网校教育资源平台

2019版高考英语黄冈经典一轮(实用课件)全国通用版 素养提升模拟练 七

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

2018-2019版英语新学案同步人教必修三全国通用版课件:Unit 1 - Unit 5
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修8 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修7 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修6 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修5 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修4(12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修3 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修2 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修1 (12份打包)
免费
2019届高考英语(外研版)一轮复习课件+随堂训练 第二部分语法专项突破 1-10讲 (20份打包)
免费
2018-2019北师大通用版 英语新导学同步(课件+讲义+精选试题+听力)必修5:Unit 14
免费
2018-2019版英语北师大版必修5同步导学笔记(实用课件+精致讲义+精选试题):Unit 13
免费
【全国百强校】辽宁省庄河市高级中学外研版高中英语必修五 学案
免费
【全国百强校】辽宁省庄河市高级中学外研版高中英语选修六 学案(无答案)
免费
高中英语24个英语话题——高中英语课本巩固篇
免费
高中英语24个英语话题——高中基础篇
免费
高中英语24个英语话题——高中提高篇(21个话题)
免费
2019版高考英语课件天津专版:分专题
免费
2018-2019学年译林牛津版高中英语必修2 (走进高考 +拓张阅读+单元重点小结)
免费
2018-2019学年人教版高中英语必修二课件(一轮复习)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

温馨提示:
    此套题为      Word 版,请按住       Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观
看比例,答案解析附后。关闭                 Word 文档返回原板块。
                     素养提升模拟练 七
                              政治经济


  2017   年浙江高考题阅读理解          C 篇是一篇关于意大利控制移民人口措施的新

闻报道。旨在使考生了解国家政治制度、核心价值理念、经济文化制度、民族

文化传统,     促进中外文化交流。


                                                      (2017·浙江高考)

  FLORENCE,      Italy—Svetlana Cojochru feels hurt. The Moldovan has lived 

here seven years as a caregiver to Italian kids and the elderly,  but in order to stay 

she’s had to prove her language skills by taking a test which requires her to write a 

postcard to an imaginary friend and answer a fictional job ad. 

    Italy is the latest Western European country trying to control a growing 

immigrant(移民) population by demanding language skills in exchange for work 

permits,  or in some cases,  citizenship. 

    Some immigrant advocates worry that as hard financial times make it more 

difficult for natives to keep jobs,  such measures will become more a vehicle for 

intolerance than integration(融合). Others say it’s only natural that newcomers learn 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

the language of their host nation,  seeing it as a condition to ensure they can 

contribute to society. 

    Other European countries laid down a similar requirement for immigrants,  and 

some terms are even tougher. The governments argue that this will help foreigners 

better join the society and promote understanding across cultures. 

    Italy,  which has a much weaker tradition of immigration,  has witnessed a 

sharp increase in immigration in recent years. In 1990,  immigrants numbered some 

1. 14 million out of Italy’s then 56. 7 million people,  or about 2 percent. At the start 

of this year,  foreigners living in Italy amounted to 4. 56 million of a total 

population of 60. 6 million,  or 7. 5 percent,  with immigrants’ children accounting 

for an even larger percentage of births in Italy. 

    Cojochru,  the Moldovan caregiver,  hoped obtaining permanent residence(居

住权) would help her bring he r two children to Italy;  they live with her sister in 

Moldova,  where salaries are among the lowest in Europe. She was skeptical that the 

language requirement would encourage integration. 

    Italians always “see me as a foreigner, ” an outsider,  even though she’s stayed 

in the country for years and can speak the local language fluently,  she said. 

【文章大意】本文是一篇新闻报道。意大利正试图通过要求语言技能以换取工

作许可或公民身份的方式来控制不断增长的移民人口。

1. Why does Cojochru have to take a language test? 

A. To continue to stay in Italy. 

B. To teach her children Italian. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. To find a better job in Italy. 

D. To better mix with the Italians. 

【解析】选      A。细节理解题。根据第一段中的              but in order to stay she’s had to 

prove her language skills by taking a test 可知, 为了能留在意大利,  Cojochru 不

得不参加语言考试。

2. Some people worry that the new language requirement may ________.  

A. reduce Italy’s population quickly

B. cause conflicts among people


C. lead to financial difficulties[来源:学|科|网]

D. put pressure on schools

【解析】选      B。细节理解题。根据第三段中的              Some immigrant advocates worry 

that. . . such measures will become more a vehicle for intolerance than integration 可

