网校教育资源平台

2019年高考英语(课标版)二轮复习 模拟组合练 模拟组合练(七)

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

重庆市巴蜀中学2019届高三英语上学期期中复习试题2018110602207
免费
重庆市铜梁一中2019届高三英语9月份月考试题2018111202207
免费
重庆市铜梁一中2019届高三英语10月月考试题2018111202208
免费
高考英语专题之完形填空题的解题技巧
免费
高考英语专题之定语从句提升训练
免费
高考英语专题之主旨大意题和猜测词义题的解题技巧同步练习
免费
高考英语专题之直接引语变间接引语同步练习
免费
高考英语专题之主旨大意题和猜测词义题的解题技巧
免费
高考英语专题之直接引语变间接引语
免费
高考英语专题之完形填空题的解题技巧同步练习
免费
高考英语专题之定语从句& 状语从句
免费
2019年高考英语(课标版)二轮复习专题突破课件:专题一 阅读理解 (共5份打包)
免费
2019年高考英语(课标版)二轮复习 模拟组合练 (共10份打包)
免费
2019版高考模拟二轮专题攻略 英语(课标版)冲刺提分作业本 第一部分 模拟组合练
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 工作与职业
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 高三话题词汇复习指路篇(共40张PPT)
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 第三部分 终极跨界背——再 “找”语感
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 单项填空专练4组
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 高考真题“重组”卷
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 高中英语写作课件how to develop your ideas(共19张PPT)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                    中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                                模拟组合练(七)

Ⅰ.阅读理解

                                      A
(2018 四川成都龙泉中学高三二诊,C)

    The North and South Poles are remote and freezing places that receive lots of animal 
visitors but few human tourists.
    But 2007 marked the beginning of the International Polar Year (IPY), a two-year-old 
activity of science projects that aim to show how important the poles are to the health of our 
planet. During the IPY, which lasted until March 2009, thousands of researchers from more than 
60 countries conducted more than 200 projects and expeditions to both the top and bottom of the 
world.

    In recent years, the polar regions have begun to change severely as a result of global 
warming. Temperatures there are rising faster than anywhere else on the Earth. As a result, the 
ice and snow in these regions are melting at record-setting rates. One result is that sea levels are 
rising around the world, putting animals and people at risk.

    “Only by studying the poles,” say IPY researchers, “can we find ways to protect them and 

ourselves.”

    Both the Arctic and the Antarctic are cold and remote, but the two regions have important 
differences. For one thing, the Arctic is an ice-covered ocean surrounded by land. The Antarctic, 
on the other hand, is a continent of ice-covered land surrounded by water.
    Most polar studies have focused on the Arctic, and that is where scientists have observed 
the most remarkable changes in the ice. During a typical year, the Arctic ice expands in the 
winter and shrinks in the summer. But recently, the amount of ice covering the ocean has been 
steadily dropping in both seasons.
1.The goal of the International Polar Year is   . 
 A.to make it clear that the poles have much to do with a healthy earth
 B.to provide practical theory to further develop this distant area
 C.to call on as many scientists as possible to do research on the poles
                    中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

 D.to discover more mysteries unknown to man
2.What is the main factor that has caused the changes of the poles?
 A.The increasing number of animals.
 B.The development of the poles.
 C.The melting of the poles.
 D.The rising temperature.
3.What unusual phenomenon worries the scientists?
 A.In summer the ice of the Arctic loses faster.
 B.The ice covering the Arctic decreases even in winter.
 C.The ice of the Arcti c increases less than in the past.
 D.The changes in the Arctic are more serious.
                                      B
(2017 山东烟台一模)

    In an effort to discourage people from using plastics,scientists have been hard at work 

inventing alternative packaging products.From water bottles made from seaweed to cutlery(餐具)

made from rice and wheat,a number of inventions are set to change the way we eat while we are 
on the go,or having a relaxing picnic in the park.

    The idea of using seaweed to make eco-friendly(环保的)water bottles has been around for 

a few years.Recently,Ari Jonsson took his invention—a water bottle made from red seaweed—to 

show off at a festival. The bottles will only hold their shape as long as they are filled.As soon as 
these bottles are empty, they will begin to break down,though they would be perfectly safe to 
eat.Ari Jonsson’s bottles are a step closer to a widely used alternative to the current plastic ones.
     The eatable water container is not the only product to add to our image of the 
future.Narayana Pessapaty has also created eatable spoons.After the success of his spoons.Mr 
Pessapaty is ready to expand and introduce forks and chopsticks to his menu.His aim is to 
largely reduce the amount of plastic waste,which is a huge problem for waste sites all over the 
world.It is a product that may take up to 500 years to break down,and recycling companies 
worldwide are struggling to deal with it.
                    中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    Aside from the obvious benefits to the environment,this new packaging is also cheap to 
produce and therefore cheap to buy.Even better is the fact that similar eatable cutlery can be 
made at home,possibly a science project for children or just fun with friends.Why not get 

experimenting and create your own recipes?[来源:Zxxk.Com]
4.Why do scientists invent alternative packaging products?
 A.To make people’s life more convenient. 
 B.To reduce the amount of plastic waste. 

