网校教育资源平台

2019届高考英语(浙江专版)一轮复习练习:必修3 2 Unit2

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达优选习题20181216362
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷二201812130278
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读即时巩固2018121629
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读素能强化20181216210
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷一201812130280
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读课件20181216246
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷三201812130279
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达课件201812163134
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷二20181216341
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷一20181216342
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期周末自测卷(打包6套)
免费
(天津专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题四任务型阅读(课件试题)(打包8套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题5书面表达(课件试题)(打包12套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题3完形填空(课件试题)(打包12套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题五书面表达(课件试题)(打包16套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题1阅读理解(课件试题)(打包13套)
免费
浙江省杭州市十八中2019届高三英语上学期周末检测卷(打包13套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题4语法填空和短文改错(课件试题)(打包24套)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台


    Ⅰ 阅读理解
                                        A
    After the long winter, there’re plenty of things going on in Amsterdam, the Netherlands for 
both the visitor and the resident. Check out our guide to Amsterdam museum exhibitions below.
    Hermitage Amsterdam
    Exhibition 1917. From Romanov to Revolution is expected to open 11 Feb. and runs until 17 
Sept. 2017. The Outsider Art Museum (in the Hermitage Amsterdam) includes world­class art 
works by Dutch and international outsider artists such as Shinichi Sawada.
    Stedelijk
    Jean Tinguely—Machine Spectacle, overview of work from the Swiss artist known for his 
kinetic art(动态艺术).  Runs 1 Oct. 2016 to 5 Mar. 2017. Jordan Wolfson—Truth/Love, 
presentation of work from the American artist who explores the increasing digitalisation of society. 
Runs 4 Mar. to 7 May 2017. Ed van der Elsken—Camera in Love, large public exhibition of the 
work of the most important Dutch photographer of the 20th century. Scheduled for 4 Feb. to 28 
May 2017.
    National Holocaust Museum
    The newly opened museum  presents Tangible Memories from the Jewish monument, 
exhibition of objects, photos and documents of people affected by the Holocaust(大屠杀). Opened 
2 Sept. 2016, ongoing until the end of 2019.
    Dutch Resistance Museum
    Between 1940 and 1945 the Netherlands was occupied by Nazi Germany. Five Dutch chefs 
have taken on the challenge of creating dishes using only ingredients that were available during 
the occupation. Food in Wartime offers a particular insight into daily life during this time. Learn 
more and have a look at the modern chefs’ creations at the Dutch Resistance Museum from 15 
October 2016 until May 2017.

    【解题导语】 本文是一篇应用文。文章介绍了荷兰首都阿姆斯特丹的一些博物馆举

办的主题展览。

    1.Whose works are about technology?
    A.Jordan Wolfson.
    B.Shinichi Sawada.
    C.Jean Tinguely.
    D.Ed van der Elsken.
    A 解析:细节理解题。根据第三段中的“Jordan                 Wolfson—Truth/Love, presentation of 
work from the American artist who explores the increasing digitalisation of society.”可知,主题
展  Truth/Love 展出的是  Jordan Wolfson 的作品,其作品探索日益数字化的社会,属于科技
范畴,故选     A。
    2.Which exhibition lasts the longest?
    A.Exhibition 1917.                     B.Machine Spectacle.
    C.Camera in Love.                      D.Tangible Memories.
    D 解析:细节理解题。根据选项中的四个主题展各自持续的时间“open                            11 Feb. and 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

runs until 17 Sept. 2017”“Runs 1 Oct. 2016 to 5 Mar. 2017.”“Scheduled for 4 Feb. to 28 May 
2017.”“Opened 2 Sept. 2016, ongoing until the end of 2019.” 可知,National Holocaust 
Museum 举办的主题展       Tangible Memories 持续的时间是最长的,故选         D。
    3.What type of writing is this passage?
    A.An art show review.                  B.An exhibition guide.
    C.An official report.                  D.A news report.
    B 解析:推理判断题。根据文章内容可知,本文是一个展览手册,介绍了阿姆斯特
丹的一些博物馆举办的主题展览。故选                 B。
                                        B
    (2018·金华十校高三调研)The        effects of coffee consumption on 
health have long been a subject of conflict and uncertainty. Since the 
1980s, some have spoken out against coffee as it’s harmful to health, 
while others have welcomed coffee for its supposed benefits to health.
    According to a scientific report, mild coffee consumption, three to 
five cups per day, can be taken as a healthy dietary pattern, along with other healthful behavior. 
The report also says that coffee consumption helps reduce the risk of heart disease and it protects 
against Parkinson’s disease.
    According to Dr. Donald Hensrud of Mayo Clinic, high consumption of coffee has health 
risks. Dr. Hensrud mentions the dangers of high coffee consumption for people with a certain 
illness that slows the breakdown of caffeine in the body. Some studies said that drinking two or 
more cups of coffee daily can actually increase the risk of heart disease in these people.
    According to conclusions from a recent study led by Dr. Gregory Marcus, a doctor from the 
University of California, San Francisco, daily moderate consumption of caffeine, less than 4 cups, 
is not associated with these issues.
    Until the scientific community reaches a general agreement on the effects of coffee 
consumption on human health, it will be up to the individual to decide whether the benefits of 
drinking coffee are greater than the risks.
    When informed of these possible health benefits and harm of drinking coffee, Harwood, a 
high school student stated, “Even though there might be some negative effects of drinking coffee, 
for the most part, coffee drinking sounds  good for health. Not to mention I need coffee to stay 
awake.”

