网校教育资源平台

仁爱版英语八年级下册同步测试Unit 8 Topic 1及参考答案及解析

评价文档:
文档评论: 0

初中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
2积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                 Unit 8            Our Clothes
        Topic 1       We will have a class fashion show.
                       (考试时间:90     分钟,满分:100      分)
              第一部分                第二部分              第三部分             总分
  题号
         Ⅰ     Ⅱ    Ⅲ    Ⅳ   Ⅰ     Ⅱ    Ⅲ    Ⅳ   Ⅰ     Ⅱ     Ⅲ
  得分
                      第一部分  听力(20                分)
Ⅰ. 听句子,选择正确图片。每个句子读一遍。(5                   分)
(   )1. 


                                                    
           A                      B                       C
(   )2. 


                                                    
           A                      B                       C
(   )3. 


                                
           A                      B                       C
(   )4. 


                             
           A                      B                       C
(   )5. 


                                                     
           A                      B                       C
Ⅱ. 听句子,选择正确答语。每个句子读一遍。(5                   分)
(   )6. A. I want to buy them. B. They are made of silk. C. Perfect!
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

(   )7. A. In China.        B. Cotton.           C. Thanks. 
(   )8. A. Thank you. I’m glad to hear that. 
       B. It’s over there. 
       C. That’s all right. 
(   )9. A. You know more than me. 
       B. Thank you. 
       C. No, thanks. 
(   )10. A. Size 38.        B. Size L.           C. Size M. 
Ⅲ. 听对话及问题,选择正确答案。每段对话及问题读两遍。(5                         分)
(   )11. A. On the third floor. 
       B. In Shoes and Hats Section. 
       C. In Women’s Wear Section. 
(   )12. A. Long purple cotton pants. 
       B. Short red silk pants. 
       C. A silk T-shirt. 
(   )13. A. A scarf.        B. A uniform.        C. A windbreaker. 
(   )14. A. The color and the style. 
       B. The color and the material. 
       C. The price and the style. 
(   )15. A.¥519.            B.¥590.              C.¥950. 
Ⅳ. 听短文,根据短文内容获取信息完成以下表格。短文读两遍。(5                           分)
                              Huatai Clothing Store
                     Clothes                    Price or color
                      Pants                       16   yuan
                        17                        5 yuan
                     Nice bag                     18   yuan
              Evening dresses for girls     In   19   or in black
                   20   for boys                12 yuan each
         16.      17.      18.      19.      20.      
                第二部分  英语知识运用(55                        分)
Ⅰ. 单项选择。(10      分)
(   )1. —____ shoes would you like to buy?
       —39. 
       A. How long      B. What size of   C. How wide         D. What color
(   )2. —____ weather today is!
       —Yes. But the radio says it will get worse later.
       A. How a bad     B. How bad        C. What a bad       D. What bad
(   )3. —Lily, who is the girl ____ red?
       —Oh, she is my sister Kitty.
       A. wears         B. wear           C. in               D. puts on
(   )4. —Why don’t you take the dress, Linda?
       —I have only $10. I can’t ____ it. 
       A. borrow        B. afford         C. sell             D. bring
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

(   )5. —How much is your new T-shirt?
       —Oh, I ____ fifty yuan for it yesterday afternoon.
       A. cost          B. paid           C. spent            D. took
(   )6. Customers with broad waists will look good in cold-colored clothes. It will make them 
      look ____.
       A. slim          B. slimly         C. slimmer          D. fat
(   )7. —What do you think of Kangkang?
       —He is ____ excellent student that we all like him.
       A. such          B. such an        C. so               D. so an
(   )8. His speech was ____ good. It was prefect.
       A. more than     B. than           C. less than        D. rather than
(   )9. —Did you see who the driver was?
       —No, the car ran so fast ____ I couldn’t have a good look at his face. 
       A. that          B. which          C. as               D. after
(   )10. —What a sunny day!
        —Yes. You’d better take a sun umbrella to protect yourself ____ the sunshine. 
       A. of            B. from           C. under            D. to
Ⅱ. 情景交际。(5      分)
用句子补全对话。
Black: Hi, Tom. Long time no see!
Tom:      Hi, Black.   11  ?
Black: Fine. Thanks for asking. 
Tom:      It must be a new shirt you’re wearing.   12  ?
Black: It’s made of silk. It’s very soft.
Tom:      It looks cool.   13  ?
Black: 100 Yuan.
Tom:      It’s not very expensive. I also want to buy one.   14  ?
Black: I bought it at Xidan.
Tom:      OK! I like blue best.  15  ?
Black: Yes, there is blue shirt at that store.
Ⅲ. 完形填空。(10      分)
     Mrs. Smith was looking at the show window of a shop selling shirts. She wanted to buy a
  16   for Mr. Smith, her husband. There were so many beautiful shirts that she couldn’t decide
  17  . At last, she chose one and bought it home.
     While Mr. Smith was reading a newspaper, she showed him the shirt. She wanted to know 
whether it would fit her husband or not. Her husband   18   the shirt. But it didn’t fit him   19  . It 
was both too long and too big. Then Mrs. Smith washed it in order to make it become smaller. But 
the shirt   20   didn’t fit him. Now it was too small for him. She asked Tom, his son, to   21  , 
and he did so. The shirt didn’t fit him,   22  . Then the woman began to wash the shirt once 
more to make it   23  . But this time the shirt became too short after she washed it again.
     Now the little girl, her daughter was   24   when her mother dressed her in the shirt. Why? 
Because it was too large, she didn’t like it at all. None of them knew   25  . Mrs. Smith felt so 
upset. 
(   )16. A. shirt       B. shoes          C. clothes          D. short
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

