网校教育资源平台

重庆市巴蜀中学2019届高三英语上学期期中复习试题2018110602207

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

重庆市巴蜀中学2019届高三英语上学期期中复习试题2018110602207
免费
重庆市铜梁一中2019届高三英语9月份月考试题2018111202207
免费
重庆市铜梁一中2019届高三英语10月月考试题2018111202208
免费
高考英语专题之主旨大意题和猜测词义题的解题技巧
免费
高考英语专题之完形填空题的解题技巧
免费
高考英语专题之直接引语变间接引语
免费
高考英语专题之定语从句提升训练
免费
高考英语专题之完形填空题的解题技巧同步练习
免费
高考英语专题之直接引语变间接引语同步练习
免费
高考英语专题之主旨大意题和猜测词义题的解题技巧同步练习
免费
高考英语专题之定语从句& 状语从句
免费
2019年高考英语(课标版)二轮复习专题突破课件:专题一 阅读理解 (共5份打包)
免费
2019年高考英语(课标版)二轮复习 模拟组合练 (共10份打包)
免费
2019版高考模拟二轮专题攻略 英语(课标版)冲刺提分作业本 第一部分 模拟组合练
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 工作与职业
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 单项填空专练4组
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 高考真题“重组”卷
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 高三话题词汇复习指路篇(共40张PPT)
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 高中英语写作课件how to develop your ideas(共19张PPT)
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 第三部分 终极跨界背——再 “找”语感
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                             中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                         巴中    2018-2019   学年上学期高三期中复习试卷

                                              英   语  

           注意事项:

                1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条

           形码粘贴在答题卡上的指定位置。用                   2B 铅笔将答题卡上试卷类型            A 后的方框涂黑。

                2.选择题的作答:每小题选出答案后,用                   2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号

           涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。

                3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、

           草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。

                4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。

                                               第Ⅰ卷

           第一部分      听力(共两节,满分           30 分)(略) 

           第二部分 阅读理解(共两节,满分                  40 分)

           第一节(共      15 小题:每小题       2 分,满分     30 分)

               阅读下列短文,从每题所给的四个选项(                     A、B、C   和 D)中选出最佳选项,并在答

           题卡上将该项涂黑。

                                                    A

                                           Where Is Spring Break

               Where is Spring Break going to  be? The options are endless. Do you want to 

           get your blood pumping from thrilling travels? Look no further! These tours and 

           destinations will keep you on your toes all week long.

               Panama: This  underrated destination is a  little-known secret of  the most 

           travelers! Through this tour you’ll get to hike, snorkel (浮潜) and explore all 

           the best sights this beautiful country has to offer! Eight days tours for $ 250 
此卷只装订不密封
           / day.

               Canada: This diverse country is full of options. Explore the East of Canada 

           and  visit  cities such  as  Montreal, Quebec  or Toronto.  If  you’re  feeling 

           adventurous, explore  the Western part of  the country with  a Canadian Rockies 
    班级  
    姓名  
    准考证号  
    考场号  
     
    座位号  
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

Tour. During this twelve days tour you will hike a glacier to beautiful scenery 

and wander through postcard-worthy villages. Tours to Canada for $200 / day.

    Iceland: Check off one of the seven wonders of the world with a tour of the 

Northern  Lights and  Golden Circle. Spend  seven days  full of  adventure like 

hiking glaciers, snowshoeing through Thingvellir National Park, relaxing in the 

Geysir Hot Springs and of course experiencing the glory of the Northern Lights! 

Seven days tours for $ 300 / day.

    South Africa: Discover the diverse culture and wildlife that makes up South 

Africa. Your  tour plan includes a  journey along the coast  known as “Rainbow 

Nation.”  Here you  will enjoy beautiful scenery, a hunting travel through Addo 

Elephant National Park and the wildlife in Tsitsikarnma National Park. Nine days 

tours for $230 / day.


