网校教育资源平台

2019届高考英语(浙江专版)一轮复习练习:必修3 5 Unit5

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读素能强化20181216210
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达优选习题20181216362
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷二20181216341
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读即时巩固2018121629
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读课件20181216246
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷二201812130278
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达课件201812163134
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷三201812130279
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷一201812130280
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷一20181216342
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期周末自测卷(打包6套)
免费
(天津专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题四任务型阅读(课件试题)(打包8套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题5书面表达(课件试题)(打包12套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题3完形填空(课件试题)(打包12套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题五书面表达(课件试题)(打包16套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题1阅读理解(课件试题)(打包13套)
免费
浙江省杭州市十八中2019届高三英语上学期周末检测卷(打包13套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题4语法填空和短文改错(课件试题)(打包24套)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台


                                  阅读提速练
    Ⅰ 阅读理解
                                        A
    (2018·浙江名校联考)Belgium     is the land of music festivals. There are rock, pop, world, 
electronic music festivals and more, so you’re sure to find a festival that suits your taste.
    Groezrock
    Groezrock could be considered the opener of the festival season in Belgium. This festival 
grew from a small event to an international festival that had 33,000 visitors in 2016. If you’re 
into the harder stuff(东西), this is where you need to go.
    When? April 29-30. Where? Meerhout. Music? Punk, emo, ska and rock in all its variations. 
Free? No.
    Sfinks Mixed
    Sfinks is a world music festival that focuses on bringing culture together. There are also 
plenty of things to do besides watching the performances. Good to know for families: Sfinks is a 
kid­friendly festival, with workshops, storytelling and performances aimed at children.
    When?  July 27-30. Where? Boechout. Music? World. Free? The festival is free; the 
camping is not.
    Graspop Metal Meeting
    If Groezrock doesn’t seem rough enough to you, Graspop Metal Meeting might. As the 
name says, this festival is all about metal, rock and punk. In 2016 the festival received 140,000 
visitors who came to watch the more than 100 bands performing.
    When? June 16-18. Where? Dessel. Music? Metal. Free? No.
    Genk on Stage
    Genk on Stage is a pop musical with not only a lot of Belgian artists, but also some 
international names. 80,000 people attended Genk on Stage in 2016.
    When? June 23-25. Where? Genk. Music? Pop. Free? Yes.

    【解题导语】 本文是一篇应用文,涉及音乐节话题。作者推荐了比利时几个重要的

音乐节。

    1.Which may kick off the festival season in Belgium?
    A.Groezrock.                           B.Sfinks Mixed.
    C.Graspop Metal Meeting.               D.Genk on Stage.
    A 解析:细节理解题。根据            Groezrock 部分中的“Groezrock    could be considered the 
opener of the festival season in Belgium.”可知,Groezrock 拉开了比利时音乐节的序幕。
    2.What do we know about Sfinks Mixed?
    A.It enjoys worldwide popularity.
    B.It’s mainly targeted at kids.
    C.It combines fun with culture.
    D.It features certain types of music.
    C 解析:细节理解题。根据            Sfinks Mixed 部分中的“Sfinks   is a world music festival 
that focuses on bringing culture together. There are also plenty of things to do...”可知,该音乐节
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

将娱乐和文化结合在一起。
    3.Where are crazy metal music enthusiasts most likely to go?
    A.Meerhout.                            B.Boechout.
    C.Genk.                                D.Dessel.
    D 解析:推理判断题。根据            Graspop Metal Meeting 部分中的“If    Groezrock doesn’t 
seem rough enough to you, Graspop Metal Meeting might...this festival is all about metal, rock 
and punk.”可知,对于狂热的金属乐爱好者,Graspop               Metal Meeting 可能更适合他们;再
结合下文的“Where? Dessel.”可知举办地是         Dessel,故选  D。
                                        B
    (2018·金华十校模拟)I     hate Black Friday sales. It’s often a gathering of people who are 
there for many different reasons. Some are looking for a deal on that one item for their loved one, 
or perhaps themselves. Their intentions are completely unrelated to the festive time of the year.
    It was several years ago when my wife asked me to meet her at the local department store on 
Black Friday morning. They had advertised a child’s bike that she wanted to purchase for our 
son. We stood with a very large crowd, waiting for the manager to blow the whistle. After a while 
the whistle blew. It was like throwing a bucket of small fish into a tank of sharks. I told my wife 
that if we obtained a bike, fine, but if we did not, I was OK with that too.
    As the pile of bikes began to gradually decrease in size, I saw my “polite” opportunity to 
wrap my hands around the corner of one of the boxes. I lifted it up and suddenly felt some mild 
resistance. I looked up to see one of the largest gentlemen I had ever seen in my life. Frightening 
was not the word to describe his presence. He wore lots of belts of metal studded leather around 
both arms and even his neck. Tattoos(文身) were an obvious passion of his.
    I started to give up the box but he gently pushed it into my direction and back into my hands. 
He  then directed it into my shopping cart. He looked at me, smiled, and said, “Merry 
Christmas.” My wife and I went to the checkout, paid for the bike and went home. All the way 
home I was thinking that this moment was by far the best gift I had ever received for Christmas. 
The kindness of a stranger broke all preconceived notions(预想) I may have had of stereotypes 
and prejudices.

