网校教育资源平台

2019版高考英语黄冈经典一轮(实用课件)全国通用版 阶段评估检测(四)

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

2018-2019版英语新学案同步人教必修三全国通用版课件:Unit 1 - Unit 5
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修8 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修7 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修6 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修5 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修4(12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修3 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修2 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修1 (12份打包)
免费
2019届高考英语(外研版)一轮复习课件+随堂训练 第二部分语法专项突破 1-10讲 (20份打包)
免费
2018-2019北师大通用版 英语新导学同步(课件+讲义+精选试题+听力)必修5:Unit 14
免费
2018-2019版英语北师大版必修5同步导学笔记(实用课件+精致讲义+精选试题):Unit 13
免费
【全国百强校】辽宁省庄河市高级中学外研版高中英语必修五 学案
免费
【全国百强校】辽宁省庄河市高级中学外研版高中英语选修六 学案(无答案)
免费
高中英语24个英语话题——高中提高篇(21个话题)
免费
高中英语24个英语话题——高中基础篇
免费
高中英语24个英语话题——高中英语课本巩固篇
免费
2019版高考英语课件天津专版:分专题
免费
2018-2019学年译林牛津版高中英语必修2 (走进高考 +拓张阅读+单元重点小结)
免费
2018-2019学年人教版高中英语必修二课件(一轮复习)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

温馨提示:
    此套题为      Word 版,请按住       Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观
看比例,答案解析附后。关闭                 Word 文档返回原板块。
                      阶段评估检测(四)
                               (必修  4)

                          (120 分钟 150  分)

第一部分 听力(共两节,          满分  30 分)

第一节(共    5 小题;  每小题   1. 5 分, 满分  7. 5 分)

听下面    5 段对话。每段对话后有一个小题,             从题中所给的      A、B、C   三个选项中

选出最佳选项。听完每段对话后,              你都有   10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读

下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What did the speakers do last week? 

A. They went out for dinner twice. 

B. They went over to the Roberts’ house. 

C. They cancelled their plans. 

2. What is the cause of the woman’s illness,  according to the man? 

A. Last night’s dinner. 

B. The hot weather. 

C. Bottled water. 

3. How much will the man pay for the textbook? 

A. $50.           B. $100.         C. $200. 

4. What did the speakers think of the man who played the policeman? 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

A. They liked him a lot. 

B. They thought he was unnatural. 

C. They thought he was realistic. 

5. What is true about the man? 

A. He doesn’t have much free time. 

B. He has a PhD. 

C. He doesn’t read anymore. 

【听力材料】

Text 1

M: ①I really don’t want to go to the Roberts’ house for dinner tonight. Is there 

any way we can reschedule? 

W: ①We already did that twice last week. It’s only for a couple of hours. 

Text 2

W: I don’t feel well. 

M: Do you have any ideas what caused it? 

W: Well,  I thought it might be last night’s dinner. 

M: But I’m fine. ②Could it be the heat?  It’s enough to make anyone ill.  Drink 

this bottled water. 

Text 3

W: Hi,  I see you’re looking to buy a science textbook. The ones in this store can be 

$100 or more,  but③I have one I used last semester that I’m willing to sell for 

$50. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

M: Oh,  that’s kind of you. Actually,  the one I’m looking at right now is $ 200, 

③so $50 sounds like a deal. I’ll take it. 

Text 4

M: What did you think of yesterday’s film? 

W: I guess in general,  it was OK. The part of the bus driver was played very well. 

④But the man who played the policeman was a bit too dramatic to be realistic. 

M: ④I couldn’t agree more. 

Text 5

W: What do you like to do in your free time? 

M: ⑤Since I started studying for my PhD,  I haven’t had time to do anything 

except read in the library. But I love music! 

答案: 1~5. CBABA

第二节(共    15 小题;  每小题   1. 5 分, 满分  22. 5 分)

听下面    5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,                   从题中所给的      A、B、

C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,                    你将有时间阅读各个小题, 

每小题    5 秒钟;  听完后,   各小题将给出      5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读

两遍。

听第   6 段材料,   回答第   6、7 题。

6. What is the probable relationship between the speakers? 

A. Parent and child.     B. Co-workers. 

C. Schoolmates. 

7. What does the man want to be? 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

A. A lawyer.      B. A manager.       C. A doctor. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【听力材料】

Text 6

W: ⑥What do you hope to do when you finish college? 

M: After I graduate,  I want to continue my education. ⑦I’ll need to work hard to 

pass the exam to become a lawyer. 

W: I’d like to go into management. My father wanted me to become a doctor,  but I 

knew it would be impossible for me to be successful in that field. 

M: I hope my parents give me the freedom to mak e my choice of career. I think it’s 

important to be successful in a field you are truly interested in. 

答案: 6、7. CA

听第   7 段材料,   回答第   8、9 题。

8. What does the man keep doing? 

A. Cleaning his room. 

B. Drinking milk. 

C. Brushing his teeth. 

9. What is the man’s bedroom like? 

A. Clean.      B. Messy.      C. Creative. 

【听力材料】

Text 7

W: ⑧Why are you brushing your teeth again?  You just brushed them an hour 

ago! 

M: It’s very important to brush after each meal. I don’t want brown teeth! 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

W: But you only had a glass of milk. Is that really going to hurt your teeth?  I 

thought milk was good for your teeth! 

