网校教育资源平台

2019版高考英语黄冈经典一轮(实用课件)全国通用版 素养提升模拟练 九

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

2018-2019版英语新学案同步人教必修三全国通用版课件:Unit 1 - Unit 5
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修8 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修7 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修6 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修5 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修4(12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修3 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修2 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修1 (12份打包)
免费
2019届高考英语(外研版)一轮复习课件+随堂训练 第二部分语法专项突破 1-10讲 (20份打包)
免费
2018-2019北师大通用版 英语新导学同步(课件+讲义+精选试题+听力)必修5:Unit 14
免费
2018-2019版英语北师大版必修5同步导学笔记(实用课件+精致讲义+精选试题):Unit 13
免费
【全国百强校】辽宁省庄河市高级中学外研版高中英语必修五 学案
免费
【全国百强校】辽宁省庄河市高级中学外研版高中英语选修六 学案(无答案)
免费
高中英语24个英语话题——高中基础篇
免费
高中英语24个英语话题——高中英语课本巩固篇
免费
高中英语24个英语话题——高中提高篇(21个话题)
免费
2019版高考英语课件天津专版:分专题
免费
2018-2019学年译林牛津版高中英语必修2 (走进高考 +拓张阅读+单元重点小结)
免费
2018-2019学年人教版高中英语必修二课件(一轮复习)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

温馨提示:
    此套题为      Word 版,请按住       Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观
看比例,答案解析附后。关闭                 Word 文档返回原板块。


                    素养提升模拟练 九[来源:Zxxk.Com]
                             旅游与交通


  2017   年全国卷Ⅲ阅读理解         D 篇主要介绍研究人员通过开发新技术,               让老年

人继续享受车辆带来的乐趣。培养考生感悟科技的人性化,                        善于提出新观点、

新方法、新设想的意识。引导考生通过旅游,                   了解中外风俗文化,        加强文化自

信,  促进文化交流。


          [来源:Zxxk.Com]

                                                      (2017·全国卷Ⅲ)

  The Intelligent Transport team at Newcastle University have turned an electric 

car into a mobile laboratory named “DriveLAB” in order to understand the 

challenges faced by older drivers and to discover where the key stress points are. 

Research shows that giving up driving i s one of the key reasons for a fall in health 

and well-being among older people,  leading to them becoming more isolated(隔绝) 

and inactive. 

  Led by Professor Phil Blythe,  the Newcastle team are developing in-vehicle 

technologies for older drivers which they hope could help them to continue driving 

into later life. 

  These include custom-made navigation(导航) tools,  night vision systems and 

intelligent speed adaptations. Phil Blythe explains:  “For many older people,  
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

particularly those living alone or in the country,  driving is important for preserving 

their independence,  giving them the freedom to get out and about without having to 

rely on others. ”

  “But we all have to accept that as we get older our reactions slow down and this 

often results in people avoiding any potentially challenging driving conditions and 

losing confidence in their driving skills. The result is that people stop driving before 

they really need to. ”

    Dr Amy Guo,  the leading researcher on the older dr iver study,  explains: 

“The DriveLAB is helping us to understand what the key stress points and difficulties 

are for older drivers and how we might use technology to address these problems. 

   “For example,  most of us would expect older drivers always go slower than 

everyone else but surprisingly,  we found that in 30mph zones they struggled to 

keep at a constant speed and so were more likely to break the speed limit and be at 

risk of getting fined. We’re looking at the benefits of systems which control their 

speed as a way of preventing that. 

    “We hope that our work will help with technological solutions (解决方案) to 

ensure that older drivers stay safer behind the wheel. ”

【文章大意】本文是一篇说明文。老年驾驶人员由于种种原因不想驾驶车辆, 

而研究人员试图通过开发新技术,              让老年人继续享受驾驶车辆带来的乐趣。

1. What is the purpose of the DriveLAB? 

A. To explore new means of transport. 

B. To design new types of cars. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. To find out older drivers’ problems. 