    【解题导语】 本文是一篇记叙文。作者和妻子想在黑色星期五大抢购时给儿子买辆

自行车,无奈百货商店里人山人海。作者本想放弃,没想到一个陌生人把自行车盒子让给

了他。这让作者改变了之前对他人的偏见。

    4.How did the author feel when going into the store?
    A.The crowd was like small fish.
    B.They might not get the bike.
    C.He was excited to do the shopping.
    D.The whistle was blown too late.
    B 解析:推理判断题。根据第二段中的最后一句可知,作者进入商店时已经做好了
买不到自行车的打算,故选            B 项。
    5.What happened when the author was buying the bike?
    A.He was scared by a man’s look at first.
    B.A gentleman bought the bike for him.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    C.A stranger helped him lift the box.
    D.He gave up the bike he first touched.
    A 解析:细节理解题。根据第三段中的“I                 looked up to see...Frightening was not the 
word to describe his presence.”可知,“吓人”这个词已经不足以形容这个人的出现了。故
选  A 项。
    6.What is the best title of the passage?
    A.Black Friday Sales
    B.My Son’s Best Bike
    C.The Best Christmas Gift
    D.A Strange Gentleman
    C 解析:标题归纳题。文章讲述了作者和妻子为儿子买自行车作为圣诞礼物时受到
了陌生人的帮助的故事,作者认为那一时刻是他收到过的最好的圣诞节礼物。故                                  C 项作标
题最佳。
                                        C
    Spider monkeys have long,thin arms with hook­like hands that allow them to swing 
through the trees. They do not have opposable thumbs(对生拇指).
    The brown­headed spider monkey has a prehensile(缠绕性的) tail,which means it can 
grasp and can be used like a fifth leg to grab trees. During the day,the spider monkey searches 
for fruits,which make up the main part of its diet. They will also eat flowers,seeds,leaves,
and small insects during the dry season when fruits aren’t available. They spend most of the 
daylight hours climbing and swinging through the high branches of trees.
    The brown­headed spider monkey lives in a large community of about 20 to 100 male and 
female monkeys. They split into smaller groups for feeding. Females usually give birth to only a 
single baby each year or two. Young monkeys are carried on their mothers’ stomachs until about 
16 weeks old. Then they are strong enough to ride on their mothers’ backs. All brown­headed 
spider monkey babies are born with pink faces and ears.
    Spider monkeys hug each other and wrap their tails around each other. They are very 
intelligent and have strong memories. They were named spider monkeys because they look like 
spiders as they hang upside down from their tails with their arms and legs swinging. Their 
genus(属) name is Ateles,which means “imperfect”. This refers to the fact that they don’t 
have thumbs.
    Hunting the brown­headed spider monkey is now barred in Ecuador,a country in 
northwestern South America,but humans have killed them for their meat for hundreds of years.

    【解题导语】 本文是一篇说明文,介绍了蜘蛛猴的特征和生活习性。

    7.Spider monkeys live mostly on ________.

