网校教育资源平台

2019高考英语一轮复习练习题新人教版必修5 Unit1GreatScientists含解析

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

2019届浙江高考一轮复习练习选修7 Unit5知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修8 Unit2知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修7 Unit3知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修7 Unit2知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修8 Unit5知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修8 Unit4知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修7 Unit4知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修7 Unit1知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修8 Unit1知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修8 Unit3知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修3 Unit5知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修5 Unit4知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修2 Unit4知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修5 Unit1知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修6 Unit3知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修3 Unit1知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修6 Unit2知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修4 Unit3知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习选修6 Unit4知能演练轻松闯关
免费
2019届浙江高考一轮复习练习必修4 Unit4知能演练轻松闯关
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                            Great Scientists
                                    李仕才
一、阅读理解
阅读下面短文,从每题所给的             A、B、C  和  D 四个选项中,选出最佳选项。

    "Breakfast is the most important meal of the day," reports the Daily Mail, 

claiming that "skipping it increases your chances of a heart attack."

    The study, published in the peer-reviewed journal Circulation, was carried 

out by researchers from the Harvard School of Public Health, Brigham and 

Women’s Hospital and Harvard Medical School. It was funded by the US National 

Institutes of Health and the Canadian Institutes of Health Research.

    This study followed 26,902 male American dentists, vets, pharmacists(药剂师)

, optometrists, osteopaths and podiatrists(足疗师) aged between 45 and 82 years 

old for 16 years. To be fit for the study, the men could not have a history of 

cancer, coronary heart disease, heart attack or stroke.

    The population being studied was also extremely limited — professional men 

who were almost white. More research in women and other groups is needed for us 

to learn more about breakfast and heart health.

    After tracking a large group of middle-aged and older male American health 

professionals, studying their eating habits and their risk of developing 

coronary heart disease for 16 years, it found that men who reported skipping 

breakfast had a 27% higher risk of coronary heart disease than men who ate 

breakfast.

    Men who regularly were addicted to a "midnight snack" were found to have a 

55% higher risk of coronary heart disease than men who didn’t. However, no 

association was seen between eating frequency (number of meals per day) and the 

risk of coronary heart disease. This could suggest that it is the timing of 

meals rather than the frequency that has a bigger influence on heart health.

    But because of the design of this study, a direct cause and effect 

relationship between breakfast and health cannot be proved. While the 

researchers attempted to take certain lifestyle factors into account, it could 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

be the case that people who take time to have a regular breakfast also tend to 

have healthier lifestyles.

1.What is the passage mainly discussing?

  A. Heart disease risk is higher in men who skip breakfast.

  B. Breakfast is the most important meal of the day.

  C. Many professionals took part in the research.

  D. Some people have a preference for midnight snacks.

2.If you want to be a participant    .

  A. you must be an American dentist   B. you should contact Circulation

  C. you should be over 50 years old   D. you must be free from some diseases

3.A person who prefers to have midnight snacks    .

  A. may have a higher risk of coronary heart disease

  B. may have a habit of skipping breakfast

  C. may have less than three meals a day

  D. may eat more frequently than others

4.According to the passage, we can know    .

  A. a regular breakfast will cost a lot of time

  B. more research should be done about breakfast and health

  C. the researchers must have developed healthy lifestyles

  D. only a few people focus on healthy lifestyles

    【文章大意】本文重点说明了早餐的重要性。由美国哈佛公共卫生学院等机构对                                  26 

902 名年龄在    45—82 岁之间的美国男性公民的研究发现,经常不吃早餐的人突发心脏病的

风险比吃早餐的人高         27%。

1.A  【解析】考查主旨大意。作者在文中主要讲述了一项新的研究结果, 即经常不吃早餐

      的人突发心脏病的风险比吃早餐的人高。 故选                   A 项。

2.D  【解析】考查细节理解。依据文章第三段的内容可知,要想参与这项研究,参与者要

      具备以下条件:男性;医务工作者;年龄在                  45—82  岁;没有癌症、冠心病、心脏病

      发作或中风病史。故选          D 项。

3.A  【解析】考查细节理解。依据文章倒数第二段第一句可知,研究发现,经常吃夜宵的

      男性比不吃夜宵的男性患冠心病的风险高                 55%。故选    A 项。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

