网校教育资源平台

2019版高考英语黄冈经典一轮(实用课件)全国通用版 素养提升模拟练 六

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

重庆市巴蜀中学2019届高三英语上学期期中复习试题2018110602207
免费
重庆市铜梁一中2019届高三英语9月份月考试题2018111202207
免费
重庆市铜梁一中2019届高三英语10月月考试题2018111202208
免费
高考英语专题之主旨大意题和猜测词义题的解题技巧
免费
高考英语专题之完形填空题的解题技巧
免费
高考英语专题之直接引语变间接引语
免费
高考英语专题之定语从句提升训练
免费
高考英语专题之完形填空题的解题技巧同步练习
免费
高考英语专题之直接引语变间接引语同步练习
免费
高考英语专题之主旨大意题和猜测词义题的解题技巧同步练习
免费
高考英语专题之定语从句& 状语从句
免费
2019年高考英语(课标版)二轮复习专题突破课件:专题一 阅读理解 (共5份打包)
免费
2019年高考英语(课标版)二轮复习 模拟组合练 (共10份打包)
免费
2019版高考模拟二轮专题攻略 英语(课标版)冲刺提分作业本 第一部分 模拟组合练
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 第三部分 终极跨界背——再 “找”语感
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 高考真题“重组”卷
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 高三话题词汇复习指路篇(共40张PPT)
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 工作与职业
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 单项填空专练4组
免费
2019版高考模拟 (二轮)(江苏英语)冲刺提分 考点1 词汇辨析
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

温馨提示:
    此套题为      Word 版,请按住       Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观
看比例,答案解析附后。关闭Word                 文档返回原板块。
                     素养提升模拟练 六
                              科技发明


  2017   年全国卷Ⅱ阅读理解        C 篇介绍一款新发明的飞车,           并说明了它的现状

与未来的发展前景,        培养考生爱科学、学科学、用科学的意识,                  学习先进的科

学技术和成果,       运用科学的思维方式认识事物、解决问题、规范行为等。


                                                      (2017·全国卷Ⅱ)

  Terrafugia Inc. said Monday that its new flying car has completed its first flight,  

bringing the company closer to its goal of selling the flying car within the next year. 

The vehicle — named the Transition — has two seats, four wheels and wings that 

fold up so it can be driven like a car. The Transition,  which flew at 1, 400 feet for 

eight minutes last month,  can reach around 70 miles per hour on the road and 115 

in the air. It flies using a 23-gallon tank of gas and burns 5 gallons per hour in the air. 

On the ground,  it gets 35 miles per gallon. 

   Around 100 people have already put down a $10, 000 deposit to get a Transition 

when they go on sale,  and those numbers will likely rise after Terrafugia introduces 

the Transition to the public later this week at the New York Auto Show. But don’t 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

expect it to show up in too many driveways. It’s expected to cost $279, 000. And it 

won’t help if you’re stuck in traffic. The car needs a runway. 

   Inventors have been trying to make flying cars since the 1930s,  according to 

Robert Mann,  an airline industry expert. But Mann thinks Terrafugia has come 

closer than anyone to making the flying car a reality. The government has already 

permitted the company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly. 

The Transition is now going through crash tests to make sure it meets federal safety 

standards. 

   Mann said Terrafugia was helped by the Federal Aviation Administration’s 

decision five years ago to create a separate set of standards for light sport aircraft,  

which are lower than those for pilots of larger planes. Terrafugia says an owner 

would need to pass a test and complete 20 hours of flying time to be able to fly the 

Transition,  a requirement pilots would find relatively easy to meet. 

【文章大意】本文介绍了一款新发明的飞车,                   并说明了它的现状与未来的发展

前景。

1. What is the first paragraph mainly about? 

A. The basic data of the Transition. 

B. The advantages of flying cars. 

C. The potential market for flying cars. 

D. The designers of the Transition. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      A。主旨大意题。第一段告诉我们              Terrafugia 声称它研制的飞车试

飞成功,    飞车的名字为      the Transition。所以第一段主要介绍了        the Transition 的

情况。故选      A。

2. Why is the Transition unlikely to show up in too many driveways? 

A. It causes traffic jams. 

B. It is difficult to operate. 

C. It is very expensive. 

D. It burns too much fuel. 

【解析】选      C。细节理解题。根据第二段的             But don’t expect it to show up in too 

many driveways. It’s expected to cost $279, 000. And it won’t help if you’re stuck in 

traffic. The car needs a runway. 可知, 这款飞车的造价很高,   它需要一个跑道, 

如果它   遇到交通堵塞也飞不起来。由此可知                C 项更符合。

3. What is the government’s attitude to the development of the flying car? 

A. Cautious.            B. Favorable. 

C. Ambiguous.           D. Disapproving. 

【解析】选      B。观点态度题。根据第三段的             The government has a lready 

permitted the company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly. 

