网校教育资源平台

2018-2019学年度高二英语人教版必修5 课时提升作业 十 Unit 4 Warming Up & Reading

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                         课时提升作业 

                      Unit 4 Warming Up & Reading

Ⅰ. 根据汉语提示或首字母写出正确单词

1. They will ________(评估) the damages caused by the fire. 

2. The author had been an unknown until he p________ his recent book. 

3. Faced with that ________ (困境),he didn’t know what to do. 

4. That he did it ________ (故意地) is quite clear. 

5. He s________ his term paper three weeks later. 

6. I have a________ much knowledge from this school. 

7. The ________ (被告) begged for the court’s understanding. 

8. He worked his way to the top of his ________ (行业). 

答案:1. assess    2. published   3. dilemma   4. deliberately 

5. submitted   6. acquired   7. accused  8. profession

Ⅱ. 单句语法填空

1. They demanded that some skilled workers ________ (send) to help them.

2. There are cases ________ we don’t know how to use what we have learned in class. 


3. Keep _____in mind that no matter what you decide to do,I’ll back you up.

4. On no condition ________you tell him what happened.

5. They said goodbye,not knowing they were never ________ (meet)again.

答案:1. be sent    2. where   3. it   4. must   5. to meet 

Ⅲ.  完成句子
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

1. The mother ________________ see the doctor about her sick son. 母亲渴望跟医

生谈她生病的儿子的情况。 

2. He pretends that he is ________________ listening.

他假装在专心听讲。

3. ________________,I’ll visit an old friend of mine.

在这期间我将去拜访我的一位老朋友。

4. It goes without saying that our plans ________ the weather. 不用说, 我们的计划

取决于天气情况。 

5. Check the names carefully ________ avoid mistakes.

仔细核对名字以免发生错误。

6. You ________________ have finished the work so far.

到目前为止你们本应早已完成此项工作。

7. He ________________ trying to cover up evidence.

他被指控试图掩盖证据。

8. She ________________ finding bargains.

她很善于搜寻便宜货。

9. ________________ are you to leave your post.

你在任何情况下都不应该离开岗位。

10. He asked us to ________________ carrying out his plan.

他请求我们帮他执行他的计划。

答案:1. was eager to 

2. concentrating on 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

3. In the meanwhile

4. depend on 

5. so as to 

6. are supposed to 

7. is accused of 

8. has a nose for

9. In no case 

10. assist him in 

Ⅳ.  阅读理解

                              A 

                                                                   

  Flying devices called drones(无人机) may be one of the most 

important technologies of the future. 

    The number of jobs for people who know how to design,build 

and control them is increasing.Because of this increase,several U. S.universities have 

started offering degrees in unmanned aircraft systems,or UAS. 

    One of these universities is the University of Washington in Seattle.Ward 

Handley is seeking a master’s degree in UAS at the university.When the drone 

program first began,he did not think it was a good idea.“Drones can be used to invade 

privacy(侵犯隐私). ” He said.But later,Handley changed his opinion.He said,“I think 

there are good enough purposes for them. ”
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    The FAA (the part of the U. S.government that controls air travel and traffic) is 

creating new rules to control the use of drones,however.A new law requires drone 

owners to register(登记) their drones.People who do not register their drones could 

face fines of up to US$20, 000. 

    The new rules may also present problems for students.One problem is finding a 

legal place to fly.Students at Blue Mountain Community College fly inside the 

college gym.In Seattle, University of Washington students test their drones in a big 

room. 

    Christopher Lum,a scientist at the University of Washington,helps students 

explore how drones can safely share the sky with regular aircraft.Lum explained why 

they test drones inside a building,“We need to register our aircraft and get permission 

to fly outside.That process can take months. ”

    At this time,Kansas State University is the only school with permission to offer 

unmanned aircraft flight classes to students outside.The FAA selected Kansas State 

University and 15 other universities to be part of a national research group. 

    Lum and some of his students recently moved their research to 

Australia.Australia has fewer rules limiting drones.A professor at Western 

Washington University also took his department’s drones to Canada for the same 

reason. 

【文章大意】随着对无人机人才需求的增加,                   许多大学对此项目的研究也不断

增加。但是美国对此要求较多且较严格,                 导致在室内实验和搬迁到国外研究。

1. Degrees in UAS were created in several U. S.universities because of_______.
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

