网校教育资源平台

2019版高考英语黄冈经典一轮(实用课件)全国通用版 阶段评估检测(五)

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

重庆市巴蜀中学2019届高三英语上学期期中复习试题2018110602207
免费
重庆市铜梁一中2019届高三英语9月份月考试题2018111202207
免费
重庆市铜梁一中2019届高三英语10月月考试题2018111202208
免费
高考英语专题之完形填空题的解题技巧同步练习
免费
高考英语专题之主旨大意题和猜测词义题的解题技巧同步练习
免费
高考英语专题之直接引语变间接引语同步练习
免费
高考英语专题之主旨大意题和猜测词义题的解题技巧
免费
高考英语专题之定语从句提升训练
免费
高考英语专题之完形填空题的解题技巧
免费
高考英语专题之直接引语变间接引语
免费
高考英语专题之定语从句& 状语从句
免费
2019年高考英语(课标版)二轮复习专题突破课件:专题一 阅读理解 (共5份打包)
免费
2019年高考英语(课标版)二轮复习 模拟组合练 (共10份打包)
免费
2019版高考模拟二轮专题攻略 英语(课标版)冲刺提分作业本 第一部分 模拟组合练
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 工作与职业
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 高考真题“重组”卷
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 单项填空专练4组
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 第三部分 终极跨界背——再 “找”语感
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 考点1 词汇辨析
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 高中英语写作课件how to develop your ideas(共19张PPT)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

温馨提示:
    此套题为      Word 版,请按住       Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观
看比例,答案解析附后。关闭                 Word 文档返回原板块。
                      阶段评估检测(五)
                               (必修  5)

                          (120 分钟 150  分)

第一部分 听力(共两节,          满分  30 分)

第一节(共    5 小题;  每小题   1. 5 分, 满分  7. 5 分)

听下面    5 段对话。每段对话后有一个小题,             从题中所给的      A、B、C   三个选项中

选出最佳选项。听完每段对话后,              你都有   10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读

下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What is the man looking for? 

A. A book.        B. His iPhone.      C. A pay phone. 

2. What does the man mean? 

A. Kate should take good care of her cat. 

B. Kate is too old to live at home. 

C. Kate should keep her things in order. 

3. What will the man do next? 

A. Fill out another form. 

B. Correct his mistake on the form. 

C. Tell the woman his medical history. 

4. When will the man most likely get home? 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

A. At 7: 00.     B. At about 7: 30. 

C. After 8: 00. 

5. Where does the conversation probably take place? 

A. On a farm.     B. At a fruit market. 

C. At customs. 

【听力材料】

Text 1

W: Excuse me,  sir. Do you need help finding a book? 

M: No. ①Actually,  I’m looking for a pay phone. I need to make a phone call but 

I’m not getting any reception on my iPhone. 

Text 2

M:   What’s in that corner,  darling? 

W: Let me look again. It seems to be a cat. Oh,  no,  it’ s only Kate’s toy panda. 

M: ②She is old enough to learn to take care of her things properly. 

Text 3

W: Can I get you to fill out this part here,  where it asks for your medical history?  

It’s a very important part of your application. 

M: Really ?  I thought I filled that part out already. 

W: No problem. ③Just fill out a new one. 

Text 4

M: What time are your parents arriving for dinner?  ④I have to finish up here at 

work,  so I might be half an hour late or so. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

W: That’s OK. ④It’s just 7: 00 now. We can eat after we watch TV for a while. 

Just make sure you’re here before 8: 00. 

Text 5

M: Are you carrying any fresh fruit,  vegetables or meat? 

W: Yes,  I have a basket of tropical fruit I’m taking as a gift for a friend. 

M: ⑤Sorry,  madam,   but it’s illegal to bring fresh fruit into the country. 

Please open your carry-on. 

答案: 1~5. CCABC

第二节(共    15 小题;  每小题   1. 5 分, 满分  22. 5 分)

听下面    5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,                   从题中所给的      A、B、

C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,                    你将有时间阅读各个小题, 

每小题    5 秒钟;  听完后,   各小题将给出      5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读

两遍。

听第   6 段材料,   回答第   6、7 题。

6. What relation is the woman to George? 

A. His mother.             B. His teammate. 

C. His coach. 

7. What does the woman think is more important? 

A. Winning the game. 

B. Being a team player. 

C. Impressing the parents. 

【听力材料】
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

Text 6

M: ⑥Coach?   Why did you take me out?  I want to play,  and we’re winning the 

game because of me. 

W: Yes,  you are playing well. However,  you need to pass the ball more. The other 

players need to have a chance as well,  you know. 

M: But my mother is watching,  and I want to show her how good a player I am. 

W: There are many parents in this gym,  and they all want to see their children do 

well. 

M: Yeah,  but isn’t the point of the game to win? 

W: ⑦This is a team game,  George. You can’t win by yourself. 

答案: 6、7. CB

听第   7 段材料,   回答第   8、9 题。

8. What does the man want to do at the restaurant at first? 

A. Hold a party.           B. Watch the big game. 

C. Book a table. 

9. Why does the woman advise the man to try the bar? 

A. The restaurant is all booked. 

B. They have a different menu there. 

C. There are tables for five people. 

【听力材料】

Text 7

W: Hello,  thanks for calling Seagull’s Restaurant. How can I help you? 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

M: ⑧I’d like to make a reservation for around 8: 00 tonight,  for a party of five. 

W: I’m sorry.  We only have tables for four people at the moment. 