知,  一些人担心,     这些措施将成为不包容的工具,             而不是融合。也就是说可能导

致人们之间的冲突。

3. What do we know about Cojochru? 

A. She lives with her sister now in Italy. 

B. She enjoys learning the Italian language. 

C. She speaks Italian well enough for her job. 

D. She wishes to go back to her home country. 

【解析】选      C。推理判断题。根据最后一段中的               even though she’s stayed in the 

country for years and can speak the local language fluently 可知, Cojochru 意大利

语说得非常好,       完全可以胜任她的工作。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台


1. 通读全文,    写出中心大意: 

General idea:                                         .  

2. 难句剖析

Some immigrant advocates worry that as hard financial times make it more difficult 

for natives to keep jobs,  such measures will become more a vehicle for intolerance 

than integration. 

分析: that 引导的是宾语从句,        宾语从句中     as hard financial times make it more 

difficult for natives to keep jobs 为原因状语从句。

翻译:                                                  

答案:

1. Italy is trying to control a growing immigrant population by demanding language 

skills

2.一些移民支持者担心,         由于严重的金融危机使得本国人很难保住工作,                   这样的

措施将成为一种不包容的工具,             而不是融合。


Ⅰ. 阅读理解

  Greece’s finance minister says his country’s financial situation is “terribly 

urgent” and the crisis could come to a head in a couple of weeks. Yanis Varoufakis 

gave the warning after eurozone finance ministers met in Brussels to discuss the final 

7. 2bn tranche(援助资金) of Greece’s £240bn EU/IMF bailout(紧急援助). 

  Ministers said Greece had made “progress” but more work was needed. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  The Greek government is struggling to meet its payment obligations(责任). 

Earlier,  Greece began the transfer of 750m (£544m,  $834m) in debt interest to 

the International Monetary Fund—a day ahead of a payment deadline. 

  “The liquidity(资产流动性) issue is a terribly urgent issue. It’s common 

knowledge,  let’s not beat around the bush, ” Mr Varoufakis told reporters in 

Brussels. “From the perspective of timing,  we are talking about the next couple of 

weeks. ”

  Greece has until the end of June to reach a reform deal with its international 

creditors. Its finances are running so low that it has had to ask public bodies for help. 

The crisis has raised the prospect that Greece might default(违约) on its debts and 

leave the euro. 

  In a statement,  the eurozone finance ministers sa id they “welcomed the 

progress that has been achieved so far” in the negotiations,  but added: “We 

acknowledged that more time and effort are needed to bridge the gaps on the 

remaining open issues. ” Eurogroup chairman Jeroen Dijsselbloem said there had to 

be a full deal on the bailout(紧急财务援助) before Greece received any further 

payments. “There are time constraints(限制; 约束) and liquidity constraints and 

hopefully we will reach an agreement before time runs out and before money runs out. 

” he said. 

  There had been fears that Greece would default on its IMF debt repayment due 

on Tuesday. However,  a Greek finance ministry official was quoted as saying that 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

the order for repayment had been executed(实施) on Monday. Almost 1bn has been 

handed over to  the IMF in interest payments since the start of May. 

  It is unclear how the government came up with the funds,  but the mayor of 

Greece’s second city Thessaloniki revealed last week that he had handed over cash 

reserves in response to an appeal for money. 

【文章大意】希腊财政部长            Yanis Varoufakis 警告希腊经济可能在几周内崩溃, 

因为要偿还      IMF 快到期的借款,      最终希腊成功向国际货币基金组织支付利息。

1. What is Yanis Varoufakis? 

A. He is Greece’s finance minister. 

B. He is an expert in the eurozone. 

C. An official of the International Monetary Fund. 


D. He is Eurogroup chairman. [来源:学,科,网]

【解析】选      A。推理判断题。根据第一段可推知, Yanis Varoufakis           是希腊的财

政部长。故选       A。

2. Which of the following could be the worst result if Greece defaulted on its debts? 

A. The International Monetary Fund would cancel the debt of Greece. 

B. The EU would help Greece rebuild its financial system. 

C. Greece might have to leave the eurozone. 

D. The eurozone would accept Greece. 

【解析】选      C。推理判断题。根据第五段            The crisis has raised the prospect that 

Greece might default on its debts and leave the euro. 可知, 希腊可能不得不离开欧

元区。故选      C。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

3. What can we infer from the last two paragraphs? 

A. People fear that the International Monetary Fund can’t pay Greece for debt 

repayment. 


