网校教育资源平台

2019届高考英语(浙江专版)一轮复习练习:选修6 1 Unit1

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷三201812130279
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷一20181216342
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读即时巩固2018121629
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读素能强化20181216210
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达优选习题20181216362
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷二20181216341
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读课件20181216246
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷一201812130280
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达课件201812163134
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷二201812130278
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期周末自测卷(打包6套)
免费
(天津专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题四任务型阅读(课件试题)(打包8套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题5书面表达(课件试题)(打包12套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题3完形填空(课件试题)(打包12套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题五书面表达(课件试题)(打包16套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题1阅读理解(课件试题)(打包13套)
免费
浙江省杭州市十八中2019届高三英语上学期周末检测卷(打包13套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题4语法填空和短文改错(课件试题)(打包24套)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台


    Ⅰ 阅读理解
                                        A
                      WELCOME TO THE RONALD REAGAN
                      PRESIDENTIAL LIBRARY AND MUSEUM
    Visit the limited-time “Interactive! The Exhibition” at the Ronald Reagan Presidential 
Library and Museum and save more than 30% on museum admission tickets with an audio tour.
    WHEN
    Through Feb. 28
    WHAT’S INCLUDED
    D|S19(reg.D|S28)... Admission for one person to the Ronald Reagan Presidential Library 
and Museum, including “Interactive! The Exhibition”with an audio tour. Please note: the virtual 
reality(虚拟现实) experience will be an additional cost and participants must be 10 years old or 
above.
    WHY WE LOVE IT
    •The exhibition is a hands-on experience focusing on movies, TV, music and the arts
    •Experience virtual reality, 1980s video games, robots, 3D printing
    •Climb aboard Air Force One, view the expensive comfortable presidential car and a Marine 
One helicopter
    •Explore Reagan’s legacy(遗产):Step into an Oval Office copy and see a piece of the 
Berlin Wall
    •The audio tour has more than 50 stops and original material not copied in the exhibits
    WHAT YOU NEED TO KNOW
    This is a season-specific event. All sales are final. No refunds(退款) or exchanges. Not 
valid after the expiration date. Valid any regular museum operating day through Feb. 28. Museum 
hours are 10 a.m.-5 p.m., seven days a week. Valid for one person. Cannot combine with 
other offers. Must use in one visit. Tickets include admission to “Interactive! The Exhibition” and 
the entire museum’s galleries and grounds.

    【解题导语】 本文是一篇应用文,介绍了罗纳德·里根总统图书馆和博物馆的开放时

间、游览内容、票价优惠等信息。

    1.What can visitors do while visiting the library and museum?
    A.Fly on Air Force One.
    B.Experience virtual reality for free.
    C.Approach technology of different times.
    D.Learn about the president’s daily routine.
    C 解析:细节理解题。根据            WHY   WE  LOVE  IT 部分中的“Experience   virtual reality, 
1980s video games, robots, 3D printing”可知,在参观该地时,游客可以体验虚拟现实、
20 世纪  80 年代的电子游戏、机器人、3D            打印,即他们可以体验不同时期的科技。故选
C。
    2.What does the author say about the admission ticket?
    A.It can be enjoyed with other offers.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    B.It allows limitless visits to the museum.
    C.It isn’t accessible to children.
    D.It cannot be changed once sold.
    D 解析:细节理解题。根据最后一段中的“All                   sales are final. No refunds(退款) or 
exchanges.”可知,所有的门票出售都是最终的、不可改变的,不提供退款或更换服务。故
选  D。
    3.What type of writing is this passage?
    A.A notice.
    B.An official report.
    C.An advertisement.
    D.A tour review.
    C 解析:推理判断题。根据文章的形式和内容可以判断出,本文是有关罗纳德·里根
总统图书馆和博物馆的广告。故选               C。
                                        B
    (2018·浙江名校调研)Johannes      Vermeer is  such a  quiet and 
introspective(内省的) artist that it took hundreds of years for anyone to 
notice he was a genius.
    A major Vermeer exhibition opens this month at the Louvre in Paris, 
whose permanent collection includes his great painting of a woman 
absorbed in close, visually demanding work, The Lacemaker (about 1669-
1670). Like other paintings by Vermeer, this image represents modern 
culture.
    So attracted are today’s art lovers by Vermeer that it was thought shocking when a recent 
survey found that 82% of Americans can’t name who painted Girl with a Pearl Earring. Well, 
maybe they don’t go to the movies much.
    It is not true to say he was forgotten—that would suggest he was famous in his lifetime. He 
was not. Vermeer was one more painter among the many who worked for money in the Dutch 
Republic in the 17th century. He was not a star like Rembrandt. He obviously took himself and his 
art seriously. His self­referential painting The Art of Painting proves that. Even though he worked 
all his life in Delft, he painted only 35 known works and left his family poor when he died in 1675 
at the age of 43.
    It is fitting that Paris is celebrating Vermeer, because it was the French avant­garde(先锋派) 
in the 19th century who saved him from being completely forgotten. Compare his painting Woman 
in Blue Reading a Letter  or The Little Street with, say, Edouard Manet’s A Bar at the 
Folies­Bergère(1882)or Camille Pissarro’s The Boulevard Montmartre at Night (1897) and it is 
easy to see why the art of Vermeer found its natural audience in Parisian Bohemia.
    All these artists are likely to have known about and admired Vermeer due to the efforts of the 
critic Thoré­Bürger, a veteran of the 1848 Revolution.
    Vermeer’s rediscovery is part of the history of modern French art. Vermeer is not only a 
great artist. He is a great modern artist.

