9.—Oh,I arrived late for school this morning. —Why?_______ you ________(get) up late?
10. 10.—Are you free tomorrow?
—No.I________________________ (see) my grandma.She is ill in hospital.
II.单项选择
(   )1.The girl ____a new computer for herself next month.
A.buy   B.buys     C.is buying    D.is going to buy 
(   )2.There ____two basketball matches on TV tomorrow evening ----Really?That`s great.
A.will have   B.are going to be   C.is going to be   D.are going to have 
(   )3._______your friends ____the mountains next weekend?
A.Is ;climbing   B.Are ;climbing     C.Is;going to climb  D.Are;going to climb 
(   )4.My cousin is going to _____a singer when she _____up.
A.do;grow   B.do ;grows     C.be;grow    D.be;grows 
(   )5._______tomorrow afternoon?---She is going to take piano lessons.
A.What does she do     B.What is she going to do 
C.How is going to do    D.When is she going to take piano lessons
III. 按要求完成下列句子,每空一词
1.The reporter is going to visit an actor tomorrow.( 对画线部分提问)
_________ __________ the reporter going to __________ tomorrow ?
2.Is Mr.King going to travel around the world(作否定回答)
____________________________.
3.Is Mike going to play tennis this afternoon?(作肯定回答)
____________________________________.
4.His family is going to Hong Kong next month. . ( 对画线部分提问)
__________is his family ___________ to Hong Kong?
5.My parents are going to stay there for a week. ( 对画线部分提问)
_________ _________ _________ your parents going to stay there?
IV.根据答语完成问句。
1.Q:____________________when you grow up?
A:I`m going to be an airline pilot.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

2.Q:__________________________________do that?
A:I`m going to study in the college.
3.Q:__________________________________science?
A:No,I`m going to study math.
4.Q:____________________________________work?
A: I`m not sure yet,Maybe in Beijing or Shanghai.
5.Q:_________________________________________this year?
A:I`m going to take guitar lessons.I really love music.
V.从方框中选择恰当的选项补全对话。

A.WhoA.Who  areare  youyou  goinggoing  therethere  with?with?
B.I`mB.I`m  goinggoing  toto  learnlearn  toto  swimswim  inin  thethe  sea.sea.
C.HowC.How  areare  youyou  goinggoing  there?there?
D.WhenD.When  areare  youyou  goinggoing  toto  leave?leave?
E.IE.I  amam  goinggoing  toto  taketake  aa  triptrip  nextnext  week.week.

A:Hi,Li Mei.You look happy today.
B:Yes.1_____________
A:Where are you going ?
B:To Dalian 
A:Sounds cool.2_____________
B:I am leaving on October 19th
A:3_________________.Your parents?
B:No, I`m going there with my cousin.
A:I see.4.______________
B:I`m going there by plane.
A:What are you going to do there?
B:5_______________
A:Sounds like a wonderful trip.
语法精练参考答案:
Ⅰ.用括号内所给单词的适当形式填空。
1.is going to pick 2. is going to be 3. Are going to play 4. am not going to go: am going to have
5. does 6. finishes 7. is practicing 8. went 9. Did; get 10. am going to see
II.单项选择     1.D 2.B 3.D 4.D 5.B
III. 按要求完成下列句子,每空一词
1.What;is do 2.No,he isn`t 3.Yes, he is 4.Is ;going 5.How long are
IV.根据答语完成问句。
1.What are you going to be 2.How are you going to do that 3.Are you going to study 
4.Where are you going to 5.What are you going to do
V.从方框中选择恰当的选项补全对话。
1.E 2.D 3.A 4.C 5.B
Unit6 I`m going to study computer science 
新知识巩固     Section B 第三课时(1a----1e)
课堂:速效训练
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

