网校教育资源平台

2019版高考英语黄冈经典一轮(实用课件)全国通用版 阶段评估检测(二)

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

2018-2019版英语新学案同步人教必修三全国通用版课件:Unit 1 - Unit 5
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修8 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修7 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修6 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修5 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修4(12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修3 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修2 (12份打包)
免费
高考英语(外研版)一轮复习课件+知能演练 第一部分 基础考点聚焦 必修1 (12份打包)
免费
2019届高考英语(外研版)一轮复习课件+随堂训练 第二部分语法专项突破 1-10讲 (20份打包)
免费
2018-2019北师大通用版 英语新导学同步(课件+讲义+精选试题+听力)必修5:Unit 14
免费
2018-2019版英语北师大版必修5同步导学笔记(实用课件+精致讲义+精选试题):Unit 13
免费
【全国百强校】辽宁省庄河市高级中学外研版高中英语必修五 学案
免费
【全国百强校】辽宁省庄河市高级中学外研版高中英语选修六 学案(无答案)
免费
高中英语24个英语话题——高中英语课本巩固篇
免费
高中英语24个英语话题——高中提高篇(21个话题)
免费
高中英语24个英语话题——高中基础篇
免费
2019版高考英语课件天津专版:分专题
免费
2018-2019学年译林牛津版高中英语必修2 (走进高考 +拓张阅读+单元重点小结)
免费
2018-2019学年人教版高中英语必修二课件(一轮复习)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
0积分 下载
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

温馨提示:
    此套题为      Word 版,请按住       Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观
看比例,答案解析附后。关闭                 Word 文档返回原板块。
                      阶段评估检测(二)
                               (必修  2)

                          (120 分钟 150  分)

第一部分 听力(共两节,          满分  30 分)

第一节(共    5 小题;  每小题   1. 5 分, 满分  7. 5 分)

听下面    5 段对话。每段对话后有一个小题,             从题中所给的      A、B、C   三个选项中

选出最佳选项。听完每段对话后,              你都有   10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读

下一小题。每段对话仅读一遍。

1. When does the man’s TV show start? 

A. At 6: 30 p. m.          B. At 7: 00 p. m. 

C. At 11: 00 p. m. 

2. What are the speakers mainly talking about? 

A. Photographs.            B. Writings. 

C. Computer programs. 

3. How many cakes does the woman advise the man to buy? 

A. 1.      B. 6.      C. 12. 

4. What does the woman say about Mary? 

A. No one else is as bright as Mary. 

B. Mary is the second smartest student in the class. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. There are only two smart students in the class. 

5. What did the robbers take? 

A. The woman’s purse. 

B. The woman’s car keys. 

C. The woman’s house keys. 

【听力材料】

Text 1

W: My TV show starts at 7: 00 p. m. ,  and I need the TV. Will you be done 

watching your show by then? 

M: I’m not sure. ①Mine starts at 6: 30 and will probably last until 7: 30. Won’t 

they show your show again at 11: 00 tonight?  You can watch it then. 

Text 2

W: ②So,  what programs do you have on your laptop? 

M: ②I’ve got all the usual ones for word processing,  and then I have a few for 

creating and editing photographs. 

Text 3

M: I’ll take half a dozen of the mini chocolate cakes and one large cream pie. 

W: Today,  we are having a special. ③If you buy a dozen of the mini cakes,  then 

you will get your pie for free. 

M: That’s a deal!  

Text 4

M: Who do you think is the smartest student in the class? 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

W: ④Mary is second to none. 


Text 5

W: Guess what happened to me?  When I was walking home from work last night,  

I got robbed! 

M: Really?  That’s terrible!  ⑤What did they take? 

W: ⑤My cell phone,  wallet,  and car keys. Luckily,  they didn’t take my purse,  

which had my house keys inside. 

答案: 1~5. ACCAB

第二节(共    15 小题;  每小题   1. 5 分, 满分  22. 5 分)

听下面    5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,                   从题中所给的      A、B、

C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,                    你将有时间阅读各个小题, 

每小题    5 秒钟;  听完后,   各小题将给出      5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读

两遍。

听第   6 段材料,   回答第   6、7 题。

6. Why will the picnic be better than ever? 

A. Nothing will get thrown away. 

B. There will be sandwiches. 

C. There will be a game. 

7. How can people win prizes? 

A. By throwing potatoes. 

B. By eating the most food. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. By buying more tickets on Friday. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【听力材料】

Text 6

W: The tickets for the annual picnic go on sale on Friday. This year,  the picnic will 

be better than ever. ⑥We are going to have a salami toss,  and the winners will 

get really great prizes. 

M: What kind of game is that?  I mean,  I love salami sandwiches,  so I would 

never throw one away. 

W: This is how it works. We hang 5 salamis with strings up in the air. ⑦Then we 

give people potatoes to throw at them. If they hit a salami with one of the 

potatoes,  they win! 

M: I see. . . they need to hit the target. So,  what do they win? 

W: A salami,  of course. 

