网校教育资源平台

2019年高考英语(课标版)二轮复习专题突破课件:专题一 阅读理解 考点2 推理判断

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

2018-2019学年高中英语 外研版选修7 Module1_6测评(含解析)(打包6套)
免费
2019高考英语阅读理解课件专项练习(打包8套)
免费
2019高考英语一轮复习完形填空语法填空练习(打包11套)(含解析)
免费
2019高考英语一轮完形填空语法填空优练题(含解析)(打包9套)
免费
2019高考英语一轮复习阅读理解选练(含解析)(打包12套)
免费
2019高考英语(九月)题型整合练(含解析)(打包11套)
免费
2019年高考英语阅读理解一轮练(含解析)(打包11套)
免费
2019高考英语作文训练书信(含范文)(打包11套)
免费
2019年高考英语一轮复习完形填空和语法填空选练(打包12套)(含解析)
免费
2019高考英语重难增分篇第1_7讲课件讲与练(打包14套)新人教版
免费
2019高考英语词汇练习(含解析)(打包30套)
免费
2019版高考英语阅读理解一轮练题(含解析)(打包11套)
免费
2019高考英语阅读理解专题选编(含解析)(打包13套)
免费
2019高考英语一轮阅读理解巩固练(含解析)(打包11套)
免费
2019版高考英语一轮完形填空和语法填空优练题(含解析)(打包10套)
免费
2019版高考英语阅读理解一轮提升选练(含解析)(打包25套)
免费
2019届高考英语一轮复习分块专项练习(打包20套)
免费
2019届高三英语一轮复习语法突破专题一语境考查类课件(打包7套)新人教版
免费
2019届高三英语一轮复习语法突破专题二词形变化类课件(打包5套)新人教版
免费
2018高考浙江 A篇阅读理解学词汇和语法
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                                                 命题方式
                                                 技法点拨
                                                 跟踪集训


                                                 栏目索引


                                   高考导航


考点2 推理判断
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       命题方式   栏目索引

                  考点2 推理判断

                                      高考导航
1.It can be inferred from the text that      .
2.According to..., we can infer that      .
3.From the text we know that...is most likely      .
4.When the writer talks about..., what the writer really means is
         . 
5.The writer suggests that      .
6.The story implies that      .
 7.We can infer/conclude from the passage that      .
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       命题方式   栏目索引

8.What is the author likely to write about after the last paragraph?
9.The passage is most likely to be taken from      .
                                      高考导航
10.The passage is most likely a part of      .
 
                                                                             命题方式
                                                                             技法点拨
                                                                             跟踪集训


                                                                技法点拨         栏目索引


1.隐含推断题                                                        高考导航
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                      技法点拨    栏目索引

典例1    (2018课标全国Ⅰ,D片段)
  We may think we’re a culture that gets rid of our worn tech-
                                      高考导航
nology at the first sight of something shiny and new, but a new study 
shows that we keep using our old devices(装置) well after 
they go out of style. That ’ s bad news for the environment—and our 
wallets—as these outdated devices consume much more energy than
 the newer ones that do the same things.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                      技法点拨    栏目索引

32.What does the author think of new devices?
A.They are environment-friendly.
                                      高考导航
B.They are no better than the old.
C.They cost more to use at home.
D.They go out of style quickly.
思路点拨 本题题干意为:作者认为新装置怎么样?根据此段最
后一句可知,继续使用过时的装置对环境和我们的钱包都不是好
消息,因为它们与新装置相比,做相同的事情会消耗更多的能源。
由此可判断,作者认为新装置有利于环保。

答案    A
                                                                             命题方式
                                                                             技法点拨
                                                                             跟踪集训


                                                                技法点拨         栏目索引

2.预测推断题

                                                               高考导航

  
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                      技法点拨    栏目索引

典例2    
       On the whole,Brooks ’ s story is acceptable if uninspired.As one 
would expect,his writing is mostly clear and,to be fair,some chapters高考导航
 stand out above the rest.I enjoyed,for instance,the chapter in which 
Harold discovers how to think on his own.While Harold and Erica 
are certainly not strong or memorable characters,the more serious 
problems with The Social Animal lie elsewhere.These problems 
partly involve Brooks ’ s attempt to translate his tale into science.
70.What is the author likely to write about after the last paragraph?
A.Problems with the book.  B.Brooks’s life experiences.
C.Death of the characters.  D.Brooks’s translation skills.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                      技法点拨    栏目索引

