网校教育资源平台

2019版高考英语黄冈经典一轮(实用课件)全国通用版 素养提升模拟练 一

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

重庆市巴蜀中学2019届高三英语上学期期中复习试题2018110602207
免费
重庆市铜梁一中2019届高三英语9月份月考试题2018111202207
免费
重庆市铜梁一中2019届高三英语10月月考试题2018111202208
免费
高考英语专题之主旨大意题和猜测词义题的解题技巧同步练习
免费
高考英语专题之直接引语变间接引语同步练习
免费
高考英语专题之直接引语变间接引语
免费
高考英语专题之完形填空题的解题技巧同步练习
免费
高考英语专题之完形填空题的解题技巧
免费
高考英语专题之主旨大意题和猜测词义题的解题技巧
免费
高考英语专题之定语从句提升训练
免费
高考英语专题之定语从句& 状语从句
免费
2019年高考英语(课标版)二轮复习专题突破课件:专题一 阅读理解 (共5份打包)
免费
2019年高考英语(课标版)二轮复习 模拟组合练 (共10份打包)
免费
2019版高考模拟二轮专题攻略 英语(课标版)冲刺提分作业本 第一部分 模拟组合练
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 考点1 词汇辨析
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 第三部分 终极跨界背——再 “找”语感
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 工作与职业
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 高三话题词汇复习指路篇(共40张PPT)
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 单项填空专练4组
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 高考真题“重组”卷
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

温馨提示:
    此套题为      Word 版,请按住       Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观
看比例,答案解析附后。关闭                 Word 文档返回原板块。
                     素养提升模拟练 一
                              人际关系


  2017   年全国卷Ⅱ阅读理解        B 篇文章通过回忆“我”和朋友          Paul Newman 的深

厚情谊,    引导考生树立正确的友谊观和人际交往策略,                  培养考生珍惜友情的文

化意识。


                                                      (2017·全国卷Ⅱ)

  I first met Paul Newman in 1968,  when George Roy Hill,  the director of 

Butch Cassidy and the Sundance Kid,  introduced us in New York Cit y. When the 

studio didn’t want me for the film— it wanted somebody as well known as Paul— he 

stood up for me. I don’t know how many people would have done that;  they would 

have listened to their agents or the studio powers. 

   The friendship that grew out of the experience of making that film and The Sting 

four years later had its root in the fact that although there was an age difference,  we 

both came from a tradition of theater and live TV. We were respectful of craft(技艺)

and focused on digging into the characters we were going to play. Both of us had the 

qualities and virtues that are typical of American actors:  humorous,  aggressive,  
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

and making fun of each other— but always with an underlying affection. Those were 

also at the core (核心)of our relationship off the screen. 

   We shared the belief that if you’re fortunate enough to have success,  you should 

put something back— he with his Newman’s Own food and his Hole in the Wall 

camps for kids who are seriously ill,  and me with Sundance and the institute and 

the festival. Paul and I didn’t see each other all that regularly,  but sharing that 

brought us together. We supported each other financially and by showing up at events. 


   I last saw him a few months ago. He’d been in and out of the hospital. He and I 

both knew what the deal was,  and we didn’t talk about it. Ours was a relationship 

th at didn’t need a lot of words. 


【文章大意】本文主要记述了“我”和               Paul Newman 的深厚友谊。[来源:学|科|网]

1. Why was the studio unwilling to give the role to the author at first? 

A. Paul Newman wanted it. 

B. The studio powers didn’t like his agent. 

C. He wasn’t famous enough. 

D. The director recommended someone else. 

【解析】选      C。细节理解题。根据第一段的             When the studio didn’t want me for 

the film— it wanted somebody as well known as Paul 可知, 电影公司不想让作者

演这部电影,      是因为他们想要一位像         Paul 一样出名的人来演,       这说明作者不出

名。

2. Why did Paul and the author have a lasting friendship? 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

A. They were of the same age. 


B. They worked in the same theater. [来源:学,科,网]

C. They were both good actors. 

D. They had similar characteristics. 

【解析】选      D。细节理解题。根据第二段的             Both of us had the qualities and 

virtues that are typical of American actors:  humorous,  aggressive,  and making 

fun of each other. . . the core of our relationship off the screen. 可知, 两个人拥有持

久的友谊的原因是他们两个有很多相同的特质。

3. What does the underlined word “that” in paragraph 3 refer to? 

A. Their belief. 

B. Their care for children. 

C. Their success. 

D. Their supp ort for each other. 

【解析】选      A。词义猜测题。根据第三段的             We shared the belief that. . . 可知, 

that 指代 belief。


4. What is the author’s purpose in writing the text? [来源:学科网]

A. To show his love of films. 

B. To remember a friend. 

C. To introduce a new movie. 

D. To share his acting experience. 

【解析】选      B。推理判断题。本文主要记述了作者和                Paul Newman 的深厚友谊, 

所以作者写这篇文章的目的是怀念他的朋友                   Paul Newman。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台