【背景链接】salami toss     在这里指的是砸香肠游戏。

salami: 萨拉米香肠,    源自意大利,     并传播到了世界各地,         是欧洲尤其是南欧民

众喜爱食用的一种腌制肉肠,            不经过任何烹饪,       只经过发酵和风干程序。在过

去没有冷藏手段的年代,          这种肉肠能在室温下长期保存。

答案: 6、7. CA

听第   7 段材料,   回答第   8、9 题。

8. When did Serena Williams last win the U. S. Open? 

A. In 2015.       B. In 2014.      C. In 2013. 

9. What is the nationality of Serena Williams? 

A. Spanish.       B. American.     C. Australian. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【听力材料】

Text 7

M: Did you watch the Wimbledon Final? 

W: Actually,  no. Who ended up winning? 

M: Serena Williams. This is the 6th time she’s won,  and it’s her 21st major title. 

W: Wow,   that’s amazing! 

M: Yeah,  and she’s the oldest woman to win a major singles title in the Open Era. 

⑧She achieved her second Grand Slam because she also won the 2014 U. S. 

Open,  the 2015 Australian Open,  and the 2015 French Open. 

W: Who did she beat to win Wimbledon?  I’ve only ever heard of Maria Sharapova,  

so I’m not too familiar with Serena. 

M: Oh,  yes. Maria Sharapova is good,  but not as good as Serena. Serena beat 

Garbine Muguruza,  a woman from Spain. 

W: ⑨I bet Serena Williams is very excited. That’s great for the U. S. ,  too. I bet 

they are proud. 

【背景链接】: Grand Slam:     大满贯。在网球中,        包括温网、美网、法网、澳网

四大赛事。

答案: 8、9. BB

听第   8 段材料,   回答第   10~12 题。

10. What did Frank just join? 

A. A health club.          B. A soccer club. 

C. A study group. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

11. Why did the woman get a part-time job? 

A. To help her parents with expenses. 

B. To save up for an apartment. 

C. To be more independent. 

12. What does the woman advise the man to do? 

A. Do his homework little by little. 

B. Help her with her homework. 

C. Listen to his parents more. 

【听力材料】

Text 8

M: Hey,  Ivanna!  How’s it going? 

W: Good!  I haven’t seen you for a while,  Frank. Where have you been? 

M: ⑩I joined a new club. 

W: Really?  Like a health club? 

M: ⑩No,  a club for people who have the same hobby. In my case,  it’s soccer! 

And it’s fun. 

W: Well,  at least you’re having fun. Studying for finals is taking up all my time. 

And I have a job now,  too. 

M: Oh,  great!  Where are you working? 
                        ⑪
W: At a little café downtown. My parents told me to stop asking them for 
money,  so I’m working over the summer. I opened my own bank account so I 

can deposit whatever I don’t spend. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

M: Wow!   You’re so mature. My parents could hang a sign over my door telling me 

the same thing,  and I’d walk right past it every day. 

W: Everyone is different. You stay in great shape. 

M: Yeah,  but you always turn your homework in on time. I never plan ahead. I 

forget about it until the night before. 
   ⑫
W:   Well,  I always do a little bit at a time so I don’t get stressed out. Maybe 
you should try that. 

答案: 10~12. BCA

听第   9 段材料,   回答第   13~16 题。

13. What is making the man frustrated? 

A. His computer keeps freezing. 

B. The Internet keeps shutting off. 

C. His job is stressful. 

14. What advice does the woman give the man? 

A. Take a break. 

B. Buy a new computer. 

C. Shut everything off and then turn all back on. 

15. Why does the man want to get this task done? 

A. So he’ll look good at his new job. 

B. So he can talk to some customers. 

C. So he can get back to his second job. 

16. What does the man imply at the end of the conversation? 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

A. He is eager to help the woman. 

B. He doesn’t like giving the cat a bath. 

C. He’d rather work at the department store again. 

【听力材料】

Text 9
    ⑬
M:    I’m so frustrated!  The Internet connection keeps failing. I need to send 
emails and go to certain websites,  but I keep getting interrupted! 
        ⑭
W: Well.  Try shutting the computer and Internet off for a minute,  then 
turning all back on. 

M: What will that do? 

W: I’m not sure,  but it always works for me!  Just try it. 

M: OK. I’ll try anything at this point. I just want to get this work done! 

W: I understand. While you wait,  tell me abo ut your new job! 

M: Oh,  yeah. It’s really great!  I can work from home whenever I like,  so it’s 
              ⑮
very convenient.   I really want to make a good impression,  since this is my 
first week. That’s why I’m so anxious to finish these assignments. 

W: I hope the problem isn’t serious!  Your job obviously depends on the Internet 

working quickly. 

M: Exactly. I don’t want to go back to working at the department store. That was 

really boring. Plus,  I don’t like working with all of the different customers. I’m just 

not a “people” person. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

W: You are very sociable,  but I understand why you want to work from home. It’s 

just easier! 

