网校教育资源平台

2019届高考英语(浙江专版)一轮复习练习:必修4 5 Unit5

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷一20181216342
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读课件20181216246
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读素能强化20181216210
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷一201812130280
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷二201812130278
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷二20181216341
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达优选习题20181216362
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷三201812130279
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达课件201812163134
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读即时巩固2018121629
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期周末自测卷(打包6套)
免费
(天津专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题四任务型阅读(课件试题)(打包8套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题5书面表达(课件试题)(打包12套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题3完形填空(课件试题)(打包12套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题五书面表达(课件试题)(打包16套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题1阅读理解(课件试题)(打包13套)
免费
浙江省杭州市十八中2019届高三英语上学期周末检测卷(打包13套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题4语法填空和短文改错(课件试题)(打包24套)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台


                                  阅读提速练
    Ⅰ 阅读理解
                                        A
    If you have the opportunity to visit some places in New Zealand, then the list below is our 
recommendation.
    Fiordland National Park
    This park is part of the South Westland World Heritage Area and is New Zealand’s largest 
national park and one of the largest in the world. The scenery in Fiordland is nothing short of 
extremely beautiful, with steep mountains, wild waterfalls, and abundant rain forests. Being able 
to  come back and forth in its deep bay attracts most of the visitors.
    The area has some of the world’s greatest walks including the world famous Milford Track, 
which was described as the finest walk in the world in the early twentieth century.
    Abel Tasman National Park
    Abel Tasman may be New Zealand’s smallest national park, but the attractions are huge. 
Located in one of New Zealand’s sunniest spots, the area also has the best beaches in the country.
    The popular Abel Tasman Walk is a great way to see this park. It takes 3-5 days to 
complete. Sea taxis are also available and can drop you off at any number of beaches within the 
park.
    Rotorua
    Accessible from New Zealand’s biggest city, Auckland, Rotorua is famous for its volcanic 
activities. Rotorua is also famous for its plentiful lakes which are great for swimming and fishing. 
The surrounding area contains plenty of native bushes and some famous walks.
    Rotorua is also the best area in the country to experience and learn about Maori culture.
    Mt Cook National Park
    Mt Cook as well as the surrounding area is an alpine(高山的) park within the World Heritage 
listed in South Westland. The biggest peaks in all of Australasia are here. The park doesn’t contain 
many trees or plants due to the altitude. Walks range from a two­hour walk to difficult tracks 
suitable for experienced mountaineers only.
    A helicopter or plane ride gives visitors excellent views of the mountains with the option of 
landing at the top of Tasman Glacier, a true permanent snow­covered alpine environment. 

