网校教育资源平台

2019届高考英语(浙江专版)一轮复习练习:选修6 4 Unit4

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷二20181216341
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷一20181216342
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达优选习题20181216362
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读素能强化20181216210
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读即时巩固2018121629
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读课件20181216246
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷一201812130280
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷三201812130279
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷二201812130278
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达课件201812163134
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期周末自测卷(打包6套)
免费
(天津专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题四任务型阅读(课件试题)(打包8套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题5书面表达(课件试题)(打包12套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题3完形填空(课件试题)(打包12套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题五书面表达(课件试题)(打包16套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题1阅读理解(课件试题)(打包13套)
免费
浙江省杭州市十八中2019届高三英语上学期周末检测卷(打包13套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题4语法填空和短文改错(课件试题)(打包24套)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台


    Ⅰ 阅读理解
                                        A
    (2018·金华十校高三调研)If our kids don’t fall, they don’t learn to get up. I still remember 
the day in high school that my mom forgot to pick me up from school. I’m the oldest of four 
children, and no doubt she’d had a long day with the other kids and it’d slipped her mind.After 
waiting at school for an hour, I walked the three miles home, and when I got to my house, I shut 
our front door with anger, stormed into the kitchen and screamed in my mom’s face that she’d 
forgotten me.
    Later that night, my dad told me I no longer had a ride to school the next day. I figured my 
mom  would still take me, but when the morning came, she refused.It was midterm, and as a 
straight­A student ready to start college applications, being late wasn’t an option. In my mind, 
missing these tests would have been the end of my academic career. I begged my mom. I told her 
she was ruining my future and everything I’d worked for. But she held__her__ground,__and that 
day, I walked to school. And I missed my tests.
    My mom didn’t rescue me from failure. She let me suffer from it. She let me figure it out. 
She let me learn. Now, as a mom myself, I’ve realized that I want my kids to experience failure 
because failure is how we grow, learn and think outside of ourselves. It’s how we self­educate to 
learn what’s right and respectable, and what’s not. It’s how we become responsible and 
enthusiastic.
    Falling down makes us better, because we learn how to get up.

    【解题导语】 本文作者通过亲身体会告诉我们:失败让我们变得更好,因为我们在

失败中学会成长。

    1.Why did the author shout at her mother?
    A.Because she was tired after walking home.
    B.Because she missed some important tests.
    C.Because her mother had ruined her future.
    D.Because her mother didn’t pick her up home.
    D 解析:细节理解题。根据第一段的“After waiting at school for an hour, I walked the 
three miles home, and when I got to my house, I shut our front door with anger, stormed into the 
kitchen and screamed in my mom’s face that she’d forgotten me.”可知,作者在学校等了一
个小时,后来自己走回了家,因此她对妈妈没有去学校接她非常生气,故选                                D。
    2.How does the author feel about her experience now?
    A.Disappointed.                            B.Merciful.
    C.Beneficial.                              D.Embarrassed.
    C 解析:细节理解题。根据第三段中的“Now,                  as a mom myself, I’ve realized that I 
want my kids to experience failure because failure is how we grow, learn and think outside of 
ourselves.”说明作者现在认为她之前的经历对她是有益的(Beneficial)。
    3.What does the underlined phrase “held her ground” in Paragraph 2 mean?
    A.Stuck to her decision.                   B.Gave in to me.
    C.Said yes to me.                          D.Stayed in the place.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    A 解析:词义猜测题。根据第二段的“But                 she held__her__ground,__and that day, I 
walked to school.”中 But 的转折意味以及后面作者仍然走着去上学可知,妈妈仍坚持她的
观点,没有送作者去上学。
    4.What is the best title for the text?
    A.Offer Your Kids Help If Necessary
    B.Stop Rescuing Your Kids from Failure
    C.Be Responsible for Your Kids’ Failure
    D.Try to Meet Your Kids’ Demands
    B 解析:标题归纳题。根据第三段和第四段的叙述,尤其是第三段的“My                                   mom 
didn’t rescue me from failure.”及“I want my kids to experience failure because failure is how we 
grow, learn and think outside of ourselves”可知,B 项最适合作文章标题。
                                        B
    For over a century, the Nashua River in Massachusetts provided power for mills(工厂), 
which gave jobs to thousands of people.Over the years, these paper, cotton, wood, and woolen 
mills had dumped their waste into its waters.
    By the 1960s, the Nashua River was about as polluted as any river could get.Its waters ran 
red or green or blue with dye(染料) from paper mills situated on its banks.The fumes(烟) from 
this dye blackened the paint on the buildings near the river.
    Then along came Marion Stoddart with a simple but overwhelming idea—clean up the 
Nashua.This was no one­woman campaign.Stoddart encouraged the paper mills and the business 
community to form partnerships to reclaim the river.She carried jars of dirty river water to local 
officials to demonstrate the seriousness of the problem.Stoddart talked with business leaders about 
economic problems.She talked with environmentalists about the long­term problems of pollution.
    Stoddart knew that the State Water Pollution Control Board would have the final say on 
forcing the clean­up.When she spoke to the board, she insisted that the Nashua should be made 
safe for swimming.They thought her goals were unrealistic.
    However, the partnerships Stoddart had helped form and the volunteers who were drawn to 
her cause never gave up.They all realized that cleaning up the river was in everyone’s best 
interests.By 1993, several water treatment plants had been built, and a conservation area called a 
“greenway” had been created along the banks of the river.
    Today mills are still operating along the river, but there are also fish in the river. The Nashua 
River welcomes boaters, naturalists, and even swimmers.None of this would have been possible 
without a woman of vision and a community working together.

