网校教育资源平台

2019届高考英语(浙江专版)一轮复习练习:选修7 2 Unit2

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读即时巩固2018121629
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读素能强化20181216210
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷一201812130280
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷二201812130278
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达优选习题20181216362
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达课件201812163134
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷三201812130279
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读课件20181216246
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷一20181216342
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷二20181216341
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期周末自测卷(打包6套)
免费
(天津专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题四任务型阅读(课件试题)(打包8套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题5书面表达(课件试题)(打包12套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题3完形填空(课件试题)(打包12套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题五书面表达(课件试题)(打包16套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题1阅读理解(课件试题)(打包13套)
免费
浙江省杭州市十八中2019届高三英语上学期周末检测卷(打包13套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题4语法填空和短文改错(课件试题)(打包24套)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台


    Ⅰ 阅读理解
                                        A
    (2018·浙江金、丽、衢十二校高三联考)Life            is not always easy. One day you wake up 
feeling like you can take over the world, and the next day you wake up feeling like all you want to 
do is to lie in bed and hide from everything.
    People walk into your life, grab your hand, and lead you through the most beautiful path 
you’ve  known, but sometimes the same people let go of your hand without warning, and you 
become stranded at a place where you never thought you’d feel lost.
    Let’s be honest, sometimes everything is going so great and it seems like nothing could go 
wrong, but right when you begin to think that, something so horrible comes crashing down and all 
of a sudden more problems come drowning around you and you just feel so hopeless because it’s 
so bad...
    It’s so hard to understand why such things happen in life, and I personally wish I had an 
answer to that  “why” you always ask yourself, but all I can say is no matter how hard life gets, 
you have to keep going. The life around you will never stop going on.
    I’ll be honest and say that sometimes I feel a little bit worried and all I can think is  “Will 
I be able to keep up? What if everything goes too fast?”  But I realize that being scared and 
living with that burden of running away from problems only slow me down even more.
    And I’ve come to the point where I believe that because life never stops, I shouldn’t stop 
either. It’s okay to take a break and to give yourself time to heal, but you cannot give up and you 
cannot quit.
    Keep positive, fill your heart with gratitude for what you already have, and always remind 
yourself to be humble and true to who you are!

    【解题导语】 本文讲述了生活的不易,告诫人们要保持积极的心态,心中充满感激,

要谦虚。

    1.How does the author illustrate  “Life is not always easy”?
    A.By making comparisons.
    B.By using some famous sayings.
    C.By presenting his own experience. 
    D.By listing statistics.
    A 解析:写作手法题。根据文章前两段,作者对比了生活中同一情况截然相反的两
种境遇,可知作者运用了对比的写作手法阐明了生活的不易。故选                            A。
    2.According to the author, it is ________  to try running away from problems.
    A.pointless                                B.reasonable
    C.helpful                                  D.considerate
    A 解析:细节理解题。根据文章倒数第三段最后一句我意识到,害怕和逃避生活的
负担,只会让我更慢,           可知作者认为逃避困难是没有意义的。故选                  A。
    3.Which saying can exhibit the author’s attitude towards life?
    A.Save against a rainy day.
    B.Constant dripping wears away the stone.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    C.A good medicine tastes bitter.
    D.Think it over before you leap.
    B 解析:观点态度题。根据文章第四段的“...but all I can say is no matter how hard life 
gets, you have to keep going. The life around you will never stop going on.”不管生活多难,你都
要坚持下去,因此        B 水滴石穿符合作者的意图。A.未雨绸缪,C.良药苦口,D.三思后行都
不符合作者的意图。故选           B。
                                        B
    One of the main creators of the World Wide Web,Sir Tim Berners­Lee has warned that the 
fast growth of the Internet is also creating serious problems.
    He especially warns of false information being easily spread around the Internet,“A great 
danger is that it becomes a place where untruths start to spread more than truths,or it becomes a 
place which becomes increasingly unfair in some way.”In particular he mentions the phenomena 
of blogging.Blogging enables friends and contacts to easily spread information.However he argues 
that people may too easily trust information mentioned in a blog.This inaccurate information can 
then easily become an accepted truth on the Internet.
    He suggests that the most important development of the Internet will be in creating ways of 
allowing people to check the correctness of information by providing original sources.Sir Tim 
admits that this is an important challenge.It’s interesting to note that Wikipedia(维基百科) has 
had to take steps to prevent false information from being added to the biographies of living 
people.It’s easy for anybody to edit the open source.However,some people have pointed out that 
it has been used to spread false materials.In seeking to raise standards,Wikipedia has sought to 
stop the false materials.
    At the same time there is a growing view that the Internet has had a great effect on the way 
millions of people work.The last two years have seen a big growth in the use of the Internet.There 
appears no slowdown in the growth of the Internet with increasing access in the developing 
countries.Sir Tim says another major challenge will be to provide free Internet for everybody.Sir 
Tim has recently launched a new joint initiative(倡议) between the University of Southampton 
and the Massachusetts Institute of Technology to create the first degree in Web science.The two 
schools hope to raise the standards of web content.