    【解题导语】 本文是一篇应用文,主要介绍了新西兰值得游玩的几个地方。

    1.The most impressive experience in Fiordland National Park may be________.
    A.rock climbs                          B.forest camps
    C.water jumps                          D.boat trips
    D 解析:推理判断题。根据            Fiordland National Park 部分第一段尾句“Being     able to 
come back and forth in its deep bay attracts most of the visitors.”可知,能够在它的深海湾里来
回穿梭会吸引大多数的游客;据此可以判断,在                    Fiordland 国家公园,令人印象最深刻的经
历是乘船旅行,故        D 项正确。
    2.If you are interested in folk customs, you can go to visit________.
    A.Fiordland National Park
    B.Rotorua
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    C.Mt Cook National Park
    D.Abel Tasman National Park
    B 解析:细节理解题。根据            Rotorua 部分第二段“Rotorua    is also the best area in the 
country to experience and learn about Maori culture.”可知,Rotorua 也是全国最好的学习毛利
文化的地方;如果你对民间风俗感兴趣,可以去那里,故                        B 项正确。
    3.If you go to visit Mt Cook National Park, you can________.
    A.view some amazing waterfalls
    B.enjoy some tropical fruits
    C.step on the top of Tasman Glacier
    D.take walks in various bushes
    C 解析:细节理解题。根据文章最后一句可知,乘坐一架直升机或飞机并选择在
Tasman Glacier 顶部着陆,可以让游客欣赏到山区的美景,Tasman                 Glacier 是真正的永久积
雪覆盖的高山环境。据此可知,如果去                 Mt Cook 国家公园,你可以登到          Tasman Glacier 顶
部,故   C 项正确。
                                        B
    The police in Taiwan are unable to judge whether to treat it as an extremely clever act of 
stealing or an even cleverer cheat. Either way, it could be the perfect crime, because the criminals 
are birds—homing pigeons!
    The crime begins with a telephone message to the owner of a stolen car: If you want the car 
back, pay up. Then, the car owner is directed to a park, told where to find a bird cage and how to 
attach money to the neck of the pigeon inside. Carrying the money in a tiny bag, the pigeon flies 
off.
    There have been at least four such pigeon pick-ups in Changwa. What at first seemed like 
the work of a clever stay-at-home car thief, however, may in fact be the work of an even lazier 
and more inventive criminal mind—one that avoids not only collecting money but also going out 
to steal the car in the first place. Police officer Chen says that the criminal probably has pulled a 
double trick: He gets money for things he cannot possibly return. Instead of stealing cars, he lets 
someone else do it and then waits for the car-owner to place an ad in the newspaper asking for 
help.
    The theory is supported by the fact that, so far, none of the stolen cars have been returned. 
Also, the amount of money demanded—under 3,000 Taiwan dollars—seems too little for a car 
worth many times more.
    Demands for pigeon-delivered money stopped as soon as the press reported the story. And 
even if they start again, Chen holds little hope of catching the criminal. “We have more 
important things to do,” he said.

    【解题导语】 本文介绍了一种新型的犯罪行为。台湾的警察无法断定这到底是聪明

的盗窃行为还是更加聪明的诈骗行为,因为罪犯是信鸽。

    4.After the car-owner received a phone call, he________.
    A.went to a certain pigeon and put some money in the bag it carried
    B.gave the money to the thief and had his car back in a park
    C.sent some money to the thief by mail
    D.told the press about it
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    A 解析:细节理解题。根据第二段中的“Then,                 the car owner is directed to a park, told 
where to find a bird cage and how to attach money to the neck of the pigeon inside.”可知,车主
接到电话后,他会被指示去某个公园找到鸟笼,把钱系到鸟笼内鸽子的脖子上。故选                                    A 项。

    5.The  writer mentions the fact that “none of the stolen cars have been returned” to 
show________.
    A.how easily people get fooled by criminals
    B.what Chen thinks might be correct
    C.the thief is extremely clever
    D.the money paid is too little
    B 解析:推理判断题。根据文章第三段中的“He                    gets money for things he cannot 
possibly return.”可知,警察认为那些丢车的人根本不可能拿回他的车。故选                     B 项。
    6.The underlined word “they” in the last paragraph refers to________.
    A.criminals                            B.pigeons
    C.the stolen cars                      D.demands for money
    D 解析:词义猜测题。上文提到一旦报纸报道了这件事,这样的事情就没有了。由
此可知   they 就是指代上文提到的        Demands for pigeon-delivered money。故选 D 项。
                                        C
    I’m sometimes told, “You have to make your own luck. If you don’t try something, how 
can you succeed?” This is very true for competitions.
    There are people who regularly take part in all sorts of competitions with great enthusiasm. 
These people are nicknamed compers. The motivation for being a comper is obvious:it’s about 
being a winner and being rewarded with a prize. These prizes can be small or large:from a box 
of chocolates to a new car, a trip of a lifetime around the world, or even a new house. Isn’t that 
worth competing for?
    Of course competitions that offer money prizes attract entry from millions of people, making 
the odds of winning very unlikely. But one man who has been lucky is a retired lecturer from the 
U.K. called Martin Dove. He is a serial comper and has managed to bag prizes such as a yacht 
and a racehorse.
    Martin says:“I’ve been a comper for 40 years. It’s like admitting some addiction, isn’t 
it?” He gets respect from other compers and also admits,“Some people have called me the 
Master of Comping, the King of Comping, the Guru of  Comping. But it’s just a word, just a 
phrase. It’s just because I frequently appeared in the media.”
    For many, winning remains a dream, but they continue to try their luck as there’s always a 
small chance that they might succeed. But what if you do win? Then you have to ask:how am I 
going to spend all that money? Some people say that “money can’t buy you happiness”. What 
do you think?