1. 通读文章,    用英语写出各部分大意

Section Ⅰ(Para. 1): ①                                      .  

Section Ⅱ(Paras. 2、3): ②                                      .  

Section Ⅲ(Para. 4): ③                                      .  

2. 难句剖析

The friendship that grew out of the experience of making that film and The Sting four 

years later had its root in the fact that although there was an age difference,  we both 

came from a tradition of theater and live TV. 

分析: that grew out of the experience of making that film and The Sting four years 

later 是定语从句修饰     friendship。that although there was an age difference,  we 

both came from a tradition of theater and live TV 是同位语从句, 作 fact 的同位语。

在这个同位语从句中,         含有   although 引导的让步状语从句。

翻译:                                        

答案: 1.①the first meeting of the author with Paul Newman
②the reasons why they two could maintain their friendship

③Their friendship needn’t words

2.拍那部电影和四年后的电影            The Sting 诞生的友谊都根植于一个事实,          那就是

虽然我们年龄不同,        但我们两个都来自传统的戏剧和直播电视。 


Ⅰ. 阅读理解
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  Last Sunday,  I was sitting in a French restaurant enjoying a meal when I got a 

phone call from a friend I had n’t spoken to in a long time. In my enthusiasm and 

excitement,  I talked quite louder than usual voice and in Spanish,  my mother 

tongue. 

  A few minutes into the call,  an old lady sitting at the table beside mine got up,  

seemingly offended,  and asked the restaurant staff to relocate(重新安排) a table as 

far away as possible from this man who seemed to be impolite. 

  I sank in my seat out of embarrassment. I ended the call soon afterwards and felt 

the urge to apologize. Before getting up,  I looked around to see where she was and 

she was at the table farthest away from me. I noticed that the lady was alone and 

staring out of the window. I found a tinge(气息) of sadness or anxiety and perhaps a 

desire for aloneness and peace. But I had obviously destroyed it minutes earlier. 

  Right then I abandoned my plan for a conventional apologetic gesture. Seeing 

those funny smile cards in my wallet,  I took one out and wrote some words to 

express my apology. On signing my restaurant bill,  I asked a waiter to secretly 

charge the lady’s meal to me and hand her the smile card instead of her bill. 

  Did she take it the wrong way,  I wondered?  Did she get confused?  Did she 

refuse the anonymous(匿名的) offer?  And so on. I just waited and felt nervous to 

learn the outcome. To my pleasant surprise,  things turned out the best possible way. 

   The waiter approached me in a joy,  telling me,  “In the many times she had 

dined here before,  I had never seen the old lady smile as she did when receiving the 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

smile card and the $0 bill. She thanked me even though I explained that someone else 

did the job. ”

【文章大意】文章主要讲述了作者几天前在餐厅用餐发生的事情。作者当时由

于接到了很久未联系的朋友的电话而声音略大,                    使得坐在附近的一位女士要求

调换座位远离作者。作者这才觉得自己打扰了他人。最后作者通过匿名付账以

及送微笑卡的方式向对方道歉。

1. The old lady changed her seat mainly because of ________.  

A. the author’s loud voice

B. her private phone call

C. the views out of the window

D. the restaurant staff’s mistake

【解析】选      A。细节理解题。根据第一段            In my enthusiasm and excitement,  I 

talked quite louder than usual voice and in Spanish,  my mother tongue. 及第二段

内容可知,     因为作者声音太大了,         这位老人才换了座位。故选           A。

2. What can we infer fr om Paragraph 3? 

A. The lady didn’t have a nice mood and liked to stay alone. 

B. The author went up to the old lady and apologized to her. 

C. The old lady just moved to the farthest table to see outside. 


D. The author didn’t stop talking though he felt embarrassed. [来源:学*科*网]

【解析】选      A。推理判断题。根据第三段            I noticed that the lady was alone and 

staring out of the window. I found a tinge of sadness or anxiety and perhaps a desire 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

