网校教育资源平台

2019届高考英语(浙江专版)一轮复习练习:必修2 1 Unit1

评价文档:
文档评论: 0

相关文档推荐

2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读即时巩固2018121629
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达课件201812163134
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷一201812130280
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷三201812130279
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略专题四阅读表达优选习题20181216362
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷二20181216341
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读素能强化20181216210
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题2七选五阅读课件20181216246
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期模拟卷二201812130278
免费
天津专用2019高考英语二轮增分策略考前冲刺卷一20181216342
免费
浙江省杭州市2019届高三英语上学期周末自测卷(打包6套)
免费
(天津专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题二完形填空(课件试题)(打包8套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题四任务型阅读(课件试题)(打包8套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题5书面表达(课件试题)(打包12套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题3完形填空(课件试题)(打包12套)
免费
(江苏专用)2019高考英语二轮增分策略专题五书面表达(课件试题)(打包16套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题1阅读理解(课件试题)(打包13套)
免费
浙江省杭州市十八中2019届高三英语上学期周末检测卷(打包13套)
免费
2019高考英语二轮复习600分策略专题4语法填空和短文改错(课件试题)(打包24套)
免费

高中英语审核员

中国现代教育网
分享到:
10积分 下载
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台


    Ⅰ 阅读理解
                                        A
    “Hungary?”I looked at my school headmaster in confusion.“I never mentioned wanting 
to go to Hungary.”And with that,my adventure started.
    My  name is Jonathan Diamond and I just finished an amazing school exchange year in 
Hungary.
    Going on an exchange had always been my dream.When my high school offered an all­year 
program,I jumped at the opportunity.It would pay for almost everything and all I had to do was 
buy a plane ticket.I knew where I wanted to go:Spain,the country of dancers wearing flowing 
red dresses.So when I heard that I was going to Hungary,I was pretty shocked.But I decided to 
make the best of it,since it was,after all,a once­in­a­lifetime opportunity.Before I knew it,
I was on the airplane,leaving for Budapest Ferenc Liszt International Airport,Hungary.
    I had difficult times when I almost gave up.Hungarian is the hardest language on the 
planet.Cultural differences occasionally embarrassed both my peers and me.I had to give up eating 
carrots,my beautiful favorite,for Hungarians think carrots are rubbish in their country.The 
change in the landscape was amazing,looking nothing like skyscrapers,bullet trains,cars,
and people in tiny houses that I had been accustomed to.Gradually,I fell in love with the relaxing 
lifestyle,the warm­hearted people,and getting home at 2:30 p.m.at the latest from 
school.And I was sad to leave on my very last day.
    Having the host family who took me as one of their own members was the best thing I’ve 
ever experienced.From my little sisters,I learned how to embrace life to its fullest.From my 
brothers I learned that it’s OK for a boy to run around the house.From my host parents I learned 
to stay positive,to smile and that when you pick the right people and take their hands,
suddenly,you become friends.

    【解题导语】 本文是一篇记叙文,讲述作者作为一个交换生在国外学习的经历和感

受。

    1.How did Jonathan feel when he was told to go to Hungary?
    A.Excited and satisfied.
    B.Confused and shocked.
    C.Amazed and embarrassed.
    D.Delighted and interested.
    B 解析:细节理解题。根据首段中的“I looked at my school headmaster in confusion.”可
知,作者听到这个消息很迷惑,再结合第三段中的“So                       when I heard that I was going to 
Hungary,I was pretty shocked.”可知,选项   B 正确。
    2.Why did Jonathan still decide to go to Hungary instead of Spain?
    A.He didn’t like Spain.
    B.He wanted to learn Hungarian.
    C.It was a rare chance.
    D.Going to Hungary was much cheaper.
    C 解析:细节理解题。根据第三段中的“But                  I decided to make the best of it,since it 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