    【解题导语】 本文是一篇说明文,阐述了一种社会现象:有些人总是热衷于参加各

种形式的比赛活动,目的就是获奖。你是否有过类似的经历呢?

    7.What does the author mean by “This is very true for competitions.”?
    A.Competitions bring people luck.
    B.One must be in a competition to win it.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    C.Trying gets people to succeed.
    D.People naturally compete with each other.
    B 解析:推理判断题。This          指的应是前面的“If       you don’t try someting, how can you 
succeed?”,再结合第二段提到的人们参加比赛赢奖可知,此处指的是对于比赛来说,一
个人必须先参与进去然后才有可能赢得比赛,故选                     B。
    8.Who are compers?
    A.Those always standing out in competitions.
    B.Those addicted to entering competitions.
    C.Those often entering competitions for prizes.
    D.Those competing for others’ recognition.
    C 解析:推理判断题。根据第二段中的“There are people who regularly take part in all 
sorts of competitions...it’s about being a winner and being rewarded with a prize.”可知,
compers 指的是那些频繁地参加比赛以获取奖品的人。故选                     C。
    9.What does the underlined word “odds” probably mean?
    A.Possibility.                         B.Investment.
    C.Importance.                          D.Advantage.
    A 解析:词义猜测题。根据画线词所在句“Of                    course competitions that offer money 
prizes attract entry from millions of people,making the odds of winning very unlikely.”并结合
常识可知,比赛的奖金是有限的,而参赛的人越多,获奖的概率就越小。由此可知,
odds 的意思是“概率,可能性”。故选              A。
    10.What do Martin’s words suggest?
    A.Any job can offer opportunities.
    B.He has attracted considerable attention.
    C.Persistence is the key to his success.
    D.He has set a good example to others.
    B 解析:推理判断题。根据第三段的最后两句及第四段的内容可知,Martin                            经常参
加比赛,而且得到了一些大奖并赢得了其他参赛者的尊重,甚至一些人称其为“参赛大师”
、“参赛大王”、“参赛专家”。由此可知,Martin                   得到了广泛的关注。故选           B。
    Ⅱ 七选五
    Your first step toward healthy living is to get a handle on your health status right now. 
Here’s your to-do list:
    Assess your activity. How much physical activity do you get in a typical week? 
1.________? How much variety do you get in your activity, and how much do you enjoy it? The 
CDC recommends that adults get at least two and a half hours per week of moderate-intensity 
aerobic activity or one hour and 15 minutes per week of vigorous-intensity aerobic activity, plus 
muscle-strengthening activity at least two days per week.
    Keep a food diary. Write down everything you eat for a day—and no fair skipping the items 
you’re embarrassed about. “2.________,” says Kathianne Sellers Williams, MEd, RD, a 
nutritionist, wellness coach, and personal trainer with Cafe Physique in Atlanta. “You can’t 
change what you’re not aware of or don’t acknowledge.”
    Check your mood and energy. Healthy living includes emotional wellness and adequate 
rest. How has your mood been lately? 3.________? Do you usually sleep well for seven to eight 
hours a night?
    4.________. How strong are your connections with family and friends? Are you plugged 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

into social or spiritual groups that enrich your life? “People have a fundamental need for positive 
and lasting relationships,” C. Nathan DeWall, assistant professor of psychology at the 
University of Kentucky, tells WebMD.
    If you’re not thrilled with the answers to some of those questions, remember that the point 
is to figure out where you are today so you can set your healthy living goals. It’s not about being 
“good” or “bad”, “right” or “wrong”. 5.________. 
    A.How intense is that activity
    B.Consider your social network
    C.The idea is to write it down without judgment
    D.It’s time to learn something about the social apps
    E.It’s OK if you leave out some items in your food diary
    F.It is the awareness of your own state of health that matters
    G.Are you experiencing any symptoms of depression or anxiety 