    【解题导语】 本文是一篇说明文。主要介绍了人们对咖啡是否有益于身体健康的几

种不同观点。

    4.What  is the people’s attitude towards the effects of coffee on health according to 
Paragraph 1?
    A.Disapproving.                        B.Tolerant.
    C.Doubtful.                            D.Mixed.
    D 解析:细节理解题。根据第一段可知,长期以来,饮用咖啡是否对健康有影响一
直是有争议的、不确定的。一些人认为咖啡有害于健康,一些人则认为其有益于健康。
D 项意为“混合的,混杂的”,符合题意,故                  D 项正确。
    5.What does the underlined word “moderate” in Paragraph 4 probably mean?
    A.Personal.                            B.Slight.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    C.Reasonable.                          D.Heavy.
    C 解析:词义猜测题。根据该句中的“less               than 4 cups”可知,每天饮用的咖啡不超过
4 杯。据此可以判断,该句是说,每天摄入适量的咖啡因对身体无害。据此可知,画线词
意为“适度的”,故         C 项正确。
    6.What can we infer about Harwood?
    A.He’ll keep on drinking coffee.
    B.He loves his high school life.
    C.He often falls asleep in class.
    D.He has some health problems.
    A 解析:推理判断题。根据文章最后两句“Even                  though there might be some negative 
effects of drinking coffee, for the most part, coffee drinking sounds  good for health. Not to 
mention I need coffee to stay awake.”可知,Harwood 认为,尽管喝咖啡可能会带来一些负
面影响,但大多数情况下,喝咖啡对健康有好处;更不用说,他需要咖啡来保持清醒。据
此可以推断,他将继续喝咖啡,故               A 项正确。
    7.What would be the best title for the text?
    A.Why People Love Coffee?
    B.How Coffee Affects Health?
    C.The Culture of Coffee Drinking
    D.The New Findings of Heart Disease
    B 解析:标题归纳题。通读全文内容可知,文章主要介绍了人们对咖啡是否有益于
身体健康的不同说法。有人认为适量饮用咖啡有益身体健康,有人却认为过量饮用咖啡会
增加心脏病的发病率。据此可知,B               项最适合作为本文的标题。
    Ⅱ 七选五
    We  eat in our cars,at our desks,on the go,and in front of the TV.We eat take­out,
packaged and  prepared meals.Why?Because  it fits our not­enough­time­in­the­day 
lifestyles.1.________Well,I’m certainly not the first one to think it or say it, but we all need to 
slow down.
    Consumer trends around the globe show that over the past three decades people are 
purchasing more prepared foods at groceries and eating out more than ever before.It’s predicted 
that we’ll spend more at restaurants in the coming years.2.________However,we’re getting 
less healthy.
    While debates can be seen in different media over the food industry’s contribution to our 
growing waistlines and our health problems,the bottom line is this: 3.________We can choose to 
eat a fast­food lunch on the go.We can throw a frozen meal in the microwave and call it dinner.We 
can eat without thinking,in front of the tube,at our computers,and while driving a car.
    4.________Studies have shown meaningful links between family meals and kids’ mental 
and physical well­being.Eating sensibly doesn’t take much time or money,but it does require 
you to make a conscious decision to do so. Wrapped up in endless work,appointments and social 
activities,we often fail to enjoy a relaxing meal with our families.
    While it can be a challenge to always put healthy eating first,just do your best.Remember 
that the food you eat has a more significant effect on your health,weight and well­being than 
almost any other activities you do.5.________Every meal made at home—even just once or twice 
a week—is a step closer to a healthier body and a slower eating style.
    A.Lunch is the biggest calorie intake when it comes to eating out.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    B.Treat it with the importance that it deserves,but start small.
    C.Our food matches our lives.
    D.Purchase food locally and skip as many packaged items as you can.
    E.What we eat,where we eat and how we eat are all under our control.
    F.We’re consuming an increasing number of calories.
    G.We can devote an hour of the day to enjoying a meal with our families.