思路点拨 根据最后一句可知,这本书中有些问题是Brooks企图
用科学去解释他所写的故事。由此可推断出,接下来文章可能要
                                      高考导航
讲到这本书中存在的一些问题,A项符合文章内容。

答案    A
                                                                             命题方式
                                                                             技法点拨
                                                                             跟踪集训


                                                                技法点拨         栏目索引

3.文章出处题

                                                               高考导航

  
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                      技法点拨    栏目索引

典例3    (2018课标全国Ⅱ,B)
      Many of us love July because it’s the month when nature ’ s berries 
and stone fruits are in abundance. These colourful and sweet jewels 高考导航
from British Columbia ’ s fields are little powerhouses of nutritional 
protection.
       Of the common berries, strawberries are highest in vitamin C, 
although, because of their seeds, raspberries contain a little more pro-
tein(蛋白质), iron and zinc(not that fruits have much protein). Blue-
berries are particularly high in antioxidants (抗氧化物质). The yel-
low and orange stone fruits such as peaches are high in the 
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                      技法点拨    栏目索引

carotenoids we turn into vitamin A and which are antioxidants. As 
for cherries(樱桃), they are so delicious. Who cares?However, they 
                                      高考导航
are rich in vitamin C.
     When combined with berries or slices of other fruits, frozen bananas
 make an excellent base for thick, cooling fruit shakes and low fat
“ice cream”. For this purpose, select ripe bananas for freezing as 
they are much sweeter. Remove the skin and place them in plastic 
bags or containers and freeze. If you like, a squeeze of fresh lemon 
juice on the bananas will prevent them turning brown. Frozen ba-
nanas will last several weeks, depending on their ripeness and the 
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                      技法点拨    栏目索引

temperature of the freezer.
       If you have a juicer, you can simply feed in frozen bananas and 
                                      高考导航
some berries or sliced fruit. Out comes a “soft-serve”creamy 
dessert, to be eaten right away. This makes a fun activity for a chil-
dren ’ s party;they love feeding the fruit and frozen bananas into the 
top of the machine and watching the ice cream come out below.
27.From which is the text probably taken?
A.A biology textbook.   B.A health magazine.
C.A research paper.     D.A travel brochure.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                      技法点拨    栏目索引

思路点拨 根据第一段第二句话的描述(这些来自不列颠哥伦比
亚土地上的色彩鲜艳的甜甜的珍珠就是营养保护的小集团。)再
                                      高考导航
结合后文描述的几种富含各种维生素的水果,我们可以推断出本
文来自与健康营养相关的书,即一本健康杂志,所以答案为B项。
A项:一本生物课本;C项:一篇研究论文;D项:一本旅游册子。这三
项与文章主题不符。

答案    B
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

  
                      巩固技能练
                                      高考导航
Passage 1(2018新疆乌鲁木齐二诊,B)
     I will never forget the day when I met with my classmates. Early on 
the morning of our first school day, our professor introduced himself
 and challenged us to get to know someone we didn't know yet. I 
stood up to look around when a gentle hand touched my shoulder. I 
turned round to find a wrinkled, little old lady beaming at me with a 
smile that lit up her entire being.
     She said,“Hi handsome. My name is Rose. Can I give you a hug?”
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

     I laughed and enthusiastically responded, “Of course you can!”
And she gave me a giant squeeze.

     “Why are you in college at such a young, innocent age?”I asked.高考导航
       She jokingly replied, “I’m here to meet a rich husband, get mar-
ried, and have a couple of kids...”
      “No seriously,”I asked. I was curious what may have motivated 
her to be taking on this challenge at her age.
     “I always dreamed of having a college education and now I ’ m 
getting one!”she told me.
        After class we shared a chocolate milk shake. We became instant 
friends. Every day we would leave class together and talk nonstop. I 
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

was always mesmerized(迷住) listening to this“time machine”as 
she shared her wisdom and experience with me.
                                      高考导航
      At the end of the semester we invited Rose to speak at our football 
banquet. I ’ ll never forget what she taught us.
    “There is only one secret to staying young. You ’ ve got to have a 
dream. When you lose your dreams, you die. We have so many peo-
ple walking around who are dead and don ’ t even know it! There is a
 huge difference between growing older and growing up. If I am 
eighty-seven years old and stay in bed for a year and never do any-
thing I will turn eighty-eight. Anybody can grow older. That doesn ’ t
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引
 take any talent or ability. The idea is to grow up by always finding 
opportunities in change. Have no regrets. The elderly usually don ’ t 
have regrets for what we did, but rather for things we did not do. 
                                      高考导航
The only people who fear death are those with regrets.”
      She concluded her speech by courageously singing The Rose. She 
challenged each of us to study the lyrics and live them out in our 
daily lives.
1.Why did the lady want to hug the author?
A.Because she wanted to challenge her professor.
B.Because she wanted to break the ice.
C.Because she wanted to find a rich husband.
D.Because she wanted to have a college education.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

