网校教育资源平台

人教版(新)八年级上Unit10 Section B(1a-2e)同步练习(2)含答案

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

人教新目标英语八年级上册 Unit 10 If you go to the party you
免费
ll havr a great time 语法专项:if引导的条件状语从句
免费
人教新目标英语八年级上册Unit 10 If you go to the party you
免费
2019中考英语复习课件(精讲+精炼):第一部分 教材知识梳理 八年级上 Units 9~10 (2份打包)
免费
2019中考英语复习课件(精讲+精炼):第一部分 教材知识梳理精讲八年级上Units 9~10
免费
2019中考英语复习课件(精讲+精炼):第一部分 教材知识梳理八年级上 Units 9~10
免费
2018年秋八年级人教版英语上册课件:Unit 10 话题阅读 补全对话与写作 (2份打包)
免费
2018年秋八年级人教版英语上册课件:Unit 10 (8份打包)
免费
2018年秋八年级英语人教版上册课后作业课件:unit 10 (共41张PPT)
免费
2018秋人教新目标八年级英语上册教案+教学课件:Unit 10 If you go to the party,you'll have a great time! (10份打包)
免费
人教八上Unit 10基础知识手册
免费
2018年秋八年级英语人教遵义版上册同步作业课件:Unit10 If you go to the party
免费
2018年秋八年级英语人教遵义版上册达标课件:Unit 10 达标测试题 (共33张PPT)
免费
人教新目标八年级英语上册unit10 语法专练 学案(无答案) (2份打包)
免费
人教新目标八年级上册Unit 10 知识点及练习 无答案
免费
人教八年级英语上Unit9-10单元试题(答案)
免费
人教版八年级英语上Unit 10 单元试题(无答案)
免费
新目标英语八年级上册Unit10 Section A grammar focus--3c 课件(共31张PPT)
免费
2017秋人教新目标版八年级英语上Unit10单元测试含答案
免费
人教八上Unit 10 If you go to the party 单元测验卷及答案
免费

初中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
          中国现代教育网   www.30edu.com  全国最大教师交流平台


     Unit 10  Section B (1a-2e) 同步练习(第  2 课时)

Ⅰ.根据句意,用所给单词的适当形式填空。

1.You mustn't be a ________ (care) driver.

2.The girl is old enough to look after ________ (she).

3.She is really _____________ (understand), and everyone likes her.

4.It's five ___________ (mile) from my home to school.

5.After long work, I _____________ (certain) felt tired.

Ⅱ.根据汉语意思完成句子。

6.他如此粗心,以至于他常常犯错误。 

   He is so careless that he often ________ ________.

7.最好不要逃避我们的问题。

   It's best not to ________ ________ ________ our problems.

8.乔害怕问老师问题。

   Joe ________ ________ ________ ask the teacher questions.

9.在英语中,我们说与人分担一个烦恼就像把麻烦分成两半。

   In English, we say that sharing a problem is like cutting it 


   ________ ________.21cnjy.com

10. 最后,   她找到了问题的解决办法。

   ________ ________ ________, she found the solution to the 


   problem.21·cn·jy·com

Ⅲ.单项选择。

11. Whenever Mary reads an interesting story, she can't keep it to 
          中国现代教育网   www.30edu.com  全国最大教师交流平台


    ________ and wants to share it with her friends.

   A.she   B.her   C.hers  D.herself

12. I think you should complain (抱怨), ________, of course, you 


    are happy with the situation.【来源:21·世纪·教育·网】

   A.unless   B.however    C.until   D.though

13. —Mrs Wang taught English in a poor mountain village as a 

    volunteer last year.21·世纪*教育网

   —She said she would never forget some pleasant ________ while 

   working there.www-2-1-cnjy-com

   A.experiments           B.expressions

   C.experiences            D.emotions

14. —What else do we need for the trip?

   —________. Let's go!

   A.Nothing else           B.Something else

   C.Else nothing           D.Else something

15. He advised me ________ the problems step by step.

   A.solve                 B.solving

   C.to solve               D.to solving

16. Lucy looks worried because she has problems ________ her 


    schoolwork.21 教育网

   A.to       B.with       C.by       D.of

17. —Why did Mike ignore (不理睬) me completely when I said hello 
          中国现代教育网   www.30edu.com  全国最大教师交流平台


    to him?2-1-c-n-j-y

   —Oh, he was keeping ________ a problem.

   A.think about            B.to think about

   C.to thinking about        D.thinking about

Ⅳ.按要求完成下列句子。

18.The program is too boring for many people to like. (改为复合句)

  The program is ________ a boring one ________ many people 


   don't like it.【来源:21cnj*y.co*m】

19.It's difficult for me to spell the word. (改为同义句)

    I ________ ________ spelling the word. 

20.If you choose the perfect grapes only, you'll make the best wine. 


    (改为同义句) 21  世纪教育网版权所有

    __________ you choose the perfect grapes only, you 


    ____________ make the best wine.www.21-cn-jy.com

21.She had no money, so she couldn't buy clothes. (改为同义句)

   She ________ have ________ money, so she couldn't buy clothes.

