网校教育资源平台

2019高考英语一轮复习练习题新人教版必修3 Unit5Canada_“TheTrueNorth”含解析

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

2019届浙江高考一轮复习练习选修8 Unit3知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修7 Unit4知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修7 Unit3知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修7 Unit2知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修8 Unit1知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修7 Unit5知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修8 Unit5知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修8 Unit2知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修8 Unit4知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修7 Unit1知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修3 Unit5知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修5 Unit4知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修6 Unit2知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修4 Unit3知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修6 Unit3知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修3 Unit1知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修4 Unit2知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修6 Unit1知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修5 Unit5知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修2 Unit4知能演练轻松闯关
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                  Unit 5 Canada-“The True North”
                                    李仕才
【阅读理解插花】
    Science textbooks around the world have become suddenly out of date. Four 

new chemical elements(元素)have been added to the periodic table. A big 

decision now lies ahead—elements 113, 115, 117 and 118 need to be given their 

official names and symbols. 

    New elements can be named after a mythical(神话的) concept, a mineral, a 

place or country, a property(特性) or a scientist. The names have to be unique 

and maintain “historical and chemical consistency”. This means a lot of “-

iums”. 

    “They’re Latinising the name, ” explains chemist Andrea Sella. “The 

most recent tradition is to name them after places or people. ” The places 

chosen tend to be where the element was discovered or first produced. 

    No one has yet named an element after themselves but many elements are 

named in honour of important scientists. Albert Einstein was given einsteinium. 

This can also be a way of righting the wrongs of the past. “Lise Meitner was 

really the chemist who spotted nuclear fission(核裂变)but she was never really 

recognised for it because she was Jewish and a woman, ” says Sella. “Giving 

an element a name that reminds us of her is greatly important. ”

    The naming process isn’t quick. The scientists who discovered them will 

start things off by suggesting a name. But it will be down to the International 

Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) to approve it. A special division 

of the US-based group has to accept the suggestion. Then there is a public 

review period of five months before the IUPAC gets the final approval. Once 

it’s ready, the name is announced in the scientific journal Pure and Applied 

Chemistry. 

    Naming an element is not just about functionality. Names are always 

important. 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【文章大意】本文为一篇科普题材的说明文, 文章主要介绍了每当一个新元素被发现之时

我们该如何对其进行命名, 该用什么对其进行命名。

1. What is the function of Paragraph 1? 

A. To introduce the topic. 

B. To present a finding. 

C. To point out a problem. 

D. To call for a decision. 

【解析】选     A。段落大意题。通过综合分析该题应当选择                   A 项“引出话题”。

2. Why was Lise Meitner mentioned in the naming process in Paragraph 4? 

A. To praise her. 

B. To build her reputation. 

C. To correct the wrongs of the past. 

D. To end racial discrimination. 

【解析】选     C。细节理解题。根据第四段“This can also be a way of righting the 

wrongs of the past. ”可知“这也可能是一种纠正过去错误的方式”, 因而该题选择

C 项。

3. Who has the final say in the naming process of an element? 

A. The scientist who discovered it. 

B. The special division of US-based group. 

C. The scientific journal Pure and Applied Chemistry. 

D. The International Union of Pure and Applied Chemistry. 

【解析】选     D。细节理解题。根据文章的第五段“But it will be down to the 

International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) to approve it. ”可知

应选   D。

4. What is the passage mainly about? 

A. How elements get their names. 

B. Why science textbooks are out of date. 

C. How new elements are discovered. 

D. How functional naming an element is. 

【解析】选     A。主旨大意题。根据全文内容可知文章主要讲述了新元素是如何命名的。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台