可知,   政府对研制飞车持支持的态度。A.              谨慎的; B.  支持的; C.   模棱两可的; D. 

反对的。故选       B。

4. What is the best title for the text? 

A. Flying Car at Auto Show

B. The Transition’s First Flight
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. Pilots’ Dream Coming True

D. Flying Car Closer to Reality

【解析】选      D。主旨大意题。飞车试飞成功,             已经有大约     100 人预订了飞车, 

飞车即将成为现实。故选           D。


1. 通读文章,    用英语写出各段落的大意


2. 难句剖析

Terrafugia says an owner would need to pass a test and complete 20 hours of flying 

time to be able to fly the Transition,  a requirement pilots would find relatively easy 

to meet. 

分析:   主语是   Terrafugia,  谓语是 says,  an owner would need to pass a test and 

complete 20 hours of flying time to be able to fly the Transition 是宾语从句。a 

requirement 是对前面宾语从句的补充说明,           其后面是定语从句。

翻译:                                                      

答案:
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台


2. Terrafugia 声称飞车的主人将需要通过一个测试,              并且要完成     20 小时的飞行

才能驾驶     the Transition, 这个要求是飞行员发现相对容易达到的。 


Ⅰ. 阅读理解

                  Early excitement about the next generation of the iPhone is 

               building months ahead of an expected autumn debut(问世)— 

Analysts expect Apple to release three iPhones this year,  but the one getting the 

most attention is a rumored super-premium model to celebrate the iPhone’s tenth 

anniversary. And,  for that phone,  Apple is expected to change the type of screen 

the iPhone uses. 

  Here’s a quick look at what you need to know about what it means if Apple 

switches from its current liquid crystal display(LCD) screens to a type of organic 

light-emitting diode(OLED) screen called AMOLED. 

  The essential difference between an LCD screen and an AMOLED one is the 

presence of a backlight. Thanks to that difference,  AMOLED screens can be very 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

thin,  which means you can make thinner product s. They also provide more vivid 

colors which is a reason that television makers have been pushing OLED in its 

various forms for their big screens. AMOLED screens,  in particular,  boast(夸口)

even greater control over each individual pixel(像素) which means better contrast for 

the viewer. These screens can also improve battery life because there’s no backlight!  

AMOLED screens can be more energy-efficient when the user is viewing darker 

subjects,  allowing the phone to shut off pixels and stop drawing power. 

  So why hasn’t Apple switched to AMOLED yet?  After all, Apple competitors 

such as Samsung and LG already have these screens on their smartphones. 

  AMOLED screens are not cheap to produce. It’s also not so easy to make the 

complex AMOLED screens,  which could explain why most Apple fans expect that 

only the highest-end phone will have the new screen. 

  And then there’s the cost. The switch to AMOLED has also been cited as a 

reason that the price of the high-end iPhone may jump above the $1, 000. Beauty,  

even in a mass-produced world, does not come cheap. Still,  the expense may be 

worth it,  especially as people shoot more photos and videos.  

【文章大意】本文是一篇说明文。分析家预计,                    苹果今年将推三款新手机,           但

最受关注的是传闻的超级高端机型,               以庆祝   iPhone 十周年。本文主要介绍了这

款超级高端机型将使用的屏幕与以往的                 LED 屏幕的不同之处及其优点。

1. According to the passage,  when will the iPhone’s tenth anniversary most 

probably be held? 