M: OK,  everything is back on. Let’s see if it worked. Yes!  You were right!  The 

Internet is working again! 
           ⑯
W: Great!    Now you can finish your work and help me give the cat a bath! 
   ⑯
M:   Ugh,  the only thing I hate more than working in a department store. . . 
答案: 13~16. BCAB

听第   10 段材料,  回答第    17~20 题。

17. Where can this announcement be heard? 

A. On TV.               B. On the radio. 

C. On a website. 

18. Where is the storm moving? 

A. Southeast.           B. Northwest.    C. Northeast. 

19. What is interesting about the storm? 

A. The strength of its winds. 

B. Its location. 

C. Its behavior. 

20. Who is recommending that residents take shelter underground? 

A. The National Weather Service. 

B. The scientists who study storms. 

C. Kansas Emergency Assistance Unit. 

【听力材料】
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

Text 10
       ⑱
  M:     We have just learned that a giant storm system,  which had been 
heading southeast toward Alabama,  has changed course and is now moving 

northwest toward our state.  Winds have been estimated to be between 50 and 110 

miles per hour,  but that’s not even considered strong for storms in this part of the 
        ⑲
Midwest.  The interesting thing about this storm is that many smaller storms 
have been spotted circling the main storm and then blending back in with it,  

only to be seen again later on.  It’s like a general sending his troops out to battle 

and then calling them back to the base before starting a new attack. The scientists 

who study these storms are not sure if this has ever been seen before,  but they all 

agree that the destruction of this storm system will be much worse than a normal 
     ⑳
storm. The National Weather Service is recommending that all families be in 
their underground storm shelters by no later than seven o’clock tonight,  as the 

storm is scheduled to arrive at around nine o’clock but could arrive anytime after 

dark. If you do not have access to a storm shelter,  you can call the Kansas 

Emergency Assistance Unit,  at 1-800-531-7765. They will help you find a public 
                                 ⑰
shelter. You can also go to their website.   Please stay tuned for more updates on 
this radio station and your local public address system. 

答案: 17~20. BBCA

第二部分 阅读理解(共两节,            满分  40 分)

第一节(共    15 小题;  每小题   2 分, 满分   30 分)
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  阅读下列短文,        从每题所给的四个选项(A、B、C             和 D)中,  选出最佳选项。


                                 A

  Copthorne Tara Hotel Kensington—4 Star Hotel

  Doubles From—96 Room (Sampled Price For Early November 2017)

  Within easy reach of the shops and restaurants of Kensington High Street,  

Knightsbridge,  and Notting Hill. Kensington High St. tube close by. 

  Air Conditioned rooms. A pub with Asian-style dishes and the Cafexpress 

Internet cafe. ATM cash machine on site. 

  Rooms:    Double/Twin Rooms

  Underground:   Kensington High Street—100 m(Map Ref:  51)

  Holiday Inn Kensington—4 Star Hotel

    Doubles From—112 Room (Sampled Price For Early November 2017)

  Just around the corner from High Street Kensington Underground and 10 

minutes’ walk to Kensington Palace and South Kensington Museums. Free gym 

access;  sauna(桑拿浴) and indoor pool are available for a fee. Restaurant serves hot 

buffet breakfasts and European dishes at dinner. Lounge Bar. Free Wi-Fi. 

  Rooms:    Double/Twin Rooms & Executive Suite For Up To 4 People

  Underground:   Kensington High Street—100m (Map Ref:  52)

    Holiday Inn Kensington Forum—4 Star Hotel

  Doubles From—116 Room (Sampled Price For Early November 2017)

  Landmark tower hotel handily placed next door to Gloucester Road 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

Underground with trains every 5 minutes to Heathrow. Supermarket on your 

doorstep,  plus lots of restaurants,  coffee shops,  ATMs,  convenience stores. 

  Fitness centre,  an on-site pub and a restaurant. Air-conditioned rooms. 

  Rooms:    Double/Twin Rooms

  Underground:   Glouc ester Road—100 m (Map Ref:  36)

  The Grand Paddington—4 Star Hotel

  Doubles From—130 Room (Sampled Price For Early November 2017)

  5-minute walk from the Heathrow Express at Paddington Station. 

  Modern rooms equipped with interactive flat-screen TVs and tea/coffee makers. 

  Restaurant,  Bar,  24-hour front desk,  room service. Free Wi-Fi is available 

in all areas. A buffet breakfast is served daily. 

  Rooms:    Single,  Double/Twin Rooms

  Underground:   Paddington—300m (Map Ref:  37)

【文章大意】本文为一则广告。介绍了四家价格各异、服务项目不同的四星级

宾馆。

21. If you are a swimming lover,  which hotel will you choose? 

A. Copthorne Tara Hotel Kensington. 

B. Holiday Inn Kensington. 

C. Holiday Inn Kensington Forum. 

D. The Grand Paddington. 

【解析】选      B。细节理解题。根据第二则广告“sauna and indoor pool are 

available for a fee. ”可知 B 为正确选项。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

22. If you are a single customer,  which hotel is suitable for you? 

A. Copthorne Tara Hotel Kensington. 

B. Holiday Inn Kensington. 

C. Holiday Inn Kensington Forum. 

D. The Grand Paddington. 

【解析】选      D。细节理解题。根据最后一则广告“Rooms:                Single,  

Double/Twin Rooms”可知单身顾客选择        The Grand Paddington, 故选 D 项。

23. What can we learn from the passage? 

A. You can enjoy Asian-style dishes in Holiday Inn Kensington. 

B. Copthorne Tara Hotel Kensington provides free Wi-Fi. 

C. The Grand Paddington doesn’t provide breakfast. 

D. It is convenient to go shopping and have dinner in Holiday Inn Kensington Forum. 

【解析】选      D。推理判断题。根据第三则广告“Supermarket on your doorstep,  

plus lots of restaurants,  coffee shops,  ATMs,  convenience stores”可推测购物

和吃饭很方便。故选         D 项。

                                B 世纪金榜导学号       79060299

    A Rhode Island grower is the first in the world to 

achieve three records in the hobby of growing enormous 

foods. The three world records consist of the heaviest 

pumpkin and the longest gourd(葫芦). And now it includes 

the heaviest squash(南瓜). 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    Joe Jutras previously broke two records. Joe got his third last weekend when he 

broke the giant squash record. It weighed 2, 118 pounds. This was at Frerichs Farm in 

Warren last Saturday. 