Ⅰ 教材与语法填空
根据教材课文内容,在空白处填入               1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    My cousin  and I travelled  across Canada 1.          train. We  saw many 
beautiful 2.       (scene) and wild animals from the train on the way through 
the Rocky Mountains. The city of Thunder Bay is a port in the centre of Canada. 
In Toronto,  we went up the  CN Tower and saw the  mist from Niagara Falls.3.       
we arrived in Montreal,we 4.       (see) many signs and ads in French.Then we 
went to Old Montreal, 5.       (sit) in a typical cafe beside the St Lawrence 
River.Montreal is a  city with wonderful restaurants and  clubs. We spent the 
afternoon 6.      (do) some shopping in shops and visiting the artists in their 
workplaces. People there speak English 7.       the city has 8.      (France) 
culture and traditions.
    That night as the train 9.      (speed) along the St Lawrence River toward 
the Gulf of  St Lawrence and down to the  10.       (distance) east coast, we 
dreamed of French restaurants and red maple leaves.
答案:1.by 2.scenery 3.When 4.saw 5.sitting
6.doing 7.but 8.French 9.was speeding
10.distant
Ⅱ 教材与话题写作
(Ⅰ)用本单元所学知识完成下列句子。
1.参观加拿大是我们最大的梦想之一。(Canada)
                                    
答案:One of our biggest dreams is to visit Canada.
2.直到去年我们才实现梦想。(not until             的强调句型)
                                    
答案:It was not until last year that we managed to make it.
3.我们决定坐飞机去,不开车。(rather than)
                                    
答案:We decided to take a plane rather than drive.
4.傍晚,我们登上飞机。黎明时,我们已经在加拿大的上空。(aboard; dawn)
                                    
答案:In the evening we went aboard. At dawn, we were already over Canada.
5.我们看到了远处的许多湖泊、山脉。(catch sight of; in the distance)
                                    
答案:We caught sight of many lakes and mountains in the distance.
6.美丽的景色给我们留下了深刻的印象。(impress)
                                    
答案:We were greatly impressed by the beauty of the scenery.
(Ⅱ)将以上句子连成短文,要求衔接连贯、过渡自然。
                                    
                                    
                                    
                                    
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                                    

【完形填空插花】
    阅读下列短文,从短文后各题所给的                A、B、C  和 D 四个选项中,选出可能填入空白处
的最佳选项。
    Though Dad looked tired and weak,his smile was as sure as ever.It was 
another __1__ of pneumonia(肺炎).My husband and I stayed with him for the__2__ 

but had to return to our jobs by Monday morning.Local relatives would see that 
Dad was home from the hospital,and they would visit him __3__,prepare his 

meals and take him to his doctor appointments.But I __4__ to be able to let him 
know that we __5__ ,too,even when we weren't with him.

    Then I remembered a family __6__ I started when our children were 
small.When leaving their grandparents' home after a visit,each child would 

__7__ a love note in the house for them to __8__ after we were gone.They hid 
notes somewhere.For days after our __9__ ,their grandparents would __10__ as 

they discovered these reminders of our love.
    So as I __11__ Dad's rooms,I began writing notes.Some were __12__.“Dad,I 

put the milk in the fridge so it wouldn't __13__.”Some expressed my 
love.“Dad,I hope you sleep well in your new bed.”Most notes were __14__ 
where he would lived for several weeks until he regained __15__ ,but one note 
I hid upstairs under his pillow.“Dad,if you have found this note,you must be 
feeling better.We are so __16__ !”
    While others cared for Dad's daily __17__ ,we,of course,would stay in 

touch by phone.But our notes were a __18__ reminder of our love and concern for 
him during this recovery period.Just like his medicines improved him 
physically,these“__19__ vitamins”(维生素)would improve his spiritual 
health.Several weeks later,Dad phoned and said,“I'll tell you that I just 
found your __20__ under my upstairs pillow!”I smiled at last.
    1.A.experience        B.attack
       C.disaster         D.pain
    2.A.weekday         B.night
       C.weekend        D.holiday
    3.A.regularly         B.rarely
       C.suddenly        D.occasionally
    4.A.happened         B.dreamed
              中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

