网校教育资源平台

2019届高考英语(浙江专版)一轮复习练习:选修6 3 Unit3

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷二20181216341
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷三201812130279
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷一201812130280
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达优选习题20181216362
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达课件201812163134
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷一20181216342
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷二201812130278
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读即时巩固2018121629
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读素能强化20181216210
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读课件20181216246
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期周末自测卷(打包6套)
免费
(天津专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题四任务型阅读(课件试题)(打包8套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题5书面表达(课件试题)(打包12套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题3完形填空(课件试题)(打包12套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题五书面表达(课件试题)(打包16套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题1阅读理解(课件试题)(打包13套)
免费
浙江省杭州市十八中2019届高三英语上学期周末检测卷(打包13套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题4语法填空和短文改错(课件试题)(打包24套)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台


    Ⅰ 阅读理解
                                        A
    The old Chinese saying “as happy as spending the New Year” might be outdated now in 
the busy modern world. The Spring Festival is regarded as the most important festival for Chinese 
people and an occasion for all family members to get together, like Christmas in the West. But 
many traditional customs accompanying the Spring Festival, however, have weakened in practice.
    Setting off fireworks was once the most typical custom of the Spring Festival. People thought 
the sputtering(爆裂) sound could help drive away evil spirits. However, the activity has been 
completely or partially forbidden in big cities for years as the government has taken security, noise 
and pollution factors into consideration.
    “In recent years, some cities have begun to allow people to light fireworks during limited 
hours at the Spring Festival, surrendering to(屈从于) public demand. Respecting folk traditions is 
a gesture of respect toward public opinion,” said Zhou Xing, a folklore researcher.
    “As  people gain more income and it becomes easier to buy daily goods, the New Year 
holiday is just like any other. After long workdays, many people use the New Year holiday to take 
a rest, rather than visiting friends and neighbors. The process of making and enjoying the family 
dinner on Spring Festival Eve is the most important thing. However, many families would like to 
eat out to save time and energy,” said Li Shunzhi, a resident of Harbin, Heilongjiang.
    “I enjoy the holidays very much in the countryside. My family has been preparing for the 
Spring Festival more than two weeks before the holiday, cleaning the house, buying holiday goods 
and decorating the house with paper cuttings. On New Year’s Eve, the whole family stays up to 
see the New Year in, and in the days to follow, a series of activities such as lion dancing, dragon 
lantern dancing, lantern festivals and temple fairs will be held. Without the ancient traditions, the 
holiday is nothing to us,” said Zhang Hui, from Hebei.

    【解题导语】 本文主要介绍了中国春节的传统习俗在逐渐消失的现象以及人们的不

同观点。

    1.Which of the following is WRONG according to the passage?
    A.Setting off fireworks has been forbidden in some big cities for years.
    B.Nowadays, people can light fireworks in some cities at the Spring Festival.
    C.People believe that the sound of fireworks can drive away evil spirits.
    D.In the past, setting off fireworks couldn’t be seen almost anywhere.
    D 解析:细节理解题。根据第二段的第一句“Setting                  off fireworks was once the most 
typical custom of the Spring Festival.”可知,过去放鞭炮是过春节最典型的传统习俗,应该到
处可见,故选      D。
    2.What Li Shunzhi said implies________.
    A.what people do during the festival now is different from the past
    B.people would like to have the family dinner on Spring Festival Eve
    C.people prefer to visit friends and neighbors rather than take a rest
    D.the New Year holiday is just like any other day
    A 解析:细节理解题。根据第四段的整体内容可推知,哈尔滨的一位居民所说的这
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