for aloneness and peace. 可知, 这位老人独自一人,     望着窗外,    流露出孤独和焦

虑,  渴望独处和平静。故选          A。

3. Which of the following is the best title for this passage? 

A. An Old Lady Who Never Smiles

B. A Smile Card for a Sincere Apology

C. An Unpleasant Experience in France

D. A Misunderstanding Caused by Different Cultures

【解析】选      B。主旨大意题。文章主要讲述了作者几天前在餐厅用餐发生的事

情。作者当时由于接到了很久未联系的朋友的电话而声音略大,                          使得坐在附近

的一位女士要求调换座位远离作者。作者这才觉得自己打扰了他人。最后作者

通过匿名付账以及送微笑卡的方式向对方道歉。故选                       B。

Ⅱ. 阅读填句

  根据短文内容,        从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中

有两项为多余选项。

  You may have grown up living with sisters and brothers,  or this may be your 

first time sharing your living space with someone else.  1  However,  it can also 

be a great part of your college experience. Follow these tips to make sure you and 

your roommate keep things pleasant and supportive throughout the year.  

  Be clear from the beginning. 

  Maybe you hate it when someone interrupts you when you are sleeping every 

morning. Maybe you need ten minutes to yourself before talking to anyone after you 

wake up.  2  It’s not fair to expect him or her to pick up on them right away,  and 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

communicating what you need is one of the best ways to get rid of problems before 


they become problems.  [来源:Z,xx,k.Com]

   3  

  This may seem simple,  but it’s probably one of the biggest reasons why 

roommates experience conflicts. Don’t you think he’ll mind if you borrow his shoes 

for a quick soccer game?  For all you know,  you just stepped over an uncrossable 

line. Don’t borrow,  use,  or take anything without getting permission first. 

  Be open to change. 

  You should expect to learn and grow and change during your time at school. 

 4  As the term progresses,  realize things will change for both of you. Be 

comfortable addressing things that unexpectedly come up,  setting new rules,  and 

being flexible to your changing environment.  

    Follow the Golden Rule. 

   5  No matter what your relationship is at the end of the year,  you can take 

comfort knowing you acted like an adult and treated your roommate with respect.  

A. Respect your roommate’s things. 

B. Let your roommate know about your preferences. 

C. Treat your roommate like you’d like to be treated. 

D. Living with a roommate is really a wonderful thing. 

E. Having a roommate surely has its challenges. 

F. You should correct your bad habits first. 

G. And the same should happen to your roommate,  if all goes well. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【文章大意】本文主要讲述跟室友相处应该注意的几件事,                        因为大学时期拥有

室友和与室友相处是大部分人都会经历的一件事,                     不管愿意还是不愿意,         我们

都应该抱有一个良好的态度去对待大学的寝室生活,                      与室友友好相处。

1. 【解析】选     E。根据后面的      However,  it can also be a great part of your college 

experience 可知, 上下文是转折关系,        也就是前面应该是与这段意思相反的句子。

故选   E。

2. 【解析】选     B。根据后面的      It’s not fair to expect him or her to pick up on them 

right away,  and communicating what you need is one of the best ways to get rid of 

problems before they become problems. 可以看出, 马上就指责他们是不公平的, 

而沟通则是最好的消除问题的方式,               因此应该首先告诉他们你的喜好。故选

B。

3. 【解析】选     A。第五段主要是讲室友之间的冲突大多是因为没有尊重室友, 

比如你想要借室友的鞋去踢球,             但首先你得先征求室友的同意,             如果没有,    那么

就不要拿别人的东西。故选            A。

4. 【解析】选     G。根据前面的      You should expect to learn and grow and chang e 

during your time at school. 可以看出你会期待你在学校的期间能够学习、成长和

改变,   而后面   As the term progresses,  realize things will change for both of you. 

当学期进行时,       要意识到你们两个都会改变。所以可以得知不仅是你想改变, 

你的室友也想。故选         G。

5. 【解析】选     C。根据   you can take comfort knowing you acted like an adult and 

treated your roommate with respect. 可以看出, 你可以安心地知道你表现得像一
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

个成年人而且尊重你的舍友。既然你希望自己被尊重,                       首先应该尊重别人。故

选  C。

                                          关闭   Word 文档返回原板块
0积分下载