M: Oh!  Can’t you just put two tables together? 

W: I’m sorry,  sir. But you need to have at least seven people to do that. Normally,  

we could help you,  but it’s a Saturday and the big game is on. 

M: Oh,  I forgot about that. 

W: ⑨You should try calling our bar downstairs. They have tables for five, 

although they have a different menu. 

M: OK,  thanks. Can you give me their telephone number? 

W: Certainly. One moment. . . 

答案: 8、9. CC

听第   8 段材料,   回答第   10~12 题。

10. Where might the speakers be? 

A. At a toy store. 

B. At a game center. 

C. At the man’s house. 

11. What did the man play yesterday? 

A. Spider-Man. 

B. A racing game. 

C. An airplane game. 

12. What vehicle will the woman choose in the game? 

A. A race car.             B. A motorcycle. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. A monster truck. 

【听力材料】

Text 8

M: ⑩Hi,  come in. Nice of you to come over. 

W: ⑩Thanks for inviting me. 

M: Want to play some video games?  I’ve bought some new ones recently. 

W: Sure. What kinds of games do you have? 

M: I have Spider-Man,  airplane games,  racing games, and a firefighter game. 
   ⑪
W:   Racing games are always fun. 
M: OK. This is my new one. We can race or just drive around free style. 

W: I’ve seen that one,  but I’ve never played it. 
   ⑪
M:   I played it a bit yesterday.  I think you’ll like it. You can drive a motorcycle,  
a race car or a monster truck. 
   ⑫
W:   A monster truck?  Really? 
M: Yeah!  It’s so fun. Why don’t we start with just driving around so you can get 

used to the controls? Then we can race later. 
                   ⑫
W: Sounds good to me. I’ll go with the truck. 
答案: 10~12. CBC

听第   9 段材料,   回答第   13~16 题。

13. What has the man been doing lately? 

A. Traveling to a seaside town. 

B. Playing the piano for a group. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. Looking for a job in Germany. 

14. Why doesn’t the man want to take the new job? 

A. The salary is not good. 

B. He hates working in hotels. 

C. He dislikes playing the same old music all the time. 

15. How does the woman probably feel about the new job? 

A. Bored.          B. Satisfied.      C. Disappointed. 

16. What’s the probable relationship between the speakers? 

A. Friends. 

B. Husband and wife. 

C. Manager and employee. 

【听力材料】

Text 9
    ⑯
W:    Hi,  George. What have you been doing lately?  I haven’t seen you 
around much. Where have you been? 
      ⑬
M: Oh,  I was playing the piano for a group in Germany. I just got back. 
W: It must be exciting playing the piano and traveling all the time. 

M: Well,  playing the piano is great,  but traveling is no fun,  just living out of a 

suitcase all the time. I have just been talking to my manager,  and he has gotten me a 

new job offer: playing on the coast for the summer. 

W: At a seaside town? 

M: Yes,  but I don’t think I’m going to take it. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

W: Why not?  Not enough money? 

M: No,  it’s not bad. The money is good—about $200 a week. It’s just that we will 
                                 ⑭
be working at a hotel playing for tourists. And they just want the same old music 
over and over to dance to. And I get bored. It’s not like playing music. It’s like 

being a machine. 
   ⑮
W:   I wouldn’t mind being a machine for that money. 
【知识拓展】live out of a suitcase: 过居无定所的生活

I realized that I had lived out of a suitcase for a long time. 

我意识到我已经过了很长一段时间漂泊不定的生活了。

答案: 13~16. BCBA

听第   10 段材料,  回答第    17~20 题。

17. What was Annie Oakley famous for? 

A. Her perfect shooting skill. 

B. Her adventures while traveling. 

C. Her friendship with Native Americans. 

18. What is true about Annie Oakley? 

A. She grew up in the Wild West. 

B. She fought in a battle before. 

C. She was born in Ohio. 

19. Why did Annie Oakley begin to learn how to hunt? 

A. To support her family. 

B. To become famous in her town. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. To make her grandfather’s dream come true. 

20. At what age did Annie Oakley die? 

A. 46.         B. 56.           C. 66. 

【听力材料】

Text 10
       ⑰
  M:     Annie Oakley was a woman who became famous for her ability to 
shoot a gun and hit very small objects.  There are hundreds of stories about her. 

Many of the stories involve her adventures in the American Wild West. Others tell 

about her travels with Native Americans. However,  most of the stories are not true. 
                                                         ⑱⑳
She did not grow up in the Wild West,  nor did she fight in any battles.   Annie 
                               ⑲
Oakley was born in 1860 in Ohio.    Her family was very poor. At the age of 
eight,  she decided to help them earn money. She taught herself how to shoot 

her grandfather’s gun. She began hunting animals for food and selling them in 

her town.  When she was 15,  she had made enough money to pay for her family’s 

farm. Soon,  her ability to shoot a gun became well known in her town. She got the 
                                               ⑳
name Little Sure Shot because she was only 1. 5 meters tall. However,  she left 
the people who loved her on November 3rd,  1926. 

答案: 17~20. ACAC

第二部分 阅读理解(共两节,            满分  40 分)

第一节(共    15 小题;  每小题   2 分, 满分   30 分)

  阅读下列短文,        从每题所给的四个选项(A、B、C             和 D)中,  选出最佳选项。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                           A 世纪金榜导学号       79060308

  CHANGSHA—A group of Chinese students have 

invented a system to increase the electricity generation of 

small and medium-sized hydropower stations during dry 

seasons. 