4.B  【解析】考查推理判断。依据文章尾段的"because of the design of this study, 

      a direct cause and effect relationship between breakfast and health 

      cannot be proved"可知,由于研究的设计方案问题,不能证明早餐对健康的直接影

      响。故选    B 项。


 
二、教材与语法填空
根据教材课文内容,在空白处填入               1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    John Snow, a well­known doctor in London, became 1.      (inspire) when he 
thought about helping ordinary people who 2.        (expose) to cholera, a 3.      
(dead) disease of its day. Many thousands of people died every time there was 
an outbreak 4.       no one knew the cause of it. John wanted to help solve the 
problem.
He got interested in two theories 5.      (explain) how cholera killed people. 
He believed in the second theory that suggested that people 6.       (absorb) 
the disease with their meals. In 1854, 7.       another outbreak hit London, he 
was ready to test the two 8.        (theory). 9.       the help of the map he 
made, he got  a valuable clue about the cause of the  disease and was able to 
announce that the water was 10.      (blame).
答案:1.inspired 2.were exposed 3.deadly 4.because
5.explaining 6.absorbed 7.when 8.theories 9.With    10.to blame

三、完形填空
    阅读下面短文,从短文后各题所给的                A、B、C  和 D 四个选项中,选出可能填入空白处
的最佳选项。

    That was a sunny day.My father and I were on the way __1__ my uncle's 
home.People on the street were walking leisurely and chatting __2__ ,while my 

father was walking in a hurry.I tried my best to __3__ him.But I was still left 
behind.I could not understand why he __4__ so fast.Due to the fast speed,I 
lost my __5__ and was completely with sweat.Somehow,I began to be angry at 

him.He always did not think about my__6__.
    “Why do you walk so fast? Don't you see me behind you?”I said 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

__7__.“You are always like this.Why must you __8__ so loudly?”he said and 
his face got red right away.In fact,I deliberately spoke loudly and made him 
angry.“It is your __9__ !”I shouted at him immediately.“You always like to 
__10__ others!”he cried out.This made me fall into a rage(愤怒).Then we 
__11__ on the street.Whatever he said,I quickly answered back.At that time,I 
was like a wild beast,losing my temper.Many people stopped to look at us.I was 
so __12__ that I could feel my face burning,for I saw some people __13__ me,

which made me lose face.I touched my face __14__ glared at him.“I will never 
talk to him,”I said to myself angrily.

    __15__ could make people forget everything that your beloved had done for 
you.When I went to college,I still hated him.I did not say anything to him,

__16__ I were not his daughter.Always I pretended to complain that I was 
too__17__ when he called me.However,it was his tears from the worn­out__18__ 
that made me feel guilty when we met.He had given me everything he had,but I 
could not.__19__ ,I realized that I should not hate him.

    Now I begin to phone him and ask him to take care of himself.Although 
sometimes parents will __20__ wrong,they just hope we can be better.
    1.A.at        B.to
       C.for             D.of
    2.A.perfectly          B.eagerly
       C.anxiously        D.enjoyably
    3.A.make fun of        B.catch up with
       C.make way for     D.get rid of
    4.A.walked            B.ran
       C.started           D.trained
    5.A.temper            B.confidence
       C.breath           D.balance
    6.A.beliefs             B.behavior
       C.feelings          D.requests
    7.A.calmly            B.frequently
       C.softly            D.loudly
    8.A.tell                B.claim
       C.read              D.speak
    9.A.fault               B.cruelty
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