(   )17. A. she chose which one           B. to choose which one
       C. that which one she chose        D. which one to choose
(   )18. A. tried on    B. tried out      C. wore             D. put on
(   )19. A. not at all  B. at all         C. any longer       D. any more
(   )20. A. usually     B. still          C. ever             D. always
(   )21. A. put on it   B. put it on      C. have on it       D. have it on
(   )22. A. also        B. too            C. as well as       D. either
(   )23. A. smaller     B. bigger         C. the smallest     D. the biggest
(   )24. A. happy       B. nervous        C. worried          D. unhappy
(   )25. A. how to do with B. what to do  C. when to do       D. how to do
Ⅳ. 阅读理解。(30      分)
                                     (A)
    When you want to go shopping, you will decide how much money you can pay for new 
clothes and think about the kind of clothes you really need. Then you just only look for those 
clothes. There’re labels(标签) inside all new clothes. The labels tell you how to take care of your 
clothes. The labels may say “dry-clean only”. If you put these clothes into the water to wash them, 
you may ruin(损坏) them.
    Many clothes today must be dry-cleaned. Dry-cleaning is expensive. So when you buy new 
clothes, check if they will need to be dry-cleaned. You’ll save money if your clothes can be 
washed in water.
    You can also save money if you buy clothes that are well-made. Well-made clothes last 
longer. They look good even after they have been washed many times. Clothes that cost more 
money are not always made better. They don’t always fit better. Sometimes the less expensive 
clothes look and fit better than the more expensive ones.
根据短文内容,选择最佳答案。
(   )26. Before you buy clothes, the first thing for you to do is ____.
       A. to get advice from others       B. to decide how much money they cost
       C. to decide what color you like   D. to think about what style you want
(   )27. ____ can tell you how to take care of your clothes.
       A. The labels    B. The colors     C. The styles       D. The materials
(   )28. If you want to save money, you can buy clothes ____.
       A. that can be washed in water     B. that need to dry-cleaned
       C. that look good                  D. that is the cheapest
(   )29. From the passage, we can learn ____.
       A. dry-cleaning is cheap
       B. sometimes the cheaper clothes can fit you better
       C. expensive clothes last longer
       D. cheap clothes last longer
(   )30. The writer mainly tell us ____.
       A. how to choose label             B. how to wash clothes
       C. how to save money               D. how to buy clothes 
                                     (B)
    What’s the coolest kind of transportation(交通) for middle school students back from winter 
holidays? A racing bike? A car? No, it’s a special kind of shoes called Heelys(暴走鞋). Heelys 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