  The system is based on a variable speed,  constant frequency motor for small 

and medium-sized hydropower plants designed by a doctoral team from Hunan 

University. 

  “Traditional hydroelectric power stations have a fixed water flow requirement,  

which means electricity outputs drop dramatically during the dry season, ” said Lyu 

Mingsheng,  one of the students. 

  The invention fixes the current situation where power output is directly 

proportional to river flow,  allowing small and medium-sized hydropower plants to 

maintain output throughout all seasons,  according to Lyu. 

  Improving generating capacity is expected to reduce the number of hydropower 

plants needed in the future,  therefore lessening their effect on the environment. 

  “The new technology will transform the dam construction in China,  making it 

more environment-friendly, ” he said. 

  Lyu cited official figures published in 2013 that stated China had more than 

45, 000 hydropower stations in rural areas,  with the total installed capacity 

exceeding 65 million kilowatt (kW). 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  If the new system was applied to all of these stations,  the total installed 

capacity would be increased by 19. 5 million kW,  almost equivalent to the output of 

the Three Gorges Dam which is 22. 4 millon kW,  Lyu added. 

  The core technology has received 10 national patents and several companies 

have signed cooperation agreements with Lyu’s team. 

【文章大意】本文是一篇新闻报道。报道了一组中国年轻科研人员发明的有助

于提高中小型水力发电站发电量的新系统。

21. What can we learn from the passage? 

A. The newly invented system has been used in small and medium-sized hydropower 

plants. 

B. The system is designed only to be used in summer. 

C. The system can replace hydropower plants needed in the future. 


D. The system is of great benefit for environment. [来源:学科网 ZXXK]

【解析】选      D。细节理解题。根据文章第五段“Improving generating capacity is 

expected to reduce the number of hydropower plants needed in the future,  therefore 

lessening their effect on the environment”一句可知这一新发明的系统对环境有好

处。

22. What’s Lyu’s attitude to the newly invented system? 

A. Negative.            B. Pessimistic. 

C. Positive.            D. Neutral. 

【解析】选      C。细节理解题。根据倒数第二段“If the new system was applied to 

all of these stations,  the total installed capacity would be increased by 19. 5 million 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

kW,   almost equivalent to the output of the Three Gorges Dam which is 22. 4 millon 

kW”一句可知     Lyu 对于这一研究发明的实用性很乐观。

23. The underlined word in the last but one paragraph means________.  

A. double            B. equal


C. previous          D. junior[来源:学*科*网 Z*X*X*K]

【解析】选      B。词义猜测题。根据前后句中数据               19. 5 million kW 和 22. 4 

million kW 可知此处   equivalent 意为“等同于”。故选     B。

24. What’s the main idea of the passage? 

A. How to build environment-friendly hydropower stations. 

B. Small and medium-sized hydropower plants are harmful to environment. 

C. More and more young Chinese are interested in innovation. 

D. Environment-friendly hydroelectric power system invented by Chinese students. 

【解析】选      D。主旨大意题。本文是一篇新闻报道。报道了一组中国年轻科研

人员发明的有助于提高中小型水力发电站发电量的新系统。故选                           D。

                                 B

                       All Summer Camp Programs

Llandovery,  Wales,  UK

  Language and Music for Life(LMFL)—Founded in 

1997,  LMFL offers unique 2-week summer music and 

language courses. LMFL provides quality one-to-one training in a wide range of 

instruments & voice tuition for highly-motivated musicians of all ages. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  Study programs & classes include: 2 weeks with Musical Masterclasses: 

Composition,  Violin,  Piano,  Recorder,  Guitar,  Classical Singing. . . 

Saint-Raphael,  France

  France Langue & Culture (FLC)—Experience a fun,  

educational language holiday for all the famil y this summer!  

FLC is the most family-friendly language school providing 

French summer classes for teens & young children. 

  Study programs & classes include: 1—4Week Sessions. Children’s Summer 

Camps for ages 4—12·Courses for teenagers ages 13—17,  with homestay 

accommodation by French host families. 

Quebec City,  Quebec,  Canada

  Edu-Inter Summer Language School(EI)—EI offers 

summer French programs to children & teenagers (ages 10—

17)and adults (16+). Quebec City is the only major city in Canada that offers a 100% 

French-speaking environment,  making it the ideal location for learning and 

practicing French. 

  Study programs & classes include: 2 weeks’ Summer French Programs: For 

Children & Teenagers (ages 10—17)·French & Cooking. French & Dance. French & 

Horse Riding. French & Music. . . 

Cambridge,  England,  UK

  Reach Cambridge—Academic Camps(RC)—RC offers 

UK & international high school students the opportunity to 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

gain an invaluable academic experience through a summer course in one of the top 

educational facilities in the world. We provide unique and academic programs for 

students ages 14—18. 

  Study programs & classes include: 2 & 3-week Summer Camps. Chemistry & 

Medical Sciences·Computer Science & Math. Economics·ESL·History & 

Politics·Law. . . 