21. What is the common characteristic of the travels mentioned in the text?

 A. Exciting.           B. Risky.          C. Educational.    D. Environmental.

22. According to the text, Panama is a destination which       .

 A. is not as famous as the other three

 B. you can go to for enjoying surfing

 C. offers an option to hike in the park

 D. takes the most time of the four tours

23. Which destination costs tourists the most money?

 A. Panama.         B. Canada.     C. Iceland.         D. South Africa.

24. What can be learned from the text?

 A. Tourists can take a hot shower only in Iceland.

 B. Tourists can hike glaciers in both Canada and Iceland.

 C. Canada offers Rockies Tour for tourists to explore the East.

 D. Tourists can enjoy a hunting travel through Tsitsikamma National Park.

                                          B

    When Hai  started college, he weighed over 250  pounds Healthy food choices 

were difficult for  him, and he was emotionally distraught (忧心忡忡).     However, 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

when he  left home for college, he was able for  the first time to start taking 

his life and weight into his own hands.

    He  started by  shopping at  a local  farmers’  market, an  experience that 

inspired  him profoundly. The  idea that  a farmer’s  market  represents local, 

sustainable, healthy food  with a human connection where  you can interact with 

the people that grow  your produce was extremely appealing to him, and he began 

to think about the food that people at his university were eating. From what he 

saw at  farmers’  markets, Hai realized that dining hall  food was not “rear” 

food A lot of it is frozen or processed, and has unhealthy additives. His ideas 

continued to develop as  he started taking classes about food sustainability at 

university, and after the summer  of 2014 during which he cooperated with other 

students9 he launched into his senior year at the University of California full 

force with the Real Food Challenge (RFC) campaign, a project he co-founded that 

aims  to reinvest university spending  in food that  is “real”:   ecologically-

sound,  community-based, humane,  and  fair; as  opposed  to  those traditional 

purchases with those unhealthy additives and processed products.

    Not only has  Hai started a movement of change across the university dining 

system,  but he  has  also grown  extremely as  an individual,now   with strong 

leadership abilities and  great vision. In addition,  after he started learning 

about food sustainability and taking action at university, Hai has lost over 100 

pounds, and has  been able to start enjoying activities such as backpacking and 

swimming that were not a possibility for him previously. He is confident instead 

of distraught now.


25. When did Hai get the idea of “rear” food?

 A. When purchasing the locally-made food

 B. When reforming the university dining system.

 C. When reinvesting university spending in food.

 D. When organizing the Real Food Challenge campaign.

26. What benefit has the campaign brought to Hai’s occupational development?
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

 A. He has been hired by the university.

 B. He has become an expert in food field

 C. He has got excellent leading ability.

 D. He has become much thinner than before.

27. According to Hai, “real” food is       .

 A. rich in nutrition      B. made by experts      C. frozen or processed    D. 

healthy without additives

                                           C

    Scientists have found living organisms trapped in crystals (晶体) that could 

be 50,000 years old.

    The  organisms were found  in a  hot, but  beautiful cave system  in Naica, 

Mexico. These  ancient life forms can be seen  only with a microscope. Penelope 

Boston, who  leads the Astrobiology Institute at NASA, the  space agency of the 

United States, says  the ancient microbes were able to  live by eating minerals 

such as iron.

    She  spoke  about the  discovery  recently at  a  meeting  of the  American 

Association for the Advancement of Science. If the findings are confirmed, they 

will show how microbes can survive in extreme conditions. Forty different kinds 

of  microbes and some viruses were  found in the  underground area. The genetic 

structures  of these  organisms are 10  percent different  from those  of their 

nearest relatives.

    The caves in Naica  are 800 kilometers deep. They were once used for mining 

lead. Before the miners began working in the caves, the area was separated from 

the surface  and the outside world. Some of  the caves are as big  as the large 

religious  centers  built during  Europe’s   Middle  Ages.  There are  crystals 

covering  the walls. The  caves are  so hot  that scientists must  wear special 

clothing to keep cool. The clothing keeps the crystals safe from human germs (病

菌)  or  other damage. Boston said the researchers could only  work for about 20 

minutes at a time before they had to go to a room that was 38 degrees Celsius to 

cool down.
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    NASA  officials would  not let  Boston share  her findings  with scientific 

experts before last week’s announcement. So scientists could not say much about 

the  findings. But  Norine Noonan,  a  biologist with  the University  of South 

Florida, said she believed them. “Why are we surprised?” Noonan asked. “ As a 

biologist,  I  would  say  life  on  Earth  is  extremely tough  and  extremely 

colorful.”

    Boston  is also  studying  microbes commonly  found inside  caves in  other 

countries, such as  Ukraine and the United States. These  microbes appear to be 

impossible to kill. Boston said they show how difficult life on Earth can be.