    【解题导语】 本文是一篇议论文。因为生活节奏加快,许多人习惯于吃快餐。事实

上,快餐并不健康,并且消费很高;为此作者呼吁人们远离快餐,重视饮食习惯。
    1.C 解析:根据空前内容可知,随着人们生活节奏的加快,人们的饮食习惯也发生
了改变。所以,C        项“我们的食物适应我们的生活(方式)”符合语境。
    2.F 解析:根据空前的“It’s          predicted that we’ll spend more at restaurants in the 
coming  years.”可知,人们越来越多地在外面吃饭,摄入越来越多的卡路里,然而,人们
在变得越来越不健康。故           F 项符合语境。
    3.E 解析:根据空后内容可知,吃什么、在哪里吃以及怎样吃都由我们自己掌控。
故  E 项符合语境。
    4.G 解析:根据空后的“Studies           have shown meaningful links between family meals 
and kids’ mental and physical well­being.”可知,与家人一块吃饭有很大的好处。所以,
G 项符合语境。
    5.B 解析:根据第五段内容可知,饮食对人们的健康很重要。作者建议人们尽量在
家吃饭。又结合空后内容可知,把健康饮食放在第一位可从小事做起。B                              项符合语境。
    Ⅲ  语法填空
    (2018·台州中学模拟)Chinese     teahouses are the traditional ancient cafes of the east for 
getting together, 1.____________(chat) with friends and generally passing the time. The teahouse 
has become a place for people to not only drink tea and relax, 2.____________experience Chinese 
culture, hold  social  activities, host private parties and  conduct  business 
3.____________(negotiate).
    The teahouse recreates the character of old Beijing, 4.____________makes it a must for 
foreigners, who, from around the world, come to China 5.____________(appreciate) Beijing 
Opera, drama and other Beijing folk art, as well as drink tea. Jasmine tea is the favorite of many 
old Beijingers, who love 6.____________(it) pure, clear taste and strong fragrance. It’s 
7.____________(absolute) on the menu at the Lao She Teahouse.
    Dawan  tea is just as famous 8.____________the long­spouted(长壶嘴的) teapot. It 
9.____________(say) that the founder of Lao She Teahouse  started his business by serving 
Dawan tea for just two 10.____________(cent) each. And today it’s the only teahouse still serving 
Dawan tea at such a low price, though there’s no profit in it.

    【解题导语】 本文是一篇说明文。简要介绍了茶社及大碗茶。
    1.chatting 解析:考查非谓语动词。分析句子结构可知,空格处和“getting 
together”“passing the time”并列,所以应用所给词的动名词形式。故填             chatting。
    2.but 解析:考查连词。此处指在茶社人们不但可以喝茶和放松,还可以体验中国
文化。not only...but (also)...意为“不但……而且……”,符合语境。故填                 but。
    3.negotiations 解析:考查词性转换。此处应用              negotiate 的名词形式  negotiation 作
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

动词   conduct 的宾语;而   negotiation 是可数名词,此处指商务谈判,应用其复数形式。故
填  negotiations。
    4.which 解析:考查定语从句。分析句子结构可知,空格处引导非限制性定语从句,
指代上文的句子,在句中作主语,指物。故填                    which。
    5.to  appreciate 解析:考查非谓语动词。根据语境可知,此处指来中国欣赏京剧、
戏剧和其他北京民间艺术,应用不定式作目的状语。故填                        to appreciate。
    6.its 解析:考查代词。空格处修饰“pure,             clear taste and strong fragrance”,应用形
容词性物主代词       its,表所属关系。故填        its。
    7.absolutely 解析:考查词性转换。此处应用所给词的副词形式修饰介词短语。故
填  absolutely。
    8.as 解析:考查固定结构。此处为“as+形容词原级+as”结构。故填                           as。
    9.is said 解析:考查固定句型。It          is said that...为固定句型,意为“据说……”。故
填  is said。
    10.cents 解析:考查名词复数。cent          是可数名词,被“two”修饰,应用其复数形式。
故填   cents。
10积分下载