【文章大意】文章是几则广告,             涉及暑假帮学生们学习音乐、语言、技术等课

程的详细情况。

25. Why is Quebec the ideal location for learning and practicing French? 

A. It offers summer French programs. 

B. It is the only major city in Canada. 

C. It has a Summer French Language School. 

D. It has a 100% French-speaking environment. 

【解析】选      D。细节理解题。根据         Quebec City,  Quebec,  Canada 部分中

“Quebec City is t he only major city in Canada that offers a 100% French-speaking 

environment,  making it the ideal location for learning and practicing French. ”可知

答案选    D。

26. If a boy is 18 and loves computer science,  which summer camp suits him best? 

A. LMFL.   B. FLC.   C. EI.   D. RC. 

【解析】选      D。细节理解题。根据         Cambridge,  England,  UK 中的“We provide 

unique and academic programs for students ages 14—18. ”和“Study programs & 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

classes include: . . . ·Computer Science & Math”可知这个夏令营最适合这个  18 岁

喜欢电脑科学的男孩,         故选   D。

27. It can be learned from the passage that ________.  

A. RC helps kids improve their horse-riding skills

B. kids can enjoy one-to-one training at LMFL

C. kids can stay at French host families at EI

D. FLC was founded in 1997 in France

【解析】选      B。细节理解题。根据         Llandovery,  Wales,  UK 中“LMFL provides 

quality one-to-one training in a wide range of instruments & voice tuition for highly-

motivated musicians of all ages. ”可知在这里, 孩子们能得到一对一的训练, B        项

正确。

                                 C

  At times my mom has been uncomfortable seeing these qualities in me. For 

example, when I was 12, I went to Puerto Rico all by myself to stay with my 

grandmother for the summer. My mom was extremely nervous about it. She kept 

telling me how things were different in Puerto Rico, to always put on sunscreen, not 

to wander away from my grandmother, and other warnings. She helped me pack and 

did not leave the airport until she saw my plane take off. 

  But despite her worries, she let me go on my own. As I moved into my teens, 

she continued to give me space to grow and learn, even when it might have been 

difficult for her. When I reached my senior year, I decided to move away for college. 

Once again I found that I differed from my peers: While many of them wanted to stay 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

close to home, I couldn’t wait to be out in the world on my own. While my mom may 

not have been happy at the thought of my going away, she was supportive and 

excited for me. 

  One big thing I realized during my senior year, as my mom granted me more 

freedom, was that she actually believes in me and trusts me. That means a lot. Most 

of my life, and especially when I was little, the main person I tried to impress in my 

schoolwork or other things was my mother. I knew she expected nothing but the best 

from me. Sometimes it was hard to live up to her standards: getting a single B on my 

report card would make me feel bad because I knew she wanted me to have all A’s. 

  I know that her high standards have helped me stay focused on what’s important, 

like education, and made me who I am. I am thankful for her support and 

involvement in my life. Most of all I respect her. She is the strongest woman I know 

and that’s why I have turned out so strong and independent. 

【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。讲述了妈妈对作者关心教育的几件事。

28. When the author decided to go to Puerto Rico, his mother________.  

A. wanted to go with him

B. worried about his safety

C. didn’t allow him to do so

D. asked his grandmother for advice

【解析】选      B。细节理解题。根据第一段中的“My mom was extremely nervous 

about it”可知, 作者独自到     Puerto Rico 去, 作者的母亲担心作者的安全。

29. Why did the author decide to move away for college? 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

A. He wanted to be different from his peers. 

B. He planned to keep away from his mother. 

C. He intended to make his mother unhappy. 

D. He wanted to be independent in the outside world. 

【解析】选      D。推理判断题。根据第二段中的“While many of them wanted to 

stay close to home, I couldn’t wait to be out in the world on my own”, 可推断作者

想独立。

 30. We can learn from Paragraph 3 that the author’s mother________.  

A. was too strict with him

B. cared little about his learning

C. had a high expectation of him

D. used to expect nothing from him

【解析】选      C。推理判断题。根据文章第三段的“I knew she expected nothing but 

the best from me”可推断, 作者的妈妈对作者的期望是很高的。

31. What does the author mainly want to tell us in the text? 

A. His mother’s deep love for him. 

B. His long way to become independent. 

C. His good relationship with his mother. 

D. The importance of his mother’s trust and support. 

【解析】选      D。推理判断题。分析文章,           结合全文的内容,       可知作者的妈妈在

作者的成长过程中充分地给予信任和支持让他独立地成长。

                                 D
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

   “A room without books is like a body without a 

soul, ” observed the Roman philosopher,  Cicero. It can 

also be a sign of financial problems to come. New 

research has uncovered a strong connection between the 

earning of adults and whether they grew up surrounded 

by books as children. 

  Three economists at the University of Padua—Giorgio Brunello,  Guglielmo 

Weber and Christoph Weiss—studied 6, 000 men born in nine European countries 

and concluded that children with access to books could expect to earn more money 

than those who grew up with few or no books. 

  They studied the period from 1920 to 1956,  when school reforms saw the 

minimum school leaving age raised across Europe. They looked at whether,  at the 

age of 10,  a child lived in a house with fewer than 10 books,  a shelf of books,  a 

bookcase with up to 100 books,  two bookcases,  or more than two bookcases. 

  Over the period studied,  the research,  published in The Economic Journal,  

found that an additional year of education increased a man’s average lifetime 

earnings by 9%. Men brought up in houses with less than a shelf of books earned 

only 5% more as a result of the extra year’s education,  compared with 21% more 

for those who had access to a lot of books. And those who had access to books were 

more likely to move to the better-earning opportunities in cities than those without 

books. The men’s first job was also much more likely to be a white-collar job. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  The economists offer a number of theories for the results. “Perhaps books matter 

because they encourage children to read more and reading can have positive effects 

on school performance, ” they said. 

  The number of books in children’s homes can effectively predict their 

cognitive(认知的) test scores. This may indicate a home that encourages cognitive 

skills,  which are important for economic success in life. 