A. the increasing interest in the field

B. the increasing employment opportunities

C. the support from the government

D. the development of this technology

【解析】选      B。细节理解题。根据第二段            The number of jobs for people who 

know how to design,build and control them is increasing.Because of this 

increase,several U. S.universities have started offering degrees in unmanned aircraft 

systems,or UAS. 可知, 对此类人才的需求增加,          导致许多大学有了对无人机的

研究,   故选  B。

2. Why didn’t Handley think the drone program was a good idea at first?

A. Drones can be used for bad purposes. 

B. The use of drones was very limited. 

C. Few people can benefit from the program. 

D. The university didn’t attach great importance to the program. 

【解析】选      A。推理判断题。根据第三段            When the drone program first began,he 

did not think it was a good idea.“Drones can be used to invade privacy. ”可知, 

Handley 开始不认为这是好主意,         是因为无人机可能被有坏企图的人利用,                 故选

A。

3. According to Lum,why does he teach flight classes inside a building?

A. It’s safer for the students. 

B. It’s very expensive to register the aircraft. 

C. It takes a very long time to get official permission. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

D. He hasn’t got permission from the university. 

【解析】选      C。细节理解题。根据第六段            Lum explained why they test drones 

inside a building,“We need to register our aircraft and get permission to fly 

outside.That process can take months. ”可知, Lum 在室内教无人机课程是因为注

册和得到政府的许可到室外飞行需要很长时间,                    故选  C。

4. What can we infer from the last two paragraphs?

A. Australia is promoting the use of drones. 

B. Kansas State University is the first to offer a UAS degree. 

C. Australia has fewer rules than Canada to control the use of drones. 

D. The U. S.has more rules than Canada to control the use of drones. 

【解析】选      D。推理判断题。根据倒数第二段可知美国对无人机限制规则较多, 

根据最后一段       Australia has fewer rules limiting drones.A professor at Western 

Washington University also took his department’s drones to Canada for the same 

reason. 可知, 因为澳大利亚和加拿大对无人机限制规则比美国少,                     所以他们搬

到这两个国家研究,        故选   D。

                                 B

    China’s TV singing contest SuperGirls will return to screens.The show is to be 

re-launched by Hunan Satellite TV,in Changsha,the capital of central China’s Hunan 

Province.It is similar to American Idol.The show offers ordinary people a chance at 

stardom among the earliest contests in China.About 610, 000 people have registered 

to enter the contest,according to a press conference held on Tuesday.Women above 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

18 years old can apply to be a contestant.They will be scored by the judging team and 

public votes.The twenty finalists will be announced on June 18. 

     The show was first produced in 2004,and at its height 200 million people tuned 

in to watch the live,three-hour final of 2005 Super Girls.Hong Tao,a judge,said that 

the show aims to “discover uncut stones that will shine with a bit of polishing”.Li 

Yuchun,a student of Sichuan Conservatory of Music,won the contest in 2005.She 

later appeared on the cover of Time Asia Magazine as one of the 25 Asian Heroes of 

the year.A set of stamps were issued featuring her. 

    Some contestants who win the fame through the show are still singers,such as 

Zhang Liangying and Shang Wenjie.Others married,like Ye Yiqian whose husband is 

Chinese diver,Sydney and Athens Olympic gold medalist Tian Liang.

    Since the run-away success of Super Girls,Chinese TV producers have competed 

to make similar reality shows,like  the Voice of China.There are some concerns that 

Super Girls may not be able to achieve its past glory. 

【文章大意】文章主要介绍了湖南电视台的选秀节目《超级女声》比赛将重返

舞台。

5. The TV show, Super Girls,_______.

A. is to be launched firstly at Hunan Satellite TV

B. gives common people a chance 

C. allows all the women to attend

D. will only be scored by the public votes
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      B。细节理解题。根据文章第一段              The show offers ordinary people a 

chance at stardom among the earliest contests in China. 可知这个节目给了普通人

一个机会。其余三个选项与原文不符。

6. What’s the purpose of the show to be re-launched?

A. To make more people watch the show. 

B. To discover new talents. 

C. To appear on the cover of Time Asia Magazine. 

D. To issue a set of stamps. 

【解析】选      B。细节理解题。根据文章第二段              Hong Tao,a judge,said that the 

show aims to “discover uncut stones that will shine with a bit of polishing”.洪涛, 一

位评委,    说这个比赛的目的是“发现需要一点雕琢的可造之材”。可知选                        B。

7. The contestants can _______from the final show.

A. be on the cover of Time Asia Magazine

B. become Asian Heroes

C. get the husband

D. get the honor 

【解析】选      D。细节理解题。根据文章第三段              Some contestants who win the 

fame through the show are still singers 可知通过最后决赛可以得到荣耀和名声。

其余三个选项只是发生在个别人身上。

8. Which of the following will be the best title for the passage?

A. China’s TV Singing Contest 

B. Success of Super Girls
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. Super Girls to Be Re-launched 

D. The Voice of China is Coming

【解析】选      C。主旨大意题。文章主要介绍了中国选秀歌唱比赛《超级女声》

将重返舞台。
【方法技巧】如何寻找主题句

抓住段落或文章主题的捷径之一就是在段落或文章中寻找主题句。主题句是指

能表达或概括段落主题或文章主要内容的句子,通常是一个简洁、完整、具有概

括性的句子,      较多出现在说明文和议论文中,            而其他句子则围绕着主题句展开

进行说明解释或扩展。

主题句在文中的位置: 

(1)开门见山:    提出主题——细节支撑阐明主题

(2)段末点睛:    细节描述——归纳要点——概括主题

(3)段中点旨:    细节描述——归纳主题——进一步解释

(4)无主题句:    考生需根据文章中所叙述的事实或提供的线索来概括和总结文章

的大意

本题主题句在第一段。

Ⅴ. 阅读填句         

  根据短文内容,        从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中

有两项为多余选项。

                                                                   

                     Parents Model Healthy Eating
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    It should come as no surprise that the more stressed parents are not work,the 

greater the burden on their family is. 1 .After all,the more time parents spend 

working,the less time and energy they have to plan and prepare healthful meals.