    【解题导语】 本文是一篇说明文,主要介绍了掌握自身健康状况的方法。
    1.A 解析:根据该段主题句“Assess your activity.”以及关键词             activity 可知 A 项与此
处匹配。A     项与“How much physical activity do you get in a typical week?”及“How much 
variety do you get in your activity, and how much do you enjoy it?”为并列问句。
    2.C 解析:根据空前的“Write down everything you eat for a day—and no fair skipping 
the items you’re embarrassed about.”可知,空处应讲的是不做评判地记下一天要吃的食物。
所以   C 项正确。
    3.G 解析:空前一句“How           has your mood been lately?”中的关键词    mood 与 G 项
中的“any   symptoms of depression or anxiety”相呼应;G 项与空后的“Do      you usually sleep 
well for seven to eight hours a night?”为并列问句。
    4.B 解析:根据空后的“How strong are your connections with family and friends? Are 
you plugged into social or spiritual groups that enrich your life?”和“People have a fundamental 
need for positive and lasting relationships”可知,本段主要讲述的是要有社交活动,B        项中的
“social network”与此呼应。所以选     B。
    5.F 解析:根据空前的“It’s              not    about    being    ‘good’or‘bad’,
‘right’or‘wrong’.”可知,选        F 项“意识到你自身的健康状况是很重要的”。
                               语言运用与写作规范练
    Ⅰ 完形填空
    Ten years ago, a doctor told me something was wrong with my lung and I had to give up 
work at once and went to bed.I was totally __1__ and felt I was suddenly placed under __2__ of 
death with an indefinite reprieve(缓刑). After careful thought, I __3__ my affairs; then I went 
home and got into bed.But 2 years later, I left my bed and __4__ the long climb back.It was 
another year __5__ I made it.
    I speak of this experience because these past years have __6__ me what to value and what to 
believe.I __7__ now that this world is not my oyster(牡蛎) to be opened but my __8__ to be 
grasped.
    I’ve also learned that it’s necessary to __9__ those little but important things I never 
thought I would __10__ before: the music of the wind in my favorite pine tree, the __11__ of 
sunlight on running water. I seem now, with some of the __12__ freshness of childhood, to hear 
and see. How well, __13__, I recall the touch of the earth the day I first stepped upon it after the 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

years in bed. It was like __14__ one’s citizenship in a world one had nearly lost.
    Frequently, I __15__ myself that I need make notes of this __16__ I’m living in now, 
because in it I’m well,__17__ doing what I like best.It won’t always be like this,__18__ I’ll 
make the most of it and be grateful.I __19__ all this to that long time spent in bed. Wiser people 
come to this __20__ without having to acquire it the hard way. But I wasn’t wise enough.I’m 
wiser now, a little, and happier.