    His other titles came in 2006. That is when he broke the record for longest gourd. 

It was a 126. 5-inch gourd. In 2007, he broke the record for largest pumpkin. It 

weighed in at 1, 689 pounds. 

    Both previous records have since been surpassed.  But Jutras is the only grower 

so far to break world records in the three most competitive categories.  

    “It feels great, ”Jutras said Monday. “It’s really been a goal of mine to try to 

achieve this. ”

    Jutras has been working on the three records for a decade, since his pumpkin 

won. He was close to the goal a few years ago. But he failed. Now 62, Jutras recently 

retired from his work as a high-end cabinet maker. He wants to devote more time to 

his hobby. 

    Jutras noted that others had won multiple world records for fruit and vegetables 

before. But they won in categories such as carrots that are not as competitive. 

    Jutras said his fruit is headed to New York City. It will be on display this month 

at the New York Botanical Garden. 

    Asked what he planned to do next, he said he’s been thinking about the bushel 

gourd. 

    “I think the record now is about 279 pounds, ”Jutras said. “That might be 

something I might want to get into a bit. ”
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【文章大意】Joe Jutras    的业余爱好是种植巨大的食物,             他成为世界上第一个在

种植巨大的食物方面破获三项世界纪录的非专业人士。

24 . What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean? 


A. The records Jutras set in 2006 and 2007 have been broken by others. [来源:Z*xx*k.Com]

B. Jutras was awarded a lot of money for the two records. 

C. Jutras is determined to break his previous records. 

D. No one else can compare with Jutras. 

【解析】选      A。句意理解题。此处指他的以前的两项纪录已经被人超越了。故

选  A。

25. How do you find Jutras? 

A. He is determined and ambitious. 

 B. He is creative and generous. 

C. He is brave and competitive. 

D. He is excellent and light-hearted. 

【解析】选      A。逻辑推理题。根据第五、六段的内容可知,                  他是一个目标明确

并且失败了也不退缩的人。故选              A。

26. What can we know according to Paragraph 7? 

A. Jutras is proud of his records. 

B. Jutras thinks highly of other people’s achievements. 

C. Jutras will experiment with carrots. 

D. Jutras will break more records for fruit and vegetables. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      A。细节理解题。第七段主要告诉我们                Jutras 认为其他人在蔬菜水

果方面也创造了多个世界纪录,             但都是在胡萝卜这样的种类            , 不具备竞争力。

由此可知,     他认为他的纪录比他们的厉害。故选               A。

27. What can we infer from the passage? 

A. Jutras’s hobby is making cabinets. 

B. Jutras is aimed to set a new world record in a bushel gourd. 

C. Jutras will work at the New York Botanical Garden. 

D. Jutras will feed more people. 

【解析】选      B。推理判断题。根据文章最后两段可知, Jutras              下一步想在     bushel 

gourd 这方面创造新的世界纪录。故选             B。

【知识拓展】话题词汇

1. previously    adv.  以前

2. category       n. 范畴,  种类

3. high-end       adj. 高端的;  高档的

4. cabinet        n. 柜子

                                 C

  A small insect is getting a lot of attention in the United States. The rusty patched 

bumblebee (大黄蜂) is the first of its species to be declared endangered in the lower 

48 states—meaning every state except Alaska and Hawaii. The rusty patched 

bumblebee is named for a rust-colored line on its back. 

  The U. S.   Fish and Wildlife Service announced this month it was adding the 

bee to its endangered species list. The insects are “on the brink of extinction, ” 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

according to the service. It said the bees were once found in 28 states. But there now 

are only small populations remaining in 13 states. The government agency will make 

a plan to help the dying bees recover. The agency said that such a plan might help 

other insects,  like butterflies. 

  U. S. officials think land owners can take small steps to help the rusty patched 

bumblebee. They say land owners can be friendlier towards bees by using native 

plants in their gardens. The insects directly fertilize many kinds of fruit and vegetable 

crops. And they fertilize grain crops used to feed cattle and milk cows. It costs 

billions of dollars to duplicate the job the bees do for free. Land owners are also 

being urged to cut back on their use of pesticide products. The officials also suggest 

that gardeners leave their plants alone at the end of the summer instead of cutting 

them. That way,  the bees will have a place to live over the winter. 

  The Fish and Wildlife Service says the rusty patched bumblebee was added to 

the endangered species list partly because of habitat loss. Other reasons were disease,  

pesticides and climate change. Officials ar e worried that other bees will suffer,  too. 

Another species of bees in Hawaii is also endangered. 

