网校教育资源平台

2019届高考英语(浙江专版)一轮复习练习:必修5 4 Unit4

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷二20181216341
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷一20181216342
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达优选习题20181216362
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读即时巩固2018121629
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读课件20181216246
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读素能强化20181216210
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷一201812130280
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷三201812130279
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷二201812130278
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达课件201812163134
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期周末自测卷(打包6套)
免费
(天津专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题四任务型阅读(课件试题)(打包8套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题5书面表达(课件试题)(打包12套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题3完形填空(课件试题)(打包12套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题五书面表达(课件试题)(打包16套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题1阅读理解(课件试题)(打包13套)
免费
浙江省杭州市十八中2019届高三英语上学期周末检测卷(打包13套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题4语法填空和短文改错(课件试题)(打包24套)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台


    Ⅰ 阅读理解
                                        A
    He had more than 160 reports as a reporter on the Metro desk and more than 170 in 19 
months as a national journalist based in Kansas City,Mo.But perhaps the most important piece 
of writing that A.G.Sulzberger did for The New York Times before Wednesday—when he was 
named deputy publisher—was not an article and was not published in The Times, but was all about 
The Times.
    That work came to be known as the “innovation(创新) report”,which zeroed in on the 
importance of a digital  future for the newspaper his family has owned since 1896 and said The 
Times risked losing its leading place if it did not make sweeping changes.
    In a conversation in his office on Wednesday, Mr. Sulzberger said he saw the innovation 
report and the thinking that led to his conclusions as “a wake­up call to the newsroom that we 
were at risk of missing the moment”.
    “It was always easy to see how changes will endanger the traditions of the place,” he 
said,“but what became really clear to me was not changing was the more dangerous course if 
we cared about the traditions of the place.”
    Unlike some of the former deputy publishers in his role, Mr.Sulzberger has been more 
experienced in the newsroom than in advertising or consumer marketing.Still,his colleagues 
described him as a quick study whose modesty masked deep inner confidence.Besides,in the 
newsroom or out on an assignment,Mr.Sulzberger did not show off his connection to The 
Times’ owners.“I recognized the name,”said Vincent Bova,a video editor who figured in a 
feature article that Mr. Sulzberger wrote in 2010.“I mean, I knew I was dealing with 
royalty.There was no reason for me to bring that up with him, and he didn’t.”So 
Mr.Sulzberger,in some way,has qualified himself for the position since long time ago.

    【解题导语】 本篇文章属于人物介绍类,介绍了著名出版人                          A.G.Sulzberger 对《纽

约时报》的重要贡献,还介绍了他提出的“创新报道”理论以及他人对他的评价。

    1.A.G.Sulzberger wrote the “innovation report” mainly to ________.
    A.urge revolutions in The Times
    B.gain the position of deputy publisher
    C.promote changes in New York City 
    D.show directions to his family future 
    A 解析:推理判断题。根据第二段可知,“创新报道”关注报纸数字化未来的重要
性,《纽约时报》如果不改革,则将面临危机。据此可以判断,A.G.Sulzberger                         提及“创新
报道”的目的是敦促《纽约时报》进行变革,故                    A 项正确。
    2.What is the biggest threat to traditional media according to Mr.Sulzberger?
    A.Scientific developments.
    B.Rapid social changes.
    C.Their own stubbornness.
    D.Decreasing readers.
    C 解析:推理判断题。根据第二段中的“and                 said The Times risked losing its leading 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

place if it did not make sweeping changes”和文章中提到的“innovation      report”可知,
A.G.Sulzberger 认为《纽约时报》如果不做出变革,则将面临危机;据此可以判断,
A.G.Sulzberger 认为传统媒体面临的最大的问题是它们固执己见,不思变革,故                         C 项正确。

    3.How does the author show us what Mr.Sulzberger is like in the last paragraph?
    A.By comparing him with others.
    B.By interviewing him in person.
    C.By giving examples of his routines.
    D.By quoting comments from others.
    D 解析:写作方法题。通读最后一段可知,该段第二句介绍了同事对
A.G.Sulzberger 的评价,第四句和第五句介绍了视频编辑               Vincent Bova 对他的评价;据此可
以判断,最后一段是通过别人的评价来描述                   A.G.Sulzberger 的,故 D 项正确。
    4.What does the author think of Mr.Sulzberger according to the passage?
    A.Casual.                              B.Objective.
    C.Admirable.                           D.Critical.
    C 解析:观点态度题。通读全文可知,A.G.Sulzberger               提出“创新报道”理论并前瞻
性地认识到数字化时代对传统媒体的影响,意识到传统媒体变革的重要意义;据此可以判
断,作者对     A.G.Sulzberger 的态度是钦佩的,故       C 项正确。
                                        B
    You might make a disgusted face when you notice that the 
person waiting in their car at the red light next to you is picking 
their nose,but admit it,you do it too.And while it might be the 
natural option when there isn’t a box of tissues around,it can 
be bad for you.The main reasons why people feel the need to pick 
their nose are to clear it of dried liquid,stop an itch(痒),or just 
because it feels good.Boogers(鼻屎) form when dried liquid and 
cilium,the tiny hairs that line the nostrils(鼻孔),trap the dust,dirt,and other things.When 
boogers build up in your nose,it can be uncomfortable,and sometimes just blowing them into a 
tissue doesn’t do__the__trick.
    Otolaryngologist Erich P.Voigt,MD,told Business Insider that picking your nose can 
cause injuries and bleeding within your nostrils.That’s not terribly damaging,but when the 
bacteria from your hands get into your body,it can cause a cold.So doctors strongly suggest not 
picking the nose.
    If dry winter air is causing the dirty liquid to harden in your nostrils,making you want to 
pick,consider damping the air at home,or taking a steam shower to soften things up in there.
    Children,who are most famous for having a finger in their nose,sometimes don’t realize 
how much injury they’re causing,and sometimes it can lead to nose bleeding.
    So,next time you go to pick your nose,think about how many bacteria are on your hands 
and in your boogers,and maybe reach for a tissue instead.Even if you’re alone,and not 
waiting for the light to turn green,please,use a tissue.

