网校教育资源平台

广东省廉江市实验学校人教版高一英语必修4Unit 4 单元测试题 1

评价文档:
文档评论: 0

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

              Book 4 Unit 4 Body language        单元测试题

第二部分: 阅读理解 (共两节,满分                40 分)
第一节(共      15 小题;每小题      2 分,满分    30 分)
    阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C                     和  D)中,选出最佳选项。
                                     A
Day 1
    I first heard of “Show Racism (种族歧视) the Red Card” when my friend Jill asked me to 
support their work. Basically, it’s an organization which uses professional (职业的) 
footballers to help fight racism in sport and society. A few weeks later, he asked me if I 
wanted to do a bit more for them. I thought he probably meant for me to give money or do 
some voluntary work. But then he told me that a group of about 20 people were getting 
sponsored (赞助) to play the highest ever game of rugby (橄榄球) at 5,140 meters on Mount 
Everest.
Day 4
    We’re making our way up to the base camp — that’s where most climbers start their final 
climb to the top — and then, we’ll play our game. Today we started out at 8 am. We had to 
cross three suspension bridges (悬索桥). One of them was so high that you couldn’t see the 
bottom. Then we walked through some beautiful forest areas before we started a two-hour 
uphill hike to Namche Bazaar.
Day 10
    Base camp is basically just a lot of stones and tents. The walk up was really exhausting. 
Maybe if I was fitter, I wouldn’t find this so hard, but then it was not just me — all of us got 
very short of breath.
Day 11
    Today we played our game. It was supposed to be a “friendly” game, and last night, we 
had agreed we’d just walk and not run. However, it was a really heated game and two players 
were even sent off. We only played for 14 minutes. I think someone would have got hurt if 
we’d played any longer! My team won and I scored the last try! Of course, none of this 
matters. What’s really important is that we did it and we’ve raised a load of money.
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

21. The first time the author was asked to do something for Jill’s work, he _____.
A. got a big shock
B. accepted his request
C. looked down upon Jill
D. spread the news to 20 people
22. What can we learn about the game of rugby on Mount Everest?
A. It got little attention.
B. It was a bit competitive.
C. It ended because someone was injured.
D. It was held on the top of Mount Everest.
23. The author’s trip to Mount Everest can be described as _____.
A. frightening and fruitless
B. relaxing and interesting   
C. hard but successful
D. short but fantastic
 
                                     B
    Jolly Joe always arrived at my neighborhood at exactly half past noon. The clang (叮当声) 
of the bell on his red and black truck was then the sweetest sound in the world. Brightly 
colored stickers advertising his amazing kinds of treats could be found on all sides of his truck. 
The whole neighborhood would magically come to life.
    Holding a nickel (五分镍币), I’d run to the back of the vehicle, where children were 
already gathering. Jolly Joe would jump out of his truck, the sun shining on his hair. He was 
an older man, short and round, with a pleasant face and a welcoming smile.
    I don’t know how, but he knew us all by name, as well as which treats we preferred. My 
favorite was the Buried Treasure. By eating all the ice cream, you’d discover the treasure 
inside: a lion, a dog or even a funny clown — printed onto a plastic stick.
    When it was finally my turn, he’d put his arm deep inside one of the boxes, and pause (停
顿)  for a moment, a puzzled look crossing his face. Then, suddenly, he’d pull it out: the 
Buried Treasure! I couldn’t wait to enjoy the cool, sweet ice cream.
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    As quickly as he arrived, it was time for Jolly Joe to go, leaving behind laughing, excited 
children with sticky hands and faces. Soon the sound of his clanging bell would slowly 
disappear in the distance.
    I always hated to see Jolly Joe go, because I knew the rest of the day would be as hot and 
boring as before. But I took some comfort in knowing that the next day he’d come round the 
corner at half past noon and once again spread his magic.
24. Jolly Joe was liked mostly by _____.
A. children                         B. passengers 
C. advertisers                    D. drivers


25. Why did the author like the Buried Treasure best?[来源:学科网 ZXXK]
A. It gave great pleasure to his pet.
B. It was the cheapest of all the treats.
C. It contained something very interesting.
D. It was the most delicious of all the treats.
26. Which of the following can best describe Jolly Joe?
A. Dishonest and tricky.
B. Wealthy and kind.
C. Brave and hard-working. 
D. Happy and humorous.
27. What would be the best title for the text?
A. Lost treasure found at last
B. A clanging bell in the distance
C. Ice cream man spreads frozen magic
D. My friendship with an ice cream man
 