M: It is,  but not when it sits in your mouth. I don’t want to have bad breath. 

W: I think it is great for you to be so concerned about your teeth. ⑨Now,  what 

about your bedroom?  It’s really messy. It’s important to clean your bedroom,  

too,  right? 

M: Actually,  messy people are more creative,  so I think my room is fine! 

答案: 8、9. CB

听第   8 段材料,   回答第   10~12 题。

10. Where are the new houses the woman has looked at? 

A. On the main road. 

B. Close to a bus station. 

C. Near the sports center. 

11. How does the man feel about the woman’s suggestion? 

A. Delighted.           B. Disappointed. 

C. Uninterested. 

12. What does the woman like most about the new houses? 

A. The gardens.     B. The amount of space. 

C. The quietness. 

【听力材料】

Text 8

W: ⑩I went to look at those new houses near the sports center this afternoon. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

M: Oh,  OK. 

W: They are really nice. They have lots of space. Each house has three bedrooms and 

a separate bathroom. 

M: Hmm. 

W: And there is a garden in the back of each house. John,  would you put down your 
        ⑪
book?     Aren’t you interested in what I’m saying? 
   ⑪
M:   Not especially. 
W: But why?  I thought you wanted to move. 

M: You are the one who wants to move. I like this apartment. I can walk to work 

from here. 

W: You could still walk to work if we moved near the sports center. 

M: It’s farther away,  and it’ll be noisier. 

W: But it’s not exactly quiet living on this main road. 

M: Well,  we chose this apartment together. And you didn’t mind the noise from the 

main road then. I seem to remember you liked the idea of being close to a bus station. 
                  ⑫
W: I did,  and still do. It’s simply that we need more space. John,  at least come 
and take a look at the house with me. 

M: All right. 

答案: 10~12. CCB

听第   9 段材料,   回答第   13~16 题。

13. What probably happened to the man? 

A. He got an offer for a new job. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

B. He got fired from his job. 

C. He quit his job. 

14. Why is the woman worried? 

A. The man doesn’t like to work. 

B. Her business isn’t doing well. 

C. The man won’t be able to pay the rent. 

15. Where did Daniel use to work? 

A. At a theater. 

B. At a sandwich shop. 

C. At a coffee house. 

16. How will the woman help the man? 

A. By finding a good lawyer for him. 

B. By helping him start a new business. 

C. By hiring him to work at her business. 

【听力材料】

Text 9

W: I thought you went to work. Why are you still home,  Daniel? 
                                                    ⑬
M: I didn’t want to tell you,  because I didn’t want you to worry. I lost my job 
last week. 
           ⑭
W: Uh-oh!    What about the rent?  How are you going to pay your share? 
M: Um. . .  I was hoping you’d help me out a little,  Erin. Isn’t that what elder 

sisters are for? 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

W: Yeah,  I guess they are. . . but I can’t pay my baby brother’s rent forever. We’ll 

have to move to a cheaper place soon if you don’t get another job. What are you 

planning to do? 
                ⑮
M: I don’t know!    I thought my job at the theater was perfect. 
W: You only sold tickets to people and helped them find their seats. 

M: Right,  but I got to watch great performances for free! 

W: Come on!  You could be doing something better than that!  I know you’re a 
                                                          ⑯
great cook,  and you’ve always wanted to open your own sandwich shop. Why 
don’t you try to do that? 

M: Where would I begin?  I don’t know anything about running a business. 
             ⑯
W: Well,  I do. I’ve been running my online store for five years. I know all the 
legal stuff you have to do to get started. And my friend Mike just closed his 

coffee house,  and it’s the perfect space for your sandwich shop. It has a nice 

little kitchen in it already. 

M: That sounds perfect!  You’re a great sister! 

答案: 13~16. BCAB

听第   10 段材料,  回答第    17~20 题。


17. What is forbidden to be used near the Green Bank Telescope? [来源:Zxxk.Com]

A. Television sets. 

B. Vehicles of any kind. 

C. Other telescopes. 

18. Who can fine violators of the radiation laws? 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

A. The National Radio Quiet Zone. 

B. The Federal Communications Commission. 

C. The National Radio Astronomy Observatory. 

19. How many people have moved to Green Bank to escape radiation? 

A. At least 60 since 2013. 

B. At least 50 since 2013. 

C. At least 36 since 2013. 

20. What do we know about The Three-Body Problem? 

A. It is an English novel. 

B. It is a film starring an American actor.  

C. It is a book written by a Chinese author. 

【听力材料】

Text 10

  M: Green Bank is a census-designated place located in West Virginia. It is home 

to the Green Bank Telescope,  the world’s largest radio telescope. In order to limit 

interference with the telescope,  the National Radio Quiet Zone was established 
                ⑰
around Green Bank. Devices that cause radiation,  such as microwave ovens,  
TVs,  and Wi-Fi,  are forbidden.  The National Radio Astronomy Observatory,  

which operates the Green Bank Telescope,  acts as the local “radio police”,  

searching the area for these devices and asking citizens to stop using them. They 
                                  ⑱
possess no legal powers of enforcement,    but the Federal Communications 
Commission can fine violators $50.  Gasoline-powered cars are also forbidden 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

within one mile of the telescope,  as certain engine parts generate radio interference,  

so all vehicles in the area must use other sources of fuel. People like living in Green 
                                                    ⑲
Bank because of its beautiful landscape and quiet environment,    but others who 
suffer from extreme sensitivity to cellular radiation are moving there,  too —at 
                  ⑳
least 36 since 2013.    Red Bank,  the main location in The Three-Body 
Problem by Chinese author Liu Cixin,  is probably based on Green Bank. The 

book is one of the most famous works of science fiction in Chinese literature.  