    【解题导语】 本文主要分析了人们抠鼻子的原因以及抠鼻子所带来的不良后果,并

呼吁人们需要时用纸巾而不是用手指抠鼻子。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    5.Why do people pick their nose?
    A.Because they want to disgust others.
    B.Because they have the need to do it.
    C.Because they have nothing else to do.
    D.Because they don’t have tissues around.
    B 解析:细节理解题。根据第一段第三句可知,人们抠鼻子的原因是他们认为有必
要这样做,故选       B。
    6.Which of the following can replace the underlined part“do the trick” in Paragraph 1?
    A.act                                  B.cheat
    C.play                                 D.help
    D 解析:词义猜测题。根据第一段最后一句中的“When                       boogers build up in your 
nose,it  can be  uncomfortable”可推知,鼻屎堵住鼻子的话,有时候擤鼻子并没有用。
help 意为“减轻,改善”,符合题意,故选                D。
    7.Which can help people avoid a cold and flu according to the text?
    A.Stopping picking the nose.
    B.Using tissues regularly.
    C.Taking a shower every day.
    D.Keeping the air wet at home.
    A 解析:推理判断题。根据第二段最后两句可推知,抠鼻子有可能引起细菌感染,
让人感冒,因此医生强烈建议不要抠鼻子,故选                    A。
    Ⅱ 七选五
    (2018·宁波高三模拟)Imagine     that you’re an actor or actress performing in a play for the 
first time. You’ve learned all your lines and you know where to walk on stage. Waiting behind 
the closed curtain, you can hear the audience whispering. Then your big moment arrives! The 
curtain goes up, and the crowd falls silent. All you can see is the spotlight shining down on you. 
1.________ The inside of your mouth is dry, and your hands are wet.
    If you’ve experienced a moment like this, you know all too well what it means to have 
stage fright. It’s one of the most common types of fear. 2.________ You can experience this 
kind of fear when playing sports, giving a talk, or even speaking in class.
    3.________ The experience differs from person to person, but the same chemical process 
occurs on each of us. In reaction to anxiety, our bodies produce a chemical that prepares us to 
either fight or run away quickly. Scientists refer to this as our bodies’ “ fight for fright” 
reaction. As a result, we feel the great energy that makes our hands sweat, our hearts race and 
knees shake.
    4.________ Practicing your performance and following some simple tips can help you calm 
down and manage the feelings caused by anxiety. Firstly, dress comfortably and appropriately. 
Secondly, before the performance, take deep breaths and stretch to help relax your body. Thirdly, 
stay away from drinks that contain caffeine(咖啡因). 5.________ Instead,try a banana! Some 
doctors believe that eating a banana can help calm your heart and the rest of your body. Finally, 
when you look into a crowd, try to focus on particular people rather than the whole group. These 
tips have helped many people learn to deal with their fears.
    A.They might make your heart race even faster.
    B.Maybe you don’t have to be onstage to get stage fright.
    C.Stage fright is really part of the body’s reaction to stress.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    D.With practice, we can learn how to relax while playing sports.
    E.Then you try to speak your lines, but nothing seems to come out.
    F.There’s a time when stage fright prevents you from stepping onstage.
    G.However, the good news about stage fright is that there are ways to deal with it.

    【解题导语】 本文主要介绍了人们经常会经历的舞台恐惧及应对舞台恐惧的几种方

法。
    1.E 解析:上文提到了站在舞台上的所听所见,下文提到了舞台恐惧的表现,所以
中间连接句也应是在舞台上的表现,所以选                   E 项。
    2.B 解析:下文提到在参加体育运动、演讲甚至在课堂上发言都可能会经历这种恐
惧,所以空处应讲的是有时这种恐惧不一定只出现在舞台上,所以选                             B 项。
    3.C 解析:本段讲的是舞台恐惧产生的过程及身体对压力的反应,所以空处应该解
释舞台恐惧与身体反应的联系,所以选                 C 项。
    4.G 解析:下文讲的是应对舞台恐惧的方法,所以空处应统领本段内容,所以选
G 项。
    5.A 解析:上文提到要远离含有咖啡因的饮料,下文应该陈述原因,所以选                                A 项。
    Ⅲ  应用文写作
    (2018·浙江绍兴诊断性考试)一批外国交流生将来你校学习一周。为帮助他们尽快适应
学校生活,校学生会将举办一个欢迎晚会。假设你是李华,请代表学生会用英语在晚会上
简短致辞,内容包括:
    1.表示热烈欢迎;
    2.学习课程:安排以了解中国文化为目的的学习课程;
    3.实践活动:学习一些中国传统烹饪技巧并组织一次使用筷子比赛。
    注意:1.词数     80 左右;
    2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
One possible version:
    On behalf of the school’s Student Union,I heartily welcome you to our school.
    In the coming week,you are scheduled to explore more about the splendid Chinese culture 
through some specific classes and co­curricular activities.China is a country of great 
traditions.Hence,we’ll arrange for you to learn some Chinese cooking skills.Meanwhile,a 
competition will be organized to display how skillful you are at using chopsticks.I highly 
encourage you to get involved and have an enjoyable stay in China.
10积分下载