look just like common sports shoes, but they have a wheel(轮子) hidden(藏) in the heel(鞋跟). So 
instead of walking, kids can “fly” around in them.
    “Wearing Heelys is fun and cool!” said Wu Peng, a boy who wore them on his first day back 
at No. 6 Middle School in Beijing. Wu Peng said he loves the shoes so much that he wears them to 
go here and there. Sometimes he even follows his parents’ car to the supermarket in his Heelys!
    Other students also think they are very cool, but some aren’t so lucky with their Heelys. It’s 
said that some children fell down and got hurt while wearing these shoes. 
    “Heelys wheels are in the heels of the shoes, so it’s easy to fall,” said Liu Rui, a doctor at the 
Hong Kong International Medical Clinic, Beijing. Even worse, Liu said, “Wearing Heelys for a 
long time could stop young people from developing their legs. ”
根据短文内容,选择最佳答案。
(   )31. What’s the coolest kind of transportation according to the passage?
       A. A car.                          B. A racing bike.
       C. A pair of Heelys.               D. A pair of common sports shoes. 
(   )32. Why do kids like Heelys when they wear them?
       A. Because they can fly in space.  B. Because they can walk fast. 
       C. Because they are fun and cool.  D. Because they can skate. 
(   )33. Heelys are common shoes with ____ the heel. 
       A. a wheel hidden in               B. a wheel in front of
       C. an arm hidden in                D. a leg hidden in
(   )34. Not all the kids are lucky because some of them ____. 
       A. have no money to buy them       B. are afraid of falling down
       C. are not allowed(不被允许) to wear them D. fell down and got hurt
(   )35. What does the doctor think of Heelys?
       A. They are too expensive to buy.  B. They are too fast to go. 
       C. They are bad for kids’ health.  D. They are good for training. 
                                     (C)
    One day a farmer went out for a walk with his little son. The farmer wore a pair of wrong 
shoes. One had thick sole(厚鞋底) but the other didn’t. He began to walk and then his feet hurt. 
When he was just out of the house, he turned to his son and said, “Why is one of my legs longer 
than the other today?”
    The son looked at his father’s legs carefully as he was walking and then laughed, “Oh, no, 
Daddy. Your legs are all right. You’re wearing the wrong shoes.” The farmer was very happy to 
hear that and said to himself, “What a clever son!” Then he asked his son to go back and got the 
other pair of shoes for him. The farmer had only two pairs of shoes.
    When the son ran back to the house, he found that the other pair was also a wrong pair. He 
had to return to his father with nothing in his hands and said, “It’s no use changing them, Daddy! 
The shoes at home are not a pair, either!”
根据短文内容,回答问题。
36. What did the farmer wear to walk with his son?
   _______________________________________________________________
37. Was one of the farmer’s leg longer than the other?
   _______________________________________________________________
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

38. How many pairs of shoes did the farmer have?
   _______________________________________________________________
39. Did the son return to his father with the shoes? Why?
   _______________________________________________________________
40. Is the son really clever or not?
   _______________________________________________________________
                      第三部分  写作(25                分)
Ⅰ. 词汇部分。(10      分)
(A)根据汉语或首字母提示填空。
41. This __________ (丝) blouse is nicer than the cotton one. 
42. The s__________ around the girl’s neck makes her more lovely and beautiful. 
43. The girl opened her h__________ and took out a postcard with a British stamp on it. 
44. The young man in a leather jacket looks h__________. Many girls like him.
45. Grandpa Wang lives a __________ (简易的) life. He never wastes anything.
(B)根据句意,用括号内所给单词的正确形式填空。
46. China __________ (success) in sending Shen Zhou-10 into space on July 11th, 2013.
47. If you want to be __________ (slim), please eat more vegetables and less meat.
48. It’s important for you to help people choose __________ (suit) clothing.
49. The pink T-shirt makes the girl __________ (live) and easy-going.
50. As the old _________ (say) goes, “Time waits for no man!”
Ⅱ. 根据句意及汉语提示完成句子。(5               分)
51. It’s __________ a hot day__________ (如此……以至于) we all want to go swimming.
52. Mr. Li went to bed very late __________ __________ (以便于) he could finish the work in time.
53. I hope your business __________ __________ (兴隆).
54. The nice handbag __________ __________ __________ (由……制成) leather.
55. Nowadays, mobile phones do __________ __________ (不止) just make phone calls.
Ⅲ. 书面表达。(10      分)
    根据汉语提示完成一篇短文,词数在                60—80 之间。
    上周,比尔和妈妈一起去购物。他们买了围巾,棉风衣和皮鞋,后来又一起吃了日本
寿司。比尔和妈妈度过了愉快的一天。
    ___________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                        听       力       材       料
                            Unit 8     Topic 1
Ⅰ.  听句子,选择正确图片。每个句子读一遍。
   1. What nice jeans!
   2. I want to buy a pair of sports shoes. 
   3. This Chinese Tang costume looks nicer than that one. 
   4. This beautiful dress is made of cotton. 
   5. As soon as Sally walked into the shop, a handbag caught her eyes. 
Ⅱ.  听句子,选择正确答语。每个句子读一遍。
   6. What do you think of these hats?
   7. Your gloves are smart! Where are they made?
   8. Wow! You look so beautiful in this pink hat!
   9. You know a lot about fashion!
   10. What size of shoes do you wear?
Ⅲ.  听对话及问题,选择正确答案。每段对话及问题读两遍。
   11. W: Can you tell me where the scarves are?
      M: They’re in Women’s Wear Section on the second floor. 
      Q: Where are the scarves?
   12. W: Is Kate wearing long purple cotton pants today?
      M: No, she’s wearing short red silk pants and a cotton T-shirt. 
      Q: What is Kate wearing?
   13. W: Jim, the weather is getting cold. You need to buy something warm. What about buying 
         a scarf?
      M: No, I want to buy a windbreaker. 
      Q: What does Jim want to buy?
   14. M: Jenny, I heard you bought a pair of new jeans. Can I have a look?
      W: Sure! I like the color and the style very much, so I bought them. 
      Q: What does Jenny like about the jeans?
   15. A: How much is this handbag?
      B: It’s a new style. It’s five hundred and ninety yuan. 
      Q: How much is the handbag?
Ⅳ.  听短文,根据短文内容获取信息完成以下表格。短文读两遍。
    Welcome to Huatai Clothing Store. Do you like pants? Here we sell pants for only fifty-nine 
yuan! Do you like hats? Here we sell hats for only five yuan. Do you need bags for travel? We 
also have nice bags for only ten yuan! For girls, we have evening dresses in white or in black. For 
boys, we have shorts for only twelve yuan! And that’s not all! Come to our store and see them for 
yourselves! You’re welcome here!
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台
                            参考答案
                            Unit 8     Topic 1
                            第一部分  听力