I. 根据句意及首字母提示填写单词。
1.How smart Jim is!He can speak three l______________-English,Chinese and Russian.
2.Zhu Ling wasn't happy though she got good grades g_____________in the test.
3.You should often e__________ if you want to be healthier.
4.Her classmate wants to join the school basketball t__________ next week.
5.We are all Chinese,but Bob,Frank and Linda are from f__________ countries.
Ⅱ.用括号内所给单词的适当形式填空。
1.Does Henry look much _______________(healthy) than his brother?
2.Now Jack studies Chinese _______________(real) hard.
3.Your sister's plan sounds very _______________________(interest).
4.Both Alice and Helen are going to ___________(watch) a movie tomorrow evening.
5.Mr.Green is going to____________ (climb) the mountain with his friends next week.
6. The students want to be computer ________________ (programme). 
7. Writing it down helps them ______________ (remember) their resolutions.
8. I made a ________________ (decide) to study hard.
9. ______________ (physical) activities promote(促进)good health.
10. Sam is in China now. He is a ___________ (foreign).
课后:培优训练。
Ⅲ.单项选择。
(   )1.—What is her New Year's ________? —She's going to study a lot.
A.subject  B.education     C.exercise  D.resolution
(   )2.Lily loves music.She is going to ________.
A.play sports  B.exercise more  C.eat more vegetables   D.take guitar lessons
(   )3.Chengdu ________ a beautiful place to live in.
A.sounds   B.sound like  C.sounds like  D.sounds as
(   )4.—________ are you going to be a pianist?
—I'm going to practice the piano every day.
A.How    B.Why    C.What    D.Where
(   )5.—I'm going to join a soccer club to practice soccer next year. —________.
A.No problem   B.Sounds great  C.Thank you  D.Have a good day
Ⅳ.根据汉语意思完成句子,每空一词。
1.鲍勃昨天制订了新年计划。
Bob_______ ________ ____________ _________________ yesterday.
2.很多读者打算吃更加健康的食品。
Many readers are going to eat____________ __________.
3.我们打算组建一支足球队。
We are going to__________ _____ __________ _____________.
4.你的主意听起来是个好主意。
Your idea __________  ____________ a good one.
5.我们都打算努力学习取得好成绩。
All of us are going to study hard and ___________ __________ ___________.
V.短文还原。
    Do you make a resolution on New Year's Day?How to make a good resolution?__1__Plan 
for the resolution
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    It is not enough to have a goal(目标).You need to think out some right steps(步骤) for the 
resolution.So make your plan.__2__ And it'll also tell you how to make the goal come true at 
last.Make a plan is very important.__3__
    If you make your plan later,you may forget your resolution gradually(逐渐地).It's 
important that you start making your plan right now.__4__
You should write your resolution and plan in some places,such as a notebook or your diary.
    Think “year around”,not just “New Year's”
    You can't finish anything in one day.You make a resolution in one day.__5__ It may need a 
hundred small steps.New Year's resolution should be a starting point.You must keep a habit for 
making your resolution come true gradually.
根据短文内容,将        A~E  五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。
A.Make your plan right now
B.Maybe the following can help you.
C.It doesn't mean you must finish it in one day.
D.A good plan will tell you what to do next.
E.Write down your resolution and plan
新知识巩固     Section B 第三课时(1a----1e)参考答案
I. 根据句意及首字母提示填写单词。
1. languages 2. grades 3. exercise 4. team 5. foreign
Ⅱ.用括号内所给单词的适当形式填空。
1. healthier 2. really 3. interesting 4. watch 5. climb 
6. programmers 7. remember 8. decision  9. Physical  10. foreigner
Ⅲ.单项选择。
1.D 2.D 3.C 4.A 5.B
Ⅳ.根据汉语意思完成句子,每空一词
1. made New Year's resolutions 2. healthier food 3. make a soccer team 4. sounds like 
5. get good grades
V.短文还原。1.B 2.D 3.A 4.E 5.C
Unit6 I`m going to study computer science 
新知识巩固     Section B 第四课时(2a----2e)
课堂:速效训练
Ⅰ.根据句意及汉语提示填写单词。
1.Can you tell me how to keep _____________(身体的) health?
2.I saw the thing with my __________(自己的) eyes.
3.She __________________(许诺) to buy you a gift yesterday.
4.Do you mind my __________________(提问) you about the new plan?
5.I have too much ________________________(学校作业) to do tonight.
6.Mr.Brown is trying his best to _______________(改善)his family life 
7.My sister usually spends two hours on her _____________(功课)in the evening.
Ⅱ.用括号内所给单词的适当形式填空。
1.Do you go shopping ______________(week) or every day?
2.I don't really know the ____________(mean) of the article.
3.No one helped them,so they had to do it _____________________(they).
4.I don't think the _________________(begin) of the movie is good.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

