网校教育资源平台

重庆市巴蜀中学2018_2019学年高二英语上学期期中复习试题2018110602195

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

重庆市第八中学2018_2019学年高二英语上学期第一次月考试题(扫描版)
免费
重庆市巴蜀中学2018_2019学年高二英语上学期期中复习试题2018110602195
免费
重庆市綦江中学2018_2019学年高二英语上学期半期考试试题PDF2018111201146
免费
2018年秋季学期高二英语人教版必修5单元模块复习课
免费
2018年秋季学期高二英语人教版必修5考前过关训练 (共6份打包)
免费
人教版 必修五 UNIT 5 单元质量评估(五)
免费
人教版 必修五 unit 4单元质量评估(四)
免费
人教版 必修五 Unit 2 单元质量评估(三)
免费
2018-2019学年度高二英语人教版必修5 单元质量评估(一)
免费
2018-2019学年度高二英语人教版必修5 Unit 1 Learning about Language
免费
河南省郑州市第一中学2018_2019学年高二英语上学期期中试题(PDF)
免费
2018-2019 多地高二上学期期中测试试题
免费
重庆市万州市第二高级中学2018-2019学年高二上学期期中考试英语试题
免费
重庆八中2018-2019学年高二上学期第一次月考英语试题(扫描版)
免费
2018-2019学年度高二英语人教版必修5 第五单元:精讲优练课件+课时提升作业 (共8份打包)
免费
2018-2019学年度高二英语人教版必修5 第四单元:精讲优练课件+课时提升作业 (共8份打包)
免费
2018-2019学年度高二英语人教版必修5 第三单元:精讲优练课件+课时提升作业 (共8份打包)
免费
2018-2019学年度高二英语人教版必修5第二单元:精讲优练课件+课时提升作业 (共8份打包)
免费
2018-2019学年度高二英语人教版必修5第一单元:精讲优练课件+课时提升作业 (共8份打包)
免费
人教版英语高中必修五Unit 4 Making the news Using language 课件(共5份资料)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                            中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                        巴中    2018-2019   学年上学期高二期中复习试卷

                                             英   语  

          注意事项:

               1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条

          形码粘贴在答题卡上的指定位置。用                   2B 铅笔将答题卡上试卷类型            A 后的方框涂黑。

               2.选择题的作答:每小题选出答案后,用                   2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号

          涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。

               3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、

          草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。

               4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。

                                              第Ⅰ卷

          第一部分      听力(共两节,满分           30 分)(略) 

          第二部分 阅读理解(共两节,满分                  40 分)

          第一节(共      15 小题:每小题       2 分,满分     30 分)

              阅读下列短文,从每题所给的四个选项(                     A、B、C   和 D)中选出最佳选项,并在答

          题卡上将该项涂黑。

                                                   A

              The  blooming of  social  media and  interactive smartphone-based apps  has 

          proved  that e-marketing is an  unchangeable trend. In  the case of  China, the 

          latest battlefield is beauty camera apps, which have become an overnight hit in 

          the West.

              1. MeituPic

              Developed by the Xiamen-based Meitu Inc, MeituPic is the company’s flagship 

          beauty camera app and was the first to become a big hit among Western users. The 
此卷只装订不密封
          app has  drawn some 456 million users, who  use it to post  more than 6 billion 

          photos every month.

              In addition to MeituPic, Meitu Inc  has developed a series of beauty camera 


    班级    apps such  as Beauty Plus, Poster Labs and  Meipai, each specializing in facial 
    姓名  
    准考证号  
    考场号  
     
    座位号  
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

feature improvement, video editing and many other features.

    2. Pitu

    Tian  Tian Pi  Tu, is  a beauty  app developed  by China’s   Internet giant 

Tencent.  Similar  to  other  photo-editing  apps,  Pitu  offers  a  number  of 

beautifying filters, blemish(瑕疵)     removing tools  and virtual makeup choices 

for users to choose from.

    Launched in  2014, Pitu  has accumulated  106 million monthly  active users 

(MAUs). While the  number is not as impressive as that  of Meitu’  s apps, some 

argue that the  user base of Tencent’  s gaming products and chat applications, 

such as QQ and WeChat, gives Pitu great potential for further growth. According 

to  Chinese  app  watchers,  Pitu’   s  target  audience is  younger  and  more 

individualized than that of MeituPic. 80  percent of Pitu’  s users are younger 

than 25, giving the app more room to try out more new features.