28. The existence of the ancient microbes relies on ________.

 A. surrounding insects    B. eating minerals  C. diverse plants    D. 

absorbing air

29. What can we infer about the eaves in Naica from the passage?

 A. The temperature in the caves is quite low.

 B. The environment in the caves is difficult to adapt to.

 C. The walls are covered by crystals.

 D. The caves have been explored since they were formed.

30. What is the biologist Norine Noonan’s attitude towards the findings?

 A. Neutral.        B. Doubtful.       C. Positive.    D. Indifferent.

31. What’s the main idea of the passage?

 A. Living organisms bring hope to scientific research.

 B. Caves provide living environment for living organisms.

 C. Microbes show great power to survive in terrible conditions.

 D. Scientists Discover 50,000-year-old “super life” in Mexico.

                                          D

    It’s   true that  quite a  few most  respected scientific  authorities have 

confirmed that  the world  is becoming hotter  and hotter. There’s  also strong 

evidence that humans  are contributing to the warming. Countless recent reports 

have  proved the  same thing. For  instance, a  2010 summary about  the climate 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

science by the Royal Society noted that: The global warming over the last half - 

century has been caused mainly by human activity.”

    You may not believe that humans could change the planet’s climate, but the 

basic  science is well  understood. Each year,  billions of tons  of greenhouse 

gases are  released into the atmosphere because of human  activity. As has been 

known for  years, these gases hold  heat that would otherwise  escape to space, 

wrapping the planet in an invisible blanket.

    Of course, the earth’s climate has always been changing due to “natural” 

factors such as volcanic eruption or changes in solar, or cycles concerning the 

Earth’s  going  around the sun. According to  the scientific research, however, 

the warming observed by now matches the pattern of warming we would expect from 

a  build - up of  greenhouse gas in the  atmosphere - not the  warming we would 

expect from other possible causes.

    Even  if scientists  did  discover another  reasonable explanation for  the 

warming  recorded so far,  that would  give birth to  a difficult  question. As 

Robert Henson  puts it: “If  some  newly discovered factor is to  blame for the 

climate change, then why  aren’t  carbon dioxide and the other greenhouse gases 

producing the warming that basic physics tells us they should be?”

    The only  way to prove with 100%  certainty that humans are responsible for 

global warming would be to run an experiment with two identical Earths-one with 

human  influence and one without.  That obviously isn’t  possible, and  so most 

scientists are careful not to state human influence as an absolute certainty.


32. The text is developed by ________.

 A. giving typical examples

 B. following the order of space

 C. comparing and finding differences

 D. analyzing a theory and arguing it

33. Which of the following is not the cause of climate change?

 A. volcanic eruption
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

 B. floods arid droughts

 C. changes in solar

 D. cycles concerning the Earth’s going around the sun

34. The underline word ‘‘identical” in the last paragraph probably means 

________.

 A. exactly the same                   B. totally different

 C. extremely important                D. partly independent

35. Which of the following can be the best title?

 A. Are Humans Definitely Causing Global Warming?

 B. Are All the Scientists Really Scientific?

 C. Where Is Global Warming Leading Us to?

 D. What’s the Relation of Global Warming and Greenhouse Gases?

第二节     (共 5 小题,每小题          2 分,满分      10 分) 

     根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为

多余选项。       

                          How to escape from a car in water

      “If   you get  on your phone  and call  your parents  or your  sister, or 

911,you  will die,  "  says Robert  May, a  21-year-old veteran  (老兵)of     the 

Indiana State. No one else will arrive in time: you have to save yourself.

      Move quickly. Minivans (微型货车)     might float for  as long as 10 minutes. 

_____36_____ In a  study from the University of Manitoba, three passengers were 

able  to exist with a  child mannequin (人体模型)     through  a single driver-side 

window in just 3 seconds.

      Unbuckle (揭开)   your  seatbelt, lower your window and  climb out, ideally 

onto the  roof of the vehicle.  ______37______ Unfasten them from the backseat, 

pull them into the front and push them out of your window, oldest ones first. In 

May's experience, electric car windows will continue to work after falling into 

water. ______38______.

      Don't open the door, water will flood in. Once full of water, the vehicle 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

will sink  fast. ____39_____ Vehicle submersions (淹没)   have one of the highest 

death rates of  any type of single-motor-vehicle incidents, responsible for 400 

deaths a year in North America.