       C.origin            D.business
    10.A.enjoy             B.admire
        C.blame           D.abuse
    11.A.fought            B.bargained
        C.consulted        D.quarreled
    12.A.alarmed           B.afraid
        C.ashamed         D.amazed
    13.A.asking for         B.laughing at
        C.waiting for       D.aiming at
    14.A.and              B.so
        C.but             D.or
    15.A.Anger            B.Sense
        C.Care            D.Shame
    16.A.in case            B.as if
        C.unless            D.after
    17.A.wrong             B.crazy
        C.busy             D.innocent
    18.A.arm               B.face
        C.head             D.body
    19.A.Naturally          B.Occasionally
        C.Obviously        D.Gradually
    20.A.do                B.give
        C.find             D.keep
    【解题导语】作者因一件小事和父亲在大街上争吵,致使自己颜面尽失,于是下定决
心不再与父亲说话。但随着岁月的流逝,作者意识到是愤怒让自己忘记了自己最爱的人为
自己所做的一切,于是逐渐改变了自己对父亲的态度。
    1.B 根据语境可知,作者与父亲是在去叔叔家的路上。on  the way to...意为“在
去……的路上”,符合语境。故选               B 项。
    2.D 该句中     while 表示对比,意为“然而”。此处是说作者和父亲走得比较匆忙,
而街上的其他人走得比较悠闲,边走边开心地(enjoyably)聊着天。故选                         D 项。
perfectly 意为“完美地”;eagerly       意为“急切地”;anxiously        意为“焦虑地”。
    3.B 从下文的      I was still left behind 可知,父亲走得很快,作者试图赶上他,
但是仍然被落在了后面。catch up with           意为“赶上”,符合语境。故选             B 项。make fun 
of 意为“取笑”;make way for      意为“给……让路”;get rid of          意为“摆脱……;除
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

去……”。
    4.A 根据第二段开头的          Why do you walk so fast?可知,此处指作者不知道为什
么父亲走(walked)得那么快。故选           A 项。
    5.C 根据空后的       completely with sweat 可知,由于走得太快,作者气喘吁吁、汗
流浃背。lose one's breath    意为“喘不过气来”,符合语境。故选                 C 项。temper 意为
“脾气”;confidence     意为“信心”;balance       意为“平衡”。
    6.C 根据上文中的        I began to be angry at him 可知,作者对父亲很生气,认为他
根本不考虑作者的感受(feelings)。故选             C 项。belief 意为“信念”;behavior       意为“行
为;举止”;request      意为“请求;要求”。
    7.D 上文提到作者很生气,所以说话的声音应该是很大的。根据第                            8 空后的   so 
loudly 也可知答案。故选        D 项。calmly 意为“平静地”; frequently        意为“频繁地”;
softly 意为“温柔地”。
    8.D 根据下文的       In fact,I deliberately spoke loudly and...可知,此处指父
亲埋怨作者说话声音大。故选             D 项。
    9.A 作者责怪父亲走太快,自己跟不上,因此,此处指作者认为这都是父亲的过错
(fault)。故选   A 项。cruelty  意为“残忍”;origin       意为“起源”;business       意为“事
情;商业”。
    10.C 作者在埋怨父亲,而此时父亲也非常生气。因此,父亲在说作者总是责备
(blame)别人。故选     C 项。enjoy  意为“喜欢”;admire       意为“欣赏”;abuse       意为“虐待;
滥用”。
    11.D 根据下文      Whatever he said,I quickly answered back.At that time, I 
was like a wild beast,losing my temper.可知,作者大发脾气,与父亲在大街上吵了
起来,所以选      quarreled,意为“争吵”。fight        意为“打架”;bargain       意为“讨价还价”
;consult 意为“咨询”。
    12.C 根据空后的       I could feel my face burning 可知,和父亲吵架引来很多路人
驻足观看,作者感觉自己的脸滚烫,因此可推断,作者感到羞愧(ashamed)。alarmed                            意为
“担忧的;恐慌的”;afraid          意为“害怕的”;amazed        意为“惊奇的”。
    13.B 由空后的      made me lose face 可知,作者觉得很丢人,因为看到路人在嘲笑她。
laugh at 意为“嘲笑”,符合语境。故选             B 项。ask for  意为“请求;要求”;wait 
for 意为“等待”;aim at      意为“针对;以……为目标”。
    14.A 句意为:我摸了摸我的脸,怒视着他。touched                  和  glared 是作者先后做的两
个并列的动作,所以用          and 连接。
    15.A 文中反复提到        angry,通过对与父亲吵架的描述可知,此处指生气能让人忘记
你所爱的人为你做的一切。故选              A 项。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    16.B 设空后的      I were not his daughter 为虚拟语气,作者因怒生恨,吵架后不与
父亲说话,就好像自己不是父亲的女儿似的。as if                   意为“好像”,符合语境。in case            意
为“以防”;unless      意为“除非”;after       意为“在……之后”。
    17.C 父亲每次打电话时,作者总是抱怨太忙。busy                   意为“忙碌的”,符合语境。
故选   C 项。wrong 意为“错误的”;crazy        意为“疯狂的”;innocent        意为“无辜的”。
    18.B 眼泪应该是从脸上流下来,所以选                 face。句意为:但是,当我们见面时,父
亲那饱经沧桑的脸上流下的泪水使我感到内疚。
    19.D 根据空后的       I realized that I should not hate him 可知,作者越来越理解
父亲,认识到不应该再恨父亲,此处强调的是一个心理逐渐变化的过程。gradually                               意为
“慢慢地;逐渐地”,符合语境。故选                 D 项。naturally 意为“自然地”occasionally       意
为“偶然”;obviously      意为“明显地”。
    20.A 尽管有时候父母会做错事,但是他们希望我们能更好。此处指可能会做错事,
所以选   A 项。