段话是在感慨今昔过年的差异,故选                A。
    3.What can we learn from the last paragraph?
    A.Zhang Hui often spends two weeks preparing for the Spring Festival.
    B.Zhang Hui is used to spending the Spring Festival with his family.
    C.Zhang Hui always takes part in a series of activities after the Spring Festival.
    D.Zhang Hui lives in the urban area.
    B 解析:推理判断题。根据最后一段的“I                  enjoy the holidays very much in  the 
countryside.”和“Without the ancient traditions, the holiday is nothing to us”以及本段的整体内
容可推知,张辉习惯和家人一起过春节,故选                    B。
    4.What does the whole passage show?
    A.The Spring Festival is as lively as before.
    B.The Spring Festival is outdated now.
    C.The Spring Festival is losing its qualities.
    D.The Spring Festival in China is more important than Christmas in the West.
    C 解析:推理判断题。根据第一段的最后一句“But                      many    traditional customs 
accompanying the Spring Festival, however, have weakened in practice.”,并结合全文的整体内
容可推知,本文主要讲述了中国春节逐渐失去年味这一现象,故选                            C。
                                        B
    A new research brings some good news for lovers of spicy(辛辣的) 
foods, after finding that eating hot red chili peppers might help to extend 
lifespan(寿命).
    Consuming hot red chili peppers might reduce death risk, say Chopan 
and Littenberg from the research team. In hot peppers,such as Mexico 
peppers, the strong flavor comes from a compound(化合物),which does not exist in sweet 
peppers or onions. Studies have suggested that this compound can offer wealth of health benefits.
    A study of more than 16,000 people in the United States showed that individuals who 
consumed red chili peppers had a lower risk of death from all causes over an average of 18 years 
than those who did not eat the spicy food. Compared with participants who did not consume hot 
red chili peppers, those who did were found to be at a 13 percent reduced risk of all-cause death.
    For example, a recent study reported by Medical News Today, found that the compound 
might have the potential to stop breast cancer, while an earlier study linked the compound to a 
reduced risk of digest system cancers. Still, the available data suggested that hot red chili pepper 
consumption was most strongly associated with a reduced risk of death from heart disease.
    While the researchers are unable to identify the specific compound by which red chili 
peppers might extend lifespan, the team says that it is likely due to the compound that is 
effectively against obesity(肥胖症).
    Overall, the team says that these latest findings support those of the 2015 study, linking spicy 
foods intake to reduced risk of death by showing “a significant decrease in death associated with 
hot red chili pepper consumption”. However, Chopan and Littenberg note that the earlier study 
was only conducted in Chinese adults, so the new research makes these findings more credible.

    【解题导语】 一项新的研究发现,食用红辣椒之类的辛辣食物可能会降低死亡风险,

延长人类的寿命。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    5.What can be inferred from the passage?

    A.The study only goes for American people.
    B.Red chili peppers can cure all-cause diseases.
    C.The compound protects people against obesity.
    D.Onion consuming can reduce death risk.
    C 解析:推理判断题。根据倒数第二段内容可知,尽管研究人员还不清楚到底是哪
种具体的化合物能够延长寿命,但是研究团队认为可能是一种对防治肥胖症有效的化合物。
由此可以推断,这种物质能够控制肥胖。故选                    C 项。
    6.What is the finding of the new research mainly about?
    A.Hot red chili pepper lovers develop no cancers.
    B.Hot red chili peppers help control breast illness.
    C.Hot red chili peppers decrease heart disease.
    D.Hot red chili pepper intake may increase lifespan.
    D 解析:推理判断题。文章在第一段就提出了研究发现食用辛辣食物如红辣椒能延
长寿命,在下文中用具体的数据和例子来支持这一观点。由此可知,这个新发现主要是关
于红辣椒的食用可能会延长寿命。故选                 D 项。
    7.Which of the following has the closest meaning to the underlined word “credible”?
    A.Convincing.                              B.Practical.
    C.Encouraging.                             D.Attractive.
    A 解析:词义猜测题。文章第二段和第三段的数据和事例是在美国进行的研究,画
线词所在句则提到,以前的研究只是在中国成年人中进行的,那么现在的研究结果使得这
项新发现更加令人信服了。convincing           意为“使人信服的”;practical       意为“切实可行的”
;encouraging 意为“令人鼓舞的”;attractive      意为“有吸引力的”。故选            A 项。
    Ⅱ 完形填空
    Every morning, on my way to work, I see homeless people sleeping on sidewalks. Clearly, 
they’re in need of __1__. I feel it a(n)__2__to see this, and most people walk by,__3__the 
homeless don’t exist, and don’t offer any help at all, not even a __4__. Recently, it’s been 
extremely cold, making things especially__5__for the homeless.
    Usually I arrive at work around 8 a.m., when the homeless are still asleep. I’m not sure 
whether it’s a good__6__to leave something for them while they’re __7__, as it may get 
stolen or they may not even __8__it.
    Today, I __9__someone, who seemed to be homeless, sitting on the sidewalk, awake. I had 
some time __10__I was due to start work, so I dashed across the street to ask if I could get 
anything for him to drink or eat. He wanted a cola, so I went and got this for him __11__a banana.
    I gave him the drink and banana, then went back to my office across the street, and went 
upstairs to get the bag I recently __12__with everyday items. I’d been planning to give it to 
someone in need, so this was a great__13__. I hurried back to give the bag to the stranger, who 
was __14__.
    Society may feel uncomfortable with homeless people. __15__, we must remember 
they’re just like us. They’re just down on their __16__for different reasons. If we __17__to 
those in need, our hearts will grow and we can __18__make our world better.
    Singer Phil Collins sang a song titled Another Day in Paradise, which __19__us to be 
grateful for the many blessings we have and not to __20__those who are less fortunate.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    【解题导语】 本文主要讲述了作者帮助无家可归的人的故事。