    3. FaceU

    In contrast with most other  beauty apps, FaceU, focuses more on the social 

feature, encouraging users to video  chat with friends and even strangers while 

playing with its fun stickers (贴纸) — and the strategy is undoubtedly working. 

Launched in 2016, the app, which mainly targets female users between 15 and 35, 

has twice made it onto the Apple store’ s Chart for top apps.


21. Meitu Inc has developed a series of beauty camera apps except ______.

 A. Meipai.         B. MeituPic.           C. Tian Tian Pi Tu.        D. 

Beauty Plus.

22. What gives Tian Tian Pi Tu more room to grow potentially?

 A. The amount of Meitu Apps’s potential users.

 B. Users of Tencent’s gaming products and chat apps.

 C. The various kinds of photo-editing functions.

 D. The room to try out more new features.

23. According to the passage, what do the three Apps have in common?

 A. They mainly target young users.        B. They all launched in 2016.
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

 C. They specialize in photo editing.          D. They are popular and hot.

                                       B

    Tencent announced yesterday that it will limit the daily time for youngsters 

to play its popular King of Glory game after parents and schools in Shanghai and 

other areas complained their children had become addicted to playing it.

    From tomorrow,  children younger than 12 will  only be allowed to  play the 

game  for a maximum(最大值)    of  one hour a  day, and after  9 pm, they  will be 

banned from logging into it, said  Tencent. Those older than 12 will be able to 

play a maximum two hours a day.

    The  game system will remind  players the time  they have been  playing and 

young players will be forced to log out when the time is up.

    Tencent claimed these were the strictest measures in China’s game industry 

to prevent addiction and the company expected they would ease parents’ anxiety.

    The company also said it had updated its system for parents to keep tabs on 

their children using its games.

    Since February, parents can receive messages when children log in and spend 

money on the game after they connect children’s game accounts with their mobile 

phone numbers.

    Now, parents  can connect phones, tablets or  computers that their children 

use to  play games, so that they can  keep an eye on the  children even if they 

have several game accounts, Tencent said.

    Song Zhe, a father of a Shanghai high school student, welcomed the measures 

but was  not sure if they would be  sufficiently effective. “I  like the system 

that could lock up the devices as children can register many accounts,” he said, 

“but children are so clever that they can always think out counter measures.”


24. What can we infer from Paragraph 2?

 A. Kids under 11 could play the game for at most 7 hours in a week.

 B. Girls under 8 are able to log in the game at 10 pm.

 C. Those older than 16 are able to play the game all the time.
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

 D. Children over 13 can log in the game after playing 3 hours in a day.

25. The underlined phrase “keep tabs on” is closest in meaning to 

“_________”.

 A. be careful with    B. be in control of

 C. have an eye on    D. keep contact with

26. What can we learn about the game system according to the passage?

 A. Parents can monitor their children even if they try to register different 

game accounts.

 B. Parents need to connect their tablets or computers to the game accounts of 

their children.

 C. Parents can be reminded of the time their children have been playing the 

games.

 D. Parents should pay attention to their phones all the time in case they miss 

any message.

27. What did Song Zhe’s father think of the game system?

 A. The game system was absolutely welcomed by him.

 B. Children were too dull to break out of the system.

 C. He was uncertain about the effectiveness of the system.

 D. Children could register lots of accounts to unlock the devices.

                                     C

    On any given weekend, the Washington, D.C., public library system offers 

nearly a dozen classes. You can try Matt Mcentee’s class, where he’ll teach 

you how to fix anything from a clock to a broken heart in person.

    I decided to check out a small class early one morning. It’s called 

Homebuying 101. Today, there are about 10 adults ranging in age from their mid-

20s to early 50s—finding their seats.

    In the second row, Whenna Andrews, 28, already has her notebook out.

    I ask Andrews why she came to a class at the library, instead of learning 

how to buy a home online. “This is going to be my first time buying a home and 

I have a lot of questions,” Andrews answers. “I feel like if I’m reading by 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

myself online I can get lost in the information.”

    Andrews’ decision to learn in a traditional classroom is still the 

preferred choice for adults, according to a new study by the Pew Research Center.

    Pew looked at nearly 3,000 people, aged 18 and older. Pew wanted to know how, 

and where, adults learn, after they leave their formal schooling.

    “Learning is still very much a place-based thing,” says Pew researcher 

John Horrigan. “The Internet plays a role, but it’s secondary in most 

respects.”

    For the 74 percent of adults who considered themselves to be personal 

learners, only a third turned to the Internet for most or all of their learning.