      After you get on top of your car, figure out if it makes sense to stay put 

or swim for dry ground. ____40_____ Just get out first, May says.

      A. From there, call for help.

      B. You will be then totally out of danger.

      C. Research has been done to confirm this.

      D. If there are children present, attend to them first.

      E. In one study, a 65-passanger bus sank in nine seconds.

      F. Still, keep a small grass-breaking tool on your key ring, just in case.

      G. However, the chances of survival are highest if you get out in the 

first 60 seconds.

第三部分      英语知识运用        (共两节,满分         45) 

第一节     完形填空(共        20 小题;每小题        1.5 分,满分      30 分) 

     阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(                       A、B、C 和 D)中,选出可以填

入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。                          

    I’m  proud of  myself for this kindness I did last  night I did it ___41___ 

and did the right thing. However, I was unwilling to __42___, because by sharing 

1 am also sharing the ___43___ and more self-centered side of myself.

    It was last night and I ___44___ my shift at work. It was late and I wanted 

to go straight home. On my way out of the door I ___45___ a fellow staff member 

and colleague. She  doesn’t  have a ___46___ and  usually either catches a taxi 

home or __47___ for an hour waiting for __48___ staff member and friend of here 

to finish work.

    In the past I’ve ___49___ to drive her home as she ___50___ on my side of 

town. But  last night I really did  not want to. I  wanted to ___51___ straight 

home, alone. And I did not have to make “small talk”.

    So I tried to ___52___ her, walking past her, heading down, and stealing out 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

(偷溜)   to  the __53___ without letting her see  me and __54___ without offering 

her a lift.

    Yet,  something in  myself was  stopping me.  Something in  myself made  me 

___55___ her and put myself in her shoes. She had young ___56___ who she wanted 

to go home to attend to and, she could go home right now __57___ I took her, not 

an hour later when the other staff member and friend of hers who was taking her. 

So I offered. She__58___. And of course, she was extremely ___59___.

    Well, I learned a great ___60___ last night about not being so self-centered 

and selfish!

      41. A. nervously         B. proudly          C. exactly         D. 

carefully

      42. A. share             B. remark               C. do              D. 

consider

      43. A. pleasure          B. respect              C. honour          D. 

selfish

      44. A. changed           B. kept             C. finished        D. 

missed

      45. A. noticed           B. greeted          C. followed        D. 

helped

      46. A. home              B. choice               C. friend    

    D. car

      47. A. hangs around      B. hides away           C. watches over    D. 

calms down

      48. A. each              B. another          C. either              D. 

that

      49. A. hated             B. happened         C. offered         D. 

refused

      50. A. works         B. lives                C. plays               D. 

remains

      51. A. fly               B. ride             C. drive               D. 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

walk

      52. A. remind        B. avoid                C. attract             D. 

please

      53. A. workroom          B. office               C. playground    

    D. park

      54. A. therefore         B. even             C. however         D. 

instead

      55. A. rely on           B. spy on               C. look at    

    D. point at

      56. A. neighbors         B. pets         C. children        D. friends

      57. A. since             B. although     C. as              D. if

      58. A. accepted          B. hesitated        C. approached          D. 

urged

      59. A. reliable          B. upset            C. generous        D. 

grateful

      60. A. gift              B. lesson           C. treasure        D. 

method

                                   第 II 卷

第三部分      英语知识运用

第二节(共      10 小题;每小题       1.5 分,满分     15 分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(                      1 个单词)或括号内单词的正确形式。

        On a  clear February  morning, a  California black  bear was  set free. 

Looking  around, he ____61____ (skillful)  climbed the nearest tree.  From high 

above the ground, he  could see the hundreds of acres _____62_____ were now his 

home. His eyes were filled with ____63____(curious)

      The bear had come a long way. Last fall, the seven-month-old bear bub(幼兽) 

was found  all alone. He had no  mother to care for him.  He was thin, ___64___ 

(weight) only  20 pounds----about half the  normal weight for a  bear that age. 