    【解题导语】 本文是一篇夹叙夹议文。一场重病让作者明白了什么是人生中最重要

的东西。因此他对自己当下所拥有的倍加珍惜,并心存感激。

    1.A.confused                           B.shocked

    C.determined                           D.annoyed
    B 解析:根据上文中的           “Ten  years ago,a doctor told me something was wrong with 
my lung and I had to give up work at once and went to bed.”可知,当被告知自己的肺部出了
问题且不得不立即放弃工作卧床休息时作者感到非常震惊(shocked)。confused                        “困惑的”
;determined “坚决的”;      annoyed “恼怒的”。
    2.A.trial                              B.pressure
    C.sentence                             D.control
    C 解析:作者突然觉得自己好像是被判了死缓一样。根据语境尤其是下文的                                  “with 
an indefinite reprieve(缓刑)”可知,此处应选     sentence “宣判,判刑”。under       sentence of 
death “被判处死刑”。
    3.A.made up                            B.set up
    C.took up                              D.cleared up
    D 解析:仔细思考之后,作者把手头的事务处理掉,然后回家了。根据上文中的                                    “I 
had to give up work at once and went to bed”可知,clear up“解决,清理”符合语境。make 
up “组成,编造”;set up “设立”;take up “开始从事,占据”。 
    4.A.recalled                           B.began
    C.avoided                              D.accepted
    B 解析:两年后,作者离开了病床,开始(began)了漫长的重回之前的生活状态的 
“攀登”。recall “回忆起”;avoid “避免”;accept “接受”。
    5.A.when                               B.after
    C.since                                D.before
    D 解析:过了一年,作者就做到了。It                was/is+一段时间+before...是固定句型,意为
“过了……才/就……”。
    6.A.assigned                           B.taught
    C.treated                              D.assured
    B 解析:作者谈及这段经历是因为那些过去的岁月教会(taught)了作者应该珍惜什么,
相信什么。assign “分配,分派”;treat“招待”;assure“使确信”。
    7.A.admit                              B.demand
    C.expect                               D.realize
    D 解析:现在作者意识到(realize)这个世界不是等待他去打开的牡蛎,而是需要他去
抓住的机会。admit “承认”;demand “要求”;               expect “期待,期望”。
    8.A.knowledge                          B.opportunity
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    C.attention                            D.point
    B 解析:参见上题解析。grasp             the   opportunity “抓住机会”,是固定搭配。
knowledge “知识”;attention “注意力”;point “观点”。
    9.A.dismiss                            B.list
    C.define                               D.appreciate
    D 解析:作者也学会了欣赏(appreciate)那些不起眼的但很重要的东西,而作者之前从
未想过自己会去注意这些东西。dismiss              “不予理会,不予考虑”;list           “列举”;define 
“给……下定义,解释”。
    10.A.notice                            B.record
    C.remember                             D.track
    A 解析:参见上题解析。notice “注意到”;record “记录”;remember “记得”;
track “跟踪”。
    11.A.shadow                            B.shake
    C.play                                 D.feeling
    C 解析:play “轻快变幻的动作,闪烁”,the play of sunlight on running water“阳光
在流动水面上的闪烁”。
    12.A.damaged                           B.recovered
    C.faded                                D.changed
    B 解析:作者重新找回了童年时期看待事物的新鲜感。recovered                        “重新获得的,重
新找到的”,符合语境。
    13.A.in contrast                       B.in return
    C.for instance                         D.by chance
    C 解析:比如,回想起自己卧床两年后重新踏上这片土地的感觉有多好。for                               instance 
“比如,例如”,符合语境。in contrast “相反”;in return “作为回报”;by chance “偶
然地”。
    14.A.maintaining                       B.regaining
    C.discovering                          D.forgetting
    B 解析:这就像在一个差点失去的世界中重新获得公民身份一样。regain “重新得到”
和下文的     “lost”相对应。maintain “维持”;discover “发现”;forget “忘记”。    
    15.A.remind                            B.promise
    C.advise                               D.convince
    A 解析:作者经常提醒自己要记下这个自己现在生活的时刻,因为活在此刻,作者
是健康且快乐的,而且能做自己最喜欢做的事情。remind                       “提醒”,符合语境。promise 
“许诺,允诺”;advise “建议”;            convince “使相信”。
    16.A.country                           B.moment
    C.memory                               D.inspiration
    B 解析:参见上题解析。moment “时刻”。
    17.A.pleased                           B.courageous
    C.confident                            D.strong
    A 解析:pleased “快乐的,高兴的”;courageous “勇敢的”;confident “自信的”
;strong “坚强的”。下文中的“I’m wiser now,a little,and happier.”亦是提示。
    18.A.meanwhile                         B.otherwise
    C.however                              D.therefore
    D 解析:它不会总是如这般存在,因此作者会充分利用它并心存感激。上下文之间
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