【文章大意】本文主要介绍了大黄蜂被列为濒危物种。

28. How many states declared the rusty patched bumblebee endangered? 

A. 13.       B. 28.           C. 48.         D. 50. 

【解析】选      C。  细节理解题。根据文章第一段“The rusty patched bumblebee is 

the first of its species to be declared endangered in the lower 48 states”可知 C 为正

确选项。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

29. Which one is harmful to the rusty patched bumblebee? 

A. Planting native plants. 

B. Reducing the use of pesticide products. 

C. Leaving plants alone. 

D. Cutting out plants regularly. 

【解析】选      D。  细节理解题。根据文章第三段“leave their plants alone at the end 

of the summer instead of cutting them”可知官员还建议园艺师在夏末时不要裁剪

他们的植物。故选        D 项。

30. What can we know about the rusty patched bumblebee according to the text? 

A. All the states declared it as endangered species. 

B. It is named for a r ust-colored line on its belly.  

C. It is beneficial to land owners. 

D. It is endangered mainly because of habitat loss. 

【解析】选      C。  推理判断题。根据文章第三段“The insects directly fertilize 

many kinds of fruit and vegetable crops. . . It costs billions of dollars to duplicate the 

job the bees do for free”可知大黄蜂对农业和土地所有者有好处。故选              C。

31. What’s the best title for the passage? 

A. Bumblebee added to U. S.  endangered species list

B. Why is bumblebee on the brink of extinction

C. Take steps to help bumblebee

D. The benefits of protecting bumblebee
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      A。主旨大意题。根据全文,           尤其是第一段可知本文的最佳标题是

大黄蜂被列为濒危物种。故选             A 项。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台


                                D[来源:Zxxk.Com]

  Office workers in the Philippines,  you may now stand up. In fact,  you have 

to stand up. Regularly. 

  The country’s Department of Labor and Employment has introduced new rules 

that require companies to give their employees time for “standing and walking” at 

regular intervals(间隔). The policy demands that office workers be given a five-

minute break “from sitting time” every two hours. It also directs firms to provide 

standing desks and organize fitness activities like calisthenics(健美操). 

  Companies in the Philippines must inform the government when they have 

worked out the measures,  and they will be willing to receive periodic inspections 

from the labor regulator. The new rules will take effect in two weeks. The 

government said it was making the change in order to “solve the occupational(职业

的) safety and health issues . . . related to sedentary(久坐的) work or sitting. ”

  Scientific studies have long warned of the health risks of prolonged sitting. 

People who spend long hours seated at their desks are at a higher risk of diabetes,  

heart disease and other medical issues. Additional physical activity cannot fully 

compensate the effects of prolonged sitting,  said a study published in 2016. 

“Standing between prolonged sitting periods. . . should be a goal for adults,  

irrespective of their exercise habits. ”

  A 2015 study published in the British Journal of Sports Medicine said desk 

workers should aim to spend at least four hours of their day standing or walking. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【文章大意】久坐对健康有害。菲律宾劳动就业部通知所有公司要让久坐办公

室的人员间隔站立和休息。

32. What is the new rules in Philippines? 

A. Office workers should be paid a high salary. 

B. Companies should give office workers medical examination. 

C. Office workers should stand up when working. 

D. Office workers should rest and stand regularly. 

【解析】选      D。细节理解题。根据文章第二段“for ‘standing and walking’ at 

regular intervals”可知 D 项为正确选项。

33. Why did Philippines carry out these new rules? 

A. To manage companies effectively. 

B. To develop economy. 

C. To ensure workers’ safety and health. 

D. To protect companies. 

【解析】选      C。细节理解题。根据文章第三段“‘solve the occupational safety and 

health issues . . . related to sedentary work or sitting’”可知 C 项为正确选项。

34. What did the government order the company to do? 

A. Provide sitting desks. 

B. Receive periodic inspections. 

C. Only organize fitness activities. 

D. Avoid taking related measures. 
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      B。细节理解题。根据文章第三段“receive periodic inspections”可知

公司要接受政府的定期检查。故选               B 项。

35. What can we learn from the passage? 

A. Prolonged sitting must lead to diabetes and heart disease. 

B. Physical activity can fully make up for the effects of prolonged sitting. 

C. Prolonged sitting has a bad influence on health. 

D. Office workers should spend four hours a week standing. 

【解析】选      C。推理判断题。根据第四段第一句“Scientific studies have long 

warned of the health risks of prolonged sitting”可知久坐对人的健康有害, 故选

C 项。

【长难句分析】

Companies in the Philippines must inform the government when they have worked 

out the measures,  and they will be willing to receive periodic inspections from the 

labor regulator. 

分析:   本句是一个复合句。and         连接了前后两个分句,         在第一个分句中       when 引

导时间状语从句。

翻译:   菲律宾各家公司在措施到位后必须要通知政府,                   并乐意接受劳动监管部

门的定期检查。

第二节(共    5 小题;  每小题   2 分, 满分   10 分)

  根据短文内容,        从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,                     选项中

有两项为多余选项。            世纪金榜导学号       79060300
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  As you’re busy with your studies,  the weeks during the Spring Festival can be 

a time when training and healthy eating plans go out of the window. But you can 

continue running and avoid weight gain during the holiday season.  36  

  Pick a race

  Having a race on your calendar (日历) is a motivation to keep running during 

the holiday.  37  Check our active. com or Running in the City for events near you. 

