网校教育资源平台

新目标(Go for it)版八年级下Unit 1 What’s the matter_单元测试

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

(微课视频)《新人教版八年级下册第一单元》 《话题写作巧引领》
免费
(微课视频)《新人教版八年级下册第一单元》《What’s the matter-》
免费
新人教版八下Unit 1全单元课件
免费
新人教版八年级下册导学案Unit_1_What's_the_matter全单元学案
免费
人教版(2012/2013)八下英语Unit 1 What’s the matter? Section A随堂练习及答案解析
免费
人教版(2012/2013)八下英语Unit 1 What’s the matter? Self Check练习及答案解析
免费
人教版(2012/2013)八下英语Unit 1 What’s the matter? 单元测试无答案
免费
人教版(2012/2013)八下英语Unit 1 What’s the matter? 单元测试2及答案
免费
【状元大课堂】人教版八年级英语下册 Unit 1 What’s the matter(第1课时)Section A(1a-2d)课件 (新版)人教新目标版
免费
重庆市铜梁区巴川中学2018级八年级下第一学月英语月考试题
免费
人教版(新) 八年级下Unit 1 What's the matter?教案
免费
人教版(新)八年级英语下册 Unit 1 What’s the matter(Section B 3a -selfcheck)导学案(无答案)
免费
人教版(新)八年级英语下册 Unit 1 What’s the matter(Section B 2a-2e)导学案(无答案)
免费
人教版(新)八年级英语下册 Unit 1 What’s the matter(Section B 1a-1d)导学案(无答案)
免费
人教版(新)八年级英语下册 Unit 1 What’s the matter(Section A 3a-4c)导学案(无答案)
免费
人教版(新) 英语八年级下册第一单元Section A 2d,GF--4c第二课时导学案
免费
人教版(新)英语八年级下册第一单元Section B 3a—self check 第五课时导学案
免费
人教版(新)英语八年级下册第一单元Section B 1a—1d第四课时导学案
免费
人教版(新)英语八年级下册第一单元Section A 3a—3c第三课时导学案
免费
新人教八年级下英语Unit 1 What’s the matter ?教案
免费

初中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
2积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台
               Unit 1 What's the matter?       单元测试卷
  题号          一           二           三          四           五          总分

  得分
一、单项选择(每小题          1 分,共   25 分)
(     )1.I have ________ interesting book. _________ book is Millie’s.
        A. the, a       B. an, a       C. an, the        D. the, the  
(     )2.—What’s the matter_______ Betty?
            —She lost her wallet.
        A. at           B. for         C. in           D. with
(     )3.You mustn’t stay _______ late every day. It’s bad for your health.
        A. of           B. up          C. for
(     )4.She can imagine           in Shanghai.
        A.living        B. to live     C. to living    D. live
(     )5.He has written many books, but _______ of them are good.21     
        A.few           B.many         C.any
(     )6.--- Would you like some coffee?
            --- Yes. Please give me a cup of coffee        milk.
        A. with         B. in          C. on           D. to
(     )7.— My father has a very sore throat .
            —          .
        A. It’s too bad . B. Sorry to hear that . C. Very well . D. Congratulations
(     )8.   —I’m sorry to hear that your mom is ________.6
            —Luckily, she is not down like other _______ people in the hospital.
        A. sick; ill    B. ill; illness    C. sick; sick   D. illness; sick
(     )9.I have a sweet __________, so I often eat chocolate.
        A. nose         B. tooth           C. mouth
(     )10.--Good morning, sir! _________?
            -- I'd like to buy a sweater for my daughter.
        A. What can I do for you           B. What are you doing  
        C. How about the sweater           D. Can you help me
(     )11.—After P.E., I often feel very thirsty.    —Why not buy some ________ to drink?
        A. bread        B. noodles         C. apple juice  D. teas
(     )12.   ---Which is the biggest number of the four?   ---________.
        A. One third     B. Two thirds     C. A half       D. A quarter
(     )13.- -I have______ today , so I can’t go to school. - - I’m sorry_______ that.
        A. cold, hear    B. a cold, hear    C. a cold, to hear
(     )14.There is something wrong with my ________. I can’t hear you clearly at all.
        A. eyes         B. arms            C. feet         D. ears
(     )15.They arrived ___ London___ a cold winter night.
        A. at, in       B. in, on          C. at, on       D. in, at
(     )16.---My grandfather was ill in hospital last week.---________.
        A.I don’t think so                 B.Sorry, I’m afraid not
        C.That’s a good idea               D.I’m sorry to hear that
(     )17.—I have a ______. What should I do?
            —You should see a dentist.
        A. stomachache  B. backache        C. toothache     D. headache
(     )18.   —Would you mind my smoking here?
            —   ______.Look at the sign . It says “No smoking.” 
        A. You’d  better not  B. No, go ahead. C. It doesn’t matter. D. Not at all.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