D. To teach people traffic rules. 

【解析】选      C。细节理解题。根据第一段中的句子. . . in order to understand the 

challenges faced by older drivers and to discover where the key stress points are 可知, 

DriveLAB 的目的是了解老年驾驶人员所面临的挑战和发现他们不想驾驶车辆

的关键所在,      故答案为    C。

2. Why is driving important for older people according to Phil Blythe? 

A. It keeps them independent. 

B. It helps them save time. 

C. It builds up their strength. 

D. It cures their mental illnesses. 

【解析】选      A。细节理解题。根据第四段中的句子                For many older people. . . 

driving is important for preserving their independence,  giving them the freedom to 

get out and about without having to rely on others. 可知, 老年人开车的重要性在

于能够保持独立性,        获得不依赖别人出行的自由,            故答案为    A。

3. What do researchers hope to do for older drivers? 

A. Improve their driving skills. 


B. Develop driver-assist technologies. [来源:学科网 ZXXK]

C. Provide tips on repairing their cars. 

D. Organize regular physical checkups. 

【解析】选      B。细节理解题。根据第三、四段的内容可知,                  研究人员正在开发

一些车载技术帮助老年人继续驾车,               这些技术包括定制的导航技术             custom-made 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

navigation tools,  夜视系统 night vision systems 和智能速度适应器   intelligent 

speed adaptations。故答案为  B。

4. What is the best title for the text? 

A. A New Model Electric Car

B. A Solution to Traffic Problem

C. Driving Services for Elders

D. Keeping Older Drivers on the Road

【解析】选      D。主旨大意题。通读全文可知,             文章主要是关于针对老年人开车

的问题,    研究人员试图开发出一些新技术,             以使老年人继续享受开车的乐趣,              故

答案为    D。


1. 通读文章,    根据框架写出关键词


答案:①purpose     ②consequences  ③developing

2. 难句剖析
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

The Intelligent Transport team at Newcastle University have turned an electric car 

into a mobile laboratory named “DriveLAB” in order to understand the challenges 

faced by older drivers and to discover where the key stress points are. 

分析:   本句是一个复合句。句子的主句是              The Intelligent Transport team at 

Newcastle University have turned an electric car into a mobile laboratory, 过去分词

短语   named “DriveLAB”作定语修饰名词       laboratory, 并列的不定式   to 

understand 和 to discover 作目的状语, 过去分词短语      faced by older drivers 作定

语修饰名词      challenges, where the key stress points are 是动词 discover 的宾语从句。


翻译: _____________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

___________________________________________________

答案:纽卡斯尔大学智能交通团队的人员把一辆电动车转变成了一个叫

DriveLAB 的移动实验室, 其目的是了解老年驾驶人员所面临的挑战和发现(他

们不想驾驶车辆的)关键重点所在。


Ⅰ. 阅读理解

  Imagine living for a week in a little French cottage,  buying fresh vegetables 

from the farmers’ market every morning,  sipping cafe,  and taking leisurely trips 

to neighboring villages and chateaus.  Sound appealing?  That’s the magic of slow 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

travel,  where the emphasis(重点) is less on sightseeing and more on taking in your 

surroundings at a relaxed pace. 

  Slow travel is a branch of the slow food movement,  which began in Italy in the 

1980’s as a protest(抗议) against the opening of a McDonald’s in Rome.  The slow 

food movement aims to preserve regional cooking,  local farming,  and traditional 

food preparation methods.  This cultural idea has developed into a whole way of life 

known as the Slow Movement,  which emphasizes connection to food and families 

and,  in the case of travel,  connection to local peoples and cultures. 

  Slow travel is not so much a particular mode of transportation as it is an attitude.  

Rather than attempting to put as many sights or cities as possible into each trip,  the 

slow traveler takes the time to explore each destination thoroughly and to experience 

the local culture.  As founder Pauline Kenny says,  “Slow Travelers assume that 

they do not have to see everything on one trip,  that there will be other trips. ”

  The clearest advantage of slow travel is reflected in the general nature of your 

trip.  Traveling more slowly allows you to form a stronger connection to the place 

you’re visiting,  and you’ll feel much less rushed. 

  Another less clear advantage of slow travel is that it’s generally much easier on 

the environment than other types of travel.  While airplanes have recently been 

considered as major contributors to global warming,  trains are a much more eco-


friendly choice—as are bikes and,  of course,  your own two feet! [来源:学*科*网 Z*X*X*K]

  Slow travel is often kinder to your budget as well.  Staying in one place for a 

week or more at a time reduces your transportation costs,  and vacation rentals are 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

often more cost-efficient than hotels since they allow you to cook your own food 

instead of eating out for every meal. 