22.You can't bring friends from other schools to the party. (改为祈


    使句)【出处:21 教育名师】

    ________ ________ friends from other schools to the party.

Ⅴ.完形填空。

    Do you have any worries? Zhang Lin, a 14­year­old girl from No. 

29 Middle School, has a lot of 23__ these days.【版权所有:21 教育】
          中国现代教育网   www.30edu.com  全国最大教师交流平台


     Zhang Lin has a hard time with her English and math, 24__ she 

often fails (不及格) her exams. She is so 25__ that she makes too 

many mistakes in the exams. When she gets bad grades, her mother is 

angry 26__ her. She finds it hard 27__ a talk with her mother and she 

thinks her mother 28__ understands her. What can Zhang Lin do about 

this? She is very worried. She believes the worst thing is to do 29__. 

So Zhang Lin 30__ to talk to her friends. But she worries that if they 

know that, they 31__ her. If so, she will certainly feel 32__.

     Also, Zhang Lin likes a boy.  She wrote a letter to him, but she 

is 33__ to send the letter to him. She wants to tell her father about 

34__ letter, but she thinks her father will criticize (批评) her. If her 


father 35__ she likes a boy, he will be angry. 21 教育名师原创作品

    36__ can help Zhang Lin to solve her problems. She doesn't know 

37__. Who can help her? Can you give some advice to her? 

23.A. ideas  B. worries  C. time   D. homework

24.A. so       B. but       C. though   D. unless

25.  A. careful               B. careless 

    C. understanding          D. upset

26.A. to       B. for        C. from     D. with

27.  A. have    B. having     C. had      D. to have

28.A. often     B. sometimes  C. never     D. always

29.  A. something  B. anything  C. nothing  D. everything
          中国现代教育网   www.30edu.com  全国最大教师交流平台


30.  A. asks       B. wants    C. stops     D. refuses

31.  A. laugh at               B. smile at

    C. will laugh at            D. will smile at

32.A. more      B. less      C. better     D. worse

33.  A. afraid     B. sure      C. ready     D. able

34.A.your       B. their      C. his       D. her

35.A.knows      B. will know  C. knew     D. is knowing

36.A.Nobody                B. Nothing 

    C.Somebody              D. Someone

37.A.when to do              B. why to do

    C. how to do              D. what to do

Ⅵ.阅读短文,完成表格。

    Students these days often have a lot of worries. Sometimes they 

have problems with their schoolwork, and they aren't interested in 

study. They think it is difficult to learn all the subjects well. 

Sometimes they have problems with their friends. They can't get on 

well with their friends. Sometimes they have problems with their 

family. They don't know how to be with their family. What can they 

do about these?

    The famous expert, Robert Hunt thinks that problems and worries 

are normal in life. He asks the students not to run away from their 

problems and asks them to try to solve the problems. He thinks the 
          中国现代教育网   www.30edu.com  全国最大教师交流平台


first step is to find someone you trust to talk to. This person doesn't 

need to be an expert like himself. He may be one of your friends or 

either of your parents. If you tell them about your problems or worries, 

they will help you because they maybe have more experience than 


you.21*cnjy*com

    Why must we share our problems or worries with others? In 

English, we say that sharing a problem is like cutting it in half. So you 

are halfway to solving a problem just by talking to someone about it.

     Worries     Students' problems with their 

                 (39) _____________, friends or family.

 Robert Hunt's   Don't (40)_________________the problems.

 (38)___________ (41) _________________you trust to talk to.

    The reason   (42) _____________________ is like cutting 

                 it in half and you're halfway to solving a 

                 problem just by talking to someone about it.
             中国现代教育网   www.30edu.com  全国最大教师交流平台


                           答   案

Ⅰ.1.careless 2.herself 3.understanding 4.miles 5.certainly

Ⅱ. 6.makes mistakes 7.run away from 8.is / was afraid to

9.in half 10.In the end

Ⅲ. 11.D 点拨:keep sth. to oneself 意为“保守秘密”。

12.A 点拨:unless    意为“除非;如果不”,引导条件状语从句。 

13.C 点拨:第二句句意为:“她说她将永远不会忘记她在那儿工

   作时的一些愉快的经历”。A            项意为“实验”;B        项意为“表情;

   表达”;C    项意为“经历”;D         项意为“情感”。故选          C。

14.A   点拨:else    修饰不定代词时位于不定代词之后。根据答语后

   一句“Let's go!”可以推断“不需要别的东西”。故选                  A。

15.C   点拨:advise   后跟名词、代词或动词的­ing           形式,但接宾语

   补足语时,后跟动词不定式。故选               C。 16.B 17.D

Ⅳ.18.such; that 19.have problems / difficulty

20.Unless; won't 21.didn't; any 22. Don't bring

Ⅴ. 23.B 24.A 25.B 26.D 27.D 28.C 29.C

30.B 31.C 32.D 33.A 34.D 35.A 36.A 37.D

Ⅵ.38. suggestions/ advice / solutions 39.schoolwork 40.run away from 

41.Find someone 42.Sharing a problem2·1·c·n·j·y
10积分下载