                                     C
    What if our babies could somehow tell us what they’re thinking about, what they want, 
and what makes them unhappy? Robyn Holt, researcher for Baby Talk New Zealand, says 
they can. Holt heard about baby sign language through an advertisement and decided to go 
along to a workshop (研讨会).
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    “Sign language is something that’s always interested me, and I thought, it could be really 
cool to try this with a baby because we are always guessing all the time what they actually 
want.”
    Holt started using baby sign language with her baby son Benjamin, now 12, and within 
two weeks he started to sign the sign for milk. She has since used it with her two younger 
sons Dominic, 8, and Matthew, 3.
    Baby sign language is nothing new: the practice (which is based on adult sign language) 
has been out in America for more than 30 years. But it is enjoying a rebirth in New Zealand.
    The idea behind baby sign language is that babies do have the ability to communicate 
their needs if they are given the right tools to do so. Although many mothers develop an 
intuition (直觉) about whether their baby’s crying is from hunger, tiredness, or pain, baby 
sign language creates a direct form of communication that unlocks the mystery.
    When babies are between 6-months and 12 to 13-months, parents can begin to teach them 
sign language: use the sign for milk while feeding, and also talk about milk, so that the child 
begins to make the link (关联) in their brain. Then they can begin to add other signs, i.e. food, 
sick or pain.
    “I know of one parent. Her child was signing the sign for hurt by his mouth, and she 
realised his first teeth were growing. It makes life so much easier,” said Holt.
28. Why did Holt go to the baby sign language workshop? 
A. To entertain her own children. 
B. To better understand babies’ needs.
C. To help babies with language problems.
D. To develop a new system of sign language.
29. According to the text, baby sign language _____.
A. has been used in New Zealand for 30 years
B. can easily make the parents understood
C. has developed from adult sign language
D. was designed by Robyn Holt
30. What does the underlined part “the mystery” in Paragraph 5 refer to?
A. The ability to communicate.
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

B. Mothers’ intuitions.
C. The cause of the baby’s crying.
D. Baby sign language.
31. Holt mentioned a parent and her child to show baby sign language is _____.


A. helpful                            B. difficult    [来源:学.科.网]
C. interesting                      D. special
 
                                     D
    I was born in Thailand, where I feel at home. I am used to jumping on to a song taow (red 
taxi), and squeezing (挤过) in between two strangers. I am used to bargaining at the market to 
get a shirt that I like. I love telling bilingual (双语的) jokes and I am used to the surprised 


looks I get from the Thais when I can speak their language fluently.[来源:Zxxk.Com]
    Every two years my family goes to America for the summer, and every two years my 
world is turned upside down. The prices of everything are three times what they were 
in Thailand, but there is the sweet drink Dr. Pepper! And Bluebell Ice-cream! And everything 
you could imagine! I am amazed at it all, but the biggest change for me is the people. There 
are white people everywhere. I am not tall but average (中等的), my yellow hair is no longer 
out of place, and speaking English no longer draws looks. I should feel comfortable. I’m not 
out of place anymore, and nobody is looking at me, but I feel like they are. Now I feel out of 
place and different. I’m not used to giving people handshakes and hugs when I meet them for 
the first time. I get looks when I have trouble figuring out how much money to pay. I know 
different music, different places, and different fashion. I can’t understand these people who 
have never left their town or city.
    Still, there are quite a few perks about living overseas. I get to meet people from all over 
the world, and I know how to adjust to (适应) different cultures and places. I have been to 
places most people see only in geography books. Still, being so different makes it hard to 
know who you are. I’m not Thai, but I am not American either. I am a mix of both cultures, a 
third culture kid.
32. When the Thais give the author surprised looks, she feels _____.
A. upset                        B. strange      
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. normal                     D. different
33. When the author returns to America, _____.
A. she makes more friends
B. she becomes more polite
C. she can’t find what she needs
D. she is like a fish out of water
34. The underlined word “perks” in the last paragraph can be replaced by _____.
A. reasons         B. problems   
C. advantages      D. suggestions
35. In this text, the author mainly wants to describe _____.
A. her different lifestyles
B. a kind of culture shock
C. a feeling of loneliness
D. her ability to face difficulties
第二节(共      5 小题;每小题      2 分,满分    10 分)
    根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为
多余选项。