(     )19.The shop __________ until 9 o’clock p.m.
        A. stays opened                B. continues opened  
        C. stays open                  D. continues open
(     )20.   ---When shall we start, today or tomorrow?
            ---           is OK. You decide.
        A.Neither       B.Both         C.Either        D.None
(     )21.   ---What’s wrong with you?
            ---I have a _______. Because I ate too much yesterday.
        A.sore throat   B. headache    C. sore back    D. stomachache
(     )22.   — I have great ________ in finishing the work by myself. Could you help me?
            — No problem.
        A. fun          B. success     C. advice       D. difficulty
(     )23.--- Do you mind if I smoke here, madam?
            ---    . It’s not allowed in public, you know.
        A. Of course not B. Yes, you can  C. You’d better not D. No, you can’t
(     )24.— What would you like _______ your afternoon tea?21                    
            — Just a cup of coffee _______ some sugar and milk.
        A. of; with     B. of; without C. for; with    D. for; without
(     )25.We’d better ____ out .It’s going to rain.1
        A. not to go       B. don’t go         C. not go
二、完形填空(每小题          2 分,共   20 分)
    It took Peter quite a while to find a place for his car, and in the end he had to   26   it on a 
small street, a few minutes away from the dentist’s. As he got out, he looked at his watch. He 
would meet the dentist at five and he  27   had half an hour. He walked into the square and sat 
down in a chair, to   28   the falling sun.  2
    As he sat there, he   29   the children playing. He was  30  to see a red car like his own 
come out of the street where he had parked. The car moved   31   and soon disappeared (消失). 
Peter felt in his pockets for his keys, but they were not there.【    :3】
    “My car!” he shouted in a loud    32  . He got up and ran out of the square, then down the 
small street. He couldn’t see his car at first, and then he found it was   33   a larger one, with 
the keys on the roof of his car.
    By the time he got to the dentist’s, it was after five. “A very strange thing  34   to me,” he 
said to the dentist to explain why.
    “Don’t   35   about that,” said the dentist. “I just got here myself.”
(     )26.A. put           B. leave            C. give        D. drive
(     )27.A. also          B. ever             C. still       D. even
(     )28.A. like          B. finish           C. enjoy       D. wait
(     )29.A. watched       B. looked           C. see         D. make
(     )30.A. pleased       B. surprised        C. angry       D. worried
(     )31.A. slowly        B. lovely       C. sadly        D. fast
(     )32.A. sound         B. voice             C. speed      D. laugh
(     )33.A. behind        B. in front of       C. between     D. at the back of
(     )34.A. worked        B. passed           C. heard       D. happened
(     )35.A. worry         B. worried          C. think       D. talk
三、阅读理解(每小题          2 分,共   20 分)
                                    (1)
                             What Mothers Said to Eat
    Mothers always tell their children what they should eat.4
    When Kangkang was a child, his mother often told him,“Be careful not to eat too much salt 
or sugar.”【       :21  】
  36.   
    Maria's mother always took care of Maria very well. For example,     37. so her mother 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