【背景链接】

census-designated place: 人口普查规定的居民点。它是美国人口聚居点的一种, 

未设有建制。

Green Bank Telescope: 绿岸望远镜,   缩写为   GBT, 位于美国国家无线电静默区。

为了能够正常接收来自天体的微弱射电波且不受其他信号干扰,                          在绿岸附近禁

止无线电发射。

答案: 17~20. ABCC

第二部分 阅读理解(共两节,            满分  40 分)

第一节(共    15 小题;  每小题   2 分, 满分   30 分)

  阅读下列短文,        从每题所给的四个选项(A、B、C             和 D)中,  选出最佳选项。


                                 A

  Fun never ends and there are many interesting places to enjoy and to visit in 

summer in North America. 

San Juan Islands,  Washington
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  Summer in the San Juan Islands is a good time for hiking and whale watching.  

You can arrive there by air.  Then use your car from island to island. 

San Francisco,  California

  The cold breeze from the San Francisco Bay can get a bit cold;  the sun is 

shining while you’re walking in this city.  Fisherman’s Wharf(码头),  Chinatown,  

and Golden Gate Bridge are your best choices. 

Glacier Bay National Park,  Alaska

  The best way to visit this park is by ship.  This park is home to whales,  

dolphins,  bears,  and mountain goats.  And you can watch big ice breaking off 

glaciers into the ocean. 

Montreal,  Quebec

  Looking for European culture without taking a trans-Atlantic flight?  Then 

welcome to Montreal.  World-class restaurants and colorful night life make 

Montreal an ideal place for a trip with families,  which are Canada’s most famous 

things around the world. 

Maui,  Hawaii

  Maui,    the ideal summer vacation,  offers fun in the sun for you.  Golf,  

hiking,  shopping,  snorkeling(潜水),  surf lessons,  waterfalls,  helicopter tours 

of volcanoes,  hot springs,  deep sea fishing and so on. 

【文章大意】这是一篇应用文。短文介绍了五个夏季旅游的好去处。

21. If you want to visit Chinatown,  you can choose ________.  

A. San Juan Islands
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

B. Maui

B. Glacier Bay National Park

D. San Francisco

【解析】选      D。细节理解题。从“San Francisco,       California”最后一句

“Fisherman’s Wharf,  Chinatown,  and Golden Gate Bridge are your best choices. 

”可知正确答案选       D。

22. Tom with his family travel this summer,  they can take a trip to ________.  

A. Maui                 B. San Francisco

C. Montreal             D. San Juan Islands

【解析】选      C。细节理解题。由        Montreal, Quebec 文中“World-class restaurants 

and colorful night life make Montreal an ideal place for a trip with families. ”一句可


知正确答案选       C。[来源:学科网]

23. Which of the following is NOT a part of the USA? 

A. Hawaii.              B. Quebec. 

C. California.          D. Alaska. 

【解析】选      B。推理判断题。从“Montreal,        Quebec”部分的内容可知,       蒙特利

尔是加拿大的城市。再结合常识可知正确答案选                     B。

24. What’s the main idea of the passage? 

A. Five interesting places to travel in summer. 

B. Some tips for travel in North America. 

C. There are the most top 5 places to travel in America. 

D. The most beautiful five places to travel in the world. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      A。主旨大意题。从短文的内容可知,               短文主要介绍了夏季旅游的

五个去处。因此正确答案选            A。

【误区警示】B       项的意思是“在北美洲旅游的一些建议”,               而短文主要介绍了五

个景点,    并没有给出跟旅行有关的注意事项,              故予以排除。

                      B 世纪金榜导学号       79060305

  Thirty years ago,  English comedian Marty Feldman 

completed the autobiography,  put it away and set off for Mexico to 

make a film.  He never returned,  dying of a heart attack during 

filming. 

  Only Feldman’s widow Lauretta knew about the autobiography 

and the valuable material it contained,  but she found reading it too painful and the 

book remained a secret,  hidden from the public. 

  It was only after her death in 2010 that family friend Mark Flanagan discovered 

the manuscript.  Four years later from then,  it was published for the first time. 

  The comedian and actor famous for his crooked eyes once wrote: “My eyes 

perhaps brought on by an accident when a boy stuck a pencil in my eye at school or 

the result of a boating accident,  when I almost drowned.  My looks are my comic 

equipment,  and they are the right packaging for my job. ”

  Despite being told he was too “strange” for TV by broadcasting legend David 

Frost,  Feldman made a break in 1967. He became famous for writing,  and then 

landed a successful run of hit TV shows in the sixties and seventies,  both in the UK 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

and America.  Feldman’s comic genius also led to films,  including a memorable 

role as Igor in Mel Brooks’s Young Frankenstein,  starring Gene Wilder. 