【文章大意】本文属于议论文。首先用                 Cicero 的话引出所要论述的话题:         人们

的收入与他们孩童时期所看书的多少之间的关系。接着用一项研究作为论据证

实了两者之间是存在一定关系的。最后做出总结:                     孩童时期所看书的数量可以

有效预知他们的认知能力,           而这对于他们以后的收入是很重要的。

32. Why did author mention Cicero’s words in the first paragraph? 

A. To make an argument. 

B. To introduce the topic. 

C. To express his own views. 

D. To arouse readers’ interest. 

【解析】选      B。推理判断题。阅读全文可知,             文章整篇都在讲人们的收入与他

们孩童时期所看书的多少之间的关系,                所以可推断首段引用         Cicero 的话“A 

room without books is like a body without a soul”“没有书的房间就如同没有灵魂

的躯体”是为了引出话题。

33. What can we learn about the people studied by the researchers? 

A. They were tracked by researchers since age 10. 

B. They all left school because of school reforms. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. They came from several different countries. 

D. They are now white-collar professionals. 

【解析】选      C。细节理解题。根据第二段“studied 6, 000 men born in nine 

European countries”研究了 6 000 个来自欧洲九个国家的人,         可知研究者调查的

人来自不同的国家。

34. How does the author show the results of the research? 

A. By listing numbers. 

B. By providing examples. 

C. By following the order of time. 

D. By following the order of importance. 

【解析】选      A。推理判断题。通过阅读全文可知文章的第四段是研究的结果, 

结果陈述中出现了多组数字,            所以可知作者是通过列数字的方式来向我们展示

研究结果的。

35. What is the main conclusion to the research? 

A. Homes without books are vulnerable(脆弱的) to financial problems. 

B. Families that can afford books raise successful children. 

C. Boys who love reading books earn more than girls. 

D. Children who live with books earn more as adults. 

【解析】选      D。推理判断题。根据最后一段“The number of books in children’s 

homes can effectively predict their cognitive test scores. This may indicate a home 

that encourages cognitive skills,  which are important for economic success in life. 

”孩子们家中书的数量能有效预知他们的认知能力,                     也许在书多的家庭中的孩子
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

可以提高认知能力,        这对于孩子未来的收入是很重要的。由此可知研究得出的

主要结论是:      在孩童时期读的书越多,          长大以后赚的钱就会越多。

第二节(共    5 小题;  每小题   2 分, 满分   10 分) 世纪金榜导学号       79060309

  根据短文内容,        从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,                     选项中

有两项为多余选项。

  We all know we’re supposed to show up to work on time,  respect our 

managers,  and meet deadlines as assigned.  36  

1. Complain too much

  First of all,  nobody likes a complainer,  but more so than that,  the more you 

moan about the office,  the greater your chances of saying something out loud that 

could get you into trouble. If you’re having difficulty coping with your workload or 

dealing with a troublesome colleague,  talk it out with your partner,  buddy,  or 

therapist and keep you cool while you’re on the job. 

2. Volunteer all the time

  Going above and beyond the regular call of duty is a good way to get in your 

manager’s good graces,  and possibly even advance your career.  37  Not only 

will you risk having others take advantage,  but you’ll potentially spread yourself 

too thin,  at which point your overall performance might suffer.  

3. Dress inappropriately

  No matter how laid-back your office environment might seem,  don’t make the 

mistake of wearing clothing that’s too revealing,  ripped,  or just plain unlaundered. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

4. Spread rumors

  Nobody likes a gossip,  and that’s the reason to avoid spreading rumors or 

badmouthing your coworkers. 

5. Spend too much time on personal calls,  social media,  or anything else that 

isn’t work-related

  Even if you work in a busy,  bustling office,  there’s a good chance someone 

is keeping track of your work habits.  38  

6.  39  

  This one should really go without saying,  but of all the workplace sins to 

commit,  there’s perhaps none more egregious than busting into the communal 

fridge when no one’s looking and helping yourself to a meal that isn’t yours.  40  

However,  if you’re too busy to grab a sandwich from the corner deli(小店),  beg a 

coworker to do it for you and keep your hands off other people’s grub.  

A. Steal your coworkers’ food. 

B. Treat your coworkers a great meal if possible. 

C. Desperate times might call for desperate measures. 

D. Volunteering helps others,  but it can also help you,  too. 

E. But here are a few things not to do if you want to succeed on the job. 

F. Furthermore,  you never know what data your company might be tracking. 

G. But one thing you shouldn’t do is be that person who’s constantly volunteering to 

take on more work or pick up other people’s slack. 

【文章大意】本文介绍了工作中取得成功需要避免的几个事项。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

36. 【解析】选     E。根据下文可知本文介绍了工作中取得成功需要避免的几个事

项。故    E 项正确,   在文中起到引出主题的作用。

37. 【解析】选     G。根据小标题可知,        本段主要是告诉我们不要把自己所有的时

间都用在帮助别人身上。第一句讲到做一些超出自己职责的事情会有助于职业

的发展,    但是这样做也有不利之处,           故选  G。

38. 【解析】选     F。根据本段标题可知,         本段主要是告诉我们不要花大量时间在

打电话等活动上,       因为公司可能会有人在跟踪这些数据,                故选  F。

39. 【解析】选     A。根据本段     helping yourself to a meal that isn’t yours. 可知本段

主要是告诉我们不要因为忙就吃别人的饭,                  故选  A。

40. 【解析】选     C。后句提到如果你太忙,          可以请求你的同事代为买饭,           且有转

折连词,    故 C 项合适。Desperate times might call for desperate measures: 紧急时

刻可以有紧急措施。

【备选题】

               How to help children improve the ability to study

  Children often have trouble studying because they haven’t developed good study 

habits. Teaching your child study skills early will give those skills to become habits.  