    The study also found differences when it comes to education and income level. 

For those with a bachelor’s degree, technology is helping. But for those with 

just a high school diploma, it’s not playing as big a role. The study even 

found that many weren’t aware of online resources like lots of open online 

courses or learning tools like Khan Academy.

    Whenna Andrews knows about those things — she even found the homebuyers 

class on Facebook. But she prefers learning in person.


28. What can we learn about Matt Mcentee?

 A. He only teaches online classes.

 B. He is a science teacher.

 C. He knows how to break people’s heart.

 D. You can learn a lot in his class.

29. For Andrews, the online information about homebuying seems       .

 A. valuable        B. incorrect       C. confusing        D. out-of-date

30. What does Andrews think of the classes the library offers?

 A. She looks forward to them.

 B. She shows no interest in them.

 C. She thinks they should be improved.

 D. She thinks there is no market for them.
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

31. The text mainly discusses       .

 A. the development of online courses

 B. the important role technology plays

 C. the leading way of lifelong learning is traditionally based

 D. the roles of the public library system

                                          D

    William Curry is a serious climate scientist, not an art critic. But he has 

spent  a lot of  time on Emanuel Leutze’s   famous painting “George  Washington 

Crossing  the  Delaware,”  which  describes  a  boatload  of colonial  American 

soldiers making  their way to attack  English the day after  Christmas in 1776. 

“Most   people think these  other guys  in the  boat are  rowing, but  they are 

actually pushing the ice away,” says Curry, tapping his finger on the painting. 

Sure enough,  the lead sailor is  breaking the frozen river with  his boot. “I 

grew up  in the Philadelphia. The place in this painting is  30 minutes away by 

car. I can tell you, this kind of thing just doesn’t happen anymore.”

    But it may again soon. And ice-choked scenes may also return to Europe. The 

16th-century painter Pieter’s  works,  including the 1565 masterpiece “Hunters 

in the Snow,” make the now-temperate European landscapes look more like Lapland. 

Such frigid settings were  commonplace during a period dating roughly from 1300 

to 1850 because much of North America and Europe was in the pain of a little ice 

age. And now there is increasing evidence that the cold could return. A growing 

number of  scientists believe conditions are right for another lasted cooldown, 

or  small ice age. While  no one is predicting an  ice sheet like  the one that 

covered the Northern Hemisphere with  glaciers about 12,000 years ago, the next 

cooling trend could drop average temperatures 5 degrees over much of the United 

States and 10 degrees in the Northeast, northern Europe, and northern Asia.

    Political  changes since  the last  ice age  could make  survival  far more 

difficult for the  world’s  poor. During previous cooling periods, these people 

simply picked up and moved south, but that doesn’t work in the modem world, of 

closed borders. “To the extent the climate change may cause rapid and extensive 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

changes of fortune for those who live off the land, the inability to migrate may 

remove one of the major safety homelands for pitiful people,” says the report.


32. The writer uses paintings in the first paragraph to say         

 A. impossible future climate change.

 B. climate change of the last two centuries.

 C. the river doesn’t freeze in winter anymore.

 D. how George Washington led his troops across the river.

33. Which of the following do scientists believe to be possible?

 A. The temperature may drop over much of the Northern Hemisphere.

 B. It will be colder than 12,000 years ago.

 C. The entire Northern Hemisphere will be covered in ice.

 D. Europe will look more like Lapland.

34. Why is it difficult for the poor to survive the next age?

 A. People don’t live in tribes anymore.

 B. Politics are changing too fast today.

 C. Climate change causes people live off the land.

 D. Migration has become impossible because of closed borders.

35. What is the best title of the passage?

 A. A New Ice Age.

 B. The Effect of Ice Age.

 C. Prediction about the Ice Age.

 D. Political and Climate Change.

第二节     (共 5 小题,每小题          2 分,满分      10 分) 

     根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为

多余选项。       

     Everyone can benefit a lot from reading books. The following is about the 

 various benefits of reading books.

     __36____  Whenever you  read something,  you learn  information that  you 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

 otherwise wouldn’t have known. It can be a fact about history or a theory you 

 didn’t know existed. If you want to learn new words, reading books is a great 

 way to enlarge your vocabulary.

     Reading keeps  your mind in  good condition. Similar to  solving puzzles, 

 reading books allows your mind to practice its processing skills._____37______.

     One of  the primary benefits of  reading books is its  ability to develop 

 your critical thinking skill. _________38_________ Wherever you are faced with 

 a similar problem in  real life, your mind is able to put its mystery-solving 

 skills to a test.