 C.To change the way we picnic outside.[来源:学&科&网]
 D.To show off their inventive talents.
5.What makes Ari Jonsson’s water bottles eco-friendly?
 A.They can be made at home.
 B.They are cheap to produce and buy.
 C.They will hold their shape when they are filled.
 D.They will break down themselves when empty.
6.What do Ari’s and Narayana’s inventions have in common?
 A.They are convenient to carry. 
 B.They are safe to eat.
 C.They can be used for a short time.
 D.They are heavier than plastics.
7.What can be inferred from this passage?
 A.Home-made eatable cutlery is likely to be popular. 
 B.Eatable cutlery will completely replace plastics in the near future.
 C.No recycling companies can break down plastic waste.
 D.It’s unsafe for individuals to invent eatable cutlery at home.

Ⅱ.七选五

(2018 安徽六安一中高三三模)

                         How similar are language and music?
    Language is part of our daily lives, no matter where we live in the world.  1  Both 
language and music play a huge role in our culture and here are some of their similarities. 
                    中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台


    ·Both language and music have a writing system.[来源:Zxxk.Com]

    In English we record language using the alphabet, which is a collection of letters. Similarly, 
we use notes to keep a record of music. Musicians read notes and create meaning in the form of 
music.  2  By writing pieces of text or music, we are able to share experiences through time. 
We can read the ideas or hear the composition of someone who lived hundreds of years ago. 

    · 3  

    You can make a good guess at where someone is from by listening to the language they use. 
In the same way, we know that styles of music are different around the world, giving us the 
opportunity to explore many different cultures through their music and providing us with music 

for every situation.[来源:学+科+网]

    ·Both share emotions.

     4  Of course you may be able to see it on my face, but you will know for sure through 
my words. Similarly, music can sound angry, sad or happy. Music can show you exactly how the 
composer was or is feeling, and allow us to share in that emotion. When you feel happy, you 
might want to sing and dance to a happy song to celebrate your happiness.  5  I think we 
have all used music to express or process our emotions, often combining it with language in the 
form of song lyrics. 
A.Both are expressive.
B.Both vary with cultures.
C.How do you know that I am angry?
D.We use language to express our thoughts.
E.So just as you read English, you can read music.
F.Similarly, music is part of many people’s lives.
G.In contrast, you probably also listen to sad music when you are feeling down.
1.    2.    3.    4.    5.    

Ⅲ.语法填空

(2018 新疆乌鲁木齐一诊)
                    中国现代教育网    www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    Fish and chips are bought ready-cooked. They are wrapped in paper and can be taken home 
or  1 (eat) in the street. You can see the food being fried in the shop. The fish is dipped in 
batter made of flour and milk, and fried until the batter is crisp. It is then kept hot on covered 
shelves above the  2 (boil) oil. Fish and chips are eaten 3 salt and vine gar. Among all the 
fishes, cod is the  4 (popular). But there are other types sold, along with sausages, 
beefburgers, chicken and boiled peas. There are shops in most parts of the country.  5 open at 
lunchtime, usually from 12 to 2 o’clock, and in the evening from about 5 to 10 o’clock. Some 
shops have seats and tables  6  you can eat. Fish and chips have been a popular meal since  
7  1860s, when the railways brought regular  8 (supply) of fresh fish to the cities, and ice 
began  9 (use) to keep the fish fresh. Fish and chips were cheap at that time. Fish and chips 

are still  10 (relative) cheap; the average cost now is £2.50. 

1.    2.    3.    4.    5.    
6.    7.    8.    9.    10.    