    【解题导语】 本文是一篇说明文。文章主要讲述了互联网的快速发展所带来的一些

问题。

    4.What is the especially serious problem that Sir Tim refers to?

    A.The growth of the Internet is too fast.
    B.The Internet has a side effect on young children.
    C.The Internet companies compete against each other in an unfair way.
    D.The false information spreads rapidly on the Internet.
    D 解析:细节理解题。根据第二段第一句可知,他认为虚假的信息在网络上流传是
尤其严重的问题,故选          D。
    5.What causes the biographies to have false information?
    A.The Internet users refuses other users to correct them.
    B.Wikipedia doesn’t take any steps.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    C.Anybody can easily edit the biographies.
    D.Wikipedia attempts to publish false materials.
    C 解析:推理判断题。根据第三段中的“It’s                  easy for  anybody to...spread false 
materials.”可知,任何人都可以轻易编辑这些传记,因此虚假信息很容易被传播,故选
C。
    6.According to the last paragraph,the purpose of the joint initiative is to________.
    A.provide free Internet access to the poor countries
    B.improve the reliability of online content
    C.create the first degree in science and technology 
    D.enlarge the use of the Internet
    B 解析:推理判断题。根据最后一段中的“the University of...hope to raise the standards 
of web content”可知,这个联合倡议的目的是提高网上内容的可信度,故选                       B。
    7.We can infer from the text that________.
    A.Sir Tim has built two schools recently
    B.the Internet is harmful to the people’s health
    C.Sir Tim hopes everyone can use the Internet for free
    D.the Internet develops slowly in the developing countries
    C 解析:推理判断题。根据最后一段中的                     “Sir  Tim  says...free Internet for 
everybody.”可知,Sir Tim  希望每一个人都能免费上网,故选              C。
    Ⅱ 七选五
                                 How to Set Goals
    Whether you have small dreams or high expectations, setting goals allows you to plan how 
you want to move through life. Some achievements can take a lifetime to attain, while others can 
be completed in a day. 1.________
    •Determine your life goals. Ask yourself some important questions about what you want for 
your life. What do you want to achieve today, in a year, and in your lifetime? The answers to this 
question can be as general as “I want to be happy”  or “I want to help people”. 2.________
    •Set specific goals. Be specific and realistic about what it is that you want to achieve. 
Research shows that setting a specific goal makes you more likely to achieve it. 3.________ For 
example, “Be healthier” is too big and vague to be a helpful goal. “I want to eat more vegetables, 
and I want to run a marathon” is better.
    •Write out your goals. Be detailed, be clear, and include your steps. 4.________ Keep your 
list in a place where you can get informed frequently. This will help keep you motivated.
    •5.________ You may find yourself set in your ways concerning broad life goals, but take 
the time to re­evaluate your smaller goals. Are you accomplishing them according to your 
timeline? Are they still necessary to keep you on track towards your larger life goals? Allow 
yourself the flexibility to make some small changes to your goals.
    A.Adjust your goals.
    B.Track and measure your progress.
    C.Having deadlines will keep you motivated.
    D.Consider what you hope to achieve in 10,15, or 20 years.
    E.Here are some important ideas that you may find helpful.
    F.Writing them down tends to make them become a little more real.
    G.Remember that you may need to break large goals into smaller goals.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    【解题导语】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了设定目标的四种方法。
    1.E 解析:根据空处所在位置可知,空处承上启下;结合下文各段的主题句可知,
空处引出设定目标的有用方法,故               E 项符合语境。
    2.D 解析:根据该段的主题句“Determine             your life goals.”可知,该段主要建议“确
定你的终身目标”;据此可知,该目标属于长期目标,故                        D 项符合语境。
    3.G 解析:根据下文中的“For             example, ‘Be healthier’...is better.”可知,该处
举例说明要把大目标分解成小目标,故                 G 项符合语境。
    4.F 解析:根据该段的主题句“Write out your goals.”可知,要写下你的目标;据此可
以判断,空处解释“写下目标”的原因,故                   F 项符合语境。
    5.A 解析:根据空处所在位置可知,空处是该段的主题句;结合该段内容尤其是该
段尾句可知,该段主要讲可以灵活地对你的目标做一些改变,故                           A 项符合语境。
    Ⅲ  语法填空
    How do native speakers truly feel when speaking with non­native English speakers? It seems 
that 1.____________(break) English annoys them.However, they keep being really nice when 
speaking with non­native speakers.I wonder how they really feel when doing so.
    I think it would depend 2.____________the native English speakers.Some people are just 
3.____________(easy) annoyed.
    Personally, I study Spanish.When I hear someone 4.____________(attempt) English, I am 
patient with them because I know 5.____________ difficult it is to talk in a non­native tongue.I 
also know English is very difficult 6.____________(learn), and that increases my respect for their 
efforts.I’m a patient person by nature.
    The situation matters too.If I were waiting 7.____________(table) on a super crowded day 
and really 8.____________(need) to do about a dozen different things, I might become upset at 
having to wait for someone to struggle while ordering his meal.
    There also exists the 9.____________(possible) that what is considered as annoyance is not 
true annoyance.I might frown(皱眉) while listening to a non­native speaker, 10.____________that 
would be because I am concentrating and listening hard to understand him.It wouldn’t mean I’m at 
all annoyed.