   C.agreed          D.longed
5.A.feared            B.cared
   C.calmed          D.regretted
6.A.hobby            B.game
   C.tradition         D.business
7.A.hide              B.write
   C.copy            D.leave
8.A.recall             B.remember
   C.enjoy            D.find
9.A.exchange          B.departure
   C.arrival           D.escape
10.A.weep            B.sigh
    C.smile           D.scream
11.A.tidied            B.entered
    C.designed        D.equipped
12.A.brief            B.serious
    C.sincere         D.practical
13.A.spill             B.spoil
    C.boil            D.freeze
14.A.upstairs          B.downstairs
    C.outside         D.indoors
15.A.sense            B.wealth
    C.strength        D.consciousness
16.A.glad            B.fortunate
    C.anxious        D.busy
17.A.exercises        B.needs
    C.feelings        D.sufferings
18.A.final            B.visual
    C.smooth         D.concrete
19.A.emotional        B.expensive
    C.effective        D.excellent
20.A.gift             B.love
    C.note           D.letter
【解题导语】本文是一篇记叙文。父亲得了肺炎后,作者夫妻俩由于工作日要工作,
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

不能照顾父亲,心中感到非常难过。这时作者想起了家庭的传统,于是便带着孩子一起在
父亲家里藏各种各样的表达爱的纸条,帮助父亲一起从疾病中康复过来。
    1.B 考查名词辨析。根据语境可知,此处指父亲第二次肺炎发作。A                            项意为“经历”
;B  项意为“发作,侵袭”; C          项意为“灾难”;D        项意为“疼痛”。故选          B 项。
    2.C 考查名词辨析。根据空格后的“but had to return to our jobs by Monday 
morning”可知,此处指“我”和丈夫周末陪父亲。A                  项意为“工作日”;B         项意为“晚上”
;C  项意为“周末”;D        项意为“假期”。故选          C 项。
    3.A 考查副词辨析。根据空格后的“prepare his meals and take him to his 
doctor appointments”并结合四个选项可知,此处指亲戚们定期地去家里看望父亲,给他
准备吃的,带他去看医生。A            项意为“定期地,有规律地”;B              项意为“很少”;C        项意为
“突然”;D     项意为“偶尔”。故选          A 项。
    4.D 考查动词辨析。根据语境可知,此处指“我”渴望让父亲知道“我们”也关心
他,甚至在“我们”不在他身边的时候。A                  项意为“发生”;B        项意为“梦想”;C        项意为
“同意”;D     项意为“渴望”。故选          D 项。
    5.B 考查动词辨析。上文提到亲戚们会定期去家里看望父亲,照顾他,此处承接上
文,指“我”渴望让父亲知道“我们”也关心他。A                     项意为“害怕”;B        项意为“关心,关
怀”;C   项意为“使镇静”;D         项意为“后悔,遗憾”。故选             B 项。
    6.C 考查名词辨析。根据下文内容可知,此处指一个家庭的传统。A                            项意为“爱好”
;B  项意为“游戏”;C        项意为“传统”;D        项意为“生意”。故选          C 项。
    7.A 考查动词辨析。根据下文“They hid notes somewhere.”可知,此处指每个孩
子在屋子都会藏一张爱的纸条。A              项意为“藏,隐蔽”; B          项意为“写”;C       项意为“复
制,抄写”;D      项意为“离开”。故选          A 项。
    8.D 考查动词辨析。根据下文中的“their grandparents would ________  as 
they discovered these reminders of our love”可知,此处指当“我们”离开后,“我”
的父母会找到这些爱的纸条。A             项意为“回忆”;B        项意为“记得”;C        项意为“喜欢,享
受”;D   项意为“找到,发现”。故选             D 项。
    9.B 考查名词辨析。根据上文中的“after we were gone”可知,此处指当我们离
开后的几天里。A       项意为“交换”;B        项意为“离开”;C        项意为“到达”;D        项意为“逃
跑”。故选     B 项。
    10.C 考查动词辨析。根据空格后的“as they discovered these reminders of 
our love”可知,此处指当他们找到这些爱的纸条后,会露出笑容。A                         项意为“哭泣”;
B 项意为“叹气”;C        项意为“微笑”;D        项意为“尖叫”。故选          C 项。
    11.A 考查动词辨析。根据语境并结合四个选项可知,“我”整理父亲的房间时,开
始写纸条。A     项意为“整理,使整洁”;B            项意为“进入”;C        项意为“设计”;D        项意为
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