A. In June.             B. In March. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台


C. In November.         D. In January. [来源:学科网]

【解析】选      C。推理判断题。根据第一段中的              an expected autumn debut 和 to 

celebrate the iPhone’s tenth anniversary 可以推断, iPhone 的十周年纪念日是在秋

天,  故选  C。

2. According to most Apple fans, AMOLED screens will only be used on 

________this year.  

A. the cheapest iPhones

B. the most massive iPhones

C. the highest iPhones

D. the most expensive iPhones

【解析】选      D。细节理解题。根据第五段中的              which could explain why most 

Apple fans expect that only the highest- end phone will have the new screen. 可知, 

苹果粉丝希望这种新型屏只用在最高端的机型上,                     由常识可知最高端的机型通

常也是最贵的。故选         D。

3. What does the underlined sentence indicate? 


A. It is very expensive to become beautiful. [来源:Zxxk.Com]

B. Everything has a price. 

C. The more you pay,  the more beautiful you will become. 


D. Practice more,  and you will become better. [来源:学科网 ZXXK]

【解析】选      B。句意理解题。此处不单纯指美丽与价格的关系,                    更有可能是指

先进,   功能强大等词,      因此不能把理解固化为美丽与价格, B              项任何事情都需付

出代价,    符合题意。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台


4. What’s the author’s attitude towards the expected iPhone? [来源:学.科.网 Z.X.X.K]

A. Negative. 

B. Critical. 

C. Positive. 

D. Uninterested. 

【解析】选      C。作者态度题。根据文章最后一段内容可知,                  作者   认为尽管这款

超高端机的费用非常高,          但是用户能得到更好的拍照和摄像体验,                 因此是值得

的。由此可以看出,        作者对于这款       iPhone 持积极态度。故选       C。

Ⅱ. 阅读填句

  根据短文内容,        从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中

有两项为多余选项。

                       How to Survive and Thrive

  Here are some tips to help you learn not only to survive, but to thrive and grow 

in a chaotic world. 

  Try to build on strengths rather than focus on weaknesses. 

   1  Maybe you’ll become an auto mechanic,  or maybe you’ll make good 

use of your ability to classify detailed information to build a career as biologist or 

druggist.  

  Realize that few mistakes are disastrous. 

  Did you fail a course?   2  Most of us can’t avoid an occasional failure,  

but we can learn bounce-back attitudes through failures.  

   3  
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  Cecelia, a shy twelve-year-old girl, became livelier when she won the lead in a 

school play. “We want you to improve your grades,  not spend time on plays! ” said 

her worried mother.  4  And she made new friends with the good kids, who were 

also achievers. Most importantly,  no matter what happens,  Cecelia can return to 

that feeling of success whenever she gets discouraged.  

  Getting into a top university or any university will not guarantee success. 

  I have met high school drop-outs who became very successful. 

   5  Career-changers who face the future with an attitude of I can handle 

anything, are the ones who win today. While in difficulties, they keep up their spirits 

till they figure out what to do next.  

A. Have no idea about your future plan? 

B. Face rejection from a first-class college? 

C. Life is hard at the moment,  but we’re surviving. 

D. Try to experience success in any area of your life. 

E. To everyone’s surprise,  Cecelia’s grades improved. 

F. Do you spend hours studying models of cars for the last twenty years? 

G. I’ve met people from top universities who experienced unemployment and even 

homelessness. 

【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要就如何在当今的世界中生存并取得

成就给出了几点建议。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

1. 【解析】选     F。根据空后的      Maybe you’ll become an auto mechanic 可知本空内

容与汽车相关,       结合本段小标题中的“Try to build on strengths”可知只有      F 项符


合语境。[来源:学科网]

2. 【解析】选     B。根据空前的      Did you fail a course? 可知, 这里应是说类似的失

败。故    B 项符合语境。

3. 【解析】选     D。本段讲述      Cecelia 不但在学校的话剧比赛中获胜,           而且在学

习上也取得了很大的进步。由此可以看出,                  本段是建议我们尝试在生活的各个

领域都经历成功。

4. 【解析】选     E。本段涉及的主人公为          Cecelia, 上句提到母亲想让她提高学习

成绩,   所以此处承接上文,        故 E 项“令人惊讶的是,       她的成绩提高了”符合语境。

5. 【解析】选     G。根据本段小标题可知,          本段讲述进入顶级大学或任何一所大

学都不能保证会获得成功。空前的               I have met high school drop-outs who became 

very su ccessful. 接下来应该举的是另一个与之相反的例子。故选                G。

                                          关闭   Word 文档返回原板块
0积分下载