    【解题导语】 当一个母语是英语的人听到一个人说着蹩脚的英语时是什么感受?厌

烦还是耐心倾听?本文就此问题进行了讨论。

    1.broken 解析:考查词性转换。句意:似乎蹩脚的英语让他们感到厌烦。修饰名
词用形容词,故填动词          break 的形容词形式     broken,意为“蹩脚的;不流利的”。
    2.on/upon 解析:考查介词。句意:我认为这要取决于英语为母语的人。depend 
on/upon 是固定搭配,意为“依赖;取决于”。故填                 on/upon。
    3.easily 解析:考查词性转换。句意:有些人就是容易生气。设空处修饰动词,要
用副词,故填      easily。
    4.attempting 解析:考查非谓语动词。句意:当我听到有人努力说英语时,我很耐
心是因为我知道用非母语交流是多么不容易。此处为“hear+宾语+宾补”结构,
attempt 与宾语之间为逻辑上的主动关系,且此处指听到有人正在努力说英语,故用现在分
词作宾补。故填       attempting。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    5.how 解析:考查宾语从句。句意见上一题解析。此处为感叹句用作宾语从句,用
于加强语气。设空处修饰形容词              difficult,故填 how。
    6.to   learn 解析:考查非谓语动词。句意:我也知道英语很难学,那增加了我对他
们的努力的尊重。在“it         is+adj.+to do...”句型中,it   是形式主语,动词不定式(短语)作真
正的主语,故填       to learn。
    7.tables 解析:考查名词单复数。句意:如果我正在人超级多的一天招待顾客,且
真的需要做很多件不同的事情,我可能会因不得不等待在点餐时纠结不已的人而感到心烦
意乱。wait tables 是固定短语,意为“招待顾客”。故填                tables。
    8.needed 解析:考查动词的时态。句意见上一题解析。根据并列连词                          and 可知,前
后时态应该一致,故填过去式             needed。
    9.possibility 解析:考查词性转换。句意:也存在这样的可能性,有些烦恼不是真
的烦恼。定冠词       the 后接名词形式,且根据谓语动词             exists 可知,应填形容词      possible 的名
词形式   possibility。
    10.but/yet 解析:考查连词。句意:听非母语的讲话者说话时,我可能紧皱着眉头,
但那是因为我在聚精会神地努力去听懂他。根据句意可知,前后文是转折关系。故填
but/yet。
10积分下载