1 .  

  Create a Positive Learning Space. To increase concentration,  set up a 

workspace for your child.  2 . His or her desk should have as few distractions as 

possible and be well equipped with school supplies,  like pencils,  erasers,  rulers,  

calculators,  loose leaf paper and even a computer if your child is at a grade level 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

where a computer is helpful or necessary. The environment should also be cheery and 

fun so that he or she has a good mental association with it.  

  Maintain a Reliable Schedule. Make sure your child studies at the same time 

every evening. This habit keeps children from wasting time, and helps them focus. 

 3 . Most children have trouble focusing for more than an hour. Encourage your 

child to take a brief break can help him or her concentrate more deeply when it’s time 

to do so.  

   4 . Encourage your child to turn off his or her cell phone,  video games and 

computer unless the computer is needed for the task at hand. These devices often 

distract children and can lead to wasting time. You should also be reasonably quiet 

and calm while your child is studying. Avoid noisy activities like talking loudly on 

the phone,  vacuuming or watching television while your child is studying.  

  Give Positive Reinforcement(强化). Positive reinforcement is not simply a 

matter of rewarding good study habits or high test scores,  but also of 

acknowledging a child’s progress no matter how small.  5 . It will help to improve 

his or her study skills in effective ways.  

A. Avoid Distractions

B. Keep your child away from electronic devices

C. The following tips can help your child study better

D. If possible,  only use the space to complete homework

E. Also,  let your child take a brief break every hour or so

F. Studies show kids and teens are more willing to study when praised
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

G. A loving,  caring and optimistic reaction will often be just the thing that your 

child needs

【文章大意】本文作者针对如何提高孩子的学习能力这一问题给出了一些建议。


1. 【解析】选     C。考查对上下文的理解和推理判断能力。下面几段针对如何提

高孩子的学习能力这一问题给出一些建议,                  所以这里意思是以下的技巧能帮助

你的孩子更好地学习,         选  C。

2. 【解析】选     D。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据                   To increase 

concentration,  set up a workspace for your child. 可知这里意思是如果可能, 留

个专门用来完成家庭作业的空间,              所以选   D。

3. 【解析】选     E。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据                   Most children 

have trouble focusing for more than an hour. Encourage your child to take a brief 

break can help him or her concentrate more deeply when it’s time to do so. 可知这

里意思是大约每个小时让你的孩子有一个简短的休息,                       所以选   E。

4. 【解析】选     A。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据                   Encourage your 

child to turn off his or her cell phone,  video games and computer unless the 

computer is needed for the task at hand. These devices often distract children and can 

lead to wasting time. 可知这里意思是避免干扰,      所以选    A。

5. 【解析】选     G。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据                   Give Positive 

Reinforcement. Positive reinforcement is not simply a matter of rewarding good 

study habits or high test scores,  but also of acknowledging a child’s progress no 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

matter how small. 可知这里意思是一个慈爱的、关心的和乐观的反应也是你的

孩子所需要的,       所以选   G。

第三部分 英语知识运用(共两节,              满分  45 分)

第一节 完形填空(共         20 小题;  每小题   1. 5 分, 满分 30 分)

  阅读下面短文,        从短文后各题所给的四个选项(A、B、C                和 D)中,  选出可

以填入空白处的最佳选项。

  I had just arrived in this Asian country for a one-year teaching position. One day,  

I took the subway to visit some ancient palaces and temples in the downtown. The 

following account of what happened to me has taught me much about culture  41 . 

 

  Since all the  42  were taken,  I stood. Suddenly,  I felt someone pulling on 

my bag.  43  I probably was in someone’s way,  I moved over slightly. But in 

one quick motion(动作),  I felt my bag removed from my back,  and in a flash it 

was  44 . I turned around to see who the thief was,  I looked at the people 

standing behind me,  but didn’t see my bag or anyone  45 . My heart sank and I 

began to  46 .  

  I glanced around the car only to find directly across from me was an elderly lady,  

and sitting on her lap was my  47 . I tried to get it back from her lap. But as I 

began to  48  it up,  she quickly grabbed(抓住) it back and held onto it. I looked 

around at the people standing beside me,  and those sitting beside her,  but no one 

took any  49  of the situation. Trying not to cause a(n)  50 ,  I tried to 

negotiate through gestures. I used my hands as best as I could,  but she  51  my 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

requests for my bag and pointed to my back. She picked up my bag,  showing how  

52  it was. I finally began to understand. She was holding my bag to  53  me.  

  At the next stop,  a middle-aged woman got on the crowded subway. Another 

elderly woman sitting down took her bag,   54  it on her lap. They didn’t talk;   

55  this older woman was more than pleased to sit with this stranger’s bag on her 

lap throughout her journey.  

  As the subway pulled into the main downtown station and I was getting ready to 

get off,  the woman  56  handed me back my bag. But  57  I had a chance to 

thank her,  she had disappeared into the crowd.  

  Sadly,   this considerate custom was more  58  to me than if I had been 

robbed. Everyone back home had heard of being robbed—that was  59  city 

behavior—but having a stranger hold onto someone’s bag out of  60 ,  in a city 

of twelve million people—that was truly unusual.  