    For years,most studies have focused on the role of working mothers while 

fathers were ignored.They didn’t look at the family as a whole, 2 , which adds a 

new wrinkle to the relationship between work stress and family nutrition.

    Moms’ work related stress is still a central factor in how well families eat 

because they typically do most of the food shopping and cooking. 3 . The study 

found that when mom or dad experience high levels of work related stress,their 

families are eating one-and-a-half fewer family meals per week,and the parents 

themselves report eating fewer fruits and vegetables,more fast food,and are less likely 

to eat breakfast regularly.

    It’s worth noting that the study looked mainly at low income families who 

belonged to ethnic or minority groups. 4 . But the implications are wide ranging.

     5 . Teaching kids,especially teenagers,to help with grocery shopping and to 

cook actual meals,instead of just putting a frozen pizza in the microwave,could be an 

important piece of the puzzle in helping families improves their eating habits.

A. When it comes to family nutrition,the entire family plays a role even kids

B. so the findings don’t necessarily apply directly to other types of families

C. But dads’ work related stress has a large impact,too. 

D. Yet,the kids’ stress may influence the families’ nutrition,too

E. and at the role of fathers in particular
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

F. It’s also probably not a surprise that they can negatively affect a family’s nutrition

G. It is parents who give their kids a good model to develop a good eating habit

【文章大意】这篇文章主要讲了父母塑造了健康的饮食,                        当提到家庭营养,       全

家人都扮演着角色,        甚至是孩子们。

1. 【解析】选     F。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据                   After all,the more 

time parents spend working,the less time and energy they have to plan and prepare 

healthful meals.可知这里意思是他们消极地影响着家庭的营养,                这也不足为怪了, 

所以选    F。

2. 【解析】选     E。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据                   For years,most 

studies have focused on the role of working mothers while fathers were ignored.They 

didn’t look at the family as a whole,可知这里意思是特别是父亲们扮演的角色,         所

以选   E。

3. 【解析】选     C。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据                   The study found 

that when mom or dad experience high levels of work related stress,their families are 

eating one-and-a-half fewer family meals per week,and the parents themselves report 

eating fewer fruits and vegetables,more fast food,and are less likely to eat breakfast 

regularly.可知这里意思是和压力有关系的父亲们的工作会产生更大的影响,                         所

以选   C。

4. 【解析】选     B。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据                   It’s worth noting 

that the study looked mainly at low income families who belonged to ethnic or 

minority groups.可知这里意思是所以这个调查结果并不直接适用于其他类型的

家庭,   所以选   B。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

5. 【解析】选     A。考查对上下文的理解和推理判断能力。根据                   Teaching 

kids,especially teenagers,to help with grocery shopping and to cook actual 

meals,instead of just putting a frozen pizza in the microwave,could be an important 

piece of the puzzle in helping families improves their eating habits.可知这里意思是

当提到家庭营养,       全家人都扮演着角色,         甚至是孩子们,       所以选   A。


根据阅读理解       A 完成下面练习

1. The number of jobs for people who know how to design,build and control them is 

increasing. 

译: ________________________________________________________

句式仿写

对于精通多门外语的人们来说,             工作的数量正在增加。

________________________________________________________

2. One problem is finding a legal place to fly. 

译: ________________________________________

句式仿写

最重要的问题就是找到适合自己的方法。

________________________________________________________

答案:1.对于知道如何设计,           建造和控制无人机的人们来说,            工作的数量正在增

加。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

句式仿写

The number of jobs for people who have a good command of several foreign 

languages is increasing.

2.其中一个问题就是找到飞行合法的地方。

句式仿写

The most important problem is finding the way that is suitable for you.


单句改错

1. Completed projects must submitted by 10 March. (         )

2. The children were eager looking forward to the party. (         )

3. We shall keep them inform of this matter. (         )

4. You may depend on that he will turn up in time. (         )

5. The police accused the driver with drunken driving. (         )

6. Please check the list carefully so as that avoid mistakes. (         )

7. The employees demand that their salaries would be raised. (         )

8. Will you please give us a case which the word can be used? (         )

答案:1. submitted 前加   be

2. eager 改为 eagerly

3. inform 改为 informed

4. that 前加 it

5. with 改为 of

6. that 改为 to
                              中国现代教育网         www.30edu.com    全国最大教师交流平台

7. would     改为     should

8. which    改为      where

                                                                                                                  
0积分下载