    A.insects                              B.fruits
    C.flowers                              D.leaves
    B 解析:细节理解题。根据第二段的“During the day,the spider monkey searches for 
fruits,which make up the main part of its diet.”可知,在白天,蜘蛛猴寻找水果,这是它们
饮食的主要成分。据此可知,它们以水果为主食。live on                    意思是“以……为主食”。
    8.What can we learn about spider monkeys?
    A.They have five legs.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    B.They live in small groups.
    C.Their tails can take their weight.
    D.Their genus is the same as spiders’.
    C 解析:推理判断题。根据第四段中的“They                  were named  ... their arms and legs 
swinging.”可知,它们可以靠尾巴倒挂在树上,让四肢(在空中)摇摆着。由此推断,蜘蛛猴
的尾巴可以承担体重。所以选             C。
    9.What does the underlined word “barred” in the last paragraph refer to?
    A.Permitted.                           B.Forbidden.
    C.Encouraged.                          D.Ignored.
    B 解析:词义猜测题。根据最后一段内容可知,厄瓜多尔是南美洲西北部的一个国
家,那里的居民虽然几百年来猎杀蜘蛛猴以获取肉食,但是现在这种行为已经被禁止。此
句采用   but 一词前后对比介绍蜘蛛猴在这个国家的今昔不同状况,forbid                     意思是“禁止”。
所以   B 选项正确。
    10.Where do newly­born spider monkeys stay?
    A.In a large community.
    B.In trees with high branches.
    C.On their mothers’ backs.
    D.On their mothers’ stomachs.
    D 解析:细节理解题。根据第三段的“Young                  monkeys are carried on their mothers’ 
stomachs until about 16 weeks old. Then they are strong enough to ride on their mothers’ 
backs.”可知,刚出生的小猴大约前            16 周生活在母猴肚子上。故选           D。
    Ⅱ 七选五
                      How to Have a Successful Remote Interview?
    If interviews make you nervous,the thought of doing one remotely might be a relief. 
1.________Even if your interviewer may have a hard time seeing you sweat,they will still ask 
questions. Think of a phone or video interview as an extra opportunity to impress your interviewer. 
If you create a genuine connection with someone without being in the same place as him,
chances are they’ll trust your ability. 2.________
•Test your equipment.
    3.________For a video interview,it’s important to do a trial run in advance,since it 
can be especially troublesome. “These are live,so it’s very important to test your connections 
ahead of time,” says Scott Dobroski,the director of Corporate Communications at Glassdoor.
•4.________
    You don’t want your interviewer to think you’re in an underground place. So skip the 
dark,dull mood lighting. Pick a spot where the light is facing you and try to set yourself up in a 
relaxing atmosphere and at a comfortable distance. Ideally,have slightly an inch of space above 
your head.
•Take your time.
    A common  mistake people make is cutting someone else off in conversation. This is even 
easier to do when you can’t see the person you’re talking to. So even if it feels slightly 
unnatural,wait for a while after your interviewer finishes a sentence. 5.________He may 
understand why. But you don’t want to come across as rushing the conversation or being more 
interested in hearing yourself talk than establishing a connection.
    A.Get the atmosphere right.
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    B.But you should still take them seriously.
    C.Here are three tips to make the whole process go smoothly.
    D.Buy a phone or video before you have the interview.
    E.Cutting him off a time or two might not be a big problem.
    F.Make sure that your phone is charged and your Wi­Fi works.
    G.Your interviewer will be happy to see you cut him off.

    【解题导语】 本文是一篇说明文,主要介绍了做好远程面试的三条建议。
    1.B 解析:根据空处前一句并结合空处后一句可知,空处应是一个转折句,用来引
出本文的话题:尽管远程面试看似轻松,但是你仍然要认真面对,故                             B 项正确。
    2.C 解析:根据前一句可知,如果你在没有和某人处于同一地的情况下和他建立了
真正的联系,那么他很可能会相信你的能力。结合下文列举的三个做好远程面试的建议可
以判断,空处承上启下,引出下文的介绍,故                    C 项正确。
    3.F 解析:根据该段小标题“Test your equipment.”并结合空处后一句可知,该段提出
本文的第一条建议:测试你的设备。F                项“确保你的手机充好电且            Wi­Fi 正常”符合文意,
故  F 项正确。
    4.A 解析:根据空处所在的位置可知,空处为该段小标题;由该段第三句可知,选
择一个光线面对你的地方,试着让自己处在一个轻松的氛围并且保持一个舒适的距离。据
此可以判断,该段主要介绍第二条建议:要有恰当的氛围,故                          A 项正确。
    5.E 解析:根据该段小标题“Take your time.”并结合空处前一句和后一句可知,该段
介绍了第三条建议:别着急,慢慢来。E                 项“打断他一两次可能不是一个大问题”符合文
意,故   E 项正确。
                               语言运用与写作规范练
    Ⅰ 完形填空
    Not many people can say they’ve been hit by a vehicle, but I can. I rode my bike to my 
daily __1__practice in a gym last summer. I crossed the street as the light __2__; however, a 
young woman __3__ me with her fancy racing car. Like James Bond in a very __4__ situation, I 
rolled across the hood(引擎盖) onto the other side of the car. You may wonder __5__ a woman 
driver could be so careless. The truth is that the woman was on her phone while driving, so her 
__6__ was clearly drawn away from driving, which caused the accident.
    After assessing my __7__ and believing that all my bones were undamaged in any way, I 
__8__ and talked to the woman driver. I could tell she was obviously quite __9__. So was I. After 
assuring her of my well­being, we __10__ ways.
    __11__ my surprisingly shabby bicycle, I went on my way. I rode into the __12__ 20 minutes 
late.Upon my arrival,my tennis coach and friends asked me why I was late. Nervously, I __13__ 
the car accident. Everyone seemed to be far more __14__ than I was. In fact, I __15__ joked, 
saying that now I know how the squirrels feel after a nice escape.
    After this __16__, I realize the importance of bike lanes and watching out for pedestrians.
    Now  as I drive, I always __17__ for people on bikes so that they do not __18__ the same 
fate(命运) that I did. __19__, for all the bikers and runners out there, watch out for cars, as one 
small mistake could __20__ an unforgivable mistake.