How to become a better runner
    This is meant for runners in high school. If you want to become a better runner, then here 
are several things you can do.
    Connect with your team if you are new.   36  You can ask them for advice and hang out 
with them outside of practice!
    If you have a workout, don’t slack off (松懈) ever. This will never improve your 
performance.  37  I know some people say they do it just to stay in shape, but if you want to 
stay in shape you have to work for it!
    Run 6 out of the 7 days in a week, but don’t work out on your days off. You need to 
relax.   38  It doesn’t have to be as much as you would run during practice, but you should 
still exercise so that you don’t get out of shape.
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    If you are injured, do not run.  39  It’s common to get shin splints (小腿酸痛), so if 
this happens to you, just take a break from running. It will actually make you better once you 
start running.
     40  It allows you to form a relationship with other people like a family. If you take time 
to become a better runner, you will be physically and mentally (精神上地) stronger.
A. It takes much of your time.
B. Running is more than a sport.
C. Running can make problems worse.
D. It is an experience that you will never forget.
E. But if you are having a long break, you should still run.
F. Remember that you are supposed to run in a running sport.
G. It helps you realize that there is more to just the sport to look forward to.
 
第三部分: 语言知识运用 (共两节,满分                  45 分)
第一节:完形填空(共           20 小题;每小题      1.5 分,满分   30 分)
    阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C                        和  D)中,选出可以填
入空白处的最佳选项。

    In the autumn of 1968, a housewife in a large Midwestern city heard scratching (刮擦) 
sounds  at her front door.   41 , she opened the door slowly and after a few 
seconds  42 , “Jingles!”
    Jingles was the family’s cat. The woman could hardly believe her eyes because the family 
had  43  Jingles while on vacation nearly 300 miles away four weeks ago.
    This story is not a(n)   44  one. Cat owners all over the world have reported similar cases 
of their pets  45  long distances to find their way back to their homes. One cat,   46  from New 
Jersey to Brooklyn, must have had to   47  the Hudson and East Rivers. Whether it used 
bridges or swam, no one will ever know. Yet it reached home  48 .
    Some animal experts have compared this amazing  49  of cats to that of homing pigeons. 
But there is one big  50 . Pigeons must be  51  by their owners to return. Each training period, 
they are taken farther and farther from their  52 , until they have  53  to fly back over great 
distances.  54  cats are given no such training. They just seem to   55  the way back.
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    Does this “homing instinct (本能)” have something to do with cats’ sense of  56 ? It 
doesn’t seem likely. Even for cats, the smells of home would be too 57  for them to find their 
way back. One scientist has suggested that homing pigeons — and perhaps cats as well —
 somehow use the earth’s magnetic field (磁场) to  58  them.
    There is also a theory that the cats’  59  sense of belonging to certain people and to a 
certain place somehow provides them with a special gift for knowing just  60  to return to 
those people and that place.
41. A. Shocked           B. Surprised         C. Puzzled                 D. Excited
42. A. explained          B. turned around     C. joked                     D. cried out
43. A. found           B. raised           C. met                         D. lost
44. A. unusual           B. true               C. old                  D. sad
45. A. measuring         B. traveling              C. keeping                  D. recording
46. A. waiting               B. returning             C. looking                     D. escaping
47. A. remember         B. run around          C. swim in                     D. cross
48. A. safely            B. quickly            C. easily                D. early
49. A. habit                B. courage                C. ability                     D. interest
50. A. chance          B. difference         C. change             D. mistake
51. A. led              B. trained               C. served               D. told
52. A. parents             B. classrooms           C. owners                   D. homes
53. A. learned             B. invited                    C. promised              D. agreed
54. A. So               B. Or                   C. But                 D. And
55. A. walk                   B. forget             C. know                D. love
56. A. sight                    B. smell                  C. hearing                D. direction
57. A. fresh                   B. weak                   C. nice                  D. strange
58. A. teach                 B. circle               C. guide              D. call
59. A. similar           B. poor                   C. strict              D. strong
60. A. how              B. when                  C. why                 D. where
第Ⅱ卷
第三部分: 语言知识运用(共两节,满分                  45 分)
第二节(共      10 小题;每小题      1.5 分,满分   15 分)
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1                   个单词)或括号内单词的正确形式。
Alan: Oh, Jessie. How did you find your trip to China?
Jessie: Impressive indeed. 61. ________ (travel) by car, my husband and I visited a number of 
cities, 62. ________ the scenery was wonderful and the food was great. We quite enjoyed 
ourselves there. Actually, we’re considering paying 63. ________ second visit to China.
Alan:  What are the hotels like there?
Jessie: Excellent, and not as expensive as we 64. ________ (expect).
Alan: Did you have any language problem in China?
Jessie: Sometimes. Only then did we realise 65. ________ important it is to master a foreign 
language. Anyway, though we don’t know a single word of Chinese, we were always able to 
make ourselves 66. ________ (understand) through body language.
Alan:  Well, body language plays an important role 67. ________ communication, 
particularly when we try to communicate across cultures. But it varies from culture to culture.
Jessie: You’re right. Even the same gesture may express different meanings to people from 
different cultures. So it might cause 68. ________ (misunderstand) and sometimes even 
conflicts (冲突). For example, the gesture of putting a hand on your neck has different 
meanings for Chinese and Americans. For Chinese, it means “someone will be killed”, but for 
Americans, it means “I’m full”.
Alan: You must have picked up some 69. ________ (speak) Chinese, right?
Jessie: Of course, such as “ni hao”, “zai jian” and “huan ying guang lin”.
Alan:  A 70. ________ (true) nice trip. I’d li ke to take the same trip one day.
 