was,after all,a once­in­a­lifetime opportunity.”可知,作者决定充分利用这次机会,因为
毕竟这是一次千载难逢的机会,所以选项                  C 正确。a rare chance“一次罕见的机会”。
    3.What can we learn about Jonathan during his stay in Hungary?
    A.He fell in love with eating carrots.
    B.He couldn’t wait to leave.
    C.He was surprised by the landscape.
    D.He quickly got used to the life there.
    C 解析:推理判断题。根据第四段中的“The change in the landscape was amazing”可知
选项   C 正确。
    4.According to Jonathan,the host family________.
    A.changed him completely
    B.taught him how to dance well
    C.treated him as equally as a student
    D.showed him the good things of life
    D 解析:推理判断题。根据最后一段内容可知,作者从寄宿家庭那里学到了很多人
生哲学,他们向作者展现了生活中美好的事情,故选项                       D 正确。
                                        B
    (2018·宁波模拟)When    Columbus “sailed the ocean blue in 1492” he wasn’t looking for 
America.He was searching for a route from Spain to China;America just got in the way.
    The Spanish were after the riches of Asia:silk,dates,spices.Until later adventurers 
discovered how to sail to the Far East,trade with China depended on the Silk Road.The trade 
between China and Europe brought huge wealth,so the Spanish had a strong desire to find a new 
way to the East.Eventually a way appeared;as sea traffic developed from the 17th Century 
onwards,the overland route diminished.
    Now  China is seeking to revive(复兴) the Silk Road and is preparing to invest 4 trillion 
pounds in new roads,rail links,oil pipelines and other basic facilities.It is hoped that goods can 
be shipped westwards by land far more quickly and economically than by sea.
    But the plan is also to attract more tourists.Actually,China does pretty well for tourists 
already;it’s the world’s fourth most visited country.Two cities—Beijing and Shanghai—
possess the tourism business,with significant interest in destinations such as Xi’an and 
Chengdu.While Beijing is modern,cities such as Lanzhou and Dunhuang have one foot planted 
firmly in old China.
    Other places featured include Xi’an,the former capital of China,where you can come 
face to face with the Terracotta Army built to protect China’s first emperor in the afterlife.From 
Lanzhou tour members take the train to Jiayuguan,China’s western gateway and a key location 
on the Silk Road.
    There is also a four­day coach journey along the original Silk Route through the Xinjiang 
region to Kashgar.Along the way,at Kurla,you can visit the ruins of the Iron Fortress.