【文章大意】这篇文章主要讲了作者到亚洲国家工作的一次经历。在地铁上, 

作者以为自己的包丢了,          原来是一位上了年纪的妇女看作者的包太沉,                   所以帮

作者拿着。作者对这体贴的习俗感到很吃惊。

41. A. loss             B. difference

C. cause                D. aim

【解析】选      B。根据下文内容,       可知这些事情教我体会到了文化的差异

(difference)。

42. A. seats      B. cars       C. buses       D. stations

【解析】选      A。根据   I stood. 可知所有的座位(seat)都被占了。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

43. A. Deciding         B. Expecting

C. Admitting            D. Assuming

【解析】选      D。根据   I moved over slightly. 可知这里意思是我认为(assume)我可

能挡住了别人的路。decide         决定; expect 期待; admit 承认; assume  认为,  所以


选  D。[来源:学科网]

44. A. broken     B. gone       C. opened      D. emptied

【解析】选      B。根据   I turned around to see who the thief was 可知这里意思是一

瞬间它就不见了。be gone        不见了,   消失了,    所以选   B。

45. A. dangerous        B. nervous

C. cautious             D. suspicious

【解析】选      D。句意:   我看着站在我后边的人,          但是没有看见我的包,         也没有看

见任何可疑的人。dangerous        危险的; nervous  紧张不安的; cautious   谨慎的; 

suspicious 可疑的, 所以选    D。

46. A. scream     B. panic      C. leave       D. regret

【解   析】选   B。句意:   我感到沮丧,      并且开始恐慌(panic)。

47. A. book       B. money      C. bag         D. map

【解析】选      C。根据上下文推测可知那是作者的包。

48. A. bring      B. pull       C. check       D. wrap

【解析】选      B。根据   she quickly grabbed it back and held onto it. 可知这里的意思

是但是当我想拉回(pull)我的包时。

49. A. advantage        B. charge

C. notice               D. photo
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      C。句意:   但是没有任何人注意到这种情况。take notice of            是固定

用法,   意思是注意到。

50. A. scene      B. attack     C. accident       D. change

【解析】选      A。根据   I tried to negotiate through gestures. 可知这里的意思是尽量

不将事态扩大。scene       场面,   尤指不愉快的事件发生的场景,            符合语境。

51. A. received      B. handled

C. ignored           D. considered

【解析】选      C。句意:   但是她忽略了(ignore)我要求归还我的包的请求,               而是指

向我的后背。

52. A. heavy      B. useful     C. small       D. special

【解析】选      A。根据   I finally began to understand. She was holding my bag to 

________me. 可知这里意思是她拎起我的包,             展示它有多重(heavy)。所以选

A。 

53. A. remind     B. tease      C. warm        D. help

【解析】选      D。后来我明白她在告诉我她拿着我的包,                 是在帮助(help)我。

54. A. dropping      B. tapping

C. setting           D. closing

【解析】选      C。句意:   另外一个坐着的上了年纪的妇女拿着她的包,                   把它放在

(set)她的腿上。所以选       C。

55. A. or         B. so       C. because       D. yet

【解析】选      D。句意:   然而这位上了年纪的妇女更愿意在旅途中把陌生人的包

放在自己的腿上。所以选           D。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

56. A. gently        B. gratefully

C. angrily           D. anxiously

【解析】选      A。句意:   这位妇女轻轻地(gently)把包还给我。

57. A. before     B. once       C. until       D. while

【解析】选      A。句意:   但是我还没来得及感谢她,           她就消失在人群中了。before 

在……之前。

58. A. amusing          B. surprising

C. annoying             D. disappointing

【解析】选      B。句意:   悲哀的是,    这个体贴的风俗比被盗还让我吃惊

(surprising)。

59. A. practical        B. harmful

C. usual                D. suitable

【解析】选      C。句意:   每一个人回到家,       听说被抢劫了,      那是很平常的城市行为。

由下文    that was truly unusual 提示可知选 C。

60. A. curiosity     B. pity

C. desperation       D. kindness

【解析】选      D。句意:   但是一个陌生人出于善良(kindness),         拿着别人的包。

curiosity 好奇; pity 同情; desperation 绝望; kindness 善良, 所以选 D。

第二节(共    10 小题;  每小题   1. 5 分, 满分  15 分) 世纪金榜导学号       79060310

  阅读下面短文,        在空白处填入       1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  An Irish education official said recently that 

Chinese 61. ________(add) to the list of languages 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

covered under the country’s national exams by 2020 and it will be included 62. 

________ a subject in the college entrance exam in 2022,  Xinhua News Agency 

reported.  

  Mary Mitchell O’Connor,  63. ________ is Ireland’s minister of higher 

education,  said the list is based on a program 64. ________(launch) in 2014,  a 

short 100-hour course on Chinese language and culture. The education minister made 

the 65. ________(announce) at a joint conference of Confucius Institutes of Ireland 

and Britain.  

  O’Connor said the Irish government is fully aware of the importance of creating 

the opportunity 66. ________(learn) Chinese for its students,  67. ________

(especial) against the backdrop of economic globalization and deepening China-

Ireland trade ties.  

  An 68. ________(increase) number of Irish people have become interested in 

learning Chinese,  and 69. ________ number of Irish students coming to study in 

China is also expanding,  O’Connor said,  70. ________(add) that educational 

cooperation between the two countries is growing well.  