    【解题导语】 本文是一篇记叙文。“我”在骑车去体育馆参加网球训练的途中,被

一辆跑车撞到,幸运的是“我”的骨头没有受伤。通过这起事故,“我”意识到了自行车
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

车道和注意行人的重要性。

    1.A.football                           B.tennis
    C.volleyball                           D.badminton
    B 解析:根据第三段第三句中的“my               tennis coach”可以判断,“我”骑自行车到体育
馆参加网球训练,故         B 项正确。
    2.A.permitted                          B.broke
    C.appeared                             D.exploded
    A 解析:根据该句中的“I          crossed the street”可知,“我”穿过了街道;根据常识可以
判断,此举是在信号灯的允许(permitted)下进行的,故                A 项符合语境。
    3.A.passed                             B.greeted
    C.hit                                  D.met
    C 解析:根据该句中的“a young woman ______ me with her fancy racing car”,并结合
第一段第一句中的“been        hit by a vehicle”可知,一位年轻的女士开着跑车撞到了“我”。
C 项意为“撞击”,符合语境。
    4.A.romantic                           B.humorous
    C.awkward                              D.dangerous
    D 解析:根据该句“Like         James Bond in a very ______ situation, I rolled across the 
hood(引擎盖) onto the other side of the car.”可知,就像詹姆斯·邦德在非常危险的(dangerous)情
况下那样,“我”从引擎盖上滚到了车的另一边。
    5.A.how                                B.if
    C.when                                 D.where
    A 解析:分析该句结构可知,空处在宾语从句中作状语;结合该句“You                             may wonder 
______ a woman driver could be so careless.”及语境可知,你可能想知道,一个女司机怎么会
如此粗心。how      表示“怎么,如何”,故选            A。
    6.A.passion                            B.attention
    C.interest                             D.excitement
    B 解析:根据该句中的“The truth is that the woman was on her phone while driving”可知,
这位女士在开车时打电话。据此可以判断,她的注意力(attention)不在开车上。
    7.A.needs                              B.behaviors
    C.injuries                             D.conclusions
    C 解析:根据该句中的“believing that all my bones were undamaged in any way”可以判
断,这是在对“我”的伤势进行评定。C                 项意为“损伤”,符合语境,故              C 项正确。A    项
意为“需要”;B        项意为“行为”;D        项意为“结论”。
    8.A.stood up                           B.walked away
    C.lay down                             D.blew up
    A 解析:根据该句中的“believing that all my bones were undamaged”可知,“我”的骨
头都没有受伤;据此可以判断,“我”站起身和那位女司机说话。A                            项意为“站起身”,
符合语境,故      A 项正确。B     项意为“走开”;C        项意为“躺下”;D         项意为“爆炸,爆发”
。
    9.A.rude                               B.cautious
    C.forgetful                            D.scared
    D 解析:根据上文可知,“我”被这位女司机开的跑车撞到;据此可以判断,这位
女司机很害怕(scared),故      D 项正确。A     项意为“粗鲁的”;B         项意为“谨慎的”;C          项意
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