 

  Don’t skip breakfast

  If you’re going to a holiday party in the evening,  don’t make the mistake of 

skipping breakfast. You may think you’re saving calories for later.  38  

  Bring your own healthy dishes

  Chances are that most of the dishes at holiday gatherings are going to be high in 

calories. Bring your own healthy appetizers(开胃品) to the party. The host will 

appreciate it,  and you know there will be at least one wise choice on the buffet table. 


   39  [来源:学_科_网 Z_X_X_K]

  If you’re heading to an evening event,  eat regular meals and snacks every few 

hours up until party time. You won’t arrive at the party ready to attack appetizers. 

Make sure you include fiber at each meal because it keeps you full longer. 

  Plan your runs
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  It’s easy to say that you’ll keep running regularly during the holiday season,  

but sticking to it requires a strategy. Schedule your runs like appointments,  so you 

make the first thing during a busy week.  40  

A. Treat yourself. 

B. Eat small meals. 

C. Try some or all of these strategies (策略). 

D. In fact,  it may lead to overeating later in the day. 

E. Buy yourself a gift of some new running shoes and clothes. 

F. If you have runs scheduled,  you are more likely to get them done. 

G. Once you choose one that is in a few weeks,  set a plan and stick to it. 

答案: 36~40. CGDBF


第三部分 英语知识运用(共两节,              满分  45 分)[来源:学_科_网]

第一节 完形填空(共         20 小题;  每小题   1. 5 分, 满分 30 分)

  阅读下面短文,        从短文后各题所给的四个选项(A、B、C                和 D)中,  选出可

以填入空白处的最佳选项。

  This morning,  I started very late in my car to office.  I was in a 41 to 

reach my office as my clients (客户)were waiting for me there. Unfortuna tely,  I got 

42 in a traffic jam. All the vehicles stood up in a long line,  and drivers were  43  

blowing horns to get rid of their  44 . I got down from my car and moved forward 

in search of the 45 of the traffic jam. At a turning a young man was struggling 

hard to move forward his car,  which might 46 .  
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  Everyone there was just 47 the man without coming to offer 48 to him. 

Meanwhile,  they were 49 the man for the traffic jam. The number of vehicles 

was gradually increasing. The man looked  50 as everyone put him to the scorn 

(轻蔑)for creating this public 51 . Nobody was in the mood of 52 the man for 

his error.  

  Seeing this,  I  53 rushed to help the man,  followed by other four drivers. 

We 54 to push the car. Very soon it started with a loud sound. The man smiled in 

55 the moment his car worked again. Then he thanked us and 56 to everyone 

there and moved off.  

  After that I went into deep thinking over the human  57 in the times of crisis. 

Every human on this earth unavoidably makes errors. When other people do that we 

blame,  but when we are in the same condition,  we desire to gain 58 . In the 

times of crisis we should try to 59 them together instead of blaming others. 

Forgiving is a 60  choice, as it not only avoids conflicts further,  but also spreads 

universal love.  

【文章大意】本文是一篇夹叙夹议的文章。在危难时刻,                        我们不能相互责备, 

要宽容,    要团结协作一起克服困难。

41. A. fashion       B. mess    C. hurry     D. way

【解析】选      C。词语辨析题。根据后面           my clients were waiting for me there 可知

作者匆忙去办公室。fashion        时尚; in a mess 一团糟; in a hurry 匆忙; in a way 在

某种程度上。故选        C 项。

42. A. injured       B. stuck      C. lost        D. removed
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      B。词语辨析题。由于交通堵塞,             作者被困住了。get injured    受伤; 

get lost in 迷失, 埋头于; remove 移开。be stuck in 被困在……。故选       B 项。

43. A. properly         B. awkwardly

C. considerately        D. constantly

【解析】选      D。词语辨析题。所有的车辆都排起了长长的队伍,                    司机们不停地

按喇叭。properly   适当地; awkwardly  笨拙地; considerately 考虑周到地; 

constantly 反复地, 不停地。故选      D 项。

44. A. anxiety          B. concern

C. anger                D. sadness

【解析】选      C。推理判断题。司机们不停地按喇叭来摆脱他们的愤怒。

anxiety 焦虑; concern 关心; anger 愤怒; sadness 悲伤。故选  C 项。

45. A. cause            B. evidence

C. influence            D. effort

【解析】选      A。词语辨析题。作者下车,           走到前面去看交通堵塞的原因。

cause 原因; evidence 证据; influence 影响; effort 努力。故选 A 项。

46. A. break down       B. turn off

C. set off              D. pull up

【解析】选      A。逻辑推理题。根据本句           a young man was struggling hard to move 

forward his car 可知一个年轻人的车抛锚了。break down         汽车抛锚,    出故障。

47. A. comforting       B. directing

C. watching             D. checking
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      C。逻辑推理题。根据本句           without coming to offer, 可知其他的司