  He died suddenly in 1982 aged 49 on location in Mexico while shooting a film. 

  Flanagan says: “The day Marty shot his final scene, Graham Chapman received 

a frantic call from him: ‘Please come quickly—I think I’m dying. ’Graham rushed to 

Marty’s room,  knowing from the tone of his voice that this was not as usual.  

Marty was still alive but laboring,  and Graham asked someone to call an ambulance 

and the hotel to find life-saving equipment.  ‘It was not enough to save him. ’”

【文章大意】本文是一篇人物传记,               讲述了英国喜剧家马蒂·费德曼的人生经历。


25. Why didn’t Feldman’s wife want to publish his autobiography? 

A. She felt sad when she read it. 

B. She had a quarrel with her family friend. 

C. She liked to keep secret from the public. 

D. She didn’t know much about his autobiography. 

【解析】选      A。细节理解题。由第二段“. . . but she found reading it too painful 

and the book remained a secret,  hidden from the public. ”可知, 他的妻子读到他

的传记,    感到很痛苦,     所以一直没有对外公开。因此答案选               A。

26. How long had Feldman been dead before his autobiography was first published? 

A. 18 years.            B. 24 years. 

C. 32 years.            D. 33 years. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      C。推理判断题。根据第三段“. . . after her death in 2010. . . Four 

years later from then,  it was published for the first time. ”和第六段“He died 

suddenly in 1982 aged 49 on location in Mexico while shooting a film. ”可知他

1982 年去世,   他的妻子是     2010 年去世的(四年之后,       即  2014 年他的传记第一次

出版),  其间共经历了       32 年时间。故答案选       C。

27. What did Feldman think of his appearance? 

A. He thought he was born crooked eyes. 

B. He thought himself to be very handsome. 

C. He thought his looks reduced his performances. 

D. He thought his looks contributed to his career. 

【解析】选      D。推理判断题。根据短文第四段“My looks are my comic equipment,  

and they are the right packaging for my job. ”可知, Feldman 认为自己的外表对工

作有益,    由此可以推断      D 项为正确答案。

28. According to the passage,  we can know ________.  

A. no one knew Feldman died in a hotel

B. Feldman was shot when making a film

C. Feldman telephoned his friend before he died

D. David Frost thought Feldman was a legend and genius

【解析】选      C。细节理解题。由最后一段“Graham Chapman received a frantic 

call from him”一句可知, Feldman 去世之前曾给朋友        Graham 打过电话。故答案

选  C。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【误区警示】把       Feldman 评价为“传奇人物和天才”的不是            David Frost, 这由文

中“Despite being told he was too ‘strange’ for TV by broadcasting legend David 

Frost”可知。

                                 C

  It seems that technology could be changing the places where we live.  A project 

conducted by Johann Siau,  a senior lecturer at the University of Hertfordshire’s 

School of Engineering and Technology,  has built on the university’s InterHome 

project aimed to create a home that supervises peopl e living at home who are weak 

or elderly. 

  “We’ve developed a wristband type of device(装置), ” said Johann Siau,  

“which allows us to monitor the condition of an elderly person,  or whoever is 

wearing the device.  It allows us to collect data of a person to see if the person has 

fallen or is away from where they are supposed to be.  It connects an elderly person 

with an assisted living type of device with the InterHome. ” The assisted living 

project is part of the university’s wider InterHome project,  which is the 

development of a smart house.  The house stores the usage patterns of the person 

living there and can adapt to make it use as little energy as possible.  Connecting the 

two together and building the service element(元素) allow us to introduce the 

assisted living idea to care for the elderly.  It’s very important that these 

technologies are there to help and support rather than to replace any of the existing 

services. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  The InterHome is not just a sample or a vehicle for research.  It’s a study tool 

to help students from different scientific backgrounds learn about and develop 

technology.  The InterHome combines the latest broadband technology,  mobile 

data and communication.  Researchers and students make sure that all the 

technology works together.  Students get experience by developing new hardware 

and software themselves.  It requires a variety of skills from students—electronic 

engineers,  computer students,  design students and so on.  “The present plan we 

are working on is a smart home project in Watford with some commercial companies, 

” said Johann Siau.  “We are looking at how a smarter home can provide extra value 

services. ”

【文章大意】这是一篇说明文。介绍了一个通过科学技术向病人或老人提供帮

助和服务的名为       InterHome 的项目。

29. The underlined word “supervises” in Paragraph 1 probably means “________”.  

A. watches           B. support

C. directs           D. comforts

【解析】选      A。词义猜测题。根据第二段中的“which allows us to monitor the 

condition of an elderly person”以及画线词所在句子可知, supervise  与 monitor 同

义,  意为“监督”。故答案选        A。

30. What is the InterHome project intended to do? 

A. Call on the students to care for old people. 

B. Provide better care and services for the elderly. 

C. Carry out all the work the existing services do. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

D. Develop houses that mainly aim to save energy. 

【解析】选      B。推理判断题。由第二段“introduce the assisted living idea to care 

for the elderly”和“help and support rather than to replace any of the existing 


services”可知, 本项目的目的是更好地照顾老年人。故答案选                   B。[来源:学科网 ZXXK]