为“健忘的”。
    10.A.parted                            B.cleared
    C.explored                             D.changed
    A 解析:根据该句中的“After assuring her of my well­being”可以判断,在让她确信
“我”身体没事以后,我们就分开(parted)了。
    11.A.Turning in                        B.Picking up
    C.Putting aside                        D.Giving away
    B 解析:根据上文可知,“我”被女司机驾驶的跑车撞到;据此可以判断,“我”
扶起(Picking        up)了“我”的破烂的自行车就上路了。A                项意为“交还”;C        项意为
“把……放在一边,撇开”,D             项意为“泄露”。
    12.A.garage                            B.parking lot
    C.gym                                  D.bike store
    C 解析:根据第一段第二句中的“gym”可知,“我”骑车进了体育馆(gym),故选
C。
    13.A.avoided                           B.ignored
    C.prevented                            D.mentioned
    D 解析:根据该段最后一句中的“saying             that now I know how the squirrels feel after a 
nice escape”,并结合该句“Nervously,   I ______ the car accident.”可知,紧张之余,“我”提
到(mentioned)了这起事故。
    14.A.grateful                          B.inspired
    C.anxious                              D.curious
    C 解析:根据前一句可知,“我”提到了这起事故;结合该句“Everyone seemed to be 
far more ______ than I was.”可以判断,他们似乎比“我”更加担心(anxious)。A               项意为
“感激的”;B       项意为“能力卓越的”;D           项意为“好奇的”。
    15.A.still                             B.even
    C.just                                 D.yet
    B 解析:根据该句中的“joked, saying that now I know how the squirrels feel after a nice 
escape”,并结合前一句他们似乎比“我”更加担心的描述可知,事实上,“我”甚至
(even)开起了玩笑。
    16.A.attempt                           B.sacrifice
    C.exploration                          D.accident
    D 解析:根据上下文可知,在这起事故(accident)之后,“我”意识到了自行车车道
和密切注意行人的重要性。A            项意为“尝试”;B         项意为“牺牲”;C        项意为“探索”。
    17.A.look out                          B.work out
    C.come out                             D.set out
    A 解析:根据该句中的“so that they do not______ the same fate(命运) that I did”可知,
现在“我”开车时总要密切注意(look                out)骑自行车的人,这样他们就不会遭受(suffer)与
“我”同样的命运。B         项意为“锻炼身体”;C           项意为“公开表明”;D          项意为“出发”
。
    18.A.accept                            B.deserve
    C.suffer                               D.escape
    C 解析:参见上题解析。A            项意为“接受”;B        项意为“应得”;D         项意为“逃跑”
。
    19.A.Thus                              B.However
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    C.Otherwise                            D.Also
    D 解析:根据语境可知,“我”现在开车总要密切注意骑自行车的人,同样(Also),
对于所有的骑自行车的人和跑步者,他们应当注意来往车辆,因为一个小错误可能会导致
(cause)一个不可原谅的错误。
    20.A.repeat                            B.cause
    C.correct                              D.realize
    B 解析:参见上题解析。
    Ⅱ 语法填空
    (2018·台州高三调研)Many of my friends like fall and take it as their favorite season. Last 
weekend, I went outdoors and soon 1.____________(find) a deep appreciation of this season.
    The change of leaf colors is a common reason given 2.____________ the love of fall. Each 
tree reacts 3.____________(different) to the change of the season. Some shed their leaves in hopes 
of reproducing; however, other 4.____________(tree) remain green for as long as possible to gain 
additional energy from the sun to survive the winter. This effect 5.____________(call) the 
fight­or­flight response.
    Fall is a time of 6.____________(reflect) and preparation for the year ahead. I have found a 
meaning of fall for me. I’m 7.____________ 18­year­old boy in the final year of high school and 
my life is a work in progress. There are times I want to give up, but then I look around me and 
realize life keeps 8.____________(move). The natural cycle of life is beautiful and doesn’t stop 
growing so I have to learn to keep up.
    The meaning of fall is different for each person. I encourage you 9.____________(go) out to 
follow some path or sidewalk and discover 10.____________ fall means to you.