2.Which of the following statements agrees with the text best?
A.The author didn’t enjoy his experience of chatting with the 
                                      高考导航
“time machine”.
B.The author and the lady soon became close friends.
C.Talented people can easily find opportunities.
D.Old people usually don ’ t fear death.
3.It can be inferred that Rose was      .
A.a lively college student
B.the author ’ s girlfriend
C.a young and innocent lady
D.an encouraging song
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

4.What is the life lesson the author learned from his experience?
A.An idle youth, a needy age.
                                      高考导航
B.Learn wherever you are.
C.A faithful friend is hard to find.
D.A man is not old until regrets take the place of dreams.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

答案    
[语篇解读] 在开学的第一天,我结识了一位新同学,她是位满脸
皱纹的老人,但是我们成为了好朋友。后来,她给我们的足球队上高考导航
了一课,告诉我们梦想有多么重要。
1.B 推理判断题。根据文章内容可知,这是开学的第一天,新同
学想拥抱一下,是为了“破冰”,从而为后来的交朋友打开局面,
故B项正确。
2.B 推理判断题。根据文章内容可知,下课后我们分享了零食,
成为了好朋友,形影不离,B项符合文章内容。
3.A 推理判断题。第二段老人在自我介绍时提到自己的名字叫
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

Rose,根据她和作者之间的对话以及她的讲话都可以看出,她是一
位非常活泼的大学生。
                                      高考导航
4.D 推理判断题。老人为了不留遗憾而努力去追求自己的梦
想,和年轻人一起走进了大学,并且根据她倒数第二段的讲话可看
出,留有遗憾、失去理想才是真正的变老,故D项符合文章内容。
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

Passage 2(2017四川资阳高三4月模拟,C)
      What’s more exciting than having a fresh hot pizza delivered to 
                                      高考导航
your door? How about having it brought to you by a robot? Thanks 
to Domino ’ s Robotic Unit or DRU, that just became a reality! On 
March 8, the three-foot tall robot delivered its first pizza to some 
lucky residents in Brisbane, Australia.
     The fully autonomous DRU is the result of cooperation between 
Domino ’ s Pizza in Australia and Marathon Robotics. The 450-
pound machine that travels at a maximum speed of 12.4 miles an 
hour can traverse a distance of up to 12 miles and back, before 
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

recharging the battery. LIDAR, the laser-based sensor technology 
similar to the one used in self-driving cars, enables DRU to detect 
                                      高考导航
and avoid obstacles, while traditional sensors, much like those used 
in vacuum robots, ensure the path is safe as it heads to its destina-
tion.
        The robot can fit up to ten pizzas and even has a separate cold area 
to accommodate drink orders. To access their food, customers have 
to enter the unique code provided to them by the company. This not 
only ensures that they pick up the right pizza, but also prevents the 
pies from getting stolen.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

       Scientists expect additional DRUs to be ready for service in their 
various Queensland locations within the next six months. But don ’ t 
                                      高考导航
expect these super cute robots to replace humans anytime soon. Ac-
cording to Domino ’ s the DRU still needs extensive testing, which 
the company believes could take up about two years.
      And then there is also the issue of regulations. The public use of
 autonomous vehicles is still banned in most countries. But Don Meij, 
the CEO and Managing Director of Domino ’ s Pizza, is not worried. 
He is “confident that one day DRU will become an integral part of 
the Domino ’ s family”.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

5.What ’ s the function of LIDAR?
A.Recharging DRU’s battery.
                                      高考导航
B.Keeping DRU free of obstacles.
C.Helping DRU find its destination.
D.Protecting DRU from bad weather.
6.What does the underlined word “accommodate” in Paragraph 3 
probably mean?
A.Hold.  B.Sell.  C.Heat.  D.Show.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

7.Why does the company provide codes for its customers?
A.To fit more pizzas.
                                      高考导航
B.To get the pizza paid in time.
C.To keep the pizza from going bad.
D.To prevent the pizza being taken by mistake.
8.What can we infer about the future of DRU?
A.It will replace humans soon.
B.It will be applied worldwide.
C.It may be banned in Australia.
D.It may need some improvements.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