是因果关系,故用        therefore。meanwhile “与此同时”;otherwise “否则”;however “然
而”。
    19.A.apply                             B.owe
    C.contribute                           D.adapt
    B 解析:作者将这一切都归功于他卧病在床的那段漫长时光。owe...to...“把……归
功于……”,是固定用法。
    20.A.awareness                         B.agreement
    C.comment                              D.compromise
    A 解析:更有智慧的人无需被困到如此境地也能明白这些道理。awareness                           “意识,
明白”符合语境。
    Ⅱ 语法填空
    (2018·台州高三调研考试)Recent months have seen a return of bikes across China. With an 
increasing number of people choosing cycling instead of 1.____________(drive) to schools, to 
workplaces or to do sightseeing, the introduction of bike­sharing programs has brought the trend 
to a new level.
    The bikes 2.____________(equip) with GPS and can be left anywhere in public for the next 
user.They’re popular among many Chinese people as they provide 3.____________ effective 
solution in places 4.____________ it’s difficult to change from one kind of transport to another. 
Bike­sharing is a 5.____________(green) method of transportation and 6.____________(provide) 
a more friendly experience.
    However, the programs have also led to problems such as 7.____________(legal) parking, 
deliberate(蓄意的) damage and theft. To deal with these problems, the company came up with the 
idea of encouraging people 8.____________(return) the bikes to stations 9.____________ 
rewarding free time for their next rides.Now, Chinese service operators are also trying to address 
these problems, too. For example, Mobike sets a 100­point credit score for each user, with 
10.____________(point) taken in the case of bad behavior. Once a score drops below 80, the bike 
rental is increased to 100 yuan per 30 minutes, up from 0.5-1 yuan.

    【解题导语】 本文是一篇说明文,主要介绍了共享单车在国内的兴起和发展情况。

共享单车受到了大众的欢迎,但是也带来了很多问题。为了解决这些问题,经营共享单车

的公司也采取了一些措施。
    1.driving 解析:考查非谓语动词。越来越多的人选择骑自行车而不是开车到学校、
工作场所或去观光。根据空前的介词                of 可知,空处应用动词­ing         形式,故用     driving。
    2.are  equipped 解析:考查时态和语态。这些自行车装配了                   GPS,可以被停在公共
场合的任何地方留给下一个用户。此处是客观性描述,且                        The  bikes 和 equip 之间是被动关
系,故填    are equipped。
    3.an 解析:考查冠词。该处指“一种有效的解决方法”,表示泛指;effective                           的发
音以元音音素开头,故填           an。
    4.where 解析:考查定语从句。它们受到许多中国人的欢迎,因为它们在难以从一
种交通工具转变到另一种交通工具的地方提供了一种有效的解决办法。分析该句结构可知,
该句为定语从句,句中          places 为先行词,关系词在从句中作地点状语,故用                  where 引导该
定语从句。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    5.greener 解析:考查形容词的比较级。共享单车是一种更绿色的交通方式。根据
本句中的“more friendly”可知,本空应用比较级形式与之构成并列关系。故填                        greener。
    6.provides 解析:考查主谓一致。分析句子结构可知,主语是                      Bike­sharing,且由
本句中的“is”可知,空处应用动词             provide 的单数形式,故填       provides。
    7.illegal 解析:考查形容词。根据语境可知,此处指非法停车。故填                         illegal,意为
“非法的”。
    8.to return 解析:考查非谓语动词。encourage           sb. to do sth.为固定搭配,意为“鼓
励某人做某事”。故填          to return。
    9.by 解析:       考查介词。为了解决这些问题,公司提出了一种想法,通过奖励人们
下一次免费骑车的时间,鼓励他们将自行车送回车站。根据语境可知,空处应用                                  by 表示方
式。
    10.points 解析:考查名词复数。摩拜公司为每个用户设置了                      100 分的信用评分,
如有不良行为就减分。point          在此处为可数名词,且其前没有限定词修饰,故填                     points。
    Ⅲ  应用文写作
    假定你是李华,你校英语俱乐部最近将开展主题为“Learning English from films”的活动。
请你以短文形式为倶乐部将要举行的首场活动写一份书面通知,要点如下:
    1.时间:6    月  9 号晚  7 点至 10 点;
    2.地点:学校大礼堂;
    3.活动内容:欣赏电影《阿甘正传》(Forrest Gump),分享观影感受。
    注意:1.词数     80 左右;
    2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
                                      Notice
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    Have a good time!
One possible version:
                                      Notice
    In order to help students learn English better, we will hold a series of film presentations. At 
the beginning of our “Learning English from films” campaign, a world­famous English film 
named Forrest Gump will be shown in our school hall. After watching the film, some people will 
be invited to share their opinions on it. The whole activity will last three hours from seven to ten 
on the evening of 9th June. All teachers and students are welcome to join us. If you are interested, 
please arrive on time. Be sure not to make any noises or eat snacks during the film.
    Have__a__good__time!
    Ⅳ  读后续写
    阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。
    One afternoon I’d been driving down the freeway when I spotted a car which seemed to get 
out of control. I noticed that other cars had slowed in order to briefly have a look at the 
car,__rudely holding up traffic in the process. I took it upon myself to pull up behind the car and 
find out what was going on. Suddenly, the car stopped and a pregnant__woman stepped out, and 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