机只是看着。comfort      安慰; direct 指导; watch 注视; check 核查。故选    C 项。

48. A. admission        B. opportunities

C. trust                D. assistance

【解析】选      D。词语辨析题。其他的司机只是看着,                没有人伸手援助。

admission 承认, 入场费; opportunity 机会; trust 信任; assistance 帮助。故选  D 项。


49. A. observing        B. blaming

C. inspiring            D. punishing

【解析】选      B。词语辨析题。与此同时,           司机们因为交通堵塞而责备这个年轻

人。observe  观察,  遵守; blame 责备; inspire 激励, 启发; punish 惩罚。故选     B 项。


50. A. satisfied     B. impatient

C. frightened        D. embarrassed

【解析】选      D。逻辑推理题。根据本句           everyone put him to the scorn 可推知年轻

人很尴尬。satisfied   满意的; impatient 不耐烦的; frightened 害怕的; 

embarrassed 尴尬的。故选     D。

51. A. progress      B. focus

C. practice          D. inconvenience

【解析】选      D。推理判断题。给交通带来的不便。progress              进步; focus 焦点; 

practice 练习, 惯例; inconvenience 不方便。故选    D 项。

52. A. forgiving     B. criticizing
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

C. persuading        D. encouraging

【解析】选      A。词语辨析题。没有人能原谅这个年轻人的错误。forgive                    原谅; 

criticize 批评; persuade 说服; encourage 鼓励。故选 A 项。

53. A. tiredly       B. immediately

C. purposely         D. steadily

【解析】选      B。逻辑推理题。看到这些,           作者立即上前帮忙。tiredly       疲惫地; 

immediately 立即, 马上; purposely 故意地; steadily 稳定地。故选     B 项。

54. A. pretended     B. cooperated

 C. hesitated        D. promised

【解析】选      B。词语辨析题。前面提到了其他司机和作者一起帮助年轻人。故

此处是合作。pretend     假装; cooperate 合作; hesitate 犹豫; promise 允诺。故选

B 项。

55. A. vain    B. secret      C. relief     D. panic

【解析】选      C。词语辨析题。车一发动起来,             年轻人如释重负地笑了。in 

relief 如释重负地; in vain 徒劳地; in secret 秘密地; in panic 惊慌地。故选    C 项。

56. A. apologized    B. shouted

C. explained         D. complained

【解析】选      A。词语辨析题。年轻人对我们表示了感谢,                 并对在场所有人表示

了歉意。apologize   道歉; shout 大喊; explain 解释; complain 抱怨。故选    A 项。

57. A. intelligence  B. relationship

C. attitude          D. practice
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

【解析】选      C。词语辨析题。后来,         我深深思考在危机时刻人的态度。

intelligence 智力; relationship 关系; attitude 态度; practice 练习。故选 C 项。

58. A. satisfaction  B. sympathy

C. benefit           D. trust

【解析】选      B。词语辨    析题。当其他人这样做时,           我们责备。但是当我们身处

同样的处境时,       我们渴望赢得别人的同情。satisfaction        满足; sympathy 同情; 

benefit 利益, 好处; trust 信任。故选    B 项。

59. A. neglect       B. estimate

C. simplify          D. overcome

【解析】选      D。词语辨析题。在危难时刻,            我们应该团结起来努力克服困境, 

而不是责备他人。neglect       忽视; estimate 估计; simplify 简化; overcome 克服。故

选  D 项。

60. A. wise          B. similar

C. painful           D. common

【解析】选      A。词语辨析题。宽容是一种明智的选择。wise                 明智的; similar 相

似的; painful 痛苦的; common  常见的,    普通的。故选      A 项。

【长难句分析】

Forgiving is a wise choice, as it not only avoids conflicts further,  but also spreads 

universal love. 

分析:   本句是一个复合句。as        引导的是原因状语从句。

翻译:   宽容是一种明智的选择,          因为它不仅避免了进一步的冲突,             而且传播了博

爱。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

第二节(共    10 小题;  每小题   1. 5 分, 满分  15 分)

  阅读下面短文,        在空白处填入       1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。

  78-year-old Luo Guangde recently completed the Berlin Marathon on September 

24,  clocking a personal best of 5 hours 28 minutes 30 seconds,  shortening his 

previous ‘PB’ 61. ________ 16 minutes.  

  Only 62. ________(pick) up running at the age of 75,  Luo now ranks 28th in 

the world in the 75-and-above category for marathons,  and is 63. ________ only 

Chinese person in the group.  

  A back injury had 64. ________ (previous) limited Luo’s ability 65. ________ 

(run). However,  Luo overcame the injury,  and—despite some pain—was able to 

complete the Chongqing half-marathon with the 66. ________(assist) of his twin sons,  

67. ________ were the catalyst for his decision to begin running.  

  He then competed in the Los Angeles Marathon in February,  2016. After 

68. ________ (cross) the line under his own power,  Luo decided to go for the 

“Marathon Grand Slam, ” which are the 6 69. ________( large) marathons in the 

world.  

  He competed in the New York Marathon in November,  2016,  and also 

70. ________(take) part in the London Marathon in April,  2017.  

  He planned to run in two marathons in 2018,  and one in 2019. By then he will 

be 80. 