    【解题导语】 本文讲的是            Marion Stoddart 如何联合个体、团体和政府部门共同治理

河水污染的事。

    5.What does the underlined word “reclaim” refer to?
    A.Rescue.                                  B.Enlarge.
    C.Monitor.                                 D.Explore.
    A 解析:词义猜测题。结合语境及上下文中出现的“clean                       up   the  Nashua”“the 
clean­up”“cleaning up the river”等信息可知,此处指的应是河流治理方面的内容,由此可
推知画线词的意思应是“改造”,与                A 项意思相近,故选        A。
    6.What’s the board’s attitude to Stoddart’s goal of improving the river?
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    A.Supportive.                              B.Doubtful.
    C.Neutral.                                 D.Cautious.
    B 解析:观点态度题。根据第四段中的“When she spoke to the board...They thought her 
goals were unrealistic.”可知,该委员会认为    Stoddart 改善河流状况的目标不切实际,即持怀
疑的态度,故选       B。
    7.What kind of person is Marion Stoddart?
    A.Independent and broad­minded.
    B.Determined and far­sighted.
    C.Intelligent and creative.
    D.Stubborn and proud.
    B 解析:推理判断题。根据文章第三、四段中对                     Stoddart 为了改善河流状况东奔西
走的描述及最后一段中的“a           woman of vision”可知,Marion  Stoddart 是一个有决心和有远见
卓识的人。故选       B。
    Ⅱ 七选五
    (2018·宁波检测)Philadelphia is a city known for many things. It is where the Declaration of 
Independence was signed in 1776, and it was also the first capital of the United States. 
1.________ It is home to nearly 3,000 murals(壁画) painted on the sides of homes and buildings 
around the city. That’s more murals than any other city on Earth. 2.________
    More than 20 years ago, a New Jersey artist named Jane Golden started a program pairing 
troubled youth with artists to paint murals on a few buildings around the city. 3.________ The 
teenagers involved helped to create magnificent pieces of art, and there were other, even more 
important, benefits. The young people learned to cooperate and get along with many different 
kinds of  people during the painting. They learned to be responsible, because they needed to 
follow a schedule to make sure the murals were completed. 4.________ It is hard for anyone to 
see the spectacular designs and not feel proud to be a part of Philadelphia.
    Take a walk around some of the poorest neighbourhoods in Philadelphia and you will find 
beautiful works of art on the sides and fronts of buildings. Of course the murals are not just in 
poor neighbourhoods, but richer ones as well. Special buses take tourists to different parts of the 
city to see the various murals, which show the diverse ethnic groups that call Philadelphia home.
    5.________ It is also a model for other cities throughout America seeking to help troubled 
youth.
    A.How did this come to be?
    B.What happened to the murals on earth?
    C.They also learned to take pride in their community.
    D.But one fact about Philadelphia is not so well­known.
    E.From this small project, something magical happened.
    F.The program encouraged troubled youth to paint together with their teachers.
    G.As  a result of its success, the mural program has now become the nation’s largest 
public art program.

    【解题导语】 本文是一篇说明文,主要介绍了费城壁画的发展历史及其重大意义。
    1.D 解析:由本段第一句可知,费城因为许多东西而闻名。D                          项“但是有一个事实
不是很为人所知”是对前文的转折,同时引出本文所要介绍的内容,承上启下,符合语境。
故选   D 项。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    2.A 解析:上一句介绍了费城拥有比世界其他城市都多的壁画;下文介绍了费城壁
画发展的历史。A        项“这是怎么出现的?”承上启下,符合语境。故选                      A 项。
    3.E 解析:根据下一句中的“there           were other, even more important, benefits”可知,
这些问题少年参与到壁画的创作中,并且在这个过程中带来了更重要的益处。E                                 项“从这
个小小的项目中,一些神奇的事情发生了”引出了对壁画益处的介绍,符合语境。故选
E 项。
    4.C 解析:根据下一句“It          is hard for anyone...not feel proud to be a part of 
Philadelphia.”可知,人们开始将这些壁画当作是费城引以为傲的一部分。C                       项意为“他们
同样学会了为自己的社区感到骄傲”,句中的“also”承接上文,take                        pride in 与下文中的
“feel proud”相呼应,承上启下,符合语境。故选             C 项。
    5.G 解析:根据下一句“It          is also a model for other cities...”可知,最后总结了壁画对
费城产生的影响。G         项意为“由于它的成功,这个壁画项目已经成为整个国家最大的公共
艺术项目”,是对费城壁画的地位评价,总结全文,符合语境。故选                             G 项。
    Ⅲ  应用文写作
    (2017·浙江卷   10 月)假定你是李华,得知外教          Mr. Hall 寒假不回国,想邀请他到你家过
春节。请给他写一封信,内容包括:
    1.时间;
    2.一同过节的家人;
    3.活动。
    注意:1.词数     80 左右;
    2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
One possible version:
Dear Mr. Hall,
    I’m writing to invite you to come to my home to celebrate the Spring Festival on January 
19. It’s traditionally a time for family reunion, so my parents and my brother will all be there. 
We’ll make dumplings together and have a big dinner. We’ll also play card games and watch 
the Spring Festival Gala on TV. You may even get a gift from my parents. If you’re able to come, 
I’ll go and pick you up at your place.
                                                                         Best, 
                                                                        Li Hua
10积分下载