【文章大意】人们旅游的时候,              都急匆匆地从一个地点赶往下一个地点,                  似

乎要尽可能地多看几个地方,            但是这样下来却是非常疲惫。所以现在有一种旅

游方式:    慢旅游。它关注你在一个地方与当地人的联系,                    而不是去更多的地方。


1. Which of the following describes slow travel? 

A. It mainly uses the slow means of transportation. 

B. It encourages you to take time to enjoy journeys. 

C. It causes a new way of life known as the slow movement. 

D. It is mainly connected with local food. 

【解析】选      B。细节理解题。结合第三段的“the slow traveler takes the time to 

explore each destination thoroughly and to experience the local culture”可知慢旅游


是让人们慢慢地享受旅游的乐趣。[来源:Zxxk.Com]

2. From what Pauline said in Paragraph 3,  we can infer that slow travelers 

________.  

A. prefer to see many different areas

B. think it less important to know an area well

C. have something left to see on the next trip

D. try to put as many sights as possible into one trip

【解析】选      C。推理判断题。根据第三段的“Slow Travelers assume that they do 

not have to see everything on one trip,  that there will be other trips”可知 Pauline 认
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

为这些慢旅游者们不是想在一次旅行中把一切看完,                       而是留着以后旅行的时候

来欣赏其他的东西。

3. One of the advantages of slow travel is ________.  

A. it offers you more challenges to take

B. it makes full use of your money in travelling

C. it helps you see as many places as possible

D. it is environmentally friendly

【解析】选      D。细节理解题。从倒数第二段的“it’s generally much easier on the 

environment than other types of travel. ”可知慢旅游相比其他旅游来说更环保。

4. The purpose of this passage is ________.  

A. to introduce slow travel

B. to show how travelling affects our life

C. to explain the slow movement

D. to compare differen t kinds of travel

【解析】选      A。作者意图题。本文由慢运动引出慢旅游概念,                   接着介绍慢旅游

的各种好处,      故选  A。

Ⅱ. 阅读填句

  根据短文内容,         从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中

有两项为多余选项。

  Take the opportunity to travel when studying abroad. 

  If you’re studying abroad,  then there’s a good chance that you’re living within 

just hundreds of miles of many fantastic destinations.   1  So you should seize 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

the opportunity to visit places of interest.  However,  you shouldn’t forget that your 

main goal is to immerse yourself in the country where you’ve chosen to study,  so 

you should explore that country the most.  

  ● 2  This will give you an opportunity to understand the people and customs 

of the different regions of the country.  This will also help you appreciate the art or 

history classes you’ve taken about your chosen country.  

  ● 3  Not only will it make traveling more fun,  but it will be safer,  too.  

  ●If you’re traveling and can’t stay with a friend,  it’s likely that you will look 

into hostels.   4  But try to book one with a friend,  to watch over your 

belongings,  and to do as much research about the hostel as you can in advance.  

  ●Though your study program will give you an amazing opportunity to travel,  

make sure t hat you still leave some time for you to spend the weekends in your city 

of choice.   5  

  ●If you do travel out of the country,  a lways let your friends or teachers know 

about it in advance. 

A. Travel within the country where you’re studying abroad. 

B. Try to bring a travel friend or two with you wherever you go. 

C. Hostels can be a fun place to stay and a great way to meet people. 

D. Many students who study abroad in the fall love going to Germany. 

E. Therefore you will get used to the life there and appreciate the city. 

F. Book your tickets before you leave to study abroad. 

G. A ticket to these places is much cheaper than it’ll be from home. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【文章大意】本文讲述了在国外学习时要抓住机会旅游,                        并给出了一些建议。

1. 【解析】选     G。根据前句中“If you’re studying abroad. . . hundreds of miles of 

many fantastic destinations. ”可知, 在国外学习的时候可能住的地方离一些很棒

的景点只有几百英里。故去这些地方比从国内去近得多,                        因此去这些地方的花

费也便宜得多。

2. 【解析】选     A。本题为段首句。根据本段中“This will give you an opportunity 

to understand the people and customs of the different regions of the country. ”可知, 

这会给你理解这个国家的人和不同地区的风俗习惯的机会。故可知本段主要讲

述了要在你学习的那个国家旅游。

3. 【解析】选     B。本题为段首句。根据本段中“Not only will it make traveling 

more fun,  but it will be safer,  too. ”及下段中“If you’re traveling and can’t stay 

with a friend, ”可知, 我们应该和朋友一块儿旅行,         这会使旅行更有趣、更安全。


4. 【解析】选     C。根据本段中“it’s likely that you will look into hostels, ”可知, 本

段主要讲述和       hostels(招 待所)有关 的内容。

5. 【解析】选     E。根据前句中“make sure that you still leave some time for you to 

spend the weekends in your city of choice. ”可知, 要留一点时间在周末以便在你

选择留学的城市游览一下。

                                          关闭   Word 文档返回原板块
0积分下载