“装备”。故选       A 项。
    12.D 考查形容词辨析。根据下文中的“Dad, I put the milk in the fridge so 
it wouldn't ________.”可知,一些纸条的内容是实用的。A               项意为“简洁的”; B         项意
为“严肃的,严重的”;C           项意为“真诚的”;D         项意为“实际的,真实的”。故选               D 项。
    13.B 考查动词辨析。根据常识和语境可知,此处指把牛奶放在冰箱里,这样它就不
会变质了。A     项意为“溢出,泼出”;B           项意为“变质,变坏,腐败”;C              项意为“烧开,
煮沸”;D    项意为“冷藏”。故选          B 项。
    14.B 考查副词辨析。根据下文中的“but one note I hid upstairs under his 
pillow”可知,此处指“我”把大多数纸条放在了楼下。A                     项意为“楼上”;B        项意为“在
楼下”;C    项意为“在外面”;D         项意为“在室内”。故选           B 项。
    15.C 考查名词辨析。根据下文中的“Dad, if you have found this note,you 
must be feeling better.”可知,父亲会在楼下待几周直到他体力恢复。A                    项意为“感觉”
;B  项意为“财富”;C        项意为“体力,力气”;D          项意为“知觉”。故选          C 项。
    16.A 考查形容词辨析。根据上下文和常识可知,当得知父亲身体恢复健康后,“我
们”都非常高兴。A        项意为“高兴的”;B         项意为“幸运的”;C         项意为“焦急的”;D         项
意为“忙碌的”。故选          A 项。
    17.B 考查名词辨析。根据下文中的“we, of course, would stay in touch by 
phone”可知,其他人来照顾父亲的日常需要。A                 项意为“练习”;B         项意为“需要”;
C 项意为“感觉”;D        项意为“痛苦,苦难”。故选            B 项。
    18.D 考查形容词辨析。根据下文中的“reminder of our love and concern for 
him during this recovery period”可知,这些纸条是我们对父亲的爱的具体表达。A                     项
意为“最终的”;B        项意为“视觉的”;C         项意为“光滑的”; D         项意为“具体的,确实
的”。故选     D 项。
    19.A 考查形容词辨析。根据下文中的“would improve his spiritual health”可
知,这些情感的维生素改善了父亲的精神状态。A                    项意为“情感的,情绪的”;B             项意为
“昂贵的”;C      项意为“有效的”;D         项意为“卓越的”。故选           A 项。
    20.C 考查名词辨析。根据上文中的“but one note I hid upstairs under his 
pillow”可知,此处指父亲告诉“我”,他找到了“我”藏在楼上的纸条。A                             项意为“礼
物”;B   项意为“爱”;C        项意为“便条,短笺”;D          项意为“信”。故选         C 项。
    长难句分析:When leaving their grandparents' home after a visit,each child 
would hide a love note in the house for them to find after we were gone.(第二段
第二句)
    分析:When   引导时间状语从句,此处省略主语               each child 和 be 动词;after  引导时
间状语从句。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    译文:当每一个孩子拜访他们的祖父母之后要离开的时候,他们都会在房子里藏一张
充满爱的纸条让祖父母在他们走后寻找。


Ⅲ 下面是李华的一篇作文,文中有五处错误,改正错误并背诵该文。
    One of our biggest dream is to visit Canada. However, it was not until last 
year when we managed to make it. We decided to take a plane rather than driving, 
and in the  evening we went aboard. At the dawn, we were already over Canada, 
where we  caught sight of many  lakes and mountains in  the distance. We were 
great impressed by the beauty of the scenery.
答案:
                        dream
    One of  our biggest dreams is to visit Canada. However, it  was not until 
          when
last year  that  we managed to make it. We decided to take a plane rather than 
driving
 drive , and in the evening we went aboard. At the dawn, we were already over 
Canada, where we caught sight of many  lakes and mountains in the distance. We 
      great
were greatly impressed by the beauty of the scenery.


 
0积分下载