said that she mustn't eat too much candy or ice cream.
    Milk is a healthy drink. Jane didn't like it,  38.  .Every morning before she left for school, 
she had to drink a glass of milk because her mother was always watching her.
    During Michael's childhood, 39.  Once, cabbage was on his plate. As soon as Michael saw 
it, he got mad. But his mother made him taste it.   40.__
从下列所给的选项中,选出能填入空白处的最佳选项补全短文。
36.______  37. ______  38. ______  39. ______  40. ______  
A.he had to eat many vegetables and fruit to keep healthy.
B.She said it might cause illness.
C.He was surprised to find that it was delicious!
D.Maria's teeth were very weak.
E.but her mother always forced her to drink it.
                                    (2)
    Mrs. King is an American doctor. She is now in China. She works in a children’s 
hospital(儿童医院)in    Beijing. She is also learning Chinese medicine (中医) there. She likes 
Chinese medicine very much. She loves working for children. She works hard in the day and reads 
English books on (关于) Chinese medicine at night. She learns Chinese from the Chinese doctors 
and her Chinese friends. Now she can speak some Chinese. She can read some Chinese books, too.
    Her husband Mr. King is a teacher. He teaches English in a junior high school in Beijing. He 
works hard, too. He works from Monday to Friday. He teaches three classes every day. Sometimes, 
on Saturdays and Sundays, he teaches other English classes. He wants to make more money (挣更
多钱).
根据短文内容,选择正确答案。
(     )41.   Mrs. King works in a _____.
        A. shop     B. junior high school in Beijing C. hospital in Beijing D. hospital in 
        America
(     )42.. Both of the Kings _____.
        A. live in America B. live in Shanghai C. work hard       D.     work 
    every day
(     )43.   Mr. King works _____.
        A. in a junior high school in Beijing  B. in a children’s hospital in Beijing
        C. in a junior high school in America  D. in a children’s hospital in America
(     )44.. Mrs. King learns Chinese from _____.
        A. her teacher                         B. the books
        C. the doctors                         D.  the Chinese doctors and her 
    Chinese friends
(     )45.   Which of the following sentences is NOT true?
        A. Mrs. King can speak English and Chinese.
        B. Mrs. King doesn’t know anything about Chinese medicine.
        C. Mrs. King is from America.
        D. Mr. King sometimes teaches other English classes on weekends.
四、补充句子(每小题          2 分,共   20 分)
(一)根据对话内容,从方框内六个选项中选出五个适当的句子完成对话。
A: Good morning, madam.
B: ___46.__
A: You look worried. What’s wrong with you?
B: My daughter got lost when I did shopping in the market this morning. I’ve looked for her 
everywhere in the market, but I can’t find her, what shall I do?5
A: ___47.___ Tell us something about her. We can help you.
B: Thank you, sir.
A: Now please tell me how old she is.
B: She is five years old.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

A: _48.__
B: She’s a little heavy, and she has a round face and long curly har. 
A: What’s the color of the dress she is wearing today?
B: ___49.___
A: What’s your telephone number?
B: It’s 93578548.
A: OK. We’ll start to look for her right away. We’ll call you as soon as we find her. 
B: ____50._____
46.______  47. ______  48. ______  49. ______  50. ______  
 A. What does she look like ?        B. Good morning, sir.
 C. Thank you very much.           D. Don’t worry.
 E. Is it a boy or a girl?              F. She’s wearing a red skirt.
(二)补全对话
A:______51._____
B:I’m not feeling well.
A:_____52._____
B:About two days ago.
A:Oh! That’s too bad. Open your mouth and say “Ah”.
B:Ah.
A:Don’t worry. You just have a cold. 
B:____53._ ___
A:Take this medicine three times a day, ____54._____
B:_____55.______
A:You are welcome.
51.______  52. ______  453. ______  54. ______  55. ______  
A、Thank you very much.
B、What’s wrong, young man?
C、You will feel better soon.
D、When did it start?
E、What should I do?
五、书面表达(共        15 分)
56.根据下列短语的提示以           How to keep healthy?为题写一篇  80 词左右的短文。
do more exercise,  get up early,  not stay up,  keep the air fresh,  have healthy eating habits
How to keep healthy?
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台
                                  参考答案
Unit 1 What's the matter?


3.B
【解析】
试题分析:句意:你不可以每天都熬夜,这对你的健康有害。stay                          up late 是固定短语,熬
夜不睡觉。故选       B。0
考点:考查副词的用法。
4.A
【解析】
试题分析:句意为:她可以想象住在上海。imagine doing sth                表示想象做某事。根据语境并
结合选项可知应选        A。2
考点:考查动词搭配。
5.A
【解析】
试题分析:句意:他写了许多书,但几乎没有一本是好的。根据连词                             but 可知后面该用形
容词   many 的反义词,所以选       A。【    :21· ·  ·   】
考点:考查形容词。
6.A
【解析】本题查考介词,句中表达需要一杯带牛奶的咖啡,所以选择                             with,表示带有。
【翻译】想来些咖啡吗?好的,请给我一杯带牛奶的咖啡。
7.B
【解析】
试题分析:句意:我爸爸的嗓子很痛.                听到这个感到很难过.当听到别人不幸的消息后,回答
Sorry to hear that 结合句意,故选  B。
考点:考查情景交际的用法
8.C
【解析】
试题分析:句意:听到你妈妈病了的消息感到很难过。幸运地是,她不像医院里的其他病