    【解题导语】 本文是一篇说明文。在古代,丝绸之路促进了东西方商品和文化的交

流,后来没落了。但是最近几年,中国复兴丝绸之路的计划使它又焕发了活力、魅力。

    5.What does the underlined word“diminished” in Paragraph 2 mean?
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    A.Discovered.                              B.Disappeared.
    C.Disturbed.                               D.Displayed.
    B 解析:词义猜测题。根据第二段最后两句中的“the                     Spanish had a strong desire to 
find a new way to the East.Eventually a way appeared;as sea traffic developed from the 17th 
Century onwards”可知,当时西班牙人找到了一条更快、更方便的通往中国的海路,因此
随着海上贸易的发展,那条陆地上的丝绸之路逐渐废弃、消失不见了。由此可推断出,
“diminish”应意为“消失”。故选          B。
    6.What is the purpose of reviving the Silk Road?
    A.To rebuild the ruins of the Iron Fortress.
    B.To construct new roads and other basic structures.
    C.To make transportation westwards faster and cheaper.
    D.To draw more inland tourists’ attention to the western gateway.
    C 解析:细节理解题。根据第三段第二句可知,这是为了更快、更便宜地将商品输
送至西方。故选       C。
    7.What is the best title for the text?
    A.The Charming of the Silk Road
    B.The Function of the Silk Road
    C.The Origin of the Silk Road
    D.The Future of the Silk Road
    A 解析:标题归纳题。根据文章内容可判断出,本文主要讲述的是:在最近几年,
丝绸之路又焕发出了魅力和活力,它不仅方便了商品的运输,而且促进了中国旅游业的发
展。A   项体现了本文的主题,适合用作标题。故选                  A。
    Ⅱ 完形填空
    Last year, I taught in a special school where students have severe learning and behavioral 
difficulties.
    Another teacher and I had spent weeks teaching the children __1__ behavior for public 
outings. Unexpectedly, only a few students, __2__ Kyle, had not earned the privilege(特殊待遇) 
of going out. He was determined to make his disappointment __3__.
    In the corridor(走廊) between classrooms, he began __4__, cursing, and swinging at 
anything __5__ striking distance. Once his outburst died down, he did what he’d done when he 
was __6__ at all his previous schools. He __7__.
    I heard someone shout, “Call the police!”
    But I ran __8__ him.
    Kyle ran faster than me, but I would at least be able to keep him in my __9__ and know he 
was alive.
    After several blocks of running, Kyle __10__ his pace. Then he stopped. He stood still and 
watched me __11__. I had no idea what I was going to say or do but I kept walking closer.
    The school principal and an officer got out of a police car. They spoke __12__ to Kyle, who 
willingly climbed into the back of the vehicle. I couldn’t hear what was said, but I didn’t take my 
eyes off Kyle’s face, even as they __13__.
    I couldn’t help but feel that I had __14__ him, and that I should have done or said more. I 
__15__ my feelings with a speech therapist who was __16__ with Kyle’s history. “No one ever 
ran after him before, Rachel,” she said. “No one. They just let him go.”
    Things __17__ the day I ran after him, even though I wasn’t able to __18__ him from the 
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

mess he was in. It was the day I didn’t throw my hands in the air and decide he was too fast, a 
waste of time and __19__. It was the day my mere presence was enough to make a big __20__.

    【解题导语】 本文是一篇夹叙夹议文。作者讲述了自己在特殊学校当老师期间所经

历的一件事。问题学生          Kyle 因没被允许参加集体出游而发飙,当别人打电话叫警察时,作

者出于担心跟随       Kyle 跑了出来,当作者终于追上           Kyle 时,警车却把似乎有所触动的

Kyle 带走了。本文表明了某些简单的行为也能产生大的影响。

    1.A.wild                                   B.appropriate
    C.gentle                                   D.noble
    B 解析:A     项意为“野蛮的,疯狂的”;B             项意为“恰当的,合适的”;C             项意为
“温柔的”;D       项意为“高贵的,贵族的”。由上文可知,作者是在特殊学校当老师,故
此处指为了给集体出游做准备,作者教孩子们恰当的举止行为。故选                             B。
    2.A.except                                 B.beside
    C.including                                D.referring
    C 解析:A     项意为“除了”;B        项意为“在……旁边”;C            项意为“包括”;D        项意
为“提到”。此处提到只有几个学生没有获得出游的特殊待遇,结合下文                               Kyle 的行为可知,
这几个学生中包括        Kyle。故选   C。
    3.A.gone                                   B.known
    C.disappear                                D.said
    B 解析:根据下文        Kyle 的行为可知,他想让别人知道他的失望,使用                   make 
sth.known 结构,表示“使某事让别人知道”。故选                B。
    4.A.screaming                              B.speaking
    C.heating                                  D.learning
    A 解析:根据语境可知,此处描述               Kyle 感情爆发的情形,scream       意为“尖叫”,符
合语境。故选      A。
    5.A.beyond                                 B.out of
    C.within                                   D.off
    C 解析:A     项意为“超越,在……较远的一边”;B                 项意为“在……外”;C          项意为
“在……里面,在……范围内”;D               项意为“离开”。Kyle        因失望而开始哭闹,将他能够
得着的东西摇来晃去。故选            C。
    6.A.angry                                  B.excited
    C.terrified                                D.sad
    A 解析:由上文可知,Kyle          生气了,感情爆发了。angry          意为“生气的”,符合语境。
故选   A。
    7.A.jumped                                 B.cried
    C.fought                                   D.ran
    D 解析:由下文可知,Kyle          跑走了,作者去追赶他。故选             D。
    8.A.before                                 B.besides
    C.with                                     D.after
    D 解析:由下文的“Kyle        ran faster than me”可知,此处指作者追赶他。run         after 意为
“追赶”,符合语境。故选            D。
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