5.Don't ask about my________________ (person) problems,please.
课后:培优训练。
Ⅲ.单项选择。
(   )1.You should try your best to improve your ___ with Paul.You should become good friends.
A.culture  B.education  C.relationship  D.reason
(   )2.—I like taking photos of cats when I'm free. —Oh,that's an interesting ________.
A.article  B.example  C.hobby   D.rule
(   )3.—We can't decide where to go for the trip.
—Why not ________ it with your parents?
A.ask   B.discuss   C.hope   D.sell
(   )4.Sometimes the resolutions may be ________ difficult ________.
A.so;to keep   B.so;keeping    C.too;keeping   D.too;to keep
(   )5.He left the job in the city to ________ farming in the countryside.
A.take up  B.grow up    C.make up   D.get up
(   )6.If we want to get good grades we should think and ________more
A.believe      B.question    C.mind   D.stand
(   )7.They`re going to ___their English by listening to English songs.
A.make   B.question    C.improve   D.enjoy  
(   )8.Julie took up ______Chinese when she was six years old.
A.study   B.studies   C.to study    D.studying 
(   )9.Oh,Mary I can`t go to a movie with you tonight. I have to study for a math test.
----But you ____me yesterday.
A.ordered    B.promised     C.questioned     D.sent 
(   )10.______the address before you forget it.
A.Write down    B.Listen to   C.Learn from    D.Put up 
Ⅳ.根据汉语意思完成句子,每空一词。
1.我有必要写下每个人说的话吗?
Is it necessary for me to __________ _________what everyone said?
2.对于这份工作,你必须会讲法语。
You must _____ ________ ______speak French for this job.
3.我的妈妈生病了,由于这个原因,我必须照顾她。
My mother is ill.______ ________ ___________,I have to look after her.
4.如果你许诺了,你就必须做到。
If you_________ ______ ______________,you must keep it.
5.这个故事和孩子们的饮食有关。
This story _____ _____ ______ __________children's eating habits.
6.你妹妹什么时候开始跳舞的?
When did your sister __________  ________ dancing?
V.从方框中选择恰当的单词填空,补全短文.

     team,harder,practice,improve,person,common,junk,physical,keep,beginning
Hi,my name`sAndy.I`m thirteen.At the 1._________ of the term,I made some resolutions.These 
resolutions have one thing in 2______________.I want to make myself a better 3.____________!
Some resolutions are about how to 4._____________my schoolwork.I`m not good at math,so I`m 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

going to study it 5.___________.I`m also going to 6._____________ my English more.The others 
are about 7.___________ health.For example,I`m going to eat less 8._________ food and more 
vegetables.I love basketball.I`m going make the basketball 9.__________.I hope that I can 
10._____________ all the resolutions.
VI.阅读理解
Dear editor (编辑) ,
     I live in a beautiful city . Many visitors come to my city . Because there are so many 
colorful peacocks (孔雀) here .The peacocks mainly live on the grass land of Dongfeng Square.
Visitors often give them food freely . They usually throw food to them , and don’t think about at 
all whether the food is right or not . Some of the peacocks became ill , some even died after eating 
the bad food given by the visitors. 
     I’m  sure most of the visitors who throw food to the peacocks really like the birds , but 
don’t realize (意识到) that they may be doing them harm (伤害). The visitors should be told that 
what have done is very harmful to the birds , and this kind of thing must be stopped from 
happening .
Perhaps we can build some small shops beside Dongfeng Square to sell peacock food . For us 
every person , it’s our duty to give more love to these beautiful birds and to look after them 
carefully.
                                                                        Yours,
                                                                      Sun Yan
1..Many visitors come to the writer’s city to __________.
A. do some shopping           B. see beautiful peacocks
C. play on Dongfeng square     D. eat nice food
2.Some peacocks became ill and died because some visitors ______;
A. did’t give them any food     B. gave them too much drink.
C. threw them some bad food    D. loved them and played with them
3.Some shops can be built beside Dongfeng Square so that they may___.
A.sell food for visitors             B. sell food for peacocks
C.make the square more beautiful    D.have the beautiful birds
4.From the passage we know people should __________.
A. live and play with the birds   B. stop the birds from eating too much
C. give right food to the birds    D. give more food to the birds
5.We can guess the writer of the letter, Sun Yan , may be a(n) _____.
A.  visitor B. shop owner(主人) C.editor D. student
新知识巩固     Section B 第四课时(2a----2e)参考答案
Ⅰ.根据句意及汉语提示填写单词。
1. physical 2. own 3. promised 4. questioning 5. schoolwork 6.improve 7.schoolwork
Ⅱ.用括号内所给单词的适当形式填空。
1. weekly 2. meaning 3. themselves 4. beginning 5. personal
Ⅲ.单项选择。
1.C 2.C 3.B 4.D 5.A 6.B 7.C 8.D 9.B 10.A
Ⅳ.根据汉语意思完成句子,每空一词。
1.write down 2. be able to 3. For this reason 4. make a promise 5. has to do with 6.take up
V.从方框中选择恰当的单词填空,补全短文.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