人那么消沉。第一个         sick 作表语,第二个      sick 作定语,故选     C。【     :21          】
考点:考查形容词及名词。
9.B
【解析】
试题分析:句意为:我有一口讨人喜欢的牙齿,因此我经常吃巧克力。nose:鼻子,tooth 
:牙齿,mouth:嘴巴。根据语境可知应选                B。
考点:考查名词辨析。
10.A
【解析】
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

试题分析:句意:——先生,早上好!我能为您做点什么?——我想给我的女儿买一件毛
衣。   A. What can I do for you  我能为您做点什么?       B. What are you doing  你正在做什
么?    C. How about the sweater  这件毛衣怎么样?     D. Can you help me 你能帮助我吗?根
据  I'd like to buy a sweater for my daughter.可知此处是顾客想买一件毛衣,因此售货员见到
顾客应先说:“我能为您做点什么?”故选                A。
考点:考查交际用语的用法。
11.C
【解析】
试题分析:—体育课后,我经常感到非常口渴。—                      为什么不买一些苹果汁喝?A.            bread 面
包;B.   noodles 面条;C.  apple juice;D. teas 茶,tea 是不可数名词,没有复数,所以排除
D。根据语境可知选         C。
考点:考查名词的用法。
12.B
【解析】
试题分析:句意:-这四个数字中哪一个最大?-三分之二。one third                     三分之一;two thirds   三
分之二;a half   一半,二分之一;a quarter      四分之一。通过理解这四个选项的意思可知,最
大的数是三分之二,故选           B。
考点:考查数词。
13.C
【解析】
试题分析:句意:我今天感冒了,所以我不能去学校。听到这信息我感到很不安。Have                                    a 
cold 伤风,感冒;I’m sorry to hear that。听到这信息我感到很不安。所以选               C。
考点:考查固定句型。
14.D
【解析】
试题分析:句意:我的耳朵有问题。我一点也听不清你说的话。A. eyes“眼睛”;B. arms“胳
膊”;C. feet“脚”;D. ears“耳朵”。结合第二句        I can’t hear you clearly at all.可知答案为 D。
考点:考查名词的辨析。
15.B
【解析】
试题分析:句意:他们在一个寒冷冬天的晚上到达伦敦。arrive                       in +大地点,表某一天前面
用  on。故选   B
考点:考查介词的用法。
16.D
【解析】
试题分析:句意:上周我爷爷病了。听到这个消息我很难过。A.I                         don’t think so 我不这样认
为,B.Sorry,  I’m afraid not 对不起,我恐怕不行,C.That’s       a good idea 好主意!,D.I’m 
sorry to hear that 听到这个消息我很难过。听到不好的消息(爷爷病了)要表示同情、慰问,
故选   D。
考点:考查情景交际。
17.C
【解析】
试题分析:句意:—我牙疼。我该怎么办?—你应该看牙医。根据答语,看牙医,应该患
的是牙疼。故选       C。
考点:考查名词辨析。
18.A
【解析】
试题分析:句意:-你介意我在这里吸烟吗?-你最好不要,看那个标志牌,上面写着:禁
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