     One of  the real benefits of reading books is that  the information in it 

 can be  accessed over and over again. For  example, reading a cookbook allows 

 you   the   luxury   of   reviewing   the   procedures  whenever   you   need 

 to._______39_______  Don’t  even  think  about writing  the information  down 

 because you may lose the paper you wrote down on sooner or later.

     These  are  just  some  of  the  wonderful  benefits  of  reading  books. 

 _____40_______  If you  can’t  even go outside, you can download free e-books 

 on line and read them on your computer. That way, you can set how advantageous 

 reading can be for yourself.

A. Reading books keeps your mind absent.

B. You can improve your memory by reading.

C. Reading books provides you with new knowledge.

D. Following a recipe from a cooking show will 

be difficult. 

E.   Reading  mystery   novels,  for   example, 

sharpens your mind.

F. Going without books for too long will turn your mind into a whirl (混乱).

G. Why don’t you drop by the bookstore or library and pick a book up?

第三部分      英语知识运用        (共两节,满分         45) 

第一节     完形填空(共        20 小题;每小题        1.5 分,满分      30 分) 
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

     阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(                       A、B、C 和 D)中,选出可以填

入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。                          

    The young seal  couldn’t  have been more than two days old,  and yet he was 

all alone. Sometimes he would swim __41___, but he always came back. At first we 

thought it was ___42___ that he kept swimming back to us, until we noticed that 

he  obviously had  been  ___43___, and  had nowhere  else  to go.  We call  him 

“Curious George”.

    Without his  mother’s  milk,  George appeared very  ___44___ with  his eyes 

closed. I  jumped into the water and swam up  to him,___45___ we were less than 

two  feet away. My heart  went out to  George and I  just hope that he  had the 

___46___ to interact with me. Suddenly, he ___47___ his eyes and immediately he 

jumped  up  between  my  arms,  putting  his  head against  my  chest.  It  was 

a(n)___48___ moment. But I knew that George wouldn’t ___49___ without some help.

    We ___50___ the local conservation volunteers. They were __51___ that in the 

absence of  his mother, he had developed a  ___52___ relationship with us. They 

promised they would  bring him to an area with  __53___ people living there and 

keep an eye on him. Even though it hurt to see him __54___, we knew that he was 

in better hands.

    The next  day we ___55___ the conservation volunteers and  asked how George 

was doing.__56___ the volunteers informed us that he was too close to humans, we 

realized that was  probably our ___57___! They decided to bring him  to a small 

island  wildlife preserve with  a lot of  seals in  the area, where  they could 

better ___58___ him.

    A week later, we called again, and were informed that George was ___59___ in 

the  water swimming with other seals.  George was ___60___. And  he will always 

swim in my heart.

      41. A. away              B. around               C. ahead    

    D. aside

      42. A. entertaining      B. amazing          C. amusing         D. 

charming
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

      43. A. abandoned         B. hurt             C. ignored             D. 

avoided

      44. A. nervous           B. sad              C. weak            D. slow

      45. A. now that          B. so that              C. as if    

    D. even if

      46. A. energy            B. ability              C. time            D. 

chance

      47. A. turned            B. opened               C. narrowed        D. 

raised

      48. A. anxious           B. quiet                C. magical    

    D. important

      49. A. go            B. grow             C. survive             D. swim

      50. A. put up with           B. come up with     C. got along with    

    D. got in touch with

      51. A. confused          B. concerned            C. contented    

    D. concluded

      52. A. close             B. healthy              C. serious    

    D. lasting

      53. A. nice              B. few              C. enough              D. 

young

      54. A. fight             B. cry              C. leave               D. 

suffer

      55. A. called            B. visited              C. found    

    D. invited

      56. A. Before            B. When             C. Unless              D. 

Until

      57. A. failure               B. fortune              C. force    

    D. fault

      58. A. examine           B. observe              C. instruct    

    D. control
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

      59. A. followed          B. treated              C. protected    

    D. seen

      60. A. free              B. different            C. quick    

    D. alive

                                   第 II 卷

第三部分      英语知识运用

第二节(共      10 小题;每小题       1.5 分,满分     15 分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(                      1 个单词)或括号内单词的正确形式。

      John Snow, a  distinguished doctor in London, became  inspired in helping 

ordinary   people____61____(expose)   to    cholera.   He   wanted    to   find 

____62____effective cure for this disease, so he made a great effort.

     He  became interested  in two  __63___  (theory). But  the second  theory 

 ___64___ people absorbed this disease  into their bodies ___65___ (catch) his 

 attention. In  1854, another outbreak hit London. Snow began  his enquiry. He 

 marked  on the map  to show the  deaths, which gave  him a valuable  clue. He 

 discovered the water was ___66__(blame) for it.