B. Greece succeeded in paying interest payments to the IMF. [来源:Zxxk.Com]

C. It is unclear how the government came up with the funds. 

D. The mayor of Greece’s third city handed over cash reserves in response to an 

appeal for money. 

【解析】选      B。推理判断题。根据最后两段中的               However,  a Greek finance 

ministry official was quoted as saying that the order for repayment had been executed 

on Monday. Almost 1bn has been handed over to the IMF in interest payments since 

the start of May. (援引希腊财政部一位官员的话说偿还的命令在星期一已经被实

施。自从五月初几乎         1bn 已被移交给     IMF 利息支付。)及      but the mayor of 

Greece’s se cond city Thessaloniki revealed last week that he had handed over cash 

reserves in response to an appeal for money. (希腊第二大城市的市长

Thessaloniki 透露上周他已交出了现金储备。)可知,             希腊成功向国际货币基金

组织支付利息。

4. Which of the following is the best title for the passage? 

A. The EU Get Challenged

B. The International Monetary Fund Reform

C. The EU Face Economic Crisis

D. Greece Two Weeks from Cash Crisis
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      D。主旨大意题。根据第一段第一句               Greece’s finance minister says 

his country’s financial situation is “terribly urgent” and the crisis could come to a 

head in a couple of weeks. 以及全文其他内容可知,     本文主要讲述希腊在两周内

可能会发生的现金危机。故选             D。

Ⅱ. 阅读填句

  根据短文内容,         从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中

有两项为多余选项。

                    The Health Benefits of Journaling

  Scientific evidence supports that journaling(or keeping diaries)provides 

unexpected benefits. The act of writing accesses your left brain,  which is analytical 

and rational. While your left brain is occupied,  your right brain is free to create and 

feel. In sum,  writing removes mental blocks and allows you to use all of your 


brainpower to better understand yourself,  others and the world around you.  1  [来源:学科


网 ZXXK]

  Clarify your thoughts and feelings. Do you ever seem all mixed up inside,  

unsure of what you want or feel?  Taking a few minutes to write down your 

thoughts and emotions will quickly get you in touch with y our internal world. 

   2  By writing routinely you will get to know what makes you feel happy and 

confident. You will also become clear about situations and be able to recognize 

people who will not get on with you—important information for your emotional well-

being.  

  Reduce stress. Writing about anger,  sadness and other painful emotions helps 

to release your feelings. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

 3  Solve problems more effectively. Typically we solve problems from a left-

brained,  analytical perspective. But sometimes the answer can only be found by 

involving right-brained creativity and intuition(直觉).  4  

  Resolve disagreements with others. Writing about misunderstandings rather than 

worrying about them will help you understand another’s point of view.  5  

  In addition to all of these wonderful benefits,  keeping a journal allows you to 

track patterns,  trends and improvements and growth over time. 

A. Achieve goals. 

B. Know yourself better. 

C. By doing so you will feel calmer and be able to stay in the present. 

D. Begin journaling and begin experiencing the following benefits. 

E. And you just may come up with a sensible resolution to the conflict. 

F. People have been studying whether the emotional release brings better sleep. 

G. Writing affords the opportunity for unexpected solutions to seemingly unsolvable 

problems. 

【文章大意】文章讲述了写日志的益处,                  例如:  减轻压力、解决问题更有效率、

解决分歧等。

1. 【解析】选     D。下文讲述了写日志的益处,             如减轻压力、解决问题更有效率、

解决分歧等,       所以答案是     D。

2. 【解析】选     B。下文涉及写日志可以使自己更加了解自己,                   所以答案是     B。

3. 【解析】选     C。前文提到写日志可以减轻压力,              这样可以使你保持镇静,          所

以答案是     C。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

4. 【解析】选     G。前文提到写日志可以更有效率地解决问题,                   备选答案只有

G 相符。

5. 【解析】选     E。前文涉及写日志可以有效地解决分歧,                 需要提出一个合理的


方案,    所以答案是     E。[来源:学科网]

                                          关闭   Word 文档返回原板块
0积分下载