止吸烟。A选项意为:你最好不要;B                选项意为:不,请随便;C选项意为:没关系;
D 选项意为:没关系。根据这个情景可知选                  A。
考点:考查情景交际。
19.C
【解析】
试题分析:句意:商店一直开门到下午九点。continue                  表示从说话的这个点开始往后的时
间段里持续,stay     表示停住停留的状态,虽然也是持续,前一词是动态的                         ,这个词是静态
的。.stays open 意思是保持开放,所以选          C。21             
考点:考查动词。
20.C
【解析】
试题分析:句意:---我们什么时候开始,今天还是明天?---哪一天都行。你决定。指的是
两者中的任何一天,应用           either,故选  C。7
考点:考查不定代词的用法。
21.D
【解析】
试题分析:句意:——你怎么了?——我胃疼,因为昨天吃太多了。too much+不可数名词,
根据   Because I  ate too much  yesterday.可知是胃疼,某人某部位不舒服,结构:主语
+have/has+ a+部位-ache 故选择   D。
考点:考查固定句式。
22.D
【解析】
试题分析:句意:我自己独自完成这项工作有困难,你能帮助我吗?没问题。have 
difficulty in doing 在做某事上有困难,A. fun   乐趣;B. success  成功   ;C. advice 建议;   D. 
difficulty 困难。故选  D.21· *     
考点:考查固定局用法。
23.C
【解析】
试题分析:句意:——如果我在这抽烟你介意吗,女士?——你最好不要。你知道当众抽
烟是不被允许的。A. Of course not     当然不;     B. Yes, you can 是的,你可以。C. You’d better 
not 你最好不要;D. No, you can’t  不,你不能。根据答语,故选择              C。
考点:考查情景交际。
24.C
【解析】
试题分析:for     为了,对于;of     关于,……的;with       带有,伴随;without     没有。句意:你
下午茶喜欢喝什么?——一杯加糖或者牛奶的咖啡就行。结合语境可知上文表示目的,下
文表示伴随状况,故选          C。
考点:考查介词辨析
25.C
【解析】
试题分析:句意:我们最好不要出去,马上要下雨了。Had                        better 最好,可将其视为情态动
词,可用于一切人称,没有任何词形变化。其后接不带                       to 的不定式,即为      had better do 或
had better not do。根据题意,故选    C。
考点:考查非谓语动词。

26.B    27.C    28.C    29.A   30.B    31.D    32.B    33.A   34.D    35.A

【解析】
试题分析:这篇短文主要讲了             Peter 去看牙医,因为还有半小时,就把车停在小街上。当他
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

坐在公园时,他看到一辆红色的车,和他那辆车很像,从他停车的地方开出来。他感到很
惊讶,并且发现自己的车钥匙没有了。他跑到小街上,发现自己的车在一辆大车后面,车
钥匙在车顶上。
26.考查动词。A.      put 放;B.   leave 离开,把某物留在某地;C.          give 给;D.  drive 驾驶。
句意:Peter   花了好一会儿找停车的地方,最后他不得不把车留在一条小街上。根据题意,
故选   B。
27.考查副词及语境理解。A. also          也;B. ever  曾经;C. still 仍然;D. even   甚至。句意:
他五点去看牙医,他仍然有半小时。根据题意,故选                      C。
28.考查动词及语境理解。A. like          喜欢;B. finish  完成;C. enjoy  喜欢,享受;D. wait     等
待。句意:他走进广场,坐在椅子上欣赏落日。故选                      C。
29.考查动词及语境理解。A. watched          仔细地看;B. looked     看,不及物动词;C. see      看到;
D. make 制作。句意:当他坐在那儿时,他看孩子们玩。watch sb doing                 看某人正在做某事。
从  sat 判断出,这里也应用一般过去时,故选               A。
30.考查形容词及语境的理解。A.             pleased 感到高兴的,满意的;B.         surprised 惊讶的;C. 
angry 生气的;D.    worried 担心的。句意:他看到一辆红色的车,和他那辆车很像,从他停
车的地方开出来。他感到很惊讶。根据语境,故选                     B。
31.考查副词及语境的理解。A.             slowly 慢地;B.    lovely 可爱的;C.     sadly 难过地;D. 
fast 快地。句意:车开得很快,很快就消失了。从                  soon dissapeared 判断出,车开得快。故
选  D。
32.考查名词。A.       sound 声音,自然界所有的声音;B.             voice 声音,特指人的声音;C. 
speed 速度;D. laugh  笑。句意:“我的车”他大声叫。故选              B。
33.考查介词及语境的理解。A.             behind 在……后面;B.       in  front of 在……前面;C. 
between 在两者之间;D.      at the back of 在……后面,范围内的后面。句意:起初他看不到
他的车,然后他发现车在一辆大车后面,车钥匙在车顶上。从根据语境可知,他的车在大
车后,故选     A。
34.考查动词。A worked       工作;B. passed  经过;C. heard  听到;D. happened  发生。句意:
一件奇怪的事情发生在我身上。sth happen to sb,          故选   D。
35.考查动词。A. worry      担忧;B. worried   担忧;C. think  想;D. talk 谈论。句意:“别担
心,”牙医说,“我自己刚刚到这里。”don’t              是助动词,其后用动词原型。故选               A。
考点:日常生活类短文