31. What can we learn about the InterHome project from the article? 

A. It is a large collection of many existing technologies. 

B. It is just a platform to help students to do research work. 

C. It is a smart home project developed by different universities. 

D. It allows students to put into use and try out what they’ve learned. 

【解析】选      D。推理判断题。由第三段内容可知,               本项目不仅仅是一个研究的

样品和媒介,      学生们也可以在实践中获得经验。因此答案选                   D。

32. What is the main purpose of the author in writing this article? 

A. To build up a new platform for students to develop new technology. 

B. To show how future buildings will change elderly people’s way of life. 

C. To describe a new project that aims to develop a smart home for the elderly. 

D. To introduce a new kind of technology to help people to enjoy a better life. 

【解析】选      C。目的意图题。通读全文,           第一段简要介绍这个项目,           后两段通过

研究人员的话进一步补充具体信息。因此, C                 项是作者的写作意图。

                                 D

    I built my BBS for the blog competition and disappeared for a long time. Now I 

just want to take it as my mood board, recording my life in another nation. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    It’s quite an expected and challenging chance for me to spend one year in the 

USA. I am a little bit dependent person and easy to miss hometown. Therefore, I need 

to learn how to be independent and control myself in a sense. 

    The first challenge is cooking. I cannot cook before as we, most young people, 

are treated well at home and eat in canteens or restaurants, while we have to learn 

cooking for ourselves since it’s not easy to overcome for me to eat fast food here 

every day. After the master and two-year PhD studies, I have grasped the skills for 

doing experiments, so I can cook not that badly via those “talents”. I felt so proud 

with my masterpieces. 

     The second challenge is going outside. I live in a quite small city without 

subway, taxi or even public bus(except school bus). It’s quite inconvenient to live 

here without a car. However, I have no driving experience in China though I got the 

license six years ago. I don’t want to spend such a lo ng time practicing it. My friends 

are very friendly and they drive me to the supermarket and go hiking with me, which 

makes me a little bit upset or embarrassed as a “bubble” between she and her 

boyfriend. On the other side, the lack of taking public transportation experience made 

me so confused when I first went to NYC for a conference. Fortunately, I met several 

nice guys and they showed me the correct ways. I am looking forward to walking or 

transporting around on weekends. 

    The third challenge is overcoming loneliness. It’s hard to say why I may feel 

lonely even though I have Chinese roommates. I still cherish the dream last night that 

I went back to China even though for experiment purpose. . . 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    I will work harder to realize my goal and return without any pity. 

【文章大意】作者讲述了自己在美国生活遇到的三个挑战——做饭、外出和克

服孤独。

33. Why does the writer use her BBS again? 

A. To take another competition. 

B. To disappear for some time. 

C. To keep a record of her foreign life on it. 

D. To take it as a way to study. 

【解析】选      C。细节理解题。根据第一段            recording my life in another nation. 用

来记录另一个国家的生活,           可知选    C。

34. How did the writer learn cooking? 

A. She learned cooking by herself. 

B. She learned cooking from a cook in a restaurant. 

C. She learned cooking from books at university. 

D. She learned cooking from her mother at home. 

【解析】选      A。细节理解题。根据第三段            so I can cook not that badly via thos e 

“talents”. 通过那些所谓的“本事”,      我饭做得不是那么差。所以选             A。

35. What can we learn from Paragraph 4? 

A. The writer bought a car and practiced driving it. 

B. Going outside on weekends is a terrible thing for the writer. 

C. The transport is quite convenient where the writer lives. 

D. The writer’s friends helped her a lot when she went outside. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      D。推理判断题。通过第四段            My friends are very friendly and they 

drive me to the supermarket and go hiking with me 来判断, 她的朋友确实给她很

多帮助。

第二节(共    5 小题;  每小题   2 分, 满分   10 分) 世纪金榜导学号       79060306

  根据短文内容,        从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,                     选项中

有两项为多余选项。

    Turning an Online Friend into a Real One

  Though online friends are great to have for many reasons,  there’s nothing like 

a friend you can see face to face.  Then how can we turn online friends into real 

ones?  Here are some tips. 

   36  

  You might be surprised at how many people are looking for friendship in this 

world.  So your idea of a meeting somewhere out may be welcome.  If your 

suggestion about meeting in person has been ignored,  give it some time.   37  

Meet at a coffee shop or other public places

  Coffee shops are a good place to meet online friends because the y’re centrally 

located and you can come and go easily.   38  You can grab your cup of coffee 

and something to read and just relax.  This type of atmosphere encourages good 

conversation and acceptance.  

Meet as a group

   39  Your online friend might feel a little afraid if you bring a friend but 

he/she is alone.  A better choice is to have several people from the online group 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

meet.  This way,  each of you is meeting each other for the first time.  It will help 

you get to know each other much better than if you already had a good friend along.  

Following up

  So you’ve had your meeting at the coffee shop.  What’s the next?   40  

Did you have fun?  Was this person someone you’d like to know better?  

  Remember one or two meetings won’t give you a sense of the person.  You 

will need to get to know them slowly over time. 