四、教材与话题写作
(Ⅰ)用本单元所学知识完成下列句子。
1.居里夫人(Curie)出生在波兰华沙(Warsaw,Poland),年轻时在巴黎上大学。在那里她
遇见了她的丈夫。(attend)
                                    
答案:Madame    Curie was born in  Warsaw, Poland. She went to attend college in 
Paris as a young lady and there she met her husband.
2.他们专注于放射性物质的研究,这使他们发现了镭(radium)。(be                        absorbed in; lead 
to)
                                    
答案:They were absorbed in the research into radioactive matter and this led 
to the discovery of radium.
3.他们提出了一些有关放射性的新理论。(put forward)
                                    
答案:They put forward some new theories about radioactivity.
4.1903 年,他们获得了诺贝尔奖。(award)
                                    
答案:In 1903, they were awarded the Nobel Prize.
5.居里夫人对科学发展做出了巨大贡献,但是她不看重金钱和名声。(make                                    great 
contributions to; make no sense)
                                    
答案:Madame Curie made great contributions to the development of science, but 
money and reputation made no sense to her.
(Ⅱ)将以上句子连成短文,要求衔接连贯、过渡自然。
                                    
                                    
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                                    
                                    
                                    
                                    

五、下面是李华的一篇作文,文中有五处错误,改正错误并背诵该文。
    Born in Warsaw, Poland, Madame Curie went to attend a college in Paris as a 
young lady, where she met her husband. They were absorbed in the research into 
radioactive matter, that led to  the discovery of radium. Meanwhile, they put 
forward some new  theory about radioactivity. In 1903, they awarded the Nobel 
Prize. Madame Curie made great contribution to the development of science, but 
money and reputation made no sense to her.
答案:
    Born in Warsaw, Poland, Madame Curie went to attend a college in Paris as a 
young lady, where she met her husband. They were absorbed in the research into 
                     that
radioactive matter, which led to the discovery of radium. Meanwhile, they put 
                  theory
forward some new  theories about  radioactivity. In 1903, they ∧  awarded the 
                                                             were
                                     contribution
Nobel Prize. Madame Curie made great contributions to the development of science, 
but money and reputation made no sense to her.


 


 
0积分下载