38.考查对语境的理解。空前一句的意思是:牛奶是健康的饮品,但是                             Jane 不喜欢喝。空
后的意思是:每天早上她离开家上学时,她不得不喝一杯牛奶,因为她的母亲一直注视着
她。所以选     E(但是她妈妈强迫她喝。)与上下文一致。
39.考查对语境的理解。后面说:Michael             的妈妈让他吃蔬菜。所以选            A(    他得吃很多水
果和蔬菜以保持健康。)与上下文一致。
40.考查对语境的理解。前面说:Michael             看到盘子里的卷心菜进要发疯了。但是妈妈让他
尝一尝。     所以选   C(他很吃惊地发现它很美味。)与上下文一致。
考点:补全对话。
41.C    42.C    43.A    44.D   45.B
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了金夫人是一个美国的医生。她现在中国儿童医院工作,她
白天工作,晚上学中医,还跟别人学中文。她的丈夫是个老师。他在北京的一所中学教学。
他想挣更多的钱。
41.细节理解题。根据短文第一段              She  works  in a  children’s hospital(儿童医院)in 
Beijing 描述可知金夫人的工作地点,故选             C。
42.细节理解题。根据第一段            She works hard in the day 和第二段 He works hard, too.故选
C。
43.细节理解题。根据第二段            He teaches English in a junior high school in Beijing.故选 A。
44.细节理解题。根据一段           She learns Chinese from the Chinese doctors and her Chinese 
friends.故选 D
45.是非判断题。根据第一段            She is also learning Chinese medicine (中医) there.可知,金夫
人对中医有所了解,故选           B
考点人物介绍类短文阅读。
46.B    47.D    48.A    49.F   50.C
【解析】
试题分析:
46.根据上句     Good morning, madam.早上好,女士。可知下句也应是“早上好!”故选                  B。
47.根据上文     My daughter got lost when I did shopping in the market this morning. I’ve looked 
for her everywhere in the market, but I can’t find her, what shall I do?可知购物时把女儿丢了,
找不到,一定很着急,所以对方的回答应是:Don’t worry.故选                    D。
48.根据答语     She’s a little heavy, and she has a round face and long curly har. 有点胖,圆脸,
留着长卷发。可知问句应是:她长得什么样?故选                     A。
49.根据问句     What’s the color of the dress she is wearing today?今天她穿什么颜色的衣服?
可知答句应为:她穿着一件红色的短裙。选故                    F。
50.根据上句     We’ll start to look for her right away. We’ll call you as soon as we find her.我们马
上开始找她,一找到就给你打电话。可知应该谢谢帮忙的人,故选                            C。
考点:情景交际。
51.B    52.D    53.E    54.C   55.A
【解析】
试题分析:
51.根据   I’m not feeling well. 可知上句问的是你怎么了?故选         B。
52.根据   About two days ago. 可知这里问的是什么时间?故选           D。
53.根据   Take this medicine three times a day。医生告诉的是吃药。可知问医生该怎么做。
故选   E。
54.根据常理,吃药后应该感觉好些。故选                  C。
55.根据   You are welcome.可知应该   Thank you very much.。
是,故选    A。
考点:补全对话。
56. 
one possible version;
How to keep healthy?
Health is important to everyone. Do you know how to keep healthy?
First, we should do more exercise. Sports can keep us fit. Second, we should have enough sleep. 
It’s good for us to go to bed early and get up early. Third, we should have healthy eating habits. 
We’d better have more vegetables, and less meat. Finally, we should keep our rooms clean and the 
air fresh all the time.
【解析】 
试题分析:这是一篇话题作文,作文题目已经给出,而且列出了要求。写作文时要仔细审
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

题,每一条都要写到,注意前后句的连接,不要遗漏要点,必要时可适当发挥。本文时态
主要是一般现在时态,主语是第一人称                 we。写作中适当使用情态动词和连词,注意要上下
文联系紧密,符合逻辑关系。
【亮点说明】文章主要说明如何保持身体健康,重点短语都已经写出,如                               do more exercise, 
get 
2积分下载