    1.A.balance                                B.significance

    C.performance                              D.assistance

    D 解析:根据下文的“don’t offer any help at all”可知,这些无家可归的人需要帮助。
assistance 意为“帮助”。故选      D。
    2.A.duty                                   B.regret
    C.advance                                  D.equality
    B 解析:根据下文作者帮助无家可归的人可推知,作者同情这些无家可归的人,看
到他们睡在大街上感到很是遗憾。故选                 B。
    3.A.imagining                              B.expecting
    C.pretending                               D.announcing
    C 解析:根据“and don’t offer any help at all”并结合上文的“I feel it a(n)______to see 
this”可推知,大部分的路人对无家可归的人漠不关心,视而不见,即假装(pretending)没看
到。
    4.A.word                                   B.hug
    C.pity                                     D.gift
    A 解析:根据“even”可推知,大部分人不仅不提供帮助,甚至连一句问候都没有。
    5.A.absurd                                 B.boring
    C.complex                                  D.tough
    D 解析:根据空前的“it’s been extremely cold”并结合语境可推知,天气特别寒冷,
无家可归的人的日子更加艰难(tough)。
    6.A.idea                                   B.excuse
    C.lesson                                   D.reason
    A 解析:结合语境可知,作者不确定自己的那种做法是否是好主意(idea)。
    7.A.relaxed                                B.absent-minded
    C.unaware                                  D.dizzy
    C 解析:承接上文的“Usually          I arrive at work around 8 a.m., when the homeless are 
still asleep.”可推知,无家可归的人在作者早上开始上班时还都在睡觉,是不会觉察到的
(unaware)。
    8.A.know                                   B.want
    C.share                                    D.afford
    B 解析:根据“even”的提示并结合上文作者的犹豫可推知,作者不确定自己对他们的
帮助是否正是无家可归的人所需要的。
    9.A.spotted                                B.approached
    C.recognized                               D.interviewed
    A 解析:根据语境可推知,作者在人行道上发现了一个醒着的无家可归的人。
spot 表示“发现”,符合语境。
    10.A.when                                  B.since
    C.before                                   D.unless
    C 解析:根据语境可知,作者离上班还有些时间,所以选                         C。
    11.A.instead of                            B.except for
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    C.regardless of                            D.along with
    D 解析:根据语境以及下文的“I gave him the drink and banana”可推知,作者顺便还给
这个人带了香蕉。along with      表示“除……以外(还)”。
    12.A.replaced                              B.packed
    C.decorated                                D.combined
    B 解析:根据空后的“with          everyday items”可知,作者包里装着每天的必需品。pack 
with sth.表示“装着某物”。
    13.A.trial                                 B.honor
    C.opportunity                              D.reward
    C 解析:根据语境可知,作者认为这是一个极好的帮助无家可归的人的机会。
    14.A.grateful                              B.careful
    C.hopeful                                  D.skillful
    A 解析:根据语境可推知,把自己的东西馈赠给他人,别人是感恩的(grateful)。
    15.A.Besides                               B.Therefore
    C.Meanwhile                                D.However
    D 解析:根据语境可知,前后句表示逻辑上的转折关系,故选                          D。
    16.A.effort                                B.luck
    C.appearance                               D.reputation
    B 解析:根据语境可推知,那些无家可归的人只是由于某种原因一时穷困潦倒而已,
down on one’s luck 表示“穷困潦倒”。
    17.A.look out                              B.break out
    C.reach out                                D.turn out
    C 解析:根据语境可知,如果我们愿意帮助他们,世界会变得更美好。reach                               out to 
sb.表示“愿意为某人提供帮助”。
    18.A.truly                                 B.properly
    C.deliberately                             D.approximately
    A 解析:根据语境可知,帮助他人的确会让我们的世界变得更美好。truly“的确,
真实地”;properly“恰当地”;deliberately “故意地”;approximately “大约”。
    19.A.intends                               B.reminds
    C.promises                                 D.persuades
    B 解析:Phil    Collins 的歌提醒我们要感恩。remind        sb. to do sth.意为“提醒某人做某
事”符合语境。
    20.A.trick                                 B.blame
    C.doubt                                    D.forget
    D 解析:根据语境可推知,人们不要忘记那些不幸的人。
10积分下载