Ⅰ. 1-5     B B A C A
Ⅱ. 6-10    C A A B A
Ⅲ. 11-15   C B C A B
Ⅳ. 16. 59         17. Hats       18. 10          19. white      20. Shorts
                      第二部分           英语知识运用

Ⅰ. 1. B   how long 是对多长时间或长度进行提问;what             size 是对尺码提问;how      wide 是
          对宽度提问;what color    是对颜色提问。根据语境可知是问鞋的尺码。故选                     B。
   2. D   考查感叹句。由于        weather 为不可数名词,其前不用冠词。故选              D。
   3. C   put on 强调动作“穿上”;wear        和 be in 均表示状态“穿着”;“in+颜色”表
          示“穿   着……衣服”。故选         C。
   4. B   考查动词的用法。borrow       借入;afford  买得起;sell   卖;bring  带来。根据句意 
          “我仅有    10 美元,买不起。”故选         B。
   5. B   cost 花钱,通常物作主语;pay        花钱,支付,通常人作主语,与              for 搭配;
          spend 花钱(时间),通常人作主语,与           on 或动词-ing  搭配;take   花时间,通常
          it 作主语。由句中的       I 和 for 可知选 B。
   6. C   考查系动词     look。look+adj.表示看起来……,根据题义可知腰粗的顾客穿深颜
色
          衣服会显得更瘦。slim       的比较级是     slimmer。故选   C。
   7. B   考查固定搭配。such+adj.+n.+that    从句。故选     B。
   8. A   more   than 意为“多过,不止”,than        意为“超过,比”,less          than 与 more 
          than 意思相反,rather than 意为是……而不是……。该题意为他的演讲不止是好,
          简直是完美。故选        A。
   9. A   考查状语从句。so+形容词+that         ... 意为“如此……以至于……”,引导结果状
          语从句。答语意为“汽车跑得如此快,以至于我不能看清他的脸。”故选                              A。
   10. B  考查介词。protect ... from ... 保护……免受……,此句意为“你最好带把太阳伞
          以防太阳晒。”故选         B。
Ⅱ. 11. How are things going on with you?
   12.What is it made of?
   13.How much is it?
   14.Where did you buy it?
   15.Is there blue one there?
Ⅲ. 16. A  由上句“Mrs.     Smith 正在看商店里出售的衬衫”及下文“有如此多的衬衫”可
判
          断出:“她想为她的丈夫买一件衬衫。”故选                   A。
   17. D  考查特殊疑问词加不定式作宾语的用法。从形式上即可排除                         A、B、C;该句意
          为  “有如此多的衬衫以至于她不知该选哪一件。”故选                      D。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