A. Meet your online friends when free. 

B. Suggest the idea of an offline meeting. 

C. You can also meet many people in the coffee shop. 

D. Perhaps your request just came too early to be comfortable. 

E. Be careful not to bring a friend along when meeting someone new. 

F. You should think about how you felt meeting your friend in person. 

G. Even if you’re sitting there waiting for someone,  you won’t feel uncomfortable. 

【文章大意】本文是一篇说明文,              介绍了如何将网友变成真正的朋友的建议。

36. 【解析】选     B。此处是小标题,       根据下面的内容“your idea of a meeting 

somewhere out may be welcome. ”和“your suggestion about meeting in person”可以

推断作者建议在网下见面。故答案选                B。

37. 【解析】选     D。由前面一句的内容“give it some time”可以判断,         如果对方拒

绝见面的话,      可能是因为你的请求太早对方还不能接受。因此正确答案选                         D。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

38. 【解析】选     G。根据“You can grab your cup of coffee and something to read 

and just relax. ”可知, 等待网友时,  可以喝杯咖啡、阅读书报来放松自己。故

G 项正确。

39. 【解析】选     E。本句为该段主题句。根据“Your online friend might feel a little 

afraid if you bring a friend but he/she is alone. ”可知, 作者不建议带着自己的朋友

去见网友。因此答案为          E。

40. 【解析】选     F。根据空后的两个问题及接下来的内容,                可知作者建议要考虑

见了网友后的感受。故正确答案为               F。

第三部分 英语知识运用(共两节,              满分  45 分)

第一节 完形填空(共         20 小题;  每小题   1. 5 分, 满分 30 分)

  阅读下面短文,        从短文后各题所给的四个选项(A、B、C                和 D)中,  选出可

以填入空白处的最佳选项。

  “Visions of cheeseburgers”—that was what her cardboard sign said.  She stood 

beside the  41  to the mall.  

  She was skinny and young,  with a backpack on the ground next to her,   42  

the expression on her face made her look so much older.  We pulled over and I 

jumped out to give her some  43 and received a smile and a soft “thank you 

ma’am” for my  44 .  

  But as we drove away,  I looked down at the bag by my feet  45  a 

cheeseburger in it—a surprise for our much spoiled big dog awaiting  46  at home.  

“A burger  47  my dog, ” I thought,  and sighed.  Seemingly at the same time,  
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

my husband made a turn and said,  “We have to  48 .  We have to buy her  49 ! 

” 

  Back to the way we went and  50  two cheeseburgers,  large fries and a 

lemonade and headed back to the exit once again.  

  As soon as she looked at our car carefully,  I knew that she  51  us.  I got 

out of the  52  and handed her the bag and she  53  in the smell of it,  long 

and deep and then looked up at me with a/an  54  that could have lit up the 

Universe.  “Thank you,  Ma’am!  Oh,  thank you so much Ma’am!  And how 

did you know lemonade is my  55 ?  I’m going over to my spot  56  to eat 

this.  Thank you!  Bless you! ” 

  We had a quick hug,  and a smile  57  as well as a “don’t ever give up” 

saint song and off she went to sit under a nearby tree to  58  her lunch.  And still  

59 ,   I jumped back into my car,  feeling blessed indeed.  How often do we get 

the  60  to fulfill someone’s vision?  Well today,  I did.  

【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。作者和丈夫购物时,                        看到一个拿着牌子

的小女孩在求助,       于是给了她一些零钱。后来明白了她手中牌子的含义之后, 

又回去给她买了午餐。

41. A. center     B. porch     C. entrance     D. exit

【解析】选      D。联系第四段“. . . headed back to the exit once again. ”可知, 小女孩

站在商场出口处。

42. A. until      B. while

C. although       D. because
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      C。句意:   尽管脸上的表情让小女孩看起来很沧桑,                 可是实际上她

年龄很小。两分句之间显然是让步关系,                 故正确答案选      C。

43. A. notes      B. books      C. food        D. change

【解析】选      D。由语境可知,      我从商场出来,      看到小女孩及她手中的牌子,            就将

手头的零钱(change)都给了她。

44. A. donation      B. items

C. encouragement     D. comfort

【解析】选      A。小女孩因为我的捐助而感谢我。donation             意为“捐助,     捐赠”,  符

合语境。

45. A. including     B. repaying

C. containing        D. baking

【解析】选      C。联系上下文可知,        我看到脚边的袋子里装着一个奶酪汉堡。

include 包括; repay 偿还; contain 装着, 盛着; bake 焙, 烘。答案显然选       C。

46. A. it      B. us       C. her        D. one

【解析】选      B。狗在家里等待主人归来,           此处指主人,     即我和丈夫。故答案选

B。

47. A. of         B. at         C. with        D. for

【解析】选      D。由语境可知,      这个汉堡是专门为狗买的,           故用介词    for, 表示目

的和对象。

48. A. go back          B. pay back

C. make up              D. show up

【解析】选      A。句意:   我们意识到小女孩牌子上的含义,              决定回去(go back)。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