    【解题导语】 本文是一篇说明文,主要介绍了著名画家                        Johannes Vermeer 的生平和

他的艺术特点。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    4.How many paintings produced by Vermeer are mentioned in the text?
    A.Four.                                    B.Five.
    C.Six.                                     D.Seven.
    B 解析:细节理解题。通读全文可知,本文共提及                      Vermeer 的五幅画作,包括第二
段提及的    The Lacemaker、第三段提及的       Girl with a Pearl Earring、第四段提及的  The Art of 
Painting、第五段提及的      Woman in Blue Reading a Letter 和 The Little Street,故 B 项正确。
    5.What can we know about Vermeer from Paragraph 4?
    A.He was well­known when he was alive.
    B.He gained a good fortune for his family.
    C.He didn’t witness the popularity of his works.
    D.He considered painting as a way to have fun.
    C 解析:推理判断题。根据第四段最后一句可知,尽管他终身在代尔夫特工作,但
是直到他在     43 岁去世时仅留下了        35 件被人们所知的作品,他是在贫困中离世的;结合第
一段可知,人们在数百年后才发现他的艺术价值;据此可以判断,他没能看到他的作品受
欢迎,故    C 项正确。
    6.Who made a great contribution to introducing Vermeer to other artists?
    A.Rembrandt.                               B.His family.
    C.American art lovers.                     D.Thoré­Bürger.
    D 解析:细节理解题。根据第六段可知,由于评论家                       Thoré­Bürger 的努力,
Vermeer 才被这些艺术家认可,故          D 项正确。
    7.Which of the following can be the best title for the text?
    A.Rediscovery of Vermeer
    B.Anecdotes About Vermeer
    C.Great Modern French Art
    D.The Tough Way to Success in Art
    A 解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了画家                          Johannes Vermeer 的生
平和他的艺术特点。Johannes         Vermeer 在世时,画作并不为人所知,在贫困中死去;数百
年后人们才发现他是艺术天才。故               A 项最适合作本文的标题。
    Ⅱ 完形填空
    (2018·杭州高三模拟)I was a shy kid. Nothing seemed harder than talking to people. I didn’t 
even like to answer the phone for fear that I’d have to talk to somebody I didn’t know.
    __1__,at school I had to spend all day in the company of others. My __2__was studying. It 
was something I could do __3__and by myself. I spent a lot of time studying and was __4__with 
good grades.
    Eventually I went to college. I came to realize that some people were rather fun to __5__with. 
Yet my childhood __6__carried over and I found myself tongue-tied and __7__whenever I 
found myself in a conversation.
    One day while on campus, I __8__an advertisement for a position on the local classical music 
__9__station. I had grown up listening to classical music, and I loved it.
    In order to get the job, applicants needed to be interviewed. I had absolutely no background 
in radio, and the idea of talking to thousands of listeners __10__me. I didn’t really want the job. I 
just wanted to prove that I could talk to a(n) __11__.
    Two weeks __12__,I was even more terrified to discover that I had actually landed the job.
    It was a __13__job, but I grew to enjoy it. I announced music to thousands of __14__in the 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

city, sometimes answering their calls and __15__to their requests. I began to feel comfortable 
talking to these people, these strangers who I couldn’t even __16__.
    Although I now spend much time talking with people, I’m still basically a __17__person. 
My  former shyness is a gift, as I can __18__people who feel discomfort when they talk to 
strangers. I still enjoy moments of being __19__. But I’m also glad I decided to make a __20__in 
my life that had opened many doors and opportunities that I never knew existed.