答案    
[语篇解读] 本文为说明文,介绍了一款送比萨饼的自动机器人
                                      高考导航
的特点、功能和发展前景。
5.B 细节理解题。根据第二段中的“LIDAR, the laser-based...
enables DRU to detect and avoid obstacles”可知,LIDAR的功能是
帮助机器人探测和躲避障碍,故选B项。
6.A 词义猜测题。根据画线词后的drink orders及常识可知这个
单独的冷藏区应该是用来存放饮料的,故选A项。
7.D 推理判断题。根据第三段最后一句话可知,公司给顾客密
码的目的一是防止顾客拿错比萨饼,二是防止比萨饼被盗,故选D
项。
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

8.D 推理判断题。根据第四段最后一句话“According to 
Domino’s the DRU still needs extensive testing, which the company
                                      高考导航
 believes could take up about two years.”可知,DRU还需要大量的
测试工作,故选D项。
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

                      拓展提升练
Passage 1(2018河南普通高中毕业班4月适应性考试,C)
                                      高考导航
      Have you ever noticed how Americans fill up their entire glasses 
with ice and then pour their beverages(饮品)in,but Europeans take 
their drinks at room temperature?In the U.S., we ’ ve created fridges 
that give you cold ice at the push of a button, but in Britain they typ-
ically serve their tap water warm.
      This tradition—if that’s what you want to call it—dates back to the 
19th century. During that time, it was already commonplace for 
most American homes to have an icebox. Ice would be harvested in 
northern America or Canada and shipped across the Atlantic and 
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

sold at a high price in British department stores. Can you imagine 
going to Macy’s to treat yourself to a block of ice?
                                      高考导航
       Putting ice in your drink started to become somewhat of a fashion
(时尚)trend for the wealthy in Britain. Some would put a few ice 
cubes in their champagne and sip their chilled drinks at high-class 
parties. But, like any fashion trend, it eventually faded, mainly be-
cause the ice was just too expensive. And even once iceboxes began 
appearing in homes in Britain as well, Brits never took a liking to 
ice in their drinks.
       So, next time you travel overseas, don ’ t feel offended(气愤的)
when your server gives you an eye roll when you ask for ice water.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

1.Who wrote the text?
A.A European.   B.An American.  
                                      高考导航
C.A Canadian.   D.An Asian.
2.Why do Britains take their drinks at room temperature?
A.Because they have no fridges.
B.Because they have warm taps.
C.Because they are accustomed to it.
D.Because they can’t afford ice.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

3.What can we infer about Brits?
A.They treat their guests to cold drinks.
B.They always follow what Americans do. 高考导航
C.They don’t know where to get ice cubes.
D.They have iceboxes later than Americans.
4.What does the text mainly talk about?
A.Why Americans like icy drinks while Europeans don't.
B.When people overseas have icy drinks with their meals.
C.Where people can entertain themselves with icy drinks.
D.How Europeans and Americans make different beverages.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

答案    
[语篇解读] 本文为说明文,介绍了美国人喜欢冰镇饮品而英国

人却喜欢常温饮品的原因。                          高考导航
1.B 事实细节题。本题题干意为:本文是谁写的?根据第一段中
的“In the U.S., we've created fridges...”(在美国,我们发明了冰
箱……)可知作者是一个美国人。
2.C 推理判断题。本题题干意为:为什么英国人喝常温饮品?根
据第一段最后一句、第二段第一句以及第三段可推知,现在英国
人喝常温饮品的原因是他们已经习惯了常温饮品,故答案为C
项。本题易误选为D项(他们买不起冰块),但根据第三段最后一句(甚
至冰箱在英国家庭出现,英国人也不喜欢在饮品中加冰块),
可排除D项。
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

3.D    推理判断题。本题题干意为:对于英国人,我们可以推断出
什么?根据第三段的介绍“英国人也曾把喝冰镇饮品作为一种时

尚,但是由于冰块价格太贵,这种时尚渐渐消失了,高考导航以至于英国家
庭出现冰箱后,他们也不喜欢冰镇饮品。”可推知,英国人有冰箱
的时间比美国人要晚,故答案为D项。英国人喜欢常温饮品,根据
他们的习惯他们不会用冷饮招待客人,故排除A项;根据第三段内
容可知B项中的always(总是)是错误的,故排除B项;C项(他们不知
道在哪里得到小冰块)在文中并未提及,故排除C项。
4.A 主旨大意题。本题题干意为:本文主要谈论了什么?本文为
说明文。根据说明文的特点(第一段往往是文章的中心)可知,本
文主要讲美国人喜欢冰镇饮品而英国人却喜欢常温饮品的原因,
故答案为A项。
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