1.beginning 2.common 3.person 4.improve5.harder 6.practice 7. physical 8.junk 9.team 10.keep 
VI.阅读理解    1.B 2.C 3.B 4.C 5.D
Unit6 I`m going to study computer science 
新知识巩固     Section B 第五  课时(3a----Self Check)
课堂:速效训练
I.A)根据句意及汉语提示填写单词。
1.My uncle wants to have his _______________(自己的)car.
2.Lots of people are interested in actor`s or actress`_________________(私人的)life.
3.What`s the _____________(关系)between you and the old man ?He is my grandpa.
4.Mike`s third resolution is about ______________(改善)his physical health.
5.Don`t make any ________________(许诺)if you can`t keep them at last.
6.Are there any _________________(外国的) students in your school?
7.I want to be a _______________(飞行员) when I grow up.
8.We do the ____________(每周的) shopping every Saturday.
B)用括号内所给单词的适当形式填空。
1.Different people have different ____________ (hobby),such as reading and watching films.
2.The children have much ________________(schoolwork) every day.
3.My mother usually ______________(cook) delicious food for us.
4.Those people had a ______________(discuss) about this problem.
5.His uncle likes playing the piano and he wants to be a _______________(piano).
II.用所给单词的适当形式填空。
unversity  resolution  hobby  your  easy 
1.Computers make our life much _______________than it was twenty years ago.
2.I think resolutions are promises to _____________.
3.My aunt is a teacher.She teaches history in a _________________.
4.My brother is going to take up a new ______,such as playing ping-pong,playing chess and so on.
5.What are your New Year`s______________?Can you talk about them?
1.easier 2.yours 3.university 4.hobby 5.resolutions 
课后   培优训练
III.单项选择。
(   )1.I think she has something to do ________ the accident.
A.about   B.with  C.for   D.to
(   )2.She is going to study ________ because she wants to be a doctor.
A.music   B.history  C.art  D.medicine
(   )3.—Why are you going to join an English club this year?
—Because I'd like to ________ my English.
A.question  B.promise  C.improve   D.win
(   )4.—Did they have a good time at the party? —Yes.They enjoyed _______.
A.themselves  B.myself   C.yourselves  D.herself
(   )5.________ you make a resolution,you must try to keep it.
A.Because   B.If  C.Although   D.Before
(   )6.You need to take notes at the meeting,so make sure ____ a pen and some paper with you.
A.bring   B.bringing  C.to bring  D.not bring
(   )7.Mark ________ an e-mail to his parents after he arrived in London.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