61. 【解析】by。考查介词。by         表示相差的程度。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

62. 【解析】picking。考查非谓语动词。句子主语               Luo 和 pick 之间是主动关系, 

故应用现在分词作状语。

63. 【解析】 the。考查冠词。the only      表示唯一的。

 64. 【解析】previously。考查副词。修饰动词           limited, 应用副词。

previously 是副词, 意为“以前”。

65. 【解析】to run。考查非谓语动词。不定式短语作定语修饰名词                      ability。

66. 【解析】assistance。考查名词。with the assistance of  在……的帮助下。

assistance 是名词。

67. 【解析】who。考查定语从句。先行词是               twin sons, 且在从句中作主语,      故

用  who。

68. 【解析】crossing。考查非谓语动词。介词后面应跟名词或动名词。故用

crossing。

69. 【解析】largest。考查形容词最高级。根据前面               6 可知是六个最大的马拉松

比赛。故用形容词的最高级。

70. 【解析】took。考查时态。根据时间状语可知此处应用一般过去时。

第四部分 写作(共两节,          满分  35 分)

第一节 短文改错(共         10 小题;  每小题   1 分, 满分  10 分)   世纪金榜导学号

79060301

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,                      请你修改你同桌写的以下

作文。文中共有       10 处语言错误,     每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词

的增加、删除或修改。

  增加:     在缺词处加一个漏字符号(∧),          并在其下面写出该加的词。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

  删除:     把多余的词用斜线( \ )划掉。

  修改:     在错的词下划一横线,         并在该词下面写出修改后的词。

  注意: 1.    每处错误及其修改均仅限一词; 

         2. 只允许修改     10 处, 多者(从第    11 处起)不计分。

Dear teachers and schoolmates, 

  I have excited news to share with all of you. The first English Festival is 

scheduled to held in our school’s auditorium from November 6th and 10th. 

  This week-long festival promised to be a feast for ears and eyes as well as minds,  

that students and teachers alike are welcome to participate in. A wide variety of 

wonderful activity are there for you,  included English singing competitions,  and 

drama performances. In the meanwhile,  attend lectures on Western culture is also a 

good option for you. 

  By immersing everyone in the charm of English,  the festival is bound to fuel 

our desire to be better English learners,  spark your way of thinking and above all 

get all of you to have a fun with English. 

                                                              Yours, 

                                                              Li Hua

答案: 
中国现代教育网         www.30edu.com    全国最大教师交流平台
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台


1. 【解析】第一句的       excited→exciting。修饰  news 应用 exciting。exciting 一般

修饰物; excited 一般修饰人。

2. 【解析】第二句的       held 前加  be。The first English Festival 和 hold 之间是被动

关系,   故应用不定式的被动形式。

3. 【解析】第二句的       and→to。from. . . to 从……到。

4. 【解析】第三句的       promised→promises。根据全文,     分析本句时态可知本句应

用一般现在时。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

5. 【解析】第三句的       that→which。本句是非限制性定语从句,            故用  which。

6. 【解析】第四句的       activity→activities。a variety of 后面应用复数。

7. 【解析】第四句的       included→including。including 是介词, 意为“包含”。

【知识拓展】including/included

including 是介词, 后接名词;      included 则置于名词后相当于       including + n. 

He has bought dozens of books,  including an English novel. 

他买了很多书,       包括一本英文小说。

Everyone is going to visit the Great Wall,  me included. 

所有人,    包括我在内,     都要去参观长城。

8. 【解析】第五句的       attend→attending。分析句式可知     attend lectures on Western 

culture 作主语,  故 attend 应用动名词形式。

9. 【解析】第六句的       our→your。根据句意可知是激发你们的愿望。

10. 【解析】去掉第六句        fun 前面的   a。fun 是不可数名词,      故不用冠词。have 

fun 玩得高兴。

第二节    书面表达(满分      25 分)

                                                      (2018·洛阳模拟)

  假定你是育才中学的学生李华,               你校英籍教师      Ms Wilson 很喜欢中国传统

文化,   特别是丝绸。你推荐并邀请她参观市丝绸博物馆,                    请你给她写封邮件,        内

容包括: 

  1.   博物馆地点; 

    2. 博物馆开放时间; 

    3. 博物馆简介。
                  中国现代教育网  www.30edu.com  全国最大教师交流平台

注意: 1.  词数  100 左右(开头和结尾已给出,         不计入总词数); 

     2. 可以适当增加细节,        以使行文连贯。

Dear Ms Wilson, 

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

  Looking forward to your early reply. 

                                                              Yours, 

                                                              Li Hua

【参考范文】

Dear Ms Wilson, 

  I’m Li Hua,  one of your students at Yucai Middle School. I know you’re 

interested in Chinese traditional culture, especially Chinese silk. So I advise you to 

visit the City Silk Museum. I believe visiting the museum will enrich your knowledge 

on Chinese silk. The museum is open from 9: 00 am till 5: 00 pm, from Monday to 

Sunday for free. It is located on Zhongzhou Road,  Xigong District. It introduces the 

5, 000-year-long history of Chinese silk culture and covers all kinds of silk from 

almost every dynasty of ancient China. Shall we go there together this Saturday?  

I’ll meet you at our school gate if you like. 

  Looking forward to your early reply. 
中国现代教育网         www.30edu.com    全国最大教师交流平台

                                                                            Yours, 

                                                                           Li Hua


                          [来源:学科网]

                                         关闭      Word     文档返回原板块
0积分下载