          阅读理解    A 1.ice-covered adj.冰川覆盖的;冰封的 2.mark the 
          beginning of 标志着……的开始
          阅读理解    B 1.discourage sb. from doing sth.阻止某人做某事 2.on the 
  词汇
          go 非常忙碌 3.aside from     除……以外
          七选五 1.similarity n.类似,相似性 2.emotion n.情感,情绪
          语法填空 1.be made of     由……制成 2.supplies of...……的供应
          阅读理解    B As soon as these bottles are empty, they will begin to 
          break down,though they would be perfectly safe to eat.(主系表+动词不
          定式)
  句型      这些瓶子一空就开始分解,尽管它们吃起来非常安全。
          七选五 Language is part of our daily lives, no matter where we live 
          in the world.(no matter where...引导让步状语从句)
          无论我们生活在世界上哪个地方,语言都是我们日常生活的一部分。
          词汇:
你的收获
               中国现代教育网         www.30edu.com     全国最大教师交流平台

句型:
                 中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                           答案全解全析

Ⅰ.阅读理解

                                A

[语篇解读] 由于全球变暖,地球两极地区的环境面临着很多危险。科学家们

正在进行极地研究,寻找保护基地和我们人类自己的方法。

1.A 细节理解题。根据第二段中的              a two-year-old activity of science projects 

that aim to show how important the poles are to the health of our planet 可知选

A。

2.D 细节理解题。根据第三段内容可知导致极地环境变化的主要原因是温度

的升高。故选      D 项。

3.B 细节理解题。根据最后一段最后一句                But recently, the amount of ice 

covering the ocean has been steadily dropping in both seasons.可知。


                              B[来源:学§科§网 Z§X§X§K]

[语篇解读] 为了减少塑料垃圾,科学家努力工作发明了替代性的包装产品,这

些产品既环保又可食用,还可以在家自己制作。

4.B 细节理解题。根据文章第一段中              In an effort to discourage people from 

using plastics,scientists have been hard at work inventing alternative packaging 

products.可知科学家发明替代性的包装产品是为了阻止人们使用塑料产品,从

而减少塑料垃圾。

5.D 细节理解题。根据文章第二段中               As soon as these bottles are empty they 

will begin to break down 可知当这些由海藻制成的水瓶没有水的时候,它们就可

以分解。
                 中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

6.B 推理判断题。根据文章第二段中              As soon as these bottles are empty they 

will begin to break down,though they would be perfectly safe to eat.和第三段中

Narayana Pessapaty has also created eatable spoons.可知它们食用起来非常安全。


7.A 推理判断题。根据文章最后一段可知这些餐具对环境有好处,制作便宜,

很容易买到,也可以在家制作,因此很可能会流行起来。

Ⅱ.七选五

[语篇解读] 本文主要介绍了语言和              音乐的相同之处。

1.F 过渡句。由      Language is part of our daily lives, no matter where we live in 

the world.以及空格后面的     Both language and music play a huge role in our 

culture and here are some of their similarities.可知,这里意思是:同样地,音乐也是

许多人生活的一部分。故选            F 项。

2.E 推断句。由空格后面的           By writing pieces of text or music, we are able to 

share experiences through time. We can read the ideas or hear the composition of 

someone who lived hundreds of years ago.可知,这里意思是说正像你可以读英语

一样,你也能读音乐,选        E。

3.B 主旨句。由      In the same way, we know that styles of music are different 

around the world, giving us the opportunity to explore many different cultures 

through their music and providing us with music for every situation.可知,这里意思

是说两者都随着文化而变化,选            B。
                 中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

4.C 推断句。由      Of course you may be able to see it on my face, but you will 

know for sure through my words. Similarly, music can sound angry, sad or 

happy.可知,这里意思是:你怎么知道我生气了?故选                C 项。

5.G 过渡句。由      When you feel happy, you might want to sing and dance to a 

happy song to celebrate your happiness.可知,这里意思是:与此相反,当你感到沮

丧时,你可能会听悲伤的音乐。选             G 项。

Ⅲ.语法填空

[语篇解读] 炸鱼加薯条是非常受欢迎的食物,文章介绍了它的做法、出售的

店铺以及历史发展等。

1.eaten 句意:它们被包在纸中,可以带回家也可以在街上吃。They                    与 eat 之间

为被动关系,设空处与         taken 并列,故填过去分词。

2.boiling 设空处作定语,修饰      oil,意为“沸腾的”,用现在分词        boiling。

3.with 句意:炸鱼加薯条可以与盐和醋一起吃。with               意为“和……一起”。

4.most popular 根据 Among all the fishes 可判断此处指“最受欢迎的”,故填最

高级形式。

5.They 此处指代前一句中的         shops,故本句的主语为      They。

6.where 先行词为    seats and tables,设空处在定语从句中作地点状语,故填关系

副词  where。

7.the 在表示“某世纪某年代”时,要用定冠词。the 1860s             意为“19  世纪   60 年代”

。

8.supplies supplies 意为“日用品;补给品”。
                 中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

9.to be used ice 与 use 之间为被动关系,begin to do sth.意为“开始做某事”,故填

不定式的被动式。

10.relatively 设空处修饰形容词      cheap,故填副词。relatively 相对地;比较地。
0积分下载