49. A. breakfast        B. lunch

C. presents             D. flowers

【解析】选      B。我们明白了小女孩对汉堡的憧憬,               想到她还没有吃午饭,        于是回

去给她买饭。根据短文最后一段“. . . and off she went to sit under a nearby tree to 

________her lunch. ”可知, 此处指的是午餐。 

50. A. grabbed          B. showed

C. reserved             D. ordered

【解析】选      D。根据后面的宾语可知,          我们点了这些食物。order        有“点餐”之意, 

符合语境。

51. A. ignored          B. remembered

C. respected            D. persuaded

【解析】选      B。句意:   她一仔细地打量我们的车,           我知道她还记得我们。ignore 

不理睬; remember   记得; respect 尊敬; persuade 说服。故答案选      B。

52. A. restaurant       B. hotel

C. car                  D. store

【解析】选      C。根据上面“she looked at our car carefully”这一信息, 可知作者是

从车里出来的。

53. A. observed      B. breathed

C. lost              D. resulted

【解析】选      B。根据后面的宾语“the smell of it”可知,     此处指很享受地闻那种味

道。

54. A. possession    B. hope
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. smile             D. laugh

【解析】选      C。由后面的定语从句“that could have lit up the Universe(能点亮整

个宇宙的笑容)”,      可知选   C。

55. A. favorite      B. business

C. collection        D. measure

【解析】选      A。由语境可知,      本来我们给她买的汉堡就很令她惊喜,                竟然还带

了她最喜欢的(favorite)柠檬饮料,        这令她更高兴。

56. A. right now     B. just now

C. after a while     D. for a moment

【解析】选      A。此处指的是小女孩拿到好吃的,              想立刻吃掉。right now    意为“立

刻,  马上”,  符合语境。

57. A. indicated     B. changed

C. shared            D. relaxed

【解析】选      C。由语境可知,      作者和小女孩都发出了会心的微笑。indicate              显示; 

change 变化; share 分享; relax 放松。根据语境可知, C        项为最佳答案。

58. A. prepare       B. appreciate

C. enjoy             D. taste

【解析】选      C。句意:   小女孩跑到树下去享受午餐。prepare            准备; appreciate 欣

赏,  感激; enjoy 喜欢,  享受; taste 品尝,  尝起来。

【误区警示】结合全文语境及当时小女孩所处的状况,                       相对于其他三个选项, 

enjoy 更能体现出这顿饭对小女孩的意义以及她当时的心情。因此其余选项予

以排除。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

59. A. thinking         B. explaining

C. hesitating           D. smiling

【解析】选      D。根据上文“and a smile ________as well as a. . . ”可知她在微笑, 

此处指“我”仍然笑着,        衬托出作者当时的心情。 

60. A. right            B. chance

C. access               D. interest

【解析】选      B。句意:   我们多长时间才能碰到一次实现别人憧憬的机会呢?                      结

合后面的“Well today,    I did. ”, 显然答案选  B。

第二节(共    10 小题;  每小题   1. 5 分, 满分  15 分) 世纪金榜导学号       79060307

  阅读下面材料,        在空白处填入       1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  We usually rely on Hollywood 61. ________(hero) to 

show up on our screens and defeat the bad guys.  Yet Wolf 

Warrior Ⅱ has proven that a Chinese moviemaker can 

entertain audiences just as well.  

  The man in question is Leng Feng,  62. ________(play) by Wu Jing,  the 

film’s writer and director.  Leng is a 63. ________(fear) former special forces 

soldier of the People’s Liberation Army.  During a military rebellion in 64. ______

African country,  Leng,  almost single-handedly,  65. ________(help) Chinese 

workers and African locals escape the war-torn nation.  

  In both acting and 66. ________(technique) terms,  the film is similar 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

67. ________ a Hollywood blockbuster.  It features quality action scenes and 

stunts(特技),  68. ________(include) gun fights,  car chases and an underwater 

fight.  

  Wolf Warrior Ⅱ took a record-breaking 3. 4 billion yuan in the first 13 days.  

But the fighting scenes alone don’t explain the movie’s 69. ________(succeed)—it’s 

also t he patriotism(爱国主义) and spirit of the film projects 70. ________ have 

deeply impressed Chinese audiences.  

【文章大意】这是一篇影评,            介绍了电影《战狼Ⅱ》的情节及产生的影响。

61. 【解析】heroes。考查名词复数。显然这里指的是“好莱坞英雄”,                     因此要用

名词的复数形式。

【知识拓展】以单个         o 结尾的可数名词单数变复数分三种: ①若是有生命个体

则加-es(如   potatoes,  tomatoes,  heroes,  mosquitoes,  volcanoes 等); ②若词义

是无生命个体则加        s(如 photos,  radios,  pianos 等); ③若是以两个字母    o 结尾, 

不管其词义是否为有生命个体,             通常都要加     s(如 kangaroos,  zoos 等)。

62. 【解析】played。考查过去分词作定语。根据句子结构不难判断, play                     引起

的短语作的是后置定语,          由  by Wu Jing 可知, 要用过去分词。

63. 【解析】fearless。考查动词与形容词的转换。联系上下文,                  可知“冷锋是前

中国人民解放军的一名无畏的特种兵”,                因此答案为     fearless。

64. 【解析】an。考查不定冠词的用法。由语境可知,                  这里指的是非洲的一个国

家,  表示泛指意义,      故用不定冠词。

65. 【解析】helps。考查谓语动词时态。这里说明的是电影《战狼Ⅱ》的一些事

实,  联系上下文也可知要用一般现在时。因此谓语使用第三人称单数形式。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

66. 【解析】technical。考查形容词。technical      形容词,   意思是“技术的”,      修饰

terms。这里的意思是“在表演和技术方面”。

67. 【解析】to。考查固定短语。be similar to       为固定短语,      意思是“与……类似”