   18. A  考查动词的用法。try        on 意为“试穿”;try      out 意为“试验”;wear      意为“穿
          着”,强调状态;put        on 意为“穿上”,强调动作。由句意               “她想知道这衬衫
          是否适合她的丈夫。”可知,她的丈夫试穿了这件衬衫。故选                          A。
   19. B  由上句“她的丈夫试穿了衬衫”和下句“它又长又大”可知,“这件衬衫一点
也
          不适合他。”故选        B。
   20. B  由下句“现在对他来说又太小了。”可知“这件衬衫仍然不适合他”。
usually 通
          常;still 仍然;ever  曾经;always  总是。故选      B。
   21. B  put on 是由动词加副词构成的短语,若代词作宾语,须放在中间。故选                         B。
   22. D  考查词义辨析。这四个词都有“也”的意思。also                  常用于句中;too      常用于肯定
          句句末;as    well as 常用于句中作连词;either      用于否定句或疑问句句末。故选
          D。
   23. A  由上文可知,这件衬衫对丈夫来说太小,但对儿子来说太大。于是她又洗一次,

          想使这件衬衫变小点。故选            A。
   24. D  由下文可知,这件衬衫对于女儿来说太大了,因而女儿不喜欢它。故选                              D。
   25. B  通读全文可知,这件衬衫对谁都不适合,因此没有人知道怎么办。“怎么办”
用
          what to do。故选 B。
Ⅳ. (A)
   26. B  由第一段开头可知,当你买衣服时,先决定一下你要花多少钱。
   27. A  由第一段第三句可知,衣服内的标签会告诉你如何护理你的衣服。
   28. A  由第二段最后一句可知,可用水洗的衣服会省钱。
   29. B  最后一句指出,有时便宜的衣服比贵衣服更适合你。
   30. D  作者主要是告诉我们怎样购买衣服。
   (B)
   31. C  由第一段    A racing bike? A car? No, it’s a special kind of shoes called Heelys. 可知
          暴走鞋是一种最酷的交通工具。故选               C。
   32. C  由 Wearing Heelys is fun and cool! 及 Other students also think they are very cool ... 
          可知孩子们喜欢暴走鞋是因为他们认为暴走鞋很酷。故选                        C。
   33. A  由第一段    Heelys look just like common sports shoes, but they have a wheel hidden in 
          the heel. 可知暴走鞋的鞋跟里藏有一只轮子。故选               A。
   34. D  由第三段可知,其他学生也认为暴走鞋很酷,但一些学生不太幸运。据说有人
穿
          暴走鞋时摔倒并受伤了。故选             D。
   35. C  由最后一段可知,“穿暴走鞋容易摔倒,”一位医生说,“长时间穿暴走鞋阻
碍年
          轻人腿部的发育。”因此这位医生认为暴走鞋对健康有害。故选                           C。
   (C)
   36. A pair of wrong shoes. 由原文第一段第二句可知农夫穿错了鞋。
   37. No, it wasn’t. 从文章一、二段可看出这个农民穿了一只厚鞋底、一只薄鞋底的鞋,
      并不是他的腿一只长一只短。
   38. Two pairs. 从第二段最后一句可知,农民只有两双鞋。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

   39. No, because he thought the shoes at home were not a pair, either.  最后一段 He had to 
      return to his father with nothing in his hands ... 可知儿子回来时没有带东西,因为他觉
      得家里的两只鞋也不是一双。
   40. The son isn’t really clever. 通读全文,我们了解到农民有两双鞋,出门时穿错了,任
      意换掉一只就可以了,而他儿子并没有这么做。
                             第三部分         写作

Ⅰ. (A)41. silk    42. scarf      43. handbag     44. handsome   45. simple
   (B)46. succeeded 47. slimmer   48. suitable   49. lively    50. saying
Ⅱ. 51. such; that 52. so that    53. goes well   54. is made of 55. more than
Ⅲ.  参考范文:
    Bill’s mother likes going shopping a lot. Last Sunday she went shopping with Bill. First, they 
saw a beautiful scarf, so they bought it. Then they went to the Men’s Clothing Section. Bill’s 
mother chose a cotton windbreaker for Bill. The windbreaker made Bill look more handsome. 
Then they went to the Shoes and Hats Section. There they bought a pair of leather shoes for Bill’s 
father. After that, they went to eat Japanese sushi. They felt very tired, but they were very happy. 
2积分下载