     _67___(carry)  out several  investigations,  Snow finally  announced  with 

 certainty the disease had something to do  ___68___ the polluted water. Later, 

 Snow  suggested that  much __69___(clean)  water be  supplied to  the  blocks. 

 __70___(fortune), the cholera was defeated.

第四部分      写作 (共两节        满分 35) 

第一节     短文改错(      10 分) 

     假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。

文中共有     10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除

或修改。

      增加:在缺词处加一个漏字符号(                  ),并在其下面写出该加的词。

      删除:把多余的词用斜线(                )划掉。

      修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

 注意:    1.每处错误及其修改均仅限一词;

   2.只允许修改      10 处,多   者(从第     11 处起)不计分。

Dear Sir,

    I apply to be one of the host family for the Chinese students.

    Built in  a attractive neighborhood, our large house  meet their needs. Our 

car can take them to some places of interesting. With a good command of Chinese, 

I’ll have no difficulty communicate with them. Above all, we hosted two British 

students last year, through that we’ve gained many experience. In addition to, 

they’ll  enjoy Chinese food as  my mother has wonderful cooking skills. I would 

greatly appreciate if I could have the chance to host him.

    Looking forward to your reply.

                                                                         Yours,

                                                                         Li Hua

第二节      书面表达(满分        25 分)

    假设你是高二学生李华,你所居住的城市正在争创全国文明城市(National Civilized 

City),作为一个有责任心的市民,你注意到了两个有待改进的现象,即共享单车(shared 

bike)随意摆放;行人车辆时有抢道。请你给市长写封信,建议关注这两个问题并提出你的

相应整改措施。

      注意:开头结尾已给出,不计入总词数。

Dear Mayor,

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________       

                                                               Yours Sincerely,

                                                                                                                         

                                   Li Hua
中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台


                                              
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

                                 英 语 答 案

                                    第Ⅰ卷  

第一部分 听力(共两节,满分 30 分) (略)

第二部分 阅读理解(共两节,满分               40 分)

第一节(共      15 小题:每小题       2 分,满分     30 分)

21-23 CBD       24-27 ACAC     28-31 DCAC    32-35 BADA 

第二节     (共 5 小题,每小题          2 分,满分      10 分) 

36. C   37. F   38. E   39. D    40. G

                                   第 II 卷

第三部分  英语知识运用(共两节, 满分                 45 分)

第一节     完形填空(共        20 小题;每小题        1.5 分,满分      30 分) 

41. A   42. B    43. A    44. C   45. B   46. A   47. B    48. C    49. C    50. 

D    

51. B   52. A    53. B    54. C   55. A   56. B   57. D    58. B   59. D    60. 

D


第二节    (共  10 小题;每小题       1.5 分,满分     15 分)

61. exposed      62. an             63. theories      64. that        65. caught    

66. to  blame       67. Having carried   68. with          69. cleaner      70. 

Fortunately

第四部分 写作 (共两节 满分 35) 

第一节  短文改错(共           10 小题:每小题       1 分,满分     10 分)

1. family---families 

2. a---an 

3. meet---meets 

4. interesting---interest
                  中国现代教育网      www.30edu.com  全国最大教师交流平台

5. communicate---communicating

6. that---which 

7. many---much

8. In addition to---去掉 to 

9. appreciate 后加 it 

10. him-them

第二节     书面表达     (满   25 分)

Dear Mayor,

      I’m  Li  Hua, a student  in Grade Two.  Since our city  is struggling for 

National Civilized City, as a responsible citizen, I think there is something to 

be improved.

      As we can  see, shared bikes, increasingly popular in our city, are often 

parked  at random, which  damages the image of  our city.  Besides, the traffic 

issue is still a hard nut to crack because some drivers and pedestrians usually 

ignore the traffic rules, thus causing many accidents.

      My  suggestions are as  follows. Firstly,  the government  should produce 

stricter  rules to  regulate the  management of  bike-sharing system. Secondly, 

campaigns should be launched to remind the pubic to obey the public rules. 

      I  would appreciate  it if  you  could take  my suggestions  into serious 

account. 

                                                               Yours Sincerely,

                                                                                                                          

                                   Li Hua
10积分下载