    【解题导语】 该文主要讲述了害羞的作者通过应聘电台工作而实现自我突破的故事。


    1.A.However                                B.Therefore

    C.Otherwise                                D.Besides

    A 解析:根据上下文可知,此处表示逻辑上的转折关系。然而,作者在学校里不得
不和同学们相处。
    2.A.advice                                 B.practice
    C.task                                     D.escape
    D 解析:根据上文的“I         was a shy kid.”可推知,害羞的作者在学校用学习来逃避与人
交流。
    3.A.obviously                              B.simply
    C.quietly                                  D.poorly
    C 解析:与语境“by myself”呼应可推知,作者一个人安安静静地做功课。
    4.A.filled                                 B.rewarded
    C.decorated                                D.faced
    B 解析:与语境“with good grades”呼应可推知,作者在学习上的付出得到了丰厚的回
报,成绩突出。
    5.A.help out                               B.catch up
    C.put up                                   D.hang out
    D 解析:由“Eventually”的提示可推知,作者最终意识到了和朋友相处是有趣的。
hang out“常去某处”。
    6.A.happiness                              B.shyness
    C.kindness                                 D.goodness
    B 解析:根据上文的“I was a shy kid.”并结合“I found myself tongue-tied”可推知,
作者童年时代的害羞个性还存在。
    7.A.excited                                B.astonished
    C.embarrassed                              D.interested
    C 解析:根据“I        found myself tongue-tied”可推知,和他人交流时沟通不顺畅是令
人尴尬的。
    8.A.noticed                                B.posted
    C.realized                                 D.believed
    A 解析:根据语境可知,作者在校园里注意到了一则让他感兴趣的广告。
    9.A.fire                                   B.gas
    C.TV                                       D.radio
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    D 解析:根据下文的“I had absolutely no background in radio”可推知,这是一则电台的
招募广告。
    10.A.terrified                             B.pleased
    C.satisfied                                D.amazed
    A 解析:根据“I      had absolutely no background in radio”并结合下文的“I  didn’t really 
want the job.”可推知,作者因自己没有广播方面的背景而打退堂鼓,与下文的“I                          was even 
more terrified to discover that I had actually landed the job”呼应。
    11.A.child                                 B.singer
    C.interviewer                              D.applicant
    C 解析:作者害怕与成千上万的听众交流,只想证明自己能够和面试官交谈。
    12.A.ago                                   B.later
    C.before                                   D.since
    B 解析:根据语境可推知,时间已经过去了两周。
    13.A.well-paid                             B.puzzling
    C.comfortable                              D.challenging
    D 解析:根据上文可知,这项工作需要与成千上万的听众交流,这对作者来说有一
定的挑战性,且与语境“but I grew to enjoy it”形成呼应。
    14.A.listeners                             B.followers
    C.viewers                                  D.dancers
    A 解析:与上文的“and        the idea of talking to thousands of listeners______me”呼应可推
知,此处表示作者给听众播放音乐。
    15.A.referring                             B.responding
    C.offering                                 D.comparing
    B 解析:与语境“answering their calls”呼应可推知,作者回应听众的要求。
    16.A.feel                                  B.move
    C.hear                                     D.see
    D 解析:根据上文可知,作者应聘的是电台工作,和听众们基本上是不见面的。
    17.A.busy                                  B.warm
    C.quiet                                    D.smart
    C 解析:根据“still”的提示并结合上文的“I was a shy kid.”可推知,作者尽管现在花费
很多时间和人们交流,但是本质上还是一个不多说话的人,与下文的“My                              former shyness is 
a gift”呼应。
    18.A.look into                             B.relate to
    C.combine with                             D.worry with
    B 解析:结合“My former shyness is a gift”可推知,作者能够理解那些和他相同的人。
relate to “理解,认同”。
    19.A.alone                                 B.alive
    C.active                                   D.awake
    A 解析:根据上文的“My former shyness is a gift”可推知,作者仍旧喜欢独处。
    20.A.plan                                  B.mistake
    C.change                                   D.dream
    C 解析:根据语境可推知,作者通过做电台工作有了重大改变,从而人生有了更多
的可能性。
10积分下载