第四部分: 写作 (共两节,满分              35 分)
第一节:短文改错(共           10 小题;每小题      1 分,满分    10 分)
       假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文
中共有    10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或
修改。

       增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
       删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
       修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

       注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改                 10 处,多者(从第       11 处起)
不计分。

Dear Amy,
    I’ve just bought a CD — it’s for Deng Ziqi. She’s very popular here. Had you heard any 
of her music? I haven’t listened all the songs on the CD yet, so I think it’s a nice one!
    My big news are that we’re going to move soon. My parents have already bought a newly 
house! I’ll have my own bedroom, and I can take the subway to go to schools. Well, I must go 
now. I have to go and to take the garbage out. I hate that job! Anyway, I’m happy to hearing 
about you, Dave and the band competition! Good luck and tell me what things go, OK?
Jasime
第二节:书面表达(满分            25 分)
       假设你是李华,你的美国笔友          Bill 最近正在中国一所中学作交换生,但是他对于中
美之间身势语的差异感到困惑,因此发邮件向你寻求帮助。请根据以下要点提示给他
回一封邮件。


       1. 在美国,人们尽量避免身体接触(contact),但在中国则不然;[来源:Zxxk.Com]
       2. 在美国,人们注重私人空间,但中国人并不是特别在意;
       3. 在美国,吐舌头是很粗鲁的行为,但在中国则是尴尬(embarrassment)时的表
现。

       注意:1. 词数 100 左右(信件的开头及结尾已给出,但不计入总词数);
                2. 信件需包括所给要点,但不必逐句翻译;
                3. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Bill,
    I’m glad to hear that you are studying in China. But you said you get quite confused 
sometimes, and want to know some simple Sino-US differences in body language. I think I 
can explain some to you.
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________ 
                                                                       Best wishes,
                                                                      Li Hua
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台


参考答案

21-25 BBCAC         26-30 DCBCC
31-35 ACDCB                 36-40 GFECB        41-45 CDDAB
46-50 BDACB                 51-55 BDACC          56-60 BBCDA
61. Travelling                 62. where                  63. a
64. had expected           65. how                    66. understood
67. in                             68. misunderstandings   
69. spoken                    70. truly
短文改错:

71. ... it’s for Deng Ziqi.              for → by
72. Had you heard ...                  Had → Have
73. ... listened all ...                    listened 后加 to
74. ... so I think ...                       so → but     
75. ... big news are ...                 are → is      
76. ... a newly house!                  newly → new      
77. ... go to schools.                     schools → school 
78. ... to take the ...                      去掉 to          
79. ... happy to hearing ...            hearing → hear
80. ... what things go ...                what → how       
One possible version:
Dear Bill,
    I’m glad to hear that you are studying in China. But you said you get quite confused 
sometimes, and want to know some simple Sino-US differences in body language. I think I can 
explain some to you.
    Firstly, Americans will avoid touching. But Chinese people don’t mind physical contact 
— girls will even hold hands. Also, people from America protect their private space, while 
Chinese pay less attention to it. Last but not least, in the United States, showing your tongue 
is considered to be rude, while in China, it is usually an expression of embarrassment.
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    There are many differences in body language between China and the United States, 
please pay attention and use the correct body language when you are in China. I really would 
like to help you when you are in need.
                                       Best wishes,
                                       Li Hua
 