    【解题导语】 “我”的许多朋友喜欢秋天,“我”对秋天有自己的感受。生命的轮

回让“我”意识到“我”应当不断进步。
    1.found 解析:考查动词的时态。根据该句中的时间状语“Last                      weekend”可知,该句
描述的是过去发生的事情,故用一般过去时。
    2.for 解析:考查介词。根据该句中的“a                common  reason”可知,叶子颜色的变化是
爱上秋天的一个常见原因。reason for...表示“……的原因”。
    3.differently 解析:考查副词。空处修饰动词             react,故用副词形式。
    4.trees 解析:考查名词复数。根据空前的“Some...other”可知,该处表示另外一些树,
故用复数形式。
    5.is  called 解析:考查动词的时态和语态。这种反应被称为“战斗或逃跑”反应。
该句陈述的是自然现象,故用一般现在时;主语                    This  effect 和动词 call 之间是被动关系,
故用被动语态。
    6.reflection 解析:考查名词。根据空前的介词              of 及空后的    preparation 可知,空处
用名词作该介词的宾语。
    7.an   解析:考查冠词。该处表示泛指,故用不定冠词,18­year­old                     的发音以元音
音素开头,故填       an。
    8.moving 解析:考查非谓语动词。该处指“有时候我想放弃,但是我看看我的周
围,意识到生命在继续向前”。keep doing sth.为固定搭配,意为“继续做某事”。
    9.to go 解析:考查非谓语动词。encourage           sb. to do sth.为固定搭配,意为“鼓励某
人做某事”。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    10.what 解析:考查宾语从句。分析该句结构可知,空处引导宾语从句,该从句作
discover 的宾语;同时空处也作从句中           means 的宾语,故用      what 引导该宾语从句。
    Ⅲ  应用文写作
    假定你是李华,下周一你因故不能上外教                  Chris 的美国文学课,只能向他请假。请给
外教   Chris 写一张请假条,内容包括:
    1.表示歉意;
    2.说明缺席的理由;
    3.弥补措施。
    注意:1.词数     80 左右;
    2.可适当增加细节,以使行文连贯。 
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
One possible version:
Dear Chris,
    I would like to know if I could ask for a leave of absence from your American Literature 
lesson next Monday on account of a personal reason. 
    My sister’s wedding will be schemed to be held then. Consequently, I am obliged to attend 
it. Guilt about my absence, I assure you that I will make every effort to compensate the missing 
lesson with the assistance of your notes and PPT. If it is convenient, I will consult you about some 
difficult questions.
    I’d appreciate it if my request could meet with your approval. 
                                                               Yours sincerely,
                                                                        Li Hua
    Ⅳ  概要写作
    阅读下面短文,根据其内容写一篇               60 词左右的内容概要。
    While many of us go to sleep before midnight, some teenagers choose to stay up much later. 
They are not driven by the burning desire to write a better essay or achieve a higher grade. Instead, 
they are busy playing online games. Known as young internet addicts, they have long been a 
problem in China. A report released in 2010 by the China Youth Association for Network 
Development showed that there were over 24 million young internet addicts among China’s 
young urban internet users. The report also said that over 18 million youth had a tendency to 
develop internet addiction.
    To  deal with the problem of internet addiction among teenagers, the Cyberspace 
Administration of China released draft regulations in January which carried out a ban on online 
gaming. If the regulations are adopted, under­18s would be banned from playing online games 
between midnight and 8 a.m.
    As soon as the government’s draft law surfaced, it drew great attention from the public. 
Some applauded the law as a way to better protect minors(未成年人), saying that too much 
overnight gaming is harmful to minors’ health and believing the period between midnight and 8 
a.m.  to be vital to human physical functions. However, others wondered whether it would be 
practicable if it came into effect, as minors could just borrow their parents’ IDs to register 
accounts to play online games. The Guangming Daily suggested that parents should help their 
teenagers find a balance between the cyber world and the real world.
    China is by no means the only one trying to fight against teenage gaming addiction.  
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

Germany introduced a regulation in 2002 in an attempt to stop minors from playing online games 
from 10 p.m. to 6 a.m. Meanwhile, the U.K., the U.S. and Australia have banned online 
games from 10 p.m. to 6 a.m. Meanwhile, the U.K., the U.S. and Australia have forced a 
rating system on computer games to make sure that teenagers cannot access “adult” content 
such as violence, sex or bad language.
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
One possible version:
    Many  teenagers in China have become addicted to overnight online games.Thus, the 
government released a draft law to solve the long­lasting issue.Some people welcome the law 
because it is beneficial to the teenagers’ health, while others doubted whether it would be 
effective.Actually, many other countries have also been making laws against the teenage online 
addiction.
10积分下载