A.lost  B.sent   C.reached  D.cooked
(   )8.It's not good to ask questions about someone's ________ life.
A.busy   B.simple   C.personal  D.healthy
(   )9.—________ are you going to be a good actor? —I'm going to watch more movies.
A.How    B.WhyC.When      D.Where
(    )10.I ________ my uncle in Shanghai this summer vacation and I want to have a cool 
vacation there.
A.visit  B.visited   C.visits  D.am going to visit
(   )11.Don`t ask Jane that question.It is too ____.----sorry I won`t next time.
A.personal    B.creative    C.interesting   D.successful
(   )12.His look is different from ours.Is he _____?  Yes,He is from South  Africa.
A.handsome    B.foreign     C.outgoing   D.talented 
(   )13.I`m going to ______ four resolutions this year..
A.keep    B.give    C.make    D.made 
(   )14.Peter left the job in the city to ____farming in the countryside.
A.take up     B.grow up     C.put up    D.make up
(   )15.What`s your sister going to be when she ______?
A.gets up  B.grows up   C.stands up   D.cuts up 
IV.根据汉语意思完成句子,每空一词。
1.学生们在九月初去上学。
Students go to school ____ ______ _________________  ____September.
2.把你第二天必须做的事情写下来是一个好习惯。
It is a good habit _____ ________ _________what you must do the next day.
3.由于这个原因,格林先生打算搬到乡下去。
______ ______ _______,Mr.Green is going to move to the countryside.
4.汤姆七岁的时候就能踢足球了。
Tom ______ _______ _______play football when he was seven.
5.不同的食物也许和不同的文化有关。
Different food may ______ _____ _______ ____________different cultures.
V.完形填空。
    Time flies so fast and Chinese New Year is coming.It is time__1__me to write down my 
New Year's resolutions.
    The first resolution is about improving my__2__with my family.I'm going to spend more 
time talking to my parents.And I'm going to play with my younger brother and teach__3__how to 
solve(解决) problems in his life.
    My  second resolution has to do with my __4__.Last term,I got good grades in all my 
subjects except(除了) English.So next year,I'm going to spend much time__5__my English.I 
hope I can get good__6__in English next term.
    My__7__resolution is about improving my health.I hardly ever did exercise before,__8__ I 
was busy with my schoolwork.Next year,I'm going to do exercise often.__9__,I'm going to 
play ball games after school.
    The last resolution is about personal improvement.I'm going to_10__a new hobby—reading 
books.I will read more books about computer and history.I think it will open my eyes.
(   )1.A.with  B.for   C.through  D.to
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

(   )2.A.information  B.education   C.news  D.relationships
(   )3.A.him  B.her   C.you  D.them
(   )4.A.friends  B.classmates   C.studies  D.family
(   )5.A.questioning  B.improving   C.breaking  D.wondering
(   )6.A.programs  B.prizes   C.lessons  D.grades
(   )7.A.second  B.third   C.fourth  D.fifth
(   )8.A.because  B.after   C.so  D.but
(   )9.A.However  B.For sure   C.For example  D.All in all
(   )10.A.take up  B.dress up   C.make up  D.find out
VI.任务型阅读。
    Mr and Mrs Cooper are very forgetful (健忘的). For example, Mr Cooper sometimes goes to 
his office for work on Sunday morning, for he thinks it is Monday. And Mrs Cooper sometimes 
forgets to cook supper for the family.
    One summer they planned to fly to New York for their vacation. They got to the airport only 
ten minutes before the plane took off. So time was short. But suddenly Mrs Cooper said she must 
tell Alice, their daughter, not to forget lock (锁) the front door when she went to school. As Alice 
was then at school, they couldn’t tell her about it by telephone. So they hurried (赶快) to the post 
office. Mrs Cooper wrote a short note to Alice while Mr Cooper bought a stamp and an envelope 
(信封). Soon the note was ready. They put the stamp on the envelope in a hurry and put it in the 
postbox, but suddenly Mrs Cooper began to cry. The short note was still in her hand. She put the 
plane (飞机) tickets in the envelope!
1. Why does Mr Cooper go to work on Sunday morning?
______________________________________________________________
2. Why did the Coopers decide to write a note to Alice?
________________________________________________________________
3. Do you think the Coopers could fly to New York that day? Why or why not?
________________________________________________________________
任务(二):把文中划线的句子翻译成汉语。
4. _____________________________________________________________
任务(三):给短文拟一个适当的英文标题。
5. _____________________________________________________________
新知识巩固     Section B 第五  课时(3a----Self Check)参考答案
I.A)根据句意及汉语提示填写单词
1.own 2.personal 3.relationship 4.improve 5.promises 6. foreign 7. pilot 8. weekly
B)用括号内所给单词的适当形式填空。1.hobbies               2. schoolwork 3. cooks 4. discussion 5. 
pianist
III.单项选择。1.B 2.D 3.C 4.A 5.B 6.C 7.B 8.C 9.A 10.D 11.A 12.B 13.C 14.A 15.B
IV.根据汉语意思完成句子,每空一词。
1. at the beginning of 2. to write down 3. For this reason 4. was able to 5. have to do with
V.完形填空。1.B 2.D 3.A 4.C 5.B 6.D 7.B 8.A 9.C 10.A
VI.任务型阅读
1. Because he thinks it is Monday.
2. Because Alice was then at school.
3. No, I don’t. Because they couldn’t get their tickets back before the plane took off.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

4. 一年夏天他们计划乘飞机去纽约度假。
5. How forgetful the Coopers are!
10积分下载