Passage 2(2017广西桂林、崇左联考调研,D)
      Have you ever wondered where the chocolate in your favorite candy
                                      高考导航
 bar comes from? Chocolate comes from the cacao tree, which 
grows in warm, tropical areas of West Africa, Indonesia, Malaysia, 
Mexico, and South America. And who eats the delicious chocolate 
made from the cacao grown in these places? The majority of choco-
late is consumed in Europe and North America. This probably 
sounds like a familiar story—developing countries produce inexpen-
sive raw materials that are manufactured and sold as finished goods 
in developed countries, and generally, that is what happens to choco
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

-late. Large chocolate companies buy cacao at a low price and pro-
duce cocoa and chocolate products to sell at a relatively high price.
                                      高考导航
      But the familiar story has a new chapter. Beginning in the 1980s, 
some consumers learned that cacao farmers were living difficult and
 uncertain lives. The farmers received money for their crops based 
on world markets, and the market price for cacao was sometimes so 
low that farmers received less for their crops than the crops had cost 
to produce. In response, groups of consumers in Europe and the U-
nited States developed “fair trade” organizations to guarantee that
 farmers of cacao, as well as coffee and tea, would receive fair and 
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

consistent prices for their crops.
       Fair trade organizations benefit farmers by buying cacao or other 
                                      高考导航
products from them directly at higher-than-market prices and elimi-
nating(消除)“middlemen” such as exporters. Fair trade organiza-
tions also encourage farming techniques that are not harmful to the 
environment or to farm workers, for example, growing cacao with-
out chemical pesticides or fertilizers in the shade of rainforest trees. 
One organization, Equal Exchange, helps farmers set up farming 
cooperatives in which they can share resources and work on projects
 such as community schools. Another, Fairtrade Labelling Organiza-
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

tions International(FLO),guarantees that products bearing its label 
meet standards that improve the lives of growers and producers.
                                      高考导航
     The results of the fair trade are a better standard of living for some 
farmers and nicer chocolate bars made with organically produced 
cocoa that consumers don't feel guilty about buying. And although 
fair trade chocolate is somewhat more expensive than other choco-
late and now makes up only 1% of chocolate sold, the fair trade idea
 is spreading quickly. You may soon see fair trade chocolate right 
next to the more famous bars in your favorite store.
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

5.The underlined word“that”in Paragraph 1 refers to      .
A.the unfair trade between countries
B.the high price of chocolate products 高考导航
C.the traditional production of raw materials
D.the major consumption of the finished goods
6.The organization Equal Exchange aims to       .
A.promote chocolate sales 
B.offer support to the farmers
C.reduce the cost of growing crops 
D.increase the production of chocolate
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

7.What does the author imply in the last paragraph?
A.There will be more fair trade chocolate in the future.

B.Fair trade chocolate is not as tasty as other chocolate.高考导航
C.Consumers feel guilty about buying fair trade chocolate.
D.There is probably no reason to worry about cacao farmers.
8.The passage mainly talks about       .
A.giving tips on how to undertake fair trade chocolate
B.advising people to join in fair trade organizations
C.encouraging farmers to adopt organic farming
D.informing people of fair trade chocolate
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引
答案    
[语篇解读] 为了帮助种植可可树的农民,欧洲和美国的巧克力

消费者建立了平等贸易组织确保他们能获得合理的价格高考导航                ,以此提
高他们的生活水平。
5.A 词义猜测题。根据文中“This probably sounds like a famil-
iar story—developing countries produce inexpensive raw materials 
that are manufactured and sold as finished goods in developed coun-
tries”可知,作者借助发展中国家和发达国家之间的不公平贸易
说明种植可可树的农民受到的不公平待遇,故选A项。
                                              命题方式
                                              技法点拨
                                              跟踪集训


                                       跟踪集训   栏目索引

6.B 细节理解题。根据第二段最后一句话和第三段第三句可
知,公平贸易组织的目的是为农民提供支持,故选B项。
                                      高考导航
7.A 推理判断题。最后一段说明了公平贸易带来的积极变化,
结合最后一句话可知,将来公平贸易的巧克力会越来越多,故选A
项。
8.D 主旨大意题。通读全文并结合最后一段对未来的展望可
知,本文的主旨大意是告诉人们关于巧克力公平贸易的相关情况,
故选D项。
0积分下载