    9.A.mind                                   B.side
    C.sight                                    D.need
    C 解析:根据空格后面的“know he was alive”可知,虽然             Kyle 比作者跑得快,但是作
者至少可以让      Kyle 保持在自己视线之内,知道他还活着。sight               意为“视线,视野”,符
合语境。故选      C。
    10.A.sped                                  B.kept
    C.slowed                                   D.stopped
    C 解析:根据下一句“Then he stopped.”可知,跑过几个街区之后,Kyle                  放慢了脚步,
然后停了下来。slow       意为“减速,放慢”,符合语境。故选                C。
    11.A.approach                              B.leave
    C.say                                      D.move
    A 解析:根据下一句中的“walking                  closer”可知,此处指    Kyle 看着作者走近。
approach 意为“走近”,符合语境。故选            A。
    12.A.happily                               B.excitedly
    C.cheerfully                               D.calmly
    D 解析:A     项意为“高兴地”;B         项意为“兴奋地”;C          项意为“快乐地,高兴地”
;D  项意为“平静地”。此处校长和警官应是心平气和地与                       Kyle 说话,以免刺激到
Kyle 激动的情绪。故选       D。
    13.A.walked away                           B.drove away
    C.ran away                                 D.put away
    B 解析:A     项意为“走开”;B        项意为“赶走,(把车)开走”;C             项意为“逃离”;
D 项意为“把……收起来,把……放好”。根据上文中的“got                       out of a police car”可知,此
处应指他们把警车开走。故选             B。
    14.A.helped                                B.forgot
    C.failed                                   D.permitted
    C 解析:由空格后面的“that         I should have done or said more”可知,作者感到自己让
Kyle 失望了。fail sb.意为“使某人失望,有负于某人”。故选                  C。
    15.A.experienced                           B.wrote
    C.compared                                 D.shared
    D 解析:A     项意为“经历,体验”;B           项意为“写”;C        项意为“比较”;D        项意为
“分享”。由下文提到的作者和言语治疗专家的谈话可知,作者和治疗专家分享了他的感
觉。故选    D。
    16.A.together                              B.familiar
    C.satisfied                                D.special
    B 解析:由下文提到的作者和言语治疗专家的谈话可知,这位言语治疗专家对
Kyle 的情况非常熟悉。be familiar with    意为“对……熟悉”。故选            B。
    17.A.stayed                                B.remained
    C.happened                                 D.changed
    D 解析:由上文可知,以前            Kyle 跑出去时不曾有人追过他,他们只是任他跑走,但
是这次作者追了出去。因此,此处指“在我追他的那天情况改变了”。change                             意为“改变”
,符合语境。故选        D。
    18.A.save                                  B.escape
    C.take                                     D.affect
    A 解析:A     项意为“挽救,拯救”;B           项意为“逃跑”;C         项意为“带,拿,乘坐”
                  中国现代教育网     www.30edu.com  全国最大教师交流平台

;D  项意为“影响”。由语境可知,作者追赶                 Kyle 的行为影响了      Kyle,即使作者无法把
他从其所处的困境中挽救出来。故选                A。
    19.A.money                                 B.effort
    C.words                                    D.chances
    B 解析:根据上文可知,作者没有因为                 Kyle 跑得太快就决定不去追他,也不觉得追
赶  Kyle 是浪费时间和精力。effort      意为“精力,努力”,符合语境。故选                 B。
    20.A.decision                              B.promise
    C.difference                               D.mess
    C 解析:四个选项都可以和动词              make 构成短语:make      a decision 意为“做决定”;
make a promise 意为“许诺”;make a difference  意为“有影响,有关系”;make a mess           意
为“制造混乱”。根据上文可知,此处应表达“我的出现就足以产生很大的影响”。故选
C。
10积分下载