部分解析
阅读理解:

A 篇 (体育)
    本文是应用文。作者记录了他去珠峰打橄榄球比赛的经历。

21. B。细节理解题。根据第一段的             A few weeks later, he asked me if I wanted to do a bit 
more for them 可知,作者欣然答应了         Jill 的第一次请求。
22. B。细节理解题。根据最后一段的              it was a really heated game and two players were 
even sent off 可知,尽管赛前我们说好了打一场友好的、只走不跑的比赛,但真正的比
赛却很激烈,甚至有两名队员被罚下场。

23.   C。推理判断题。根据作者描述他们穿越深不见底的悬索桥、遭遇缺氧、只打了
14 分钟的比赛以及最终筹集到了善款可知,作者此次到珠峰打球赛,过程虽艰难但却
成功地达到了目的。

B 篇 (周围的人)
    本文是记叙文。作者讲述了童年的一段美好记忆。

24. A。细节理解题。根据第二段的             where children were already gathering 以及第五段的
leaving behind laughing, excited children 可知,Jolly Joe 是个卖冰激凌的老人,他最受孩
子们的欢迎。

25. C。细节理解题。根据第三段的             you’d discover the treasure inside: a lion, a dog or even 
a funny clown — printed onto a plastic stick 可知,作者喜爱 Buried Treasure 是因为这种
冰激凌的塑料棍上印有形象逼真的动物或者小丑的形象。

26. D。推理判断题。根据          Jolly Joe 在酷暑给孩子们带来快乐和跟作者开的玩笑可知,
他是一位快乐而又富有幽默感的老人。
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

27. C。标题归纳题。在炎热的夏天,Jolly               Joe 每天开着卡车给街区里的孩子们送来冰
激凌, 带给他们清凉,他的冰激凌像有着魔力一样,让小区里充满了无比的欢乐。故
C 项符合本文主旨。
C 篇 (人际关系)
    本文是说明文。文章是对婴儿手势语的相关报道。

28. B。细节理解题。根据第二段的              Sign language ... interested me ... it could be really 
cool to try this with a baby because we are always guessing all the time what they actually 
want 可知,Holt   参加婴儿手势语研讨会是为了了解婴儿的需要。
29. C。细节理解题。根据第四段的             the practice (which is based on adult sign language)可
知,婴儿手势语由成人手势语发展而来。

30. C。篇章结构题。根据第五段             Holt 的解释可知,婴儿手势语可形成一种直接的交流
方式来使家长明白孩子为什么哭。故此处的                    the mystery 指上文所说婴儿哭泣的原因。
31. A。推理判断题。根据最后一段的               It makes life so much easier 可知,Holt 提到这位
家长和她的孩子是为了说明婴儿手势语在交流方面给家长和孩子带来的好处。

D 篇 (社会)
    本文是记叙文。长期生活在泰国的美国女孩描述了她回到美国所经历的文化冲击。

32. C。推理判断题。根据第一段的             in Thailand, where I feel at home 和 I am used to the 
surprised looks I get from the Thais 可知,在泰国长大的作者习惯了这里的一切,泰国人
听到她说流利的泰语时所表现的吃惊反而让她觉得很正常。

33. D。细节理解题。根据第二段作者描述她回到美国后的各种不习惯可知,回到美国
的她像离开水的鱼一样不适应那里的生活。

34. C。词义猜测题。根据划线词后所说的“认识来自世界各地的人、知道如何适应不同
文化、去过别人只在地理课本上见到的地方”等可知,这些都是旅居海外的益处,故此
处  perks 有“好处、优势”之意。
35.  B。主旨大意题。作者在本文描述了她在泰国和美国生活的不同感受,而这种对不
同文化的不适应是由“文化冲击”所带来的。
七选五:
话题:体育

       本文是说明文。文章介绍了几条高中生跑步者应该知道的事情。
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