Luckily the  bub ____65____(bring) to The  Fund for Animals  Wildlife Center in 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

Ramona,  California.   At  the  center,  the   bub  shared  ____66____  outdoor 

enclosure(围栏) with another bear. There were trees to climb and places for them 

to  dig dens(兽穴).    ____67____(teach) the  cub to  find his  own  food, people 

working at  the center ____68____(hide) fruit in tree  branches. Soon, the bear 

was  an expert at  climbing trees and "picking"  the fruit. All the  staff felt 

____69____(amaze) at his adaptability.

      Finally, the day had come. With his new skill and strong body, the bub was 

ready to  be ___70____ his own, and  ready to live like  a bear should---in the 

wild.

第四部分      写作 (共两节        满分 35) 

第一节     短文改错(      10 分) 

     假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。

文中共有     10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除

或修改。

      增加:在缺词处加一个漏字符号(                  ),并在其下面写出该加的词。

      删除:把多余的词用斜线(                )划掉。

      修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

 注意:    1.每处错误及其修改均仅限一词;

   2.只允许修改      10 处,多   者(从第     11 处起)不计分。

      On a storm night, I was alone at home. After finishing my homework, I was 

about to  go to bed. All of sudden, the light  went out. Meanwhile, there was a 

flash of lightning following by thunderstorms. I was so scared that I ran to my 

bed but  hid myself under the blanket. To make matters  bad, my parents went to 

hospital to accompany with my sick grandfather. I felt too frightened because my 

mind was full of  scary thought. After some time passed, I fall asleep at last. 

At breakfast I told my parents that I had seen last night. My parents were also 

frightened and they promised that they would ever leave me at home alone.

第二节      书面表达(满分        25 分)
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    假设你是李华,你的英国笔友             Mike 即将完成学业,不久前来信就是否到中国工作询问

你的意见。请根据以下提示回一封电子邮件。

    (1) 建议他可以来中国;

    (2) 阐述你的理由(就业机会多,专业受欢迎,不同的文化体验等);

    (3)承诺可以提供帮助。

    注意:

    (1)词数不少于       100;

    (2) 可适当加入细节,使内容充实、行文连贯;

    (3) 开头和结尾已给出,不计入总词数。

  Dear Mike,

      I’m very glad to have received the letter you sent me last week. 

      __________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________           

      Best wishes.

                                                                         Yours, 

                                                                         Li Hua


                                  英 语 答 案

                                    第Ⅰ卷  

第一部分 听力(共两节,满分 30 分) (略)

第二部分 阅读理解(共两节,满分               40 分)

第一节(共      15 小题:每小题       2 分,满分     30 分)

21-24 AABB      25-27 ACD      28-31 BBCD    32-35 DBAA 

第二节     (共 5 小题,每小题          2 分,满分      10 分) 

36. G    37. D    38. F    39. E   40. A

第三部分  英语知识运用(共两节, 满分                 45 分)

第一节     完形填空(共        20 小题;每小题        1.5 分,满分      30 分) 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

41. B    42. A    43. D    44. C   45. A   46. D    47. A    48. B   49. C    50. 

B    

51. C     52. B   53. D     54. A    55. C     56. C    57. D   58. A     59. D    

60. B

                                   第 II 卷

第二节(共      10 小题;每小题       1.5 分,满分     15 分)

61. skillfully      62. that           63. curiosity    64. weighing      65. 

was brought    

66. an          67. To teach       68. hid       69. amazed           70. on

第四部分 写作 (共两节 满分 35) 

第一节  短文改错(共           10 小题:每小题       1 分,满分     10 分)

1. storm-stormy;  

2.sudden 前加  a;  

3. following- followed;   

4. but-and;   

5 .bad-worse;  

6.with 去掉;     

7. thought-thoughts;   

8. fall-fell;             

9. that-what;  

10. ever-never

第二节     书面表达     (满   25 分)

Dear Mike,

      I’m  very glad to have received the  letter you sent me last week. I have 

been thinking about  the question you asked me. From my point  of view, you can 

choose to come to China after finishing your studies.

      For  one  reason, China’s   development over  the  past  30 years  offers 

quantities  of job  opportunities for  the young.  What’s  more,  what you  are 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

studying is badly needed in  China nowadays. In fact, many big companies in our 

city are hoping to hire people like you.

      For  another reason, China is  a country  with so  different cultures and 

traditions from the west that many foreigners enjoy living and working here. Why 

not come and join them? I’m sure you will adapt to the environment quickly. If 

you come here, I will do what I can to help you. So what are you waiting for?

      I’m looking forward to your coming.

      Best wishes!

                                                                         Yours, 

                                                                         Li Hua
10积分下载