【文章大意】本文介绍了爱尔兰将把汉语纳入国家考试科目这一新闻。

61. 【解析】will be added。根据时间状语        by 2020 和时态可知汉语将于       2020 年

之前被加入到国家考试中去。故填               will be added。

62. 【解析】as。2022    年汉语将作为爱尔兰高考科目。as             作介词,    意为“作为”。

故填   as。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

63. 【解析】who。此处为非限制性定语从句,               修饰先行词     Mary Mitchell 

O’Connor, 故填  who。

64. 【解析】launched。这个清单是基于          2014 年发起的一个项目。此处为过去

分词作定语,      表被动。故填      launched。

65. 【解析】announcement。make an announcement  发布,   通知。故填

announcement。

66. 【解析】to learn。爱尔兰政府完全意识到为学生们提供学汉语的机会的重

要性。此处为不定式作定语。修饰               opportunity, 故填 to learn。

67. 【解析】especially。此处为副词修饰后面的            against the backdrop of economic 

globalization and deepening China-Ireland trade ties. 故填 especially。

68. 【解析】increasing。越来越多的爱尔兰人对学汉语感兴趣。increasing                 越来

越多的。

69. 【解析】the。到中国留学的爱尔兰学生的人数也在增加。the number of. . . 

……的数量。故填        the。

70. 【解析】adding。O’Connor    补充说,   两国之间的教育合作健康成长。此处为

现在分词作伴随状语。故填            adding。

第四部分 写作(共两节,          满分  35 分)

第一节 短文改错(共         10 小题;  每小题   1 分, 满分  10 分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,                      请你修改你同桌写的以下

作文。文中共有       10 处语言错误,     每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词

的增加、删除或修改。

  增加:     在缺词处加一个漏字符号(∧),          并在其下面写出该加的词。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  删除:     把多余的词用斜线( \ )划掉。

  修改:     在错的词下划一横线,         并在该词下面写出修改后的词。

  注意: 1.    每处错误及其修改均仅限一词; 

         2. 只允许修改     10 处, 多者(从第    11 处起)不计分。

Dear Alice, 

  I’m terrible sorry to tell you that I have lost the book you were such kind to lend 

me last week. I like the book very much and I read every day and intend to finish it 

next month. Last night when I came to my room,  it is nowhere to be found. I will 

get a new book for you. Old books are likely old friends. Once losing,  they can 

never be replaced. But for this irrecoverable loss,  I am to blamed. I was so careless 

that with my things. This is a warning to me to be most careful in the future. 

                                                          Yours truly, 

                                                              Li Hua
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

答案: 


1. 【解析】第一句的       terrible 改为 terribly。我很抱歉告诉你我丢了你上周好心

借给我的书。修饰形容词应当用副词。

2. 【解析】第一句的       such 改为  so。such 后跟名词,    而 so 后跟形容词或副词。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

3. 【解析】第二句的       read 后加  it。我很喜欢这本书,       每天都读。此处       it 代指 the 

book。故   read 后加 it。

4. 【解析】第三句的       is 改为  was。根据时间状语       Last night 可知应用一般过去

时。

5. 【解析】第五句的       likely 改为 like。旧书就像老朋友一样。like        作介词,    意为

“像”; likely 为形容词,  意为“可能的”。故       likely 改为 like。

6. 【解析】第六句的       losing 改为 lost。一旦失去,    它们无可替代。once lost     的完

整形式: once they are lost。故 losing 改为 lost。

7. 【解析】第七句的       But 改为  And。并且,    对于这次无法挽救的损失,           我应负责

任。本句与上句是顺承关系,            不是转折关系,      故用   And。

8. 【解析】第七句的       blamed 改为  blame。be to blame 应受责备的。故

blamed 改为  blame。

9. 【解析】第八句的       that 去掉。be careless with 对……粗心。that   是多余的。

10. 【解析】第九句的       most 改为  more。这警告我在将来要更加小心。故

most 改为  more。

第二节 书面表达(满分          25 分)

  2022   年冬奥会将在北京和张家口举行,             为了确保冬奥会圆满成功,           组委会

发起了志愿者招募活动。假如你是北京某中学学生王倩,                        希望能成为一名志愿

者。请按要求用英文给组委会写一封申请信,                   内容如下: 

    基本情况      年龄、性别、学历

    个人条件      英语好、爱好体育、善于交往、乐于助人、熟悉本地情况

    我的承诺      提供最佳服务
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  注意: 1.    词数  100 左右; 

        2. 可适当增加细节,       以使行文连贯; 

        3. 开头和结尾已为你写好,         不计入总词数。

Dear Sir/Madam, 

  My name is Wang Qian.  ___________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________


____________________________________________________________________[来源:


Z|xx|k.Com]

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

                                                      Yours faithfully, 

                                                          Wang Qian

【参考范文】

Dear Sir/Madam, 

  My name is Wang Qian.  I would like to work as a volunteer for the 2022 

Beijing-Zhangjiakou Winter Olympic Games.  I’m a girl of eighteen years old from 

a high school in Beijing,  where the Games will be held.  My spoken English is 

good and I can communicate with foreigners fluently.  What’s more,  I have other 

virtues—I’m especially fond of sports,  familiar with Beijing,  good at 

communication and always glad to help others.  I am willing to provide the best 

service for every athlete in the Winter Olympic Games.  Therefore,  I think I’m 

suitable for serving the Games. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  I would appreciate it if you could offer me the chance to be a volunteer. 

                                                      Yours faithfully, 

                                                          Wang Qian


                                          关闭   Word 文档返回原板块
0积分下载