36. G。根据下文的      ask them for advice and hang out with them 可知,相对于跑步这项运
动本身,从队友身上可以得到更多的东西。

37. F。根据本段的      don’t slack off ever 和 you have to work for it 可知,一名好的跑步者


要时刻记住跑的重要性。[来源:学§科§网     Z§X§X§K]

38.  E。E  项中的   break 和 you should still run 与本段中的    relax 和 you should still 
exercise 相呼应。
39. C。C  项中的    problems 指本段小标题中的       you are injured,其中的   worse 与下文的
better 形成对比。
40. B。根据下文的      form a relationship ... like a family 和 mentally stronger 可知,跑步对
高中生的意义不仅仅是一项运动。
完形填空:
话题:自然
    本文是说明文。本文探讨了走失的猫能找到家的原因。

41. C。根据下文的      could hardly believe her eyes 可知,这位家庭主妇对门口的刮擦声感
到“迷惑(Puzzled)”。
42.  D。43.  D。根据下文探讨走失的猫找到家的原因可知,当这位家庭主妇发现她家
“被弄丢的(lost)”猫      Jingles 出现在家门口时,她情不自禁地“叫喊起来(cried                  out)”
。

44.  A。世界各地都报道过走失的猫找到家的事例,因此                       Jingles 找到家的故事并非“不
同寻常(unusual)”。
45. B。根据   Jingles 走了 300 英里找到家以及下文列举的            One cat ... from New Jersey to 
Brooklyn 可知,traveling 此处形象地描述了宠物走了很长的路程才找到家。
46. B。根据上文的       find their way back to their homes 可知,一只走失的猫从新泽西州
“返回到(returning)”布鲁克林。
47. D。根据下文的       Whether  it used bridges or swam 可知,这只猫回家需要“穿越
(cross)”两条河。
48. A。根据   Yet 的转折可知,猫“安全地(safely)”到家了。
49.  C。根据上文列举走失的猫找到家和下文信鸽回家可知,此处是对比猫和信鸽可以
找到家的这种令人惊奇的“能力(ability)”。
                   中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

50. B。根据   Pigeons ... Each training period 和 cats are given no such training 可知,猫和
信鸽找到家的能力之间有很大的“不同(d                  ifference)”。
51. B。根据下文的      training 可知。
52. D。在训练信鸽的时候,它们是被带到远离“家(homes)”的地方。
53. A。信鸽是被训练的,因此它们是“学会(learned)”飞行很远的距离回家。
54. C。信鸽接受训练学会如何回家,“而(But)”猫并没有受过训练。
55. C。根据下文的      homing instinct 可知,猫“知道(know)”回家的路。
56. B。根据下文的      Even for cats, the smells of home 可知。
57. B。根据上文的      It doesn’t seem likely 可知,猫回家的本能与其嗅觉无关,因为房子
的味道对猫来说太“弱(weak)”。
58. C。有一位科学家认为信鸽和猫是利用地球的磁场“引导(guide)”它们回家的。
59. D。60. A。根据文中的       a special gift 可知,猫具有“很强的(strong)”归属感,这使
得它们具有知道“如何(how)”找到主人和家的天赋。
语法填空:

61. Travelling。考查非谓语动词。my husband and I     与  travel 之间是逻辑上的主谓关系,
且  travel 所表示的动作与谓语动词所表示的动作同时发生,故填                      Travelling。
62. where。考查关系词。设空处引导非限制性定语从句指代                       cities,且在从句中作地点
状语,故填      where。
63. a。考查冠词。“a +序数词”表示“又,再,还”。
64. had expected。考查时态。expect    所表示的动作发生在旅行之前,是过去的过去,故
用过去完成时。

65. how。考查连接词。设空处引导宾语从句,且修饰                    important 表示程度,故填      how。
66. understood。考查非谓语动词。设空处作宾语补足语,且                    understand 与 ourselves 之
间是逻辑上的动宾关系,故填              understood。
67. in。考查介词。play an important role in 意为“在……中发挥重要的作用”。
68.  misunderstandings。考查名词。设空处与         conflicts 并列作 cause 的宾语,故填名词
misunderstandings。
69. spoken。考查形容词。spoken Chinese     意为“汉语口语”。
70. truly。考查副词。设空处修饰形容词             nice,故填副词    truly。
 
0积分下载