。

68. 【解析】including。考查介词用法。including        介词,  意思是“包括”。

69. 【解析】success。考查动词与名词的转换。动词                succeed 的名词形式是

success。

70. 【解析】that。考查强调句型。由句子结构和意义可知,                   这是一个强调句型。

因此答案为      that。

第四部分 写作(共两节,          满分  35 分)

第一节 短文改错(共         10 小题;  每小题   1 分, 满分  10 分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,                      请你修改你同桌写的以下

作文。文中共有       10 处语言错误,     每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词

的增加、删除或修改。

  增加:     在缺词处加一个漏字符号(∧),          并在其下面写出该加的词。

  删除:     把多余的词用斜线( \ )划掉。

  修改:     在错的词下划一横线,         并在该词下面写出修改后的词。

  注意: 1.    每处错误及其修改均仅限一词; 

         2. 只允许修改     10 处, 多者(从第    11 处起)不计分。

  I have learned English for many years,  but I don’t have a chance speak before 

foreigners.  Last week,  I happened to meet the foreigner.  He needed my help and 

I felt so exciting. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  On Monday,    I went to a flowers shop to buy a flower for my friend,  because 

she was ill.  I was going to the hospital to see him.  Then a foreigner and the boss 

was having a conversation,  so the boss didn’t know what the foreigner said.  I 

hesitate for a while,  and then I came to help the boss.  The boss and the foreigner 

thanked me so many.  I felt very happy,  because the language when I am learning 

is useful.  Since then,  I have made up my mind to make greater progress in my 

English. 


答案: [来源:学,科,网]
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台


1. 【解析】第一句      chance 之后加   to。表示“做……的机会”,        用不定式作后置定

语。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【知识拓展】高考常考的后面接不定式作定语的名词除了                        chance 之外还有: 

way, time, reason, ability, opportunity, attempt, promise, anxiety, need, wish, effort, 

right, ambition 等。例如: 

There is no reason to doubt his word.  

没有理由怀疑他的话。

They now have an opportunity to go abroad to study further.  

他们现在有机会出国深造。

He made an attempt to learn English well.  

他试图学好英语。

His ability to get on with people is his chief advantage.  

他能和人相处是他的主要优势。

I don’t trust his promise to come for a visit.  

我不相信他来访的诺言。

Her anxiety to succeed led her to work hard.  

她迫切想成功,       这促使她努力工作。

另外,   后面接介词     to 的名词有: answer, key, way, attitude, objection, access, 

approach 等。

2. 【解析】第二句的       the→a。此处是首次提到,         为泛指概念,     故要用不定冠词。

3. 【解析】第三句的       exciting→excited。此处的意思是“我感到很激动”,           修饰人。


4. 【解析】第四句的       flowers→flower。名词作定语时,      通常用单数形式。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

5. 【解析】第五句的       him→her。根据前文语境“because she was ill”可知,     此处指

的是女性。

6. 【解析】第六句的       was→were。句子的主语“a foreigner and the boss”是复数, 

故谓语动词用复数。

7. 【解析】第六句的       so→but。由句意可知,       两分句之间是转折关系,          故用连词

but。

8. 【解析】第七句的       hesitate→hesitated。叙述过去发生的事情,       要用一般过去

时。

9. 【解析】第八句的       many→much。so much   表示程度,    也可用来修饰不可数名

词,  而 so many 则只能用来修饰可数名词的复数。

10. 【解析】第九句去掉        when 或将  when 改为  that/which。本句为定语从句,       关

系词在从句中作宾语,         可以省去,     也可以使用     that/which。

第二节 书面表达(满分          25 分)

  假定你是李华。为了提高学生汉字书写水平,                     你校上周举办了“汉字听写大

赛”和“书法大赛”。请你给你的美国笔友                Peter 写一封信,  介绍该活动。要点如

下: 

  1.   举办该活动的原因; 

  2.   活动的主要内容; 

  3.   你的感想。

注意: 1.  词数  100 左右; 

     2. 可以适当增加细节,        以使行文连贯; 

     3. 开头和结尾已给出,        不计入总词数。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  参考词汇:       汉字听写大赛      Chinese characters dictation competition; 书法大赛

handwriting competition

Dear Peter, 

  How are you doing these days?  I’m writing to tell you __________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

                                                              Yours, 

                                                              Li Hua

【参考范文】

Dear Peter, 

  How are you doing these days?  I’m writing to tell you something about the 

activities carried out in our school last week. 

  As computers,  smart phones and other electronic products become more and 

more popular,  our handwriting is influenced badly. In order to improve students’ 

handwriting,  our school held some activities,  such as Chinese characters dictation 

competitions and handwriting competitions. Quite a lot of teachers and students made 

active preparations for the activities. During the competitions,  everyone tried 

his/her best to write correct and perfect Chinese characters. After several rounds of 

competitions,  each winner got a great prize. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  Through the activities,  we realize the importance of handwriting. Although it 

takes up much of my spare time to practice,  I feel it worthwhile. 


                                                          Yours, [来源:学+科+网 Z+X+X+K]

                                                              Li Hua
                                          关闭   Word 文档返回原板块
0积分下载