she appeared to be in pain. I approached the woman asking if I can help, she said,  “Please call 
my husband I am trying to get to the hospital. My water has broken!” Stunned as I was, I said, 
“We have no time for that. Quick! Get in my car and I will take you.”  I threw a towel from my 
trunk on the passenger side seat and away we went.
     I was very nervous to say the least as my driving had to be both quick and steady so that my 
passenger would not move around a lot. I tried offering positive feedback as we made our way 
through, like  “Everything’s going to be OK.”  and  “We’re almost there.”  As we 
pulled up to the hospital entrance, I ran out as quickly as I could after parking to alert the staff, 
shouting continuous to have them bring out a wheelchair to bring her to the delivery__room. And 
then it seemed a bit surreal(不真实的) answering  a staff__member’s questions about her 
because we’d just met a few minutes ago and I knew nothing about her  name.
     15 minutes later I witnessed a speeding BMW pull into the hospital parking lot with a 
gentleman running out of the car at full speed. As he approached the automatic doors opening, I 
crossed my arms with__a__smile and said,  “Oh, you must be Marcus.”
    “Yes!” Out of breath, he replied immediately.
    “Where is she? Are you the one that brought her?” he asked.
     注意:1.所续写短文的词数应为            150 左右;
    2.应使用    5 个以上短文中标有下划线的关键词语;
    3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;
    4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。
Paragraph 1:
    “Yes”,    I said,  “her car stalled on the freeway, she is in room 42.”_______________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
Paragraph 2:
    At that moment suddenly I’d remembered having the D|S100­bill in my left hand. 
________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
One possible version:
Paragraph 1:
    “Yes”,    I said,  “her car stalled on the freeway, she is in room 42.”  Not wasting any 
time the husband thanked me heartily and handed me a $100­bill as a reward. Before I said 
anything, he ran as fast as he could for the delivery__room. I just stood there, with__a__smile on 
my face, feeling a sense of relief.Then I was about to leave the hospital.
Paragraph 2:
    At that moment suddenly I’d remembered having the $100­bill in my left hand. And then I 
realized what I’d done. So I walked in the hospital and went back to room 42 where the 
pregnant__woman had been stabilized. The nurse informed me that she’d asked me to come in to 
thank me. I told her that interestingly enough I had something similar happened to me when my 
second child was born and we had a good laugh over the story. On the way out I’d asked a 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